Oplevelser ved Mae Hong Son

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Saraburi og du kan her se hvad du kan opleve i Saraburi. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet.

Der vil først komme lidt information om Saraburi og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Saraburi er en provins i det centrale Thailand .

Areal : 3.576  km²
 
Befolkningsantal : 645.024 ( 2018 )
 
Saraburi-provinsen ligger i det centrale Thailand og er berømt for sin natur , kunst , kulturer og industrier . Formentlig grundlagt i 1549 som et centrum for hærmobilisering i Ayutthaya-perioden , optrådte byen ofte som en baggrund for mange historiske krige .
Saraburi , en provins i den øvre centrale region i Thailand , og er rig på turistattraktioner , herunder naturlige steder, kulturelle festivaler , majestætiske templer og historiske steder . Saraburi by ligger 108 kilometer nord for Bangkok , kun 65 kilometer fra Ayutthaya , og de to kan kombineres for at lave en varieret dagstur . Det vigtigste buddhistiske tempel i Saraburi , Wat Phra Phutthabat , blev bygget i det 17. århundrede og har et " Buddha-fodaftryk " , der har gjort det til et af de mest populære pilgrimssteder i det centrale Thailand.
Saraburi-provinsen indeholder to nationalparker, Namtok Chet Sao Noi, som har et naturskønt vandfald, og Phra Phutthachai, som indeholder Khao Sam Lan Forest samt flere floder og vandfald . For dem, der leder efter mere end naturen , har Saraburi også nogle fantastiske muligheder for golf.

Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område . Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet . Thailand har lige omkring 41.000 templer - så dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs  .  
 
 
 
cirkler2
 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os starte med National Parkerne i Saraburi - så er vi ligesom kommet i gang . Saraburi har to Nationalparker . Nationalparker er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i midt Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende park :

 

 

02   Pra Buddha Chai

 

20   Namtok Chet Sao Noi

 

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1Wat Pasawangboon er placeret i Tambon Cha-Om , Amphoe KhaengKhoi , Saraburi . Det blev bygget i 1985 af Luang Phor Somchai Punyamano på sin fars jord . Templet dækker området omkring 400 rai. Senere , i 2005 , byggede et antal buddhister fra Saraburi fra hele landet , der havde tillid til Luang Phor Somchai , sammen en chedi ved navn ”Phra Maha Ratana Loha Chedi Srisatsana Bodisat Sawangboon” til Wat Pasawangboon . Helt færdig bygget i 2007 , var chedien elegant og smuk. Chief chedi står i midten omgivet af mindre chedier på den cirkulære piedestal . På samme måde som andre chedier i Thailand har denne Chedi 500 tinder, derfor kaldes den " Chedi Haroi Yod " ( eller Chedi med 500 tinder ) . Phra Maha Ratana Loha Chedi Srisatsana Bodisat Sawangboon har dørfacader på alle 4 sider . Hver facade fører til chef chedi i midten . De er alle raffineret forgyldte stuk chedis . Inde i den større chedi er der en mindre indviklet designet chedi i midten . Væggen til chefchedi blev grundigt prydet med rubinrødt glas med billeder af vigtige Phra That Chedis fra Thailand udsmykket i loftet. Inde i den lille chedi er Buddhas relikvier nedskrevet fra Nepal , Indien og Sri Lanka . Bortset fra Chedi 500 Yod huser Wat Pasawangboon også 84.000 Lord Buddhas relikvier , Phra Ubosot , stupaformede boliger ( lignende form som stupaen bygget på det hellige sted for hans Nirvana ved Kusinagara ) , Phra Satja Chedi samt disse Buddha-statuer med fremragende egenskaber og bemærkelsesværdige byggematerialer . For eksempel en 10,59 meter sten Buddha-statue i Nirvana-kropsholdning ( Thailands største Buddha-billede, der blev lavet af en kæmpe sten ) , Phra Puttamahatan Sawangboon i Chiang Saen Nueng-stil ( 109 tommer bred, placeret i Phra Ubosot ) , 1 ton udskåret sten Buddha statue, aftryk af Buddha stående på bjerget og sandsten Buddha-statue . Inde i templet er der en fredelig atmosfære, der er en rummelig pavillon til meditation. Den bageste del af templet er fastgjort til foden , så frisk kølig brise kan strømme gennem templet . Mange buddhister kommer her for at meditere , især i weekenderne .

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

1 Wat Phra Phutthabat, " Buddhas fodaftrykstempel " er et vigtigt buddhistisk pilgrimsvandringssted beliggende i et landligt område mellem byerne Lopburi og Saraburi . En " mondop " på toppen af ​​et lille bjerg huser et fodaftryk af Buddha , der blev opdaget i det 17. århundrede .

Wat Phra Phutthabat er et meget æret tempel , det er et af de seks templer af højeste klasse i de første klasses kongelige templer . Templets fulde navn er " Wat Phra Phutthabat Ratchaworamahaviharn " , hvilket betyder "Det store kongelige tempel for Buddhas fodaftryk " .

Legende om Buddhas fodaftryk .

Templet blev grundlagt af kong Songtham , konge af Ayutthaya-kongeriget i det tidlige 17. århundrede . Ifølge legenden sendte kongen munke til Sri Lanka for at hylde Buddhas fodspor der . Ved ankomsten blev munkene fortalt , at Buddha også havde rejst gennem Thailand , og at der skulle være fodspor i deres eget land . Ved munkens tilbagevenden beordrede kongen sit folk til at søge efter Buddhas fodspor i sit rige .

Legenden fortæller , at en lokal mand tilfældigt opdagede fodsporene i 1623 , da han fulgte en såret hjort . Da hjorten kom ud af buskene , blev den helbredt og løb væk . Ved at skubbe buskene til side fandt manden et stort fodaftryk fyldt med vand . Efter at have drukket vandet blev han straks helbredt fra en dårlig hudsygdom . Efter at have hørt om opdagelsen beordrede kongen et tempel at bygge over Buddhas fodaftryk .

Templet blev ødelagt i 1765 under den burmesiske-siamesiske krig , der betød afslutningen på Ayutthaya-kongeriget 2 år senere. Den nuværende struktur stammer fra Rattanakosin-æraen .

 

Mondop, der huser Buddha fodaftryk . 

Fodaftrykket er anbragt i en meget udsmykket " mondop " på toppen af ​​et lille bjerg . En tredobbelt trappe flankeret af Naga balustrader fører til toppen . Nederst på trappen er der femhovedede Naga-slanger af bronze , hvor den mytologiske slangekrop strækker sig over balustraderne mod platformen . Den tredelte trappe siges at repræsentere de tre stiger , der bruges til at stige ned fra Trayastrimsa-himlen , en stige af juveler brugt af Buddha , en stige af guld brugt af Indra og en stige af sølv brugt af Brahma.

" Mondop " er placeret på en marmorplatform . Den firkantede struktur omgivet af søjler har et syv etagers tag lagt med grønne keramiske fliser , dets døre indlagt med indviklet perlemor dekoration.

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

Fodaftrykket er anbragt i en gylden kasse . 

Fodaftrykket , der er af betydelig størrelse , ca. 150 cm langt og 52 cm bredt , er anbragt i en rigt dekoreret gylden kasse dækket med lag af guldblad , der er påført af hengivne . Fodaftrykket er skjult for offentligheden , da det er dækket af mønter og pengesedler kastet derinde af buddhistiske hengivne . Rundt om " mondop`en "  er der linjer af klokker , der kan gonges for at respektere .

Viharn og ubosot fra tempelkomplekset blev tilføjet senere og er i Ayutthaya og Rattanakosin stil . For at lære om din fremtid , prøv en af ​​de elektroniske spåmaskiner , der er oprettet omkring komplekset .

Et museum på grunden udstiller forskellige genstande , herunder keramik fra Sukhothai , porcelænsgenstande , tøj fra det 17. århundrede , våben og det originale tag på " mondop ", der blev ødelagt af burmeserne.

 

Footprint festival . 

To gange om året i februar og marts afholdes festivalen for det hellige fodaftryk i templet . På dette tidspunkt besøger hundredtusinder af buddhistiske pilgrimme Wat Phra Phutthabat-templet for at respektere Buddhas fodaftryk . På grunden er der alle former for underholdning , shows , musik og masser af boder med souvenirs og mad.

 

cirkler2

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Krok E-Dok Waterfall er under opsyn af Ched Kot - Pong Kon Sao Nature Education Center . Ruten til Krok E-Dok vandfaldet er gennem en dyb skov uden klare stier . Derfor skal du kontakte personalet på Ched Kot - Pong Kon Sao Nature Education Center når du vil besøge stedet . Stien er virkelig naturlig , og du skal gå gennem skovene og flere vandløb . Sandet er  " salt lick " , hvorfor der normalt vil være en mængde sommerfugle , der flyver rundt . Der er også svampe  , mos , bregner og andre planter i regnskoven . Vandfaldet er opdelt i 3 niveauer med den samlede højde på 350 meter. Kun jordoverfladen er åben , fordi vejen til de øvre niveauer er en stejl klippe , der er hård og farlig at klatre.

 

cirkler2

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex spænder over 230 km mellem Ta Phraya National Park ved den cambodjanske grænse i øst og Khao Yai National Park i vest . Stedet er hjemsted for mere end 800 dyrearter, inklusive 112 pattedyrarter ( blandt dem to arter af gibbon ) , 392 fuglearter og 200 arter af krybdyr og padder . Den er internationalt vigtigt for bevarelsen af ​​globalt truede og truede pattedyr-, fugle- og krybdyrarter, blandt dem 19, der er sårbare , fire , der er truede , og en , der er kritisk truet . Området indeholder væsentlige og vigtige tropiske skovøkosystemer , som kan give et levedygtigt levested for den langsigtede overlevelse af disse arter .

 

cirkler2

 

 

 

Oplevelser ved Mae Hong Son

 

 

siden er sidst opdateret marts 2021ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

BARE KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

188

 

De 25 mest

                                                 

            

antal besog

0242686
I dagI dag48
I gårI går44
Denne månedDenne måned442
total for hele periodentotal for hele perioden242686
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 7
Gå til toppen