overskrift

 Credit cards

 

Hvordan vi hver især finansierer vores Thailandsferie på , kan være meget forskellig fra familie til familie . Nogle foretrækker at tage kontanter med hjemmefra - som vekslet valuta eller danske pengesedler og så veksle disse i Thailand  . Andre foretrækker at bruge betalingskort på feriestedet . Betaler man med Mastercard eller et andet kreditkort , ja så får man en samlet regning på sit forbrug når man nærmer sig den første i efterfølgende måned . Bruger man sit Visa kort og hæver i automaterne i Thailand - bliver beløbet hævet i din danske bank få dage efter din hævning . Hvad der er bedst skal vi lade være op til den enkelte person at vælge .

Vi har selv prøvet alle mulighederne og der er fordele og ulemper ved dem alle . Vi vil her på denne side koncentrere os lidt om betalingskortene og deres måde at virke på .

I Thailand kan du bruge faktisk alle de kendte kreditkort. Vi kan her lige nævne kortene : Visa , Visa/Dankort , Visa Electron , MasterCard , American Express..... og der er måske flere , men de her nævnte er vel de mest kendte . Det første vi vil kigge på er lidt om grænserne for brug af disse kort.

 

graenser

Det er nok en god idè lige at sætte sig ned inden afrejsen til Thailand og så lige studere betingelserne for brug af sine kreditkort i Thailand ( eller udlandet generelt ) . For der er på de fleste kort en grænse for hvor mange kontanter du kan hæve per dag og hvor meget du kan bruge per 30 dage på dit/dine kort . Disse beløbsgrænser afhænger af hvilken type kort du har og måske også hvilken bank du bruger i Danmark . Hvis du overskrider forbruget per 30 dage , kan kortene mange gange åbnes igen , ved at ringe til din bank - eller måske aller bedst - lave en aftale inden afrejsen , eller indsætte et beløb , hvis kortet har sin egen konto . 

Eksemplerne vi bruger efterfølgende er hentet fra Danske Bank`s hjemmeside august 2019.

 

kontanter

Når du anvender dine kort til at hæve kontanter i hæveautomaterne i Thailand , er der en grænse for hvor meget du kan hæve per dag . Disse grænser vil vi nævne her :

Visa/Dankort : Du kan hæve det der svarer til 2000 D.kr. per dag * .

MasterCard Basis : På dette kort kan du hæve det der svarer til 6000 D.kr per dag .

MasterCard Guld : Her kan du hæve det der svarer til 10.000 D.kr. per dag .

 

forbrug

Når vi bruger ordet " Forbrug " - så snakker vi om det beløb som du kan handle for ved brug af dit kort direkte i butikker , på hoteller , restauranter m.m.

Og der ser tallene såldes ud : 

Visa/Dankort : Du kan højst bruge for det der svarer til 25.000 D.kr. per løbende 30 dage . 

MasterCard Basis : På dette kort kan du højst bruge det der svarer til 25.000 D.kr. per løbende 30 dage .

MasterCard Guld : Dette kort topper med et forbrug der svarer til 50.000 D.kr. per løbende 30 dage . 

 

 

Du kan godt købe eller betale f.eks hotel for større beløb per dag , blot ikke hæve kontanter.

Thailandske automater har i de fleste tilfælde en grænse på højst 20.000 bath per hævning . Hvis man hæver flere gange per dag - kan man i alt hæve det der svarer til 4.000 D.kr. per dag .

 

* 2.000 D.kr. svarer i august 2019 nogenlunde til omkring 9.000 bath . Prøver du at hæve 9.000 bath og bliver du afvist - kan det være at kursen har ændret sig og altså koster mere end 21,71 kroner per 100 bath ( kurs august 2019 ) - hvorved 9.000 bath bliver mere end 2000 D.kr. Prøv da at hæve et mindre beløb som f.eks 8.000 bath . Husk lige her på at gebyret for din hævning også tæller med i det samlede beløb .

Andre korttyper og banker kan have andre grænser . Du kan kigge på din banks hjemmeside og finde de nøjagtige grænser for dit kort. 

 

koeb med kortDu kan bruge Visa ( Visa/Dankort ) og MasterCard m.m. til betaling på hoteller , i forretninger , billeje , restauranter , supermarkeder  og rejsebureauer af en vis størrelse .

Visa Electron Debet/betalingskort kan bruges i mange forretninger , supermarkeder og restauranter , men mange gange ikke på hoteller , til billeje , da der offest kræves et kreditkort.

 

Nogle steder som supermarkeder kan de have en mindste grænse for køb før de vil tage imod kort. Det kan typisk være 3 - 400 bath ( 60 - 80 D.kr. ) .

 

Det er som oftest gebyrfrit at betale ved steder som større supermarkeder , shopping centre og større hoteller . Dog kan du opleve nogle steder , især i turistområderne , at de vil kræve 3% i gebyr .

 

Regn ikke med at kunne betale med kort ved den lille gadehandler , barer , det lille hotel eller guesthouse , eller når du vil købe en busbillet. Størstedelen af handel i Thailand er stadig med kontanter.

 

 

haeve kontanter

Der er gebyr i såvel din egen danske bank som den thailandske , når du hæver i automater . Og det kan nemt beløbe sig til et sted mellem 80 - 90 D.kr. per hævning .

Disse gebyrer ser sådan ud :

Til din danske bank :

VISA : typisk 30 kr. minimum 1%

MasterCard : typisk 50 kr. minimum 2%

 

Til den Thailandske bank : 150 - 200 bath i den Thailandske bank ( omkring 30 - 40 kroner ) ..... Gebyret står altid på hæveautomaten lige før du trykker " godkend " og man er tit tilbøjelig til at overse dette .

 

Hæver du i automater , så husk at vælge at beløbet omregnes af din danske bank og ikke af den Thailandske bank , som du hæver i . Det kan ske at automaten skriver en kurs du vil få - det er den Thailandske banks kurs - og den er dårligere end den din egen danske banks kurs . Sig derfor nej til dette .

 

 

praktisk raed

 

Nu husker jeg ikke lige om jeg har nævnt dette før nogen steder på hjemmesiden - men det er altid en god ide at have 2 betalingskort med på ferien . Hvis et kort blivet stjålet eller " bortkommer " ....

Men de skal selvfølgelig ikke ligge samme sted. Hvis I rejser 2 personer ( evt. mand og kone ) .... så gør det at I bytter det ene kreditkort .... altså får din ægtefælle dit det ene kort i sin pung og du får hans/hendes i din pung . Så hvis man mister sin pung ... har man jo altid et kort mere i ægtefællens pung.

 

 

90

 

 

 

 Siden er opdateret august 2019

 

 

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0249430
I dagI dag0
I gårI går82
Denne månedDenne måned82
total for hele periodentotal for hele perioden249430
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen