udflugtsmuligheder Lamphun

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Lamphun og du kan her se hvad du kan opleve i Lamphun og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Lamphun og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

udflugtsmuligheder Lamphun

 

udflugtsmuligheder Lamphun

 

 

udflugtsmuligheder Lamphun

Lamphun er en provins i det nordlige Thailand .

Areal : 4.506 km²
 
Befolkningstal 405.955 (2018)

 

Lamphun-provinsen , der oprindeligt er kendt som Mueang Hariphunchai , er en gammel by , over 1.343 år gammel . Ifølge The Chronicle of Yonok er der en historie om hvordan Mueang Hariphunchai blev fundet af Wasuthep Hermit , der samlede Mengkabut People , eller Mon People , sammen og byggede denne by i et område mellem to floder , nemlig Guang River og Ping River . Efter at byen blev bygget , sendte han en udsending for at invitere en prinsesse af Mueang Lawo " Prince Cham Thewi " til at blive den første dronning og hersker over Mueang Hariphunchai . Hendes afstamning styrede over denne by i mange generationer , indtil Phraya Yibas regeringstid blev byen tabt af kong Mengrai den Store , en stor konge , der samlede forskellige stater i Norden til Lanna Kingdom . Selv om de blev fusioneret og styret af Lanna Kingdom , var Mueang Lamphun modellen for kunst og kultur for sin hersker , som mange beviser, der nu kan ses i Wing Kum Kam , Chiang Mai og Chiang Rai . Mueang Lamphun var derfor en vigtig kilde til kunst og kultur i Lanna Kingdom indtil kong Taksin den Store , da Mueang Lamphun blev annekteret i Kongeriget Thailand . Mueang Lamphun blev styret af mange herskere indtil Rattanakosin-tiden, efter regimeskiftet i 1932, efter at den sidste monark , generalmajor Chao Jukkham , var død . Byen Lamphun blev genoprettet som en provins i Thailand og styret af provinsguvernøren fra denne dag.

 

Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har omkring 41.000 templer - så alledem har vi opgivet at beskrive .... men mangler du nogle på siden her - så søg på nettet . 

 

cirkler2

 

udflugtsmuligheder Lamphun

udflugtsmuligheder Lamphun

 

1I centrum af Lamphun by nær Mae Kuang-floden ligger Wat Phra That Hariphunchai , et meget stort tempel med mange strukturer fra forskellige perioder . Navnet på Wat oversættes til " Temple of the Sacred Hariphunchai Relic " .

Lamphun er en af ​​Thailands ældste byer. Det blev grundlagt i det 9. århundrede og var hovedstaden i Mon Kingdom Hariphunchai .

Lanna-stilen Wat Phra That Hariphunchai blev bygget på stedet for et tidligere mon-tempel fra det 9. århundrede og huser et af de meget få tilbageværende eksempler på mon-arkitektur i Thailand .

Ifølge legenden blev templet grundlagt i 1150 af en Hariphunchai-konge for at nedfælde en Buddha-relikvie , der findes i paladshaven . Det blev bygget på stedet , hvor paladset for den første hersker over Hariphunchai-kongeriget , dronning Chamadevi , plejede at være .

I slutningen af ​​det 13. århundrede blev Hariphunchai belejret af kong Mengrai , der bragte Lamphun ind i Lanna-kongeriget . Omkring midten af ​​det 15. århundrede blev templet renoveret og udvidet med en række strukturer i Lanna-stil .

 

Templets strukturer . 

Grunden indeholder adskillige strukturer, herunder flere chedier. En buet indgangsport beskyttet af store røde løver giver adgang til den firkantede mur.

 

udflugtsmuligheder Lamphun

The Mon style Suwanna chedi

 

Phra Maha At Chedi gemmer Buddhas levn . 

Templet har sit navn fra Phra Maha That Chedi , der blev bygget for at gemme levn fra Buddha . Lanna-stil chedi blev bygget i midten af ​​det 15. århundrede , da Lamphun var en del af Lanna-kongeriget . Den er dækket af kobberplader og toppet med en gylden paraply med flere niveauer , der vejer 6½ kilo . Den 46 meter høje chedi omslutter en meget mindre 9. stupa fra det 9. århundrede . Chedi sidder inde i et firkantet indhegnet rum , og er ikke tilgængeligt for besøgende . De forgyldte parasoller i hvert af dets fire hjørner blev tilføjet tidligt i det 19. århundrede .

 

Mon-stil Suwanna chedi . 

Lidt ældre er Mon-stil Suwanna chedi , der stammer fra det tidlige 15. århundrede . Den er et af de få resterende eksempler på monarkitektur i Thailand og ligner stil til chedi i det nærliggende Wat Ku Kut . Suwanna chedi har form af en trinvis pyramide med fem trin af tilbagegående størrelse . Oprindeligt var murstensstupaen dækket af stuk , hvoraf lidt er tilbage . Chedi indeholder i alt 60 nicher , hvor stående Buddha-billeder blev nedfældet , hvoraf de fleste mangler i dag .

 

Ho Trai eller biblioteket . 

Templets Ho Trai , bygningen , hvor de gamle buddhistiske skrifter opbevares , er en meget elegant teakstruktur med et flerdækket tag og indviklede udskårne døre . Ho Trai i Lanna-stil er bygget oven på en 3 meter høj rødmalet stenbase , der tjener til at beskytte skrifterne mod oversvømmelse og insekter.

 

udflugtsmuligheder Lamphun

Lanna style Ho Trai scripture library

 

Viharn Luang . 

Det vigtigste viharn af Wat Phra That Hariphunchai , Viharn Luang blev genopbygget i 1925 . Den meget store struktur har en imponerende , meget indviklet dekoreret frontfacade og et flerlags tag . Inde i viharnet , der er prydet med smukke lai kham-dekorationer , og der er flere meget gamle Buddha-billeder , herunder et meget højt æret billede med navnet " Buddha med skarpe skinneben " , et stort siddende Lanna-stil Buddha-billede, der blev opsat i 1489.

 

Andre viharns . 

Grunden til Wat Phra That Hariphunchai huser et imponerende antal viharner . Ved siden af ​​de vigtigste chedi er Viharn Phra Chao Lawo , en lille struktur med et tag med flere niveauer . Dens frontfacade er smukt dekoreret i guld og røde farver . Viharn Phra Chao Daeng er et lille viharn med en smuk grøn og guld dekoreret fronton på frontfacaden . Viharnet huser et stort siddende Buddha-billede i Bhumisparsha-mudraet , omgivet af flere mindre billeder . Bag det er et andet lille viharn , der hedder Viharn Phra Chao Pan Ton. Viharn Than Chai huser et stående Buddha-billede . Dens vægmalerier blev malet for omkring 5 årtier siden .

 

Andre strukturer og museet . 

Andre strukturer på grunden inkluderer Buddha fodaftryk kapel , der indeholder flere meget store Buddha fodspor , og en åben rød pavillon med navnet Hor Rakhang , der indeholder en klokke og en stor bronzegong . Et museum på tempelområdet udstiller et antal gamle Buddha-billeder i flere stilarter, herunder Mon og Lanna .

udflugtsmuligheder Lamphun

Buddha statue i viharn

 

cirkler2

 

udflugtsmuligheder Lamphun

udflugtsmuligheder Lamphun

For dem, der påtænker at gå i et tempel og beundre smukke arkitekturer ved siden af ​​at bede , så gå ikke glip af dette tempel i Lamphun.

 

1Wat San Pha Yang Luang er en af ​​de " 5 smukkeste templer i Thailand " . Det blev bygget i år 531 , altså ganske gammelt . Det imponerende er , at det blev bygget af landsbyboere,  da de ønskede at give det til buddhismen . Templet er også det første buddhistiske tempel i Lanna Kingdom .
 
 
udflugtsmuligheder Lamphun
 
 
udflugtsmuligheder Lamphun
 
 
udflugtsmuligheder Lamphun
 
 
Den detaljerede udskårne stuk kan ses over hele klosteret , især i Phra Khong Khiao Viharn . Smukt udskårne stuks ses overalt i Viharn inklusiv gavl og gesims på de fire sider.
 
Søjlerne , såvel som alle vinduer og døre i Viharn er udskåret og dækket med forgyldt lak . Phra Khong Khiao Viharn , bygget i 2548 f.v.t. , er stedet  med Phra Yok Khiao Buddha-billedet , som blev taget fra Maekhong-floden .
 
Det officielle navn på Buddha-billedet er Phra Puttha Anya Ratana Maha Nathi Sri Hariphunchai . Det blev opkaldt efter Gautama Buddha , den seneste Buddha.
 
Det store Buddha-billede under Phra Khong Khiao er billedet af Metteyya Buddha . Billedet er den efterlignede version af Buddha Metta of Buddhakaya , som blev bygget efter Guatama Buddha-figuren, da han opnåede oplysning .
 
Men på et tidspunkt i fortiden blev Wat San Pha Yang Luang engang forladt . Senere , i dronning Camadevis periode , blev det renoveret . For din information siger legenden , at dette tempel var placeringen af ​​Camadevis kremering .
 
 udflugtsmuligheder Lamphun
 
 
udflugtsmuligheder Lamphun
 
 
Templet blev derefter omdøbt til Wat Sun Pha Yang Luang efter Yang Na , de gigantiske tyggegummitræer , der var rigelige af her. Disse træer skyder til toppen af ​​baldakinerne og kan leve over 700 år . Deres thailandske navn " Yang Na " er en sammensætning af 2 ord " Yang " , der betyder harpiks eller gummi og " Na " , der betyder rismarker . Disse træer blev almindeligvis fundet i og omkring rismarker .
 
Wat San Pa Yang Luangs skønhed forklares næppe med ord . Se nu dette , det er fyldt med fantastiske udskæringer . Disse kunstværker er omkring templet . Bare se for dig selv . Udskæringer er overalt : stænger , vægge , tage , statuer , trapper osv. De er alle i hvid og sort tone.
 
 
udflugtsmuligheder Lamphun
 
 
udflugtsmuligheder Lamphun
 

udflugtsmuligheder Lamphun

 

Der er mange vigtige zoner i templet , for eksempel klokketårnet , ubosot , porten , vihara , pagoden . Pagoden er den mest interessante del , da den indeholder relikvierne fra Lord Buddhas tilhængere.

 

cirkler2

 

Thinking2Der er mange flere templer i dette område , men vi har vlagt at beskrive nogle af de andre ting i området . Du kan finde de templer du mangler ved at søge på internettet . Vi hopper her til noget helt andet .

 

cirkler2

 

udflugtsmuligheder Lamphun

udflugtsmuligheder Lamphun

 

1Et vandfald kan være et drømmested for mange mennesker, da det er køligt og afslappende . Hvis du føler dig indelukket og varm midt i en by, så lad os give dig en chance for at besøge et vandfald .

Når vi taler om smukke vandfald , kan du selvfølgelig finde masser af dem i Thailand , herunder i Lamphun .

Og der er et vandfald i den tidligere nævnte provins , som du måske kan lide og vil gå til, da dets udseende ikke er almindelig .

Koh Luang Waterfall ligger i det samme område som Mae Ping National Park . Det er ret stort , cirka 20 meter højt . Den består af 7 niveauer.

Det ser så smukt ud . Vandet strømmer fra den høje klint til søen nedenfor . Og i søen nedenfor er vandet blågrønt som et stykke smaragd på grund af kalksten og stalaktitter omkring . Du vil blive helt forelsket i det . Indånd bare det søde vejr i lungerne .

At tage flere selfies er en god idé. Men pas på ikke at falde i vandet .

Ved siden af ​​søen kan du tage en picnic-frokost . At spise midt i naturen kan være slappeende og u-stresset . Uanset hvad , så bare hold området rent . Gør ikke vandfaldet snavset med din mad og skrald.

At udforske skoven nær vandfaldet efter at have spist er en god idé . Dette er alligevel en nationalpark . Der vil være mange træer og nogle dyr.  Bare nyd det.

 

cirkler2

 

 

udflugtsmuligheder Lamphun

udflugtsmuligheder Lamphun

1Selvom den er lille og fjern , er Khun Tan jernbanestation en af ​​landets bedre kendte stationer . Stationen er klemt mellem skovklædte bjerge i udkanten af ​​selve parken og er malerisk og er også det thailandske jernbanenets længste tunnel og dens stejleste stigning .

 

Rejsende siger :

Jernbanesporet er så stejlt som standard togrejser tillader , og ældre lokomotiver har stadig brug for hjælp fra et andet lokomotiv for at komme op . Næsten alle tog , uanset om de er planlagt eller ej , stopper her for at køle af .

Den 1.352 meter lange tunnel er udskåret igennem solid granitgrund . Arbejdet begyndte i 1907 og blev afsluttet i 1918 under kong Rama V.s regeringstid . Stedet blev kendt som arbejderkirkegården , da mere end 1.000 rygtes at være døde under konstruktionen , enten på grund af ulykker eller malaria , hvor tigre angiveligt også har været på spil . 

Der blev også nævnt at arbejderne der for det meste var fra Laos og nordøst , ofte var opiummisbrugere og blev enige om at arbejde på projektet , så længe deres løn blev delvis betalt i opium . Emil Eisenhofer , en tysk jernbaneingeniør , var ansvarlig for projektet, og hans aske er spredt over tunnelindgangen .Stationen har nogle sort / hvide fotos af konstruktionen udstillet . Den lille landsby omkring stationen har en nudelbutik , købmand , motorcykeltaxi , og når tog stopper , er der masser af mad- og drikkevareleverandører og orkidé-sælgere .

 

cirkler2

 

udflugtsmuligheder Lamphun

udflugtsmuligheder Lamphun

 

1Vi har lavet et helt afsnit med nationalparker her på hjemmesiden , hvor vi har gjort meget ud af at beskrive disse . Vi vil derfor ikke gentage dette her - men blot henvise til dette afsnit . Du kommer til afsnittet ved at klikke på linket her og gå til Nationalpark nummer 11 :

 

National Parker i Nord Thailand

 

11   Mae Ping

 

 

cirkler2

 

 

udflugtsmuligheder Lamphun

udflugtsmuligheder Lamphun

1Da jeg skulle igang med at beskrive denne grotte - var der et eller andet der sagde mig , at den havde jeg hørt om før . Og efter som at jeg kom til at læse noget mere om den - kunne jeg pludselig huske at det var den grotte hvor 12 drenge + deres træner blev spærret inde i for nogle år siden - ja faktisk var det i 2018 .

Kort efter denne ulykke , som heldigvis endte godt , lavede jeg et helt afsnit om denne rekningsaktion og jeg tror bar at jeg vil lave et link til dette afanit - hvor du kan læse alt om dette . 

overskrift Tham luang

 

 Klik på linket her og læs alt om denne historie : Tham Luang Grotten

 

 

cirkler2

 

 

udflugtsmuligheder Lamphun

udflugtsmuligheder Lamphun

 

1Tham Erawan Cave er beliggende på en bjergtop. Grotten , der er fyldt med smukke stalaktitter og stalagmitter, skal tilgås gennem åbning i noget der ligner stort underjordisk hul . Vandrestien er ca. 300 meter , og man skal samme vej ud . Det mest egnede sted at nyde de smukkeste stalaktitter og stalagmitter er på stedet " 609 " , hvor forskellige slags stalaktitter og stalagmitter glitrer . Lokale stifindere og lommelygte anbefales på turen .

Placering: moo 6, Nakhorn Chedi sub-distrikt , beliggende nær Mae Aow Forest Conservation Sub-Unit kontor . Tag motorvej nr. 106. Følg guideposten og drej ind på den asfalterede vej ved 124 kilometer i 4 kilometer, inden du fortsætter ad grusvej i yderligere 7 drabsmeter indtil Mae Aow Forest Conservation Sub-Unit-kontoret.

 

cirkler2

 

 

udflugtsmuligheder Lamphun

udflugtsmuligheder Lamphun

 

1Friends of the Asian Elephant ( FAE ) hospital i Lampang , Thailand er verdens første dyrehospital bygget til behandling af syge , sårede og mishandlede elefanter i Asien . Siden åbningen i 1993 har grundlægger Soraida Salwala og hendes personale behandlet over 3.600 elefanter . To af de mest berømte sager er Mosha og Motala . Disse elefanter overlevede alvorlige kvæstelser fra at træde på begravede landminer, der lå gemt fra konflikter i regionen . Begge elefanter er udstyret med innovative proteseben , der giver dem mulighed for at leve et rimelig normalt liv.

 

cirkler2

    udflugtsmuligheder Lamphun

 

 

 Siden sidst redigeret marts 2021

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0242683
I dagI dag45
I gårI går44
Denne månedDenne måned439
total for hele periodentotal for hele perioden242683
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 2
Gå til toppen