Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

Fra Thailand til Danmark

 

Afstanden fra Bangkok til Aalborg er 8796 kilometer og tager 11 timer og 21 minutter i fly ( direkte fly )

 

 

cirkler2 

 

 

Vi har lavet en side om hvordan man kommer fra Danmark til Thailand og derfor er det vel også naturligt at vi laver èn om , hvordan man kommer hjem igen 1 .

I denne artikkel bruger vi 2 personer fra Nordjylland der skal rejse til Aalborg i august måned efter at have været 14 dage på Samui og har boet på Laguna Resort . Vi tiltaler personerne som " I " for at læserne kan få en fornemmelse af at det kunne være  " Hr og Fru hvem som helst " ..... billederne på siden er en blanding af os selv + andre personer som tidligere har været med på nogle af vores mange ture til Thailand siden år 2005.

 

START:

 

14 dage på Koh Samui er ved at være slut og selv om du I ikke er meget for det - så skal I jo hjem igen og ind i den daglige gænge .

 

Thai20150383

 

Når det bare kører derud af i ferien - tænker man ikke så meget på hjemturen - men pludselig så er dagen tæt på og aftenen før afrejsen er man altid sådan lidt ved siden af sig selv . Egentlig vil man ikke ret gerne hjem - men på den anden side så er det vel også fornuftigt nok at komme hjem til den daglige tumme-rum og få en normal hverdag igen . På billedet herover er vi aftenen før hjemrejsen på besøg i vores " lokale drinkssted " på Koh Samui , hvor vi lige tager afsked med de friske gutter på dette sted .

Man sidder og tænker på ferien som nu ebber ud - men det har det været en god ferie - så er det vel også ok og alt har jo en ende 11.

 

thailand 2012 1048

 

Når I kommer tilbage til Jeres værelse / lejlighed aftenen før afrejsen - så skal der pakkes og hvordan I fordeler denne opgave vil vi lade være optil Jer . I kan vist godt se på billedet hvordan opgaven ligger her hos os  . Nå men der er jo flere opgaver nu og der skal nok blive noget til Jer begge  ...... I skal lige have styr på pas og flybilletter , ligger de sådan at de er nemme at komme til på turen hjem . Ha` evt. en lille mappe med hvor I gemmer disse og så kan den ene af Jer tage ansvaret for dette . Men sørg nu også for at komme i seng og få udhvilet til dagen efter - for det kan blive en lang dag .

 

thai0814 692

 

Så er dagen kommet hvor I skal forlade hotellet . Det er meget forskelligt hvornår ens fly flyver fra Thailand - det afhænger af hvilket flyselskab I flyver med . I det viste eksempel er der brugt Bangkok Airways fra Koh Samui til Bangkok og Thai Airways fra Bangkok til København  . Det betyder at vi i dette eksempel først skal flyve fra Bangkok til København lige over midnat om aftenen og altså stadig har hele dagen på Koh Samui 14 .

 

thai0814 693

 

Så i dette tilfælde har vi " afleveret vores værelse " - som man jo i de fleste tilfælde skal gøre klokken 12.00 .  Vi er så gået til stranden , hvor vi lige får den sidste gang massage eller får høvlet fødderne inden hjemrejsen . Dagen kan godt være lang når du ikke har noget værelse at gå til - men sådan er det nu engang . Vi har nogle gange snakket om at booke værelset en extra dag - således at man stadig har " en base " indtil at man skal forlade hotellet senere på dagen - men det er jo et økonomisk spørgsmål som I lige kan tænke over . Men det har vi altså ikke gjort i dette eksempel . 

 

thai0814 684

 

Lad være med at stresse - for dagen skal jo gå . Ved frokost tid - så find et godt og hyggeligt sted og sæt jer og nyd en god frokost . Efter frokosten kan I evt. gå tilbage til stranden igen og opholde jer yderligere et par timer . 

 

Thai20150524

 

Når I så skal forlade hotellet - så ha`på forhånd lavet en aftale med personalet om , at I kan tage et bad på et værelse inden afrejsen . Hotellet har altid et værelse de kan stille til rådighed - det har aldrig været noget problem for os . Efter dette bad klæder I Jer så om til det tøj , som I vil ankomme til Danmark I . Det kan være varmt - men når I ankommer til Lufthavnen er der jo aircondition og der er der helt sikkert sikkert også i den taxa I skal køre i til Lufthavnen . Få nu sagt pænt farvel til personalet på hotellet - for måske kommer I igen til næste år .    

 

2013 0520

 

I skal også huske at have styr på en taxa til at køre Jer til Lufthavnen . Man kan vælge at lade hotellet klare dette - altså bestille taxa`en , men I kan også selv lave en aftale med en lokal taxa , om at han skal komme til hotellet på et bestemt tidspunkt og hente Jer . Det har vi gjort i dette tilfælde som det fremgår af billedet herover . Overhold nu de tider som der kræves i de forskellige lufthavne - eller bare kom i god tid , det er en god ide .

 

Thai20150525

 

Det er rart at være i Lufthavnen i god tid - Her er det Lufthavnen på Koh Samui , som ikke er så stor . Tag en kop kaffe og lad roen falde over Jer . Nu starter den lange rejse hjem og der er ingen grund til stress . 1½ time før afgang er en fin tid at være i indenrigslufthavnen .

 

Thai20150529

 

Nu er I så ankommet til Lufthavnen i Bangkok , og den er MEGA stor 15 . Vi er der altid omkring 3-4 timer før flyet afgår til Danmark ..... Det tager ofte " noget tid " inden man bliver tjekket ind og kommer op i det område hvor man skal vente på dit fly . Det kan virke stressende at står i en kø og vente på tjek-in , så derfor er god tid det bedste middel mod dette .

HUSK nu at tjekke at Jeres kufferter bliver tjekket ind - så at de kommer HELT til dit sidste landingssted . Spørg lige hende / ham der sætter mærkaterne på kufferterne om dette , når I afleverer dine kufferter i Tjek-in . 

 

Thai20150530

 

Efter at alt det med indtjekningen er overstået - så kommer I op i butiksområdet i lufthavnen . Der er meget at se på her ,  så tiden kommer ikke til at føles lang . Hvordan I vil gøre kan vi jo ikke blande os i - men vi kan fortælle hvordan vi gør .

 

Thai20150531

 

Vi finder altid først en af oversigtstavlerne og finder ud af hvilken gate vores fly skal flyve fra . Når vi har gjort dette - så går vi til det område , hvor vi er tæt på gaten . Og stadig husk at Lufthavnen i Bangkok er mega stor - så derfor er det en god ide at gøre det på denne måde . 

 

Thai20150535

 

Vi finder så " en base " hvor vi sætter os . Nu kan man så gå til og fra , hvis man skal kigge butikker , eller bare vil sidde med sin I-pad og undeholde sig selv lidt . Mange steder i Lufthavnen er der fri Wi-Fi , ellers køb en kop kaffe et sted hvor der er dette og sæt jer der . Vi plejer at få lidt at spise i god tid før vi skal flyve , for der er jo også mad i flyet , når vi kommer ombord der . 

 

Thai20150540

 

Når de kalder ud til flyet , ( det gør de 1 time før afgang )  går I ud til gaten hvor flyet holder " parkeret " . Hvis I har fulgt vores plan her - skulle I jo ikke være så langt fra dennne gate . Ude ved gaten sker der ikke så meget . Der er kun siddepladser og nogle toiletter . I bestemmer selv om I går til gaten straks de kalder ud - eller om I venter til der er en ½ time til bording . HUSK - hvis du er i den " modne alder " - at tage dine støttestrømper på . Jeg har selv 1 gang glemt dette og det gav mig en uge med " hævede fødder " da jeg kom hjem og jeg måtte faktisk til lægen og have noget vanddrivende medicin .

Når tiden er kommet ,  kommer I så ombord i flyet og finder jeres pladser og sætter jer til rette - nu skal I flyve omkring 10 timer .

Lige efter at I er kommet i luften , bliver der serveret mad og drikkevarer og efter dette kan I sove eller se film . Der er flere serveringer på turen hjem , så der kommer ikke til at mangle noget . Vi tager nogle gange en sovepille efter maden og sover så meget af tiden på vej hjem .

 

2013 0526

 

Efter 10 timers flyvning lander vi så i København og dette bliver - forhåbentlig - bare en kort ventetid , inden vi skal videre til Aalborg . Sørg dog altid for at der er rimelig tid ( omkring 2 timer ) inden I skal videre med næste fly , der kan være en lille forsinkelse på flyet fra Bangkok . Det ville jo være surt at strande i København , når man nu har fløjet så langt .

 

thai0814 708

 

Vi er så landet i Aalborg og skal lige have vores kufferter udleveret .

Turen er slut og I kan begynde at tænke på den næste .

 

 

overskrift49

 

 

 

 

 

Siden sidst redigeret oktober 2019


 

 

 

   

 

 

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen