overskrift2

 

first class

 

 

 

Skal du flyve i mange timer - og det skal du hvis du vil til Thailand , så er det rart at føle sig vel tilpads i flyet . Det allerbedste ville jo have været at sidde på " First Class " , men det er en lidt dyr fornøjelse .

Vi vil her komme med nogle råd til hvordan du kan få din Economy Class til at føles som First Class - og det til en brøkdel af hvad sædet på First Class ville have kostet dig.

 

1. Medbring en god rejsepude .

Der findes mange forskellige rejsepuder , men en rejsepude i top kvalitet kan gøre hele forskellen , når det drejser sig om at sove godt , uanset hvilken billetpris du rejser på . Glem alt om de gratis puder du kan få her og der , altså også dem du får på langdistanceflyvningerne . De er tit flade , tynde og glider ned bag hovedet , så snart du falder i søvn . Investèr i en specialdesignet rejsepude - det er dem , der giver god støtte til nakken , mens du er på farten . Hvis du derefter drømmer , om at du flyver på First Class , ja - så er det jo lige så godt som den ægte vare .

Pude

Hvad gør en rejsepude god ?

Puder der optager lidt mere plads i håndbegagen er de bedste , så find en oppustelig rejsepude , der man mases helt flad og som let passer ind i din håndbagage . En pude med hesteskoform , der favner om din nakke er bedst , så undgår du ømhed og smerter i nakken når du vågner og det forhindrer også at dit hoved falder til siden  , når du sover . Hvis du lider af rygsmerter , så overvej også en lændepude .

 

 

2. Køb en oppustelig fodstøtte .fodstøtte

At have dine fødder lidt hævet på en lang flyvetur - hjælper ikke kun din blodcirkalation , det reducerer også risikoen for hævelse og ledsmerter . Ligesom din trofaste rejsepude , fylder en oppustelig fodstøtte ikke meget når den er flad , men den vil booste kvaliteten af din flyvning til mindst business class niveau .

 

 

3. Byt sæde .

Vær altid på jagt efter ledige pladser - nogle gange er hele rækker tomme på flyvningen , og lad os nu bare være ærlige : tre pladser er bedre end èn . Du kan bare løfte armlænene og potentielt ligge ned på tværs af en fuld række . Så hold øjnene åbne , og bed evt. kabinepersonalet sige til , hvis de kan flytte - hvem ved , måske opgraderer de dig endda til den virkelige First Class  1 .

 

 

4. Bliv ekspert i toldfri godbidder .

 

Mad i flyet2

 

Hvis flymad aldrig har imponeret dig , hvorfor så ikke tage dig tid til at købe lidt luksuschokolade eller snacks i Duty Free før afrejsen , så kan du tage dette med på flyet . Disse små godbidder kan udjævne noget af forskellen mellem Economy og First Class ( ok 2  ... men noget ) , og du kan samtidigt skåle i din favorit drink , selvom du bliver nødt til at købe den hos kabinepersonalet ( hvis ikke der er fri drinks på flyet ) - Du må nemlig ikke drikke din toldfri alkohol på flyet .

Den gode nyhed er at du kan lade hånt om restriktionerne fra sikkerhedskontrolen , og medbringe væsker på over 100 ml ombord , hvis du køber dem i Duty Free , eller en af de andre lufthavnsbutikker . Når du køber alkohol i lufthavnen bliver de som regel forseglet i en lufthavnspose , så du vil ikke kunne åbne dem , før du kommer frem til dit rejsemål - eller hvis du flyver den  " anden vej " , så ikke før du kommer hjem . Men så er der også jo velkomstdrink når du får hjemmeskoene på derhjemme . 

 

 

5. Invester i gode hovedtelefoner eller ørepropper . 

hovedtelefon

Uanset om det er en grædende baby , en snaksalig nabo eller støj fra motoren , så kan høje lyde ødelægge chancerne for en fredelig flyvning - så sørg for at du er godt forberedt . Medbring nogle gode støjreducerende hovedtelefoner , og lyt til afslappende musik , eller hvis du ønsker fuldstændig tavshed , kan du købe nogle kvalitets ørepropper og lade som om at du er inde bag det lokkende First Class forhæng......

 

 

6. Vælg dine pladser med omtanke før du går ombord 

Målet er at sikre dig en vinduesplads , så at du ikke har en hyppig toiletgæst kravlende henover dig hvert femte minut - eller snup en gangplads , hvis DU selv er den der der skal hyppigt på toilettet . Du kan ikke umiddelbart gå ud fra at en plads ved exit er den bedste plads. Ja - disse pladser har ekstra benplads , men de kan ikke lænes tilbage . I stedet for kan du overveje rækken bag exit rækken , hvor du ikke vil have nogen foran , der pludselig pludselig smækker ryglænet ind i dine knæ ! .

 

 

7. Tag en god sovemaske med .

sovemaske2

Sovemasker er fantastiske til at blokere det omgivende lys , så at du kan hvile . Investèr i en lidt dyrere model , der ikke sidder direkte på dine øne , men har et " øje hulrum " indbygget i masken . Dette vil betyde at masken ikke hviler på dine øjenlåg , og dermed vil dine øjne være uhindrede under REM ( rapid eye movement ) , den vigtigste fase af søvnen , så du vil sove bedre , og dybere . Og vågne mere frisk !!

 

Hvordan kan jeg sove på langdistanceflyvninger

Mange mennesker begår den fejl at udmatte sig selv bevidst før en lang flyvning , men hvis du ikke kan sove , bliver du overtræt , hvilket kun vil gøre tingene værre . Sov som normalt , og vær lydhør overfor hvad din krop fortæller dig - hvis du føler at dine øjenlåg glider i under flyets film , så sluk for filmen og tag din hovedpude frem . En anden ting er , at sidder du og " flimrer " med din mobil , gør den det - at du har sværere ved at falde i søvn . Så hav hellere en paperback med . Mens tilbehør som sovemasker og ørepropper er vigtige ( og i lille størrelse ) , så skal du selvfølgelig ikke medtage et hav af ting på flyet ( har du virkelig brug for en hel stak blade og en murstensroman ?  ) . Det vil fylde op der hvor du skal have dine ben - ikke en god opskrift på afslapning .  

 

 

8. Medbring et tæppe .

 

plaid2

 

Fly kan være kølige , især når du sidder stille i timevis . Du får ikke altid tilbudt et tæppe på flyet, eller dem du får, kan være meget tynde ( vi har dog altid fået tæpper i de fly vi har fløjet med - men de er tynde ) . Medbring dit eget kashmir letvægtstæppe , så du kan pifte turen op med et strejf af First Class luksus. Et andet smart tip er at sørge for, at et af dine ferietørklæder er et varmt pashmina eller sjal , der kan fungere som tæppe også - hvis du bærer det om halsen når du går ombord , tæller det ikke som håndbagage.

 

Bagage du kan have på, og andre håndbagage tricks...

 

Vi ved godt , at alt det her rejsetilbehør optager værdifuld plads i din håndbage , men der er listige måder at snige nogle bekvemmeligheder ombord på ,  uden at pådrage dig et ekstra gebyr . Køb f.eks en specialdesignet " wearable luggage " jakke , og du vil opdage , at du kan bære en overraskende mængde ting på din person , udover de ting du må have i håndbagagen . Hvis dette ikke passer med dit ønske om at være chic på flyet , så tag dit tungeste og tykkeste tøj på i flyet - du kan altid skifte til hjemmesko og tage trøjen af , når du er i luften .

 

 

9. Medbring hjemmesko/sokker , så kan du gå rundt .

 

Sokker orange

 På nogle flyvninger får du måske tilbudt sokker , men er er ofte tynde . Så tag dine egne hyggesokker eller hjemmesko med , så kan du nemt gå rundt på Economy flyvning , som en luksus jet-setter .

 

Hvordan pakker du bedst før en flyvning

 

toiletartikler

 

Selv om du er den type rejsende , der elsker at have samtlige toiletting og tilbehør med hjemmefra , så er det på flyrejser begrænset hvad du kan have med . Tjek på flyselskabets hjemmeside , og se deres bagage restriktioner , så du kan lave en huskeliste på forhånd . Tænk over hvilken slags tur du er på vej ud på - hvis du har en masse flyskift , kan en rygsæk være lettere at transportere end en kæmpe kuffert , som du er nødt til at tjekke ind . Køb nogle små plastposer ( fx fryseposer) til at holde dine ting adskilt i din kabinekuffert eller taske . Der er ikke noget værre end at grave sig gennem et virvar af opladere og kabler,  for at komme ned til dine snacks!  Og tilsidst, så husk at lade noget plads være frit til indkøb på rejsen .

 

 

10. Pak nogle ( få ! ) toiletartikler .

 

toiletartikler 2

 

 

Der er mange ting , du kan tage med på din flyvning for at give dig selv et strejf af forkælelse á la First Class på din rejse . Prøv fx ansigtsvand , under-eye gel , øjendråber til trætte øjne , fugtighedscreme , lip-balm , vådservietter og en tandbørste og tandpasta . Du vil kunne holde din hud hydreret , og få en behagelig flyvning .

  

 

432

God tur


 

Siden sidst redigeret oktober 2017

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0245770
I dagI dag20
I gårI går23
Denne månedDenne måned20
total for hele periodentotal for hele perioden245770
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 6
Gå til toppen