Ferie i Thailand februar 2020

Torsten - Kirsten - Jens - Dorthe - Jette - Lene - Poul

 

Thailand Februar / marts 2020...... Sted : Pattaya

Turen til Thailand i februar / marts 2020 blev til byen : Pattaya . Vi har tidligere været i dette område , men da boede vi ude i Jomtien . Jeg syntes at vi denne gang skulle prøve et nyt sted i området og derfor blev Pattaya valgt . Vi skulle bo på et hotel inde i Pattaya som hedder : Discovery Pattaya Beach Hotel og vi var lidt spændte på , hvad det nu var fornoget , men det skulle vise sig at være et fint hotel , dog lå det lige ved siden af en gade med " let påklædte piger " sexy woman, der festede det halve af døgnet , men vi vænnede os hurtigt til det .

Vi havde denne gang få samlet et hold på 7 personer , som det fremgår af billedet øverst på siden her . Turen kom til at indeholde både " strandferie " og et par udflugter . Perioden , hvor vi var afsted , var meget præget at " corona-virussen " forstået , på den måde at der manglede turister i Thailand . Men vi havde en rigtig fin tur til Thailand i den periode og vi kom tilbage til Danmark til et " vir var " skel ojetaf restriktioner omkring denne corona virus ...... faktisk lukkede vores statsminiser grænserne bare to dage efter vores hjemkomst og kaldte alle feriegæster ude i verden hjem til Danmark - hurtigst muligt . Dette undgik vi heldigvis og kan tænke tilbage på ferien som en " OK ferie " , hvor vi var heldige at komme hjem i tide . Vi mærkede ikke meget til problemerne ude i Thailand - ud over den manglende turisme .... men ellers ikke . 

 

Du kan læse alt om turen på denne side ....Under billedshow`et er der en beskrivelse af turen dag for dag 14 .

 

 

God fornøjelse !!

 

Du kan læse teksten længere nede eller du kan også vælge at se billederne først ...  Billederne vi ses i en lille film herunder . 

Filmen varer 1 time 24 minutter og 25 sekunder   135

Når du klikker på linket herunder , skifter du til YOU-TUBE hvor filmen ligger - husk at vælge stor skærm i nederste højre hjørne af filmen . .

2007 1

Klik her for at se filmen

Du kommer tilbage til siden her ved at bruge pilen til venstre oppe i venstre hjørne på YouTube..  

(gider du ikke lyden - så skru ned for den )

God fornøjelse !! 14

 

68

 

Find en kop kaffe inden du starter !!

 

 

 

PS : Alle billeder her på siden er taget med min ny-indkøbte telefon :

                                     I-phone 11 Phonetalk 

 

 

Notesbook2020

 

Min lille notesblok fulgte mig altid på turen og lige herunder kan du læse om vore oplevelser på turen dag for dag . Hvis du hellere kun vil se billederne fra turen - så kommer de her lige før beskrivelsen af turen . Du er selvfølgelig også velkommen til begge dele 1 .

 

 Og lad os så komme igang .....

 

25 februarVi var oppe klokken 04:30 ..... det havde sneet lidt om natten og det sneede faktisk stadig , men dog ikke noget der blev liggende i større mængder . Vi skulle køre med toget fra Brønderslev til Kastrup lufthavn og vi havde aftalt med de andre der skulle med fra Jylland , at vi ville spise morgenmad i toget . Så vi havde fordelt opgaverne lidt og jeg skulle lave kaffen og Jens og Dorthe ville tage rundstykker med fra den lokale benzin-tank . Jens havde bestilt rundstykkerne dagen i forvejen og han havde bestilt dem smurt , så at det velle være lidt nemmere for os på turen .

Thai2020 000020

Lene og jeg var ovre på banegården klokken 05:45 ..... Jens og Dorthe var allerede ankommet . Vi skulle først køre en mindre tur med det " lokale tog " til Aalborg og der skulle vi skifte til Intercity toget . Der var et lille kvarter til dette skifte , men det gik fint og vi kom videre . I Randers steg Jette på toget og nu var vi så 5 personer i vores gruppe . Kirsten og Torsten skulle vi møde i Kastrup lufthavn , hvor vi efter planen ville ankomme til klokken 11:25.Thai2020 000025

Efter at Jette var kommet på i Randers , spiste vi vores morgenmad og drak kaffe . Der blev også lige plads til en Fernèt Branca . Jens havde Fernet Branca med i en 0,5 liter sodavandsflaske  229 .

Togturen gik fint og der var ikke mange stop på vejen ... der var kun lige Hobro - Aarhus - Fredericia og Odense ... så det var fint . Det er faktisk ret behageligt at køre tog , noget som vi også sagtens kunne gøre på vore ture fremover . Der var ingen stress og man kunne jo ikke lave andet end hygge sig og slappe af .

Midtvejs skrev vi lige sammen med Kirsten og Torsten og vi ankom til Kastrup Lufthavn næsten samtidig .

Vi fik herefter tjekket ind på Thai-flyet..... der var ikke helt den samme service som der plejede at være . Vi skulle selv tjekke ind ved de terminaler , der stod midt i afgangshallen .... det var lidt nyt for os , men der kom en person fra SAS og hjalp os med dette ....

Vi kom herefter videre og skulle op ovenpå og igennem sikkerhedskontrollen .... og senere kom vi ind i selve lufthavnen . Der skulle lige handles lidt toldfrit og i butikken her , mødte vi lige Lars Løkke Rasmussens søn : Bergur Løkke Rasmussen . Bergur loekke rasmussen
Jeg måtte da lige vide hvorfor han arbejdede her og snakkede kort med ham . Han fortalte at han læste og havde et bijob her i lufthavnen . Hans far havde sagt at han selv måtte tjene sine lommepenge , og det havde han det fint med .

Vi gik lige hen og fik lidt frokost , inden vi gik ud til Gate C-29 , hvor vores fly stod parkeret . Vi kom hurtigt ind i flyet og fandt vores pladser . Vi skulle sidde på rækkerne 68 og 69 og der var riigtig mange tomme sæder i flyet ... så vi byttede lidt rundt , således at vi havde god plads der hvor vi sad .

Efter at vi var kommet i luften kom personalet kom hurtigt rundt med drinks . Lene og jeg tog en Rom & Vodka . Det plejer vi altid at gøre når vi rejser på ferie , og denne gang var der ingen undtagelse .

Thai2020 000070

Meget hurtigt efter denne drink , kom der varm mad rundt og jeg valgte noget “ spicy Chicken med ris “ og Lene valgte noget lidt mere “ almindeligt thai Food “ .

Og der var vin til maden - rød eller hvidvin efter eget ønske og en kop kaffe til sidst .

Efter maden var det tid til lige at få sovet lidt ...... der var stadig lang tid til landing i Bangkok  .

Der var en del turbulens under flyvningen og i lang tid måtte vi sidde med sikkerhedsselen på .... men det er jo ikke farligt - det virker bare ubehageligt pas paa.

Vi kommer til at lande en time før end planen - men vi flyver også med en hastighed på 1070 km/t ..... så stærkt synes jeg ikke at vi har fløjet før .

Thai2020 000115

En times tid før landing kom der morgenmad rundt i flyet . Det var nu også rart med en kop kaffe .

cirkler226 februar

Vi lander lidt før end beregnet i Bangkok , men heldigvis var vores taxa chauffør også i god tid , så efter sikkkerhedscheck og udlevering af kufferter , kører vi mod Pattaya . Vi ankommer cirka 2 timer efter til hotellet , som hedder “ Pattaya Discovery Beach Hotel “ . Men der er vi jo allerede ved 7-tiden , så værelserne er ikke klare endnu ...... men vi får lige hurtigt udfyldt alle papirer og gør klar til at få dem udleveret senere .

 

Thai2020 000130

 

Vi vil have noget morgenmad - men da vi jo ikke har dette med fra den første dag på hotellet , går vi ned og køber morgenmad ved den restaurant der ligger ved den pool som ligger ud mod vejen . Hotellet har to pool-områder .

Efter morgenmaden er nogle af værelserne klare og vi får udleveret 3 værelser . Vi klæder om til “ sommertøj “ og går til pool nummer to som ligger oppe ved den bygning , som vi skal bo i .

 

Thai2020 000170

 

Vi smider os på nogle drømmesenge og prøver at få sovet lidt , men det er squ ikke nemt at sove i 32 graders varme , så lidt efter lidt går folk til værelserne og sover nogle timer . Vi mødtes igen klokken 17:00 og kørte ud i Tesco Lotus og for at købe “ lidt ind til køleskabet “ ...... Vi spiser aftensmad efter at vi er kommet tilbage på hotellet og har fået de indkøbte varer op på vores værelser .

Vi spiste aftensmad på en restaurant tæt på hotellet , men det var nu ikke nogen succès .... de var sløve med serveringen og ikke alle fik hvad de havde bestilt.

Efter maden går vi over i Starbucks og får en kaffe . Efter dette går vi lidt i gaden , inden vi går til værelserne og sover , for at blive helt frisk efter rejsen herned og være klar til dagen efter . Sådan er det på hver tur vi har foretaget til Thailand .... den første dag er man lidt " ved siden af sig selv " pga den lange rejse .....     cirkler2 27 februar

Jeg vågnede klokken 04:00 og tænkte , “ nej det er squ for tidligt “ , men jeg kunne ikke sove mere , så jeg stod op og gik ned til den restautant der lå nede ved vejen ... her satte jeg mig med min I-pad og opdaterede lidt billeder og skrev lidt notater til hjemmesiden her , det er altid rart lige at få lavet nogle notater , således at det er noget nemmere at huske hvad der er sket indtil nu . Det sparer også meget arbejde for mig når jeg kommer hjem og skal opdatere hjemmesiden .

 

Thai2020 000235

 

Der er altid liv i Pattaya , folk kører rundt og ovre på den anden side af gaden ved stranden ... gik en gammel dame og fejede fortovet , med en kost der var lavet af nogle grene .

Det skulle nu blive spændende at komme op og se morgenmaden og se hvad de bød på .... men der var lige et par timer til dette endnu .

Så er tiden kommet til at morgenmaden er klar og jeg går op i restauranten ..... og Waoo .

 

Thai2020 000295

 

Hvilken overraskelse !! .... jeg har sjældent set noget lignende ..... der var så meget at vælge imellem og det er en skam , at man aldrig er sulten her om morgenen . Jeg tager altid kun et par stykker sandwich toast med lidt salat og en " tønde kaffe " 24 .

De andre kom til morgenmaden sådan lidt efter lidt .

Efter morgenmaden gik vi til stranden , som lå lige overfor hotellet . Jens og Dorthe var gået i forvejen og havde reserveret solvogne til os alle .

Straks vi havde smidt os på disse solvogne - blev vi overfaldt af sælgere og massage piger . Men sådan er det og vi savner dem også , hvis vi kommer på en strand hvor de ikke er .

 

Thai2020 000335

 

Jeg fik høvlet mine fødder og det gør jeg hver gang jeg er i Thailand . Det kostede 300 bath ( 66 danske kroner ) og det er en rar fornemmelse at få dette gjort . Man får faktisk helt nye fødder at gå på , så det er meget behageligt .

Vandet var fantastisk og der var lavet en indhegning , hvor man kunne bade i fred for speedbåde og vandscootere . Vi var i vandet flere gange , og det var bare så lækkert .

Nogle af de andre fik en gang massage og det skulle være godt ... jeg bryder mig ikke om det - så det hopper jeg altid over .

 

Thai2020 000360

 

Ved middagstid spiste vi frokost på et lille sted lige over for stranden og vi blev på stranden til ved 16-tiden .

Kirsten ,Torsten og jeg gik en tur på stranden . Vi gik helt ned til enden , der hvor Walking Street starter . Det var en tur på 3 kilometer og var en fin tur .

Til aften spiste vi ved et steak-House og alle fik forskellige retter . Man skal lige være lidt opmærksom når man bestiller sin mad . De laver meget stærk mad hernede , men man kan jo altid prøve at bestille maden “ no spicy “ . Det er nu ikke altid det lykkes 107 .

Efter aftensmaden gik vi en længere tur og vi kom også ned i den gade , der ligger ved siden af hotellet , hvor der var “ letlevende piger “ 323 .... disse piger er meget unge og det er utroligt at se “ gamle mænd “ sidde med disse unge piger og man tænker nogen gange : hvor er forældrene til disse piger ?

 

Thai2020 000380

 

Vi sluttede dagen med drink på den restautant , der ligger ved vores hotel og som ligger helt ud til vejen .cirkler2

 28 februarJeg var igen i dag oppe klokken 04:00 og sad ved bordet nede ved restauranten ved vejen og redigerede nogle billeder og skrev nogle notater . Jeg ved squ ikke hvad der lige sker .... det må være tidsforskellen mellem Danmark og Thailand som jeg ikke helt har fået ind i kroppen endnu .

Klokken 06:15 gik jeg op til morgenmaden . Der var igen i dag dækket rigeligt op med forskelligt mad i restauranten . De gør meget ud af dette her på hotellet og det gør de , selv om de er hårdt ramt af “ corona-virussen “ som betyder , at de mangler 40 % af turisterne her i landet . Men vi er her og vi nyder dette .

Efter morgenmaden gik vi til stranden og i dag gik vi til højre . Vi ville undgå den larm , som der var på det sted , hvor vi var dagen i forvejen .

 

Thai2020 000385

 

Der ligger mange både i vandet og de er jo også arbejdsløse , når der ikke er så mange turister her i landet  . Men vi snakker om , at vi vil ud og sejle en dag hernede , vi vil nemlig gerne ud til en af ø`erne i området .

Til middag spiste vi på en lille restaurant , som ligger lige over for området hvor vi var . Jeg fik stærk mad i dag , men det var min egen skyld . Tjeneren spurgte om jeg ville have maden “ spicy “ og jeg svarede ja , og så kan man jo ikke brokke sig bagefter . Men jeg kan faktisk godt lide stærk mad , men selvfølgelig er der en grænse og den nåede vi et godt stykke over i dag .... men vi klarede det lige med med en ekstra øl .

 

Thai2020 000456

 

Til aften tog vi en grisebil ud til Jomtien , hvor vi spiste på restauranten " Khun Wut "  . Stedet her laver nogle fantastiske pizza’ er . Mange gange når man får god mad i Thailand , tror jeg bare at man skal lade være med at gå ud i køkkenet og kigge bagefter .

 

Thai2020 000505

 

Herover ses en del af køkkenet , som lavede den fantasiske mad til os.

 

Thai2020 000500

 

Vi besøgte samme sted for nogle år siden og da så vi et specielt håndklæde ude på toilettet og vi ville lige tjekke denne gang , om dette håndklæde stadig var derude .... og dèt var det , om det er blevet vasket i mellemtiden , skal jeg ikke kunne udtale mig om .

 

Thai2020 000515

 

Efter maden tog vi over på nightmarkedet . Vi havnede i baren hos nogle personer , som vi er kommet til at kende godt hernede , efter at have været her flere gange . 

 

Thai2020 000520

 

Personerne på billedet herover er søskende . Og det er faktisk èn stor succes historie . Broderen til dem på billedet herover driver restauranten " Khun Wut " , som vi lige havde spist på . Personen i midten på billedet herover , driver baren på Nightmarkedet , hvor vi nu er havnet - søsteren til venstre driver en lille bod med tøj og tasker m.m. ved siden af baren , men hun hjælper også til i baren . Søsteren til højre arbejder i en sportsbutik inde i Central Festival i Pattaya , men hjælper til i baren her på nightmarkedet om aftenen . Moderen til dem alle stod og solgte varer i datterens lille bod den aften , hvor vi besøgte stedet . Lene og jeg har tidligere hilst på både faderen og moderen til børnene her og de var stolte af deres børn og det har de også god grund til at være . Faderen og moderen er selv fattige mennesker og har haft en " ikke alt for grøn tilværelse " , men kan nu glæde sig over at se deres børn have succès .    cirkler229 februar

 Jeg var også denne dag tidligt oppe og jeg sad igen ved et bord i restauranten nede ved vejen . Selv om klokken kun var 04:25 - er der en del Liv på gaden . Nogle folk er på vej hjem fra byen og andre er sikkert lige mødt på job . Der går folk rundt på gaden og fejer fortove og samler skrald op . Busserne  - “ grisebilerne “ - kører op og ned af gaden og dytter med jævne mellemrum . Jeg ved ikke hvorfor de dytter , for der er ikke mange kunder at samle op .

Da klokken er i nærheden af seks går jeg til restauranten med morgenmad . Jeg tager en kop kaffe og sætter mig ved et bord . Det varer et stykke tid inden der kommer andre i restauranten .

 

Thai2020 000550

 

 

De øvrige fra vores hold kommer sådan lidt efter lidt og på et tidspunkt er vi alle samlet ved samme bord . Vi snakker lidt om hvad der skal ske i dag og bliver enige om at tage stranden igen i dag . Jette og jeg skulle så i løbet af dagen prøve at booke en tur til dagen efter . Vi snakker lige om hvilke muligheder der er , men det øvrige hold lader det være op til Jette og mig at finde ud af .

Vi går til stranden og går i dag til venstre og finder nogle solvogne som vi lejer for dagen .

 

Thai2020 000570

 

 

Straks kommer der et hold af massage piger og overfalder os . De har ikke mange muligheder , da der er få turister hernede , men Jens får noget fod massage og Dorthe får ordnet hendes fødder . De øvrige piger prøver forgæves at sælge noget til vi andre og det bliver faktisk lidt belastende på et tidspunkt , da pigerne ikke accepterer et “. Nej “ og jeg prøver at hæve stemmen lidt og forklarer dem at når vi siger “ nej “ - så mener vi det ..., det hjælper lidt , men de forsvinder ikke straks derefter .....men bliver “ hængende lidt “ .

Til frokost spiser vi alle på en restaurant som ligger lige på den anden side af vejen . Restauranten er faktisk mega stor ..... tror at der kan være mindst 200 mennesker i denne , men vi er de eneste som sidder der .

 

Thai2020 000635

Efter frokosten går Jette og jeg over til en lille kiosk for at kigge lidt på en tur-mulighed til dagen efter . Vi kigger på muligheden for at sejle over til Koh Larn , som ligger 20-minutters sejlads her fra stranden , hvis vi vælger at sejle med speedbåd . Vi får en samlet pris på hele holdet og vi står og tøver lidt ..... sælgeren sætter prisen yderligere ned - uden at vi forlanger dette - men hun vil gerne sælge noget til os . Vi får tilbudt mad med i prisen . Vi går lige tilbage på stranden og gennemgår tilbudet med det øvrige hold . Vi bliver enige om at tage turen og går tilbage og booker turen . Vi skal afsted dagen efter fra stranden dagen efter klokken 10:30 .

Vi opholder os på stranden helt frem til 16:30 . På et tidspunkt så det voldsomt ud til regn , men der kom er ikke noget vand .

Klokken 18 kører vi med en grisebil over til noget der hedder “ Art of Paradise “

 

Thai2020 000641

 

 

Art in Paradise er en meget sjov og frisk måde at se et kunstgalleri på . Man har her " lukket " skellet mellem kunst og tilskuere med tredimensionelle malerier , der er interaktive og fantastisk sjove . Gennem smart brug af skygger og grænser , har kunstnere malet direkte på væggene for at skabe nogle forbløffende billeder , der narrer vores øjne til at tro , at dyr smadrer igennem væggene , venner balancerer over voldsomme vandfald og isbjørne stjæler en slurk af vores kokosnød . Galleriet har over 100 individuelle kunstværker i ti tema-sektioner, der dækker optiske illusioner, vilde dyr, natur , tidligere civilisationer og reproduktioner af klassisk kunst - med vittige tilføjelser , såsom lyserosa neglelak på en præ-Raphaelit skønhed , eller en blyant tilføjet til Mona Lisa , så du kan være Leanardo Da Vinci ... i det enkelte øjeblik .

Thai2020 000655

 

 

Vi er her i 2 timer og det er en sjov oplevelse . Efter dette spiser vi på en kinesisk restaurant i nærheden af stedet hvor vi lige var .

De var meget langsomme til at servere maden , men vi har efterhånden vænnet os til at sådan er det her i Thailand .

 

Thai2020 000675

 

 

Efter maden går vi hele vejen fra dette spisested og ned til Central Festival , hvor vi slutter aftenen på “ Svensen’s is-bar “ . Efter dette er der nogle der tager en grisebil tilbage til hotellet og andre går tilbage . Jeg er på holdet der går tilbage .cirkler2 1 martsJeg var tidligt oppe og satte mig på værelset og fik redigeret de billeder der skulle lægges på bloggen i dag og fik skrevet noget tekst til disse . Da klokken var 05:30 gik jeg ned i morgenmads-restauranten og satte mig , og igen i dag tog jeg ikke noget - hverken kaffe eller andet , før klokken blev 06:30.

De andre kom lidt lidt efter lidt , dog kom de noget senere dag , da vi skulle på bådtur i dag . Vi skulle nemlig først med denne klokken 10:30 .

Vi blev bare enige om at mødes nede ved vejen klokken 10:30 . Pigen vi havde købt turen af - havde sin lille butik der .

 

Thai2020 000685

 

Vi fik hurtigt kontakt med hende og blev sendt over på den anden side af vejen , hvor der sad en ældre dame . Jeg tror det var hende der styrede alt det med bådene .

Hun tog et billede af os samlet , som hun sendte til en anden dame ovre på Koh Larn . Det var for at damen på Koh Larn kunne se hvor mange der skulle med båden tilbage igen og det var squ da smart .

 

Thai2020 000690

 

Den ældre dame skrev et tegn med en tusch på vores hænder . Det var et tegn på at vi havde købt turen med mad og drikke .

Vi skulle lige vente 15 minutter på at båden kom ind til land . Og båden kom kort tid efter . Vi kom ombord og der var også andre der skulle med båden ... jeg tror at vi var 12-15 personer i alt . Det var en båd med 2 motorer og det var jeg egentlig glad for ... det betyder at den måske ligger lidt roligere i vandet under sejlturen over til Koh Larn . Men vi havde ikke sejlet mere end 5 minutter før han sejlede end til en større platform , som der var ude på havet . Vi fik at vide at vi skulle skifte båd , hvorfor fandt jeg aldrig ud af . Da vi kom af båden blev vi spurgt om vi ville købe en tur med faldskærm efter en speedbåd . Det sagde vi alle i båden “ nej tak “ til og måske at dette var hensigten med at sejle os ind til denne platform ?

Vi kom så i en anden båd og vi sejlede videre i denne . Den var ikke så stor og den havde kun en motor. Jeg tænkte “ shit “ , skal vi nu ud på en større “ gyngetur “ over til Koh Larn . Men det gik forholdsvis godt , selvfølgelig vippede den da lidt , men ikke noget ubehageligt . Da vi kom til Ø’en sejlede han ind til sådan en flydebro og han bad os gå ind til land på denne . Men det var en af de ting vi påpegede , da vi købte turen . Vi ville sejles helt ind til land . Jens har dårlig ryg og kan ikke gå på sådan en flydebro , da den vipper op og ned med bølgerne . Så det sagde jeg til bådføreren . Han startede straks båden igen og sejlede helt ind til land ... så ikke noget problem her .

En dame tog imod os på stranden og hun viste os hen til nogle solstole , som var reserveret til os . Det var med i prisen . Samtidig fortalte hun os at vi skulle spise frokost klokken 12:00 .

 

Thai2020 000715

 

Vi placerede os i strandstolene og gik straks efter ud for at bade i det fantastiske vand . Det vat helt klart og lækkert .

 

Thai2020 000755

 

Klokken 12:00 gik vi op til en restaurant hvor vi skulle spise frokost . Vi fik anvist et bord der passede til alle 7 . Der var fri mad samt vand og cola med i prisen . Altså havde vi båd-turen over til Ø’en + strandstole + mad + drikkevarer + turen tilbage igen for 660 bath pr. Person - hvilket svarer til 145 danske kroner .

Maden bestod af suppe - fisk med ris samt kyllingestykker og så var der vandmelon til dessert , så det var ok .

 

Thai2020 000740

 

Efter frokosten badede vi og hyggede os indtil klokken 15:30 , hvor vi sejlede hjem igen .

Da vi kom i land i Pattaya satte vi os lige i restauranten ved hotellet og fik lidt koldt at drikke . Derefter aftalte vi at mødes igen klokken 19 i receptionen på hotellet .

Klokken 19 mødtes vi igen og snakkede lidt om hvad vi skulle spise i aften . Burger King blev nævnt et par gange , så det gør vi da bare . Der lå en burger King tæt på hotellet , så vi gik ned til denne .

Efter maden var der nogen som skulle til skrædderen og have syet tøj - andre ville i Central Festival - ( butikscenter med mærkevarer ) - så vi blev på den måde delt lidt . Og det er rart at man kan gøre det på denne måde . Selv om vi rejser sammen her ned , er der jo ikke nogen der siger at vi skal følges ad “ i døgnets 24 timer “ .

Dem der gik i Central Festival sluttede dagen på Starbucks med kaffe ( jeg var selv på dette hold ) . Dagen sluttede efter kaffen her og alle var trætte og vi sprang over vores godnat-drink denne dag .   cirkler2 2 marts

Jeg vågnede tidligt , men valgte at blive på værelse og uploade nogle billedet til min blog ..... jeg kunne så arbejde videre med disse når jeg senere sad ved morgenmaden .

Klokken 06:15 gik jeg til morgenmaden , hvor jeg sad og arbejdede med billed-redigering inden de andre kom til morgenmaden .

Vi gik til stranden i dag og var der hele dagen . Vi spiser frokost på samme sted som de øvrige dage .

Jette og jeg bookede tur til onsdag . Dette gjorde vi ved ham " turmanden " som sad ved et bord i receptionen på vores hotel . 

 

Turen - som vi bookede til onsdag kommer til at se sådan ud :

 

Vi starter turen klokken 09:30 og vi kører først til et udsigtspunkt ved Pattaya .

Efter dette skal vi besøge nogle forskellige steder og jeg nævner dem lige her i vilkårlig rækkefølge .

Thai2020 001170

 

 

” Nong Nooch tropical Garden ” tæt på Pattaya , er den største botaniske have i Sydøstasien . De kæmpe store haver ligger i et område på omkring 600 hektar , og blev oprindeligt brugt som en plantage til at dyrke lokale frugter . Området blev derefter omdannet til en have , til bevarelse af visse arter af planter og blomster og blev senere åbnet for besøgende . I haven findes et stort antal plante- og blomster-arter i et særligt velholdt miljø .


Temahaver 

Flere sektioner af ” Nong Nooch Garden ” er opbygget i nogle specifikke temaer og de er som følger :

1. Den næsten fire hektar store ” French Garden ” blev inspireret af haverne i det 17. århundrede Palace of Versailles .

2. I ” Animal Sculpture Garden ” finder du skulpturer af dyr som kameler , kænguruer , lama`er , leoparder og hjorte .

3. ” Stonehenge-Garden ” er opbygget efter et berømt forhistorisk monument i England ved navn Stonehenge , en ring af store stående sten , der antages at være opført for ca. 5.000 år siden. 

4. I den bløde skråning af ” Butterfly Hill ” finder du blomsterbede med flere arter af farverige blomster , plantet på sådan en måde at de ligner formen på en sommerfugl .

5. Af nogle af de øvrige haver kan nævnes : Bonsai-Garden , Desert Rose-Garden , italian Garden , Orchid-Garden , Cycad-Valley og Bromeliad-displaygarden . 

Nong Nooch Garden4

Orkideer og palmer m.m. 
Thailand er meget kendt for sine mange smukke orkideer . I ” Nong Nooch-Garden ” kan du beundre mere end 650 arter af disse , med en lang række af fantastiske farver. En anden ting ” Nong Nooch Garden ” er berømt for , er dens mangfoldighed af palmer . I øjeblikket vokser mere end 1.100 palmerarter i haven , mere end nogen andre steder i verden .  ” Nong Nooch Garden ” har også en af ​​de største samlinger af cycad arter i verden . Cycader findes mest i tropiske miljøer og kan leve meget længe , ​​op til mange hundrede år . Desværre bliver mange arter efterhånden meget sjældne. 

Bevarelse : ” Nong Nooch-Garden ” arbejder sammen med andre internationale organisationer , såsom IUCN ( International Union for the Conservation of Nature ) og udfører forskning på cycader , for at skabe en mangfoldig samling af cycader , især de mest truede arter og for at bevare disse smukke planter i fremtiden .
Kaktus og fedtplanter : Kaktus og fedtplanter ( sukkulenter ) , der normalt findes i meget tørre forhold , såsom ørkener , kan også findes i kaktushaven her . Selv om det thailandske klima er for fugtigt til at disse planter kan vokse i naturen , er det lykkedes med ” Nong Nooch Garden ” at dyrke dem i et udendørs område . 
Heliconia og Zingiberales : En stor samling med hundredvis af arter af ” Heliconia og Zingiberales ” findes også i haven . Disse smukke blomster , hvor af nogle er hjemmehørende i Thailand , er kendt for de meget lyse farver. 
Thai kultur og elefant shows : Besøgende kan også nyde en række shows i ” Nong Nooch-Garden “. Se et varieret program med thailandske kulturelle og traditionelle forestillinger , såsom thailandsk bryllupsceremoni , traditionel thailandske dans udført af dansere , iført elegante traditionelle thailandske kjoler , og musikalske forestillinger. Du kan også se en demonstration af gamle kampteknikker som sværdkampe , kampsport og endda en demonstration af soldater , der kæmper på elefanter , ligesom i Ayutthaya Kingdom. 


At komme rundt i ” Nong Nooch-Garden ”
Når du går på de over tre kilometer lange og skyggefulde forhøjede gangstier , så får du en dejlig udsigt over haver såsom ” European Garden ” , ” Tropical Garden ” , Butterfly Hill og Stonehenge-Garden ” . Alternativt kan du tage en 30 minutters tur på Sightseeing-bussen , eller leje en cykel. Små børn vil nyde en tur på en pedal svanebåd.  

Nong Nooch Garden5

Restauranter & indkvartering :  Der er flere restauranter i ”  Nong Nooch-Garden ” , der serverer thailandske , vestlige og indiske retter . I øvrigt er der her i disse restauranter ” et hav af mad ” .

Næste sted :  Silver Lake 

Silver lake vineyard

Bygninger i italiensk stil

Med sine italienske bygninger , springvand , klassiske statuer , vindmølle og farverige blomsterhaver minder Silverlake om det italienske landskab .

Besøgende kan køre rundt i vinmarken i en el-bus , prøve nogle af vinene , spise frokost eller bare nyde den fredfyldte atmosfære og udsigt over vinmarken med en baggrund af skovklædte bakker , en stor sø og det 130 meter høje gyldne Buddha-billede af Buddha Mountain.

Besøgende , der ønsker at tilbringe mere tid i vinmarken , kan overnatte i en af hytterne i ” The Movie House ” .

Rundtur på vinmarken

Da gården er ret stor, og den kan blive varm , kan besøgende vælge at komme rundt i vinmarken i en el-bus . Der stoppes ved vindmølle- og blomsterhaverne , nogle af drivhusene , The Movie House , druesaftanlægget og vingården . Ved hvert stop er der tid til at tage flotte fotos og se på Silverlakes naturlige skønhed .

silverlake vineyard 2

På anlægget kan du få et indtryk af vinfremstillingsprocessen og se vinfremstillingsfaciliteterne med gæringsbeholdere , tappemaskiner og nogle meget store egetræsfade , hvor vinen opbevares . Modtag også din flaske druesaft eller to glas vin , der er inkluderet i turen her.

Turen tager ca. 30 til 45 minutter . Der er ingen faste tidspunkter for turen .

silverlake vineyard l

Vinene

Silverlake vingård dyrker flere røde og hvide druesorter, hvorfra hvide , røde og rosévine produceres . Blandt de vine , du kan prøve og købe , er Silverlake Chenin Blanc , Shiraz Private Reserve Red , Rosé Grande og Chardonnay .

Mad , drikke og butik

Restauranten Silverlake serverer en række thailandske og vestlige retter .Mens du spiser frokost , kan du nyde udsigten over vingården og søen.

I butikken kan du købe druer , vin og andre druebaserede produkter så som drue marmelade , drue tærte og snacks .

silverlake vineyard windmill 3

 

Vi kører videre mod næste sted : Buddha Mountain

Thai2020 002295

 

Vi tager kun billeder her og kører hurtigt videre …..

Og vi fortsætter til : “ Karen landsbyen “

 

Thai2020 002460

 

Karen-landsbyen med lang halsede kvinder er stedet , hvor du kan se de verdensberømte kvinder med tunge ringe omkring deres hals . Turisterne er ivrige efter at komme her og se disse kvinder .  Det er dog værd at nævne , at ægtheden af ​​Karenfolkets livsstil er forsvundet lidt , efter at man har valgt at lave sådan en landsby i Pattaya området . Normalt hører disse kvinder jo hjemme helt oppe nord på i Thailand . Men nu kan du altså møde dem her i Pattaya med deres eksotiske klokker og klædt i deres smarte traditionelle tøj , og de sidder ceremoniøst på gaden , og laver håndarbejde eller potter , sammen med deres  husarbejde . Derudover har pigerne lært straks at ligne en positiv a-la catwalk model , når de fornemmer et kamera , der zoomer ind på dem !

 

long neck woman3

 

Nå , men i det mindste er billederne af top kvalitet, udover at du kan prøve deres massive , stive ” halskæder ”  på din hals , for at prøve den byrde , de må bære på dem på hele tiden. 

Pigerne bærer disse halsringe helt fra 4-5-årsalderen,  og tilføjer hvert år en metalring mere rundt om halsen , så spolens vægt i en alder af 26 år kan nå 8 kg !

Faktisk strækker selve nakken sig overhovedet ikke – det er ringene der ” bærer hovedet ”  . 


Oprindelsen af tradition er ikke offentlig kendt – Det er hverken for at beskytte kvinderne mod rovdyrs tænder eller for at forhindre dem i at flygte til en nærliggende stamme .

Men uanset hvad , med den flotte visuelle effekt der er fremvist af skønhederne her , er fakta , at du tage nogle gode billeder , og du kan købe nogle af de souvenirs, som de laver her på stedet .

Det er det der er planlagt . Det er ikke sikkert at det kommer i denne rækkefølge ….. det er op til vores chauffør .

 

Turen er bestilt og planlagt til 5 timer … + frokost , som vi indtager et eller andet sted på turen . Vi skulle betale 2500 bath = 550 danske kroner eller ca. 78,50 d.kr. pr. person ..... og det var da billigt .

 

Og tilbage til dagen i dag ......

 

Til aften delte vi os ....

 Lene og jeg skulle i Art in Paradise .... jeg ville tage nogle film her , vi havde været der een gang , men jeg fik ikke taget film den gang og der ville jeg gøre nu ..... Jeg tog en del billeder inde i dette " Art in Paradise " . Jeg var squ ikke vildt imponeret over kvaliteten af de billeder jeg tog . Billederne skulle tages igennem en App , som man skulle downloade inden man gik ind og denne App gjorde ikke billederne mere klare " må man sige " ..... men nu jeg viser lige nogle stykker her :

 

Thai2020 000845

 

8FC9DBDE 9B9C 4929 AD30 E3E988A04BC3 768x1024

 

059B0AB6 DF11 4077 9257 C9D57A05FB4D 768x355

 

69BCE82E CDEC 4B60 B78B AF6240930171 473x1024

 

99EC0796 E1CF 48E6 82B5 ED8AD7D9EE2B 473x1024

 

2702E637 C273 4E63 A0FD B76DDEBC542A 473x1024

 

C34B289E F501 4E80 9BE0 5ACFD933AA4F 768x355

 

D15EAEA1 F9C4 4855 9611 3994D21373CC 768x355

 

Efter besøget i " Art In Paradise "  spiser Lene og jeg på Kiss Food & Drinks " - som lå ikke så langt fra Art In Paradise . Efter aftensmaden  gik vi ind igennem Mikes Shopping , som lå midt imellem 2 hader ---- altså kunne man gå fra en ene gade til den anden ved at gå igennem butikken .... Vi møder Kirsten og Torsten her i Mikes shopping.... de havde spist på en restaurant nede ved vandet .

 

Thai2020 000860

 

Vi slutter dagen med drinks på restauranten ved hotellet . Jeg har lige klippet nogle filmklip sammen fra Art In Paradise og du kan se disse her - klik på pilen i billedet .

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.
     cirkler23 marts

Jeg var i dag igen tidligt oppe og satte mig ved et bord nede ved restauranten - nede ved vejen . Klokken 06:15 gik jeg op til morgenmaden . Klokken var efterhånden så mange , at jeg godt kunne tillade mig at tage en kop kaffe med hen til mit bord . 

De andre fra vores hold kom til morgenmad sådan " lidt efter lidt "  . I dag skulle vi ind til et stort marked inde i Pattaya midtby . Så vi aftalte bare at mødes klokken 9:30 nede i receptionen og så køre ind til markedet .

 

Thai2020 000920

 

Vi tog en grisebil over til markedet .

 

 

Tænke smiley2

Jeg fik lyst til lige at " trække denne oplysning ud " og forklare den for sig selv her . Vi skriver tit her : " så tog vi lige grisebilen ind til byen " eller et andet sted.

Så sidder vore læsere måske og tænker : Kører de med mennesker og grise i de samme biler ?

Svaret er : Nej det gør de ikke !!

Hvad mener de så ?

Forklaringen kommer her:

taxa

 

Dette er den taxa / bus som folk mener når de siger : " Grisebilen " . Og hvorfor siger de så grisebilen - det er da en flot og ren bil !!

Ja , men det gør de fordi den godt kunne ligne den bil som man kører grise i . Du kan se billedet af denne her under .

 

Grisebil

      

Så dette er altså forklaringen   88   

 Det rigtige navn for " bussen " øverst er : En Songthaew

 

Nå - dette var et sidespring - og vi fortsætter her :

 

Vi var ankommet til markedet og det var et kæmpe marked vi var kommet ind til . Vi aftalte lige hvor vi skulle mødes igen senere , når vi skulle tilbage til hotellet igen .

 

Thai2020 000925

 

Et par billeder fra markedet !!

 

Thai2020 000965

 

Der blev handlet en del på markedet og det var også helt vildt billigt det hele .

Klokken 12:00 kørte vi tilbage til hotellet og vi spiste frokost det samme sted som vi plejede . Efter frokosten gik nogle til stranden og andre gik til poolen .

Det var et fint poolområde der var ved hotellet og vandet var “ ok varmt “ ..... ikke som i havet - men fint nok .

 

Thai2020 001105

 

Klokken 19 kørte vi til Jomtien , hvor vi ville spise på den restautant der hedder “ Surf Kitchen “ . Jens skulle mødes med en bekendt fra Frederikshavn og de skulle mødes i “ dansker gaden “ som lå tæt på stedet hvor vi ville spise .

Efter maden gik vi til nightmarkedet og vi aftalte med Jens at mødes i baren på nightmarkedet lidt senere på aftenen .

Jette fra vores hold var desværre blevet syg og blev tilbage på hotellet . Man kan nemt få et eller andet med maven hernede og det havde altså ramt hende , men det plejer kun at tage et døgns tid , inden man er ovre dette igen .

 

Thai2020 001145

 

Vi sad i baren til de lukkede klokken 23 og kørte tilbage til hotellet .cirkler2

 

4 marts

Jeg er nede ved morgenmaden klokken 05:15 og restauranten er åben , men morgenmaden er først klar klokken 06:30 og det vèd jeg jo , så jeg sætter mig bare ved et bord med min I-pad og redigerer nogle billeder . Vi har booket en tur i dag , men ved endnu ikke om vi kommer afsted . Jette er jo syg og vi tager altså ikke på tur uden hende , så jeg afventer lige besked fra hende omkring situationen . Jeg har været nede og spørge om hvornår ham fra “ tur-skranken “ på hotellet kommer og i receptionen sagde man at han kom klokken 8 eller 9 …..men jeg skal jo lige høre fra Jette inden jeg gør noget. Klokken er nu 07:45 og der må også snart komme nogle fra holdet ned til morgenmad . Kirsten og Torsten har lige været forbi . De har været ude at løbe og ville lige høre om der var noget nyt omkring turen i dag . Men det havde jeg jo ikke …. men forventer at have det indenfor det næste kvarters tid .

Klokken er nu 08:20 og alle er kommet til morgenmaden . Jette er også kommet ned til morgenmad . Hun er ikke helt frisk endnu men 80 % cirka , men vi har besluttet at aflyse vores tur i dag og tage den senere på ugen ….. vi skal da have alle med på turen ….

Jeg gik ned til receptionen og aflyste vores tur og det var der slet ingen problemer i , “ sagde de “ . Så kigger vi på dette igen senere på ugen.

Vi vil være ved poolen her ved hotellet i formiddag . Strandene i Thailand har ingen strandstole / solvogne om onsdagen . Regeringen har besluttet at strandene har “ hviledag “ om onsdagen og fri for turister . Men så har vi da heldigvis poolen .
Vi vil senere i dag tage en tur ind til Floating Market og kigge.

 

Thai2020 001156

 

Vi var ved poolen hele formiddagen . Vejret var perfekt som altid – 30 grader og fuld sol . Man var simpelthen tvunget til at gå i vandet en gang imellem for at blive kølet ned .

 

Thai2020 001155

 

Vi spiste frokost på en lille restaurant med navnet “ million restaurant “ . Vi valgte et nyt sted i dag , man skal jo variere sin kost lidt 9

 

Klokken 14:30 ville vi gå op på værelset og lige blive kølet af , inden vi skulle videre i programmet . Da jeg lige var kommet ind på værelset – ringer telefonen på værelset og jeg tager den . Det var ham personen nede fra udflugtsskranken på hotellet . Han sagde at jeg ikke bare kunne annullere turen i dag , uden at skulle betale , når det var med så kort varsel . Jeg fortalte ham at receptionen havde annulleret turen for mig og at de sagde at det var ok . Han blev ved med at snakke og så sagde jeg til ham , at jeg nok hellere måtte komme ned til ham og gøre denne snak færdig .
Jeg gik så ned til ham og han fortalte mig at han ville miste sin troværdighed hos dem han arbejdede sammen med , hvis han bare annullerede turene på denne måde . Jeg diskuterede lidt med ham – han var ikke sur – og til sidst siger jeg til ham , at han bare kunne fortælle mig hvad jeg skulle betale , for så fik han pengene omgående og så ville jeg gå ned i byen og booke en ny tur et andet sted . Det sad han lige og tænkte lidt over . Vi blev så enige om at jeg bookede en ny tur ved ham og så var alt OK . Men han ville have hele beløbet betalt nu . Jeg sagde til ham , at jeg så lige ville hente pengene på værelset . Jeg hentede 2500 bath på værelset , som vi i forgårs aftalte at turen skulle koste . Jeg fik han til at skrive en kvittering til mig og jeg bad ham skrive de steder vi havde aftalt at vi skulle køre hen . Han skrev det hele ned og så skrev han 2000 bath :mrgreen: ……. jeg betalte ham 2000 bath ( 440,00 danske kroner ) og gik smilende derfra . Prisen på turen var lige faldet med 500 bath

 

Thai2020 001175

 

Manden , der lige har snydt sig selv for 500 bath !!

 

Thai2020 001165

 

Kvittering for turen

 

Thai2020 001170

 

Han skrev de steder vi havde aftalt at besøge

 

F3E4E3D8 1296 447A BF87 76475A425094 768x506

Arkiv foto fra Floating Market !!

 

Sidst på eftermiddagen tog vi ind Floating Market i Pattaya .

Billedet herover er et “ arkivfoto “ fra Floating Market i Pattaya . Lene og jeg har været der flere gange . Der plejer at være mange mennesker . Bådene plejer at sejle i større mængder …. sælgerne plejer at være aktive og i det hele taget plejer det at være en rigtig god oplevelse at være der….. men rygterne og pressens omtale af “ corona virus’ en “ har sendt dette sted til “ tælling “ . Der var ingen mennesker på stedet , intet liv – sælgerne sad og hang og man kunne tydeligt læse deres frustation i øjnene på dem . Det var jo deres levebrød ……

Men alt dette skal ikke ødelægge min fortælling om stedet , så den kommer her .

 

Thai2020 001180

 

Ved indgangen fik alle målt deres temperatur – man måtte ikke lukke nogle ind med “ tegn på feber “ som kunne være tegn på “ corona virus “ …..

Vi morede os over dette og ingen af os “ gik da heller ik i fælden “ og vi kom alle ind .

 

Thai2020 001185

 

Der er mange boder her ved Floating Market og vi benytter os da også af at kigge ind i de fleste ....

 

Thai2020 001190

 

I vandet ligger der både med varer som sælges , dog var der ikke så mange i vandet lige netop i dag .....

 

Thai2020 001195

 

Spændende madvarer sælger her …. på billedet er det “ grillede ande-hoveder “ med næb og hjerne . Hvordan de smager kommer jeg nok ikke til at finde ud af .

 

Thai2020 001200

 

Der er også “ lady-Boys “ på stedet , som prøver at tjene lidt penge på at blive fotograferet sammen med turisterne ….. men da der ingen turister var på stedet , kunne det være svært at tjene lidt på dette .... 

 

Thai2020 001205

 

Dorthe er ude i en større handel her og beslutningen var svær…. men efter 5 minutters spekulation blev beslutningen taget og ordren blev kun på en fjerdedel af det den startede med .

 

Thai2020 001245

 

Området er flot – men mangler turister. Da vi ankom til stedet tilbød vores taxa-mand at vente udenfor og køre os tilbage til hotellet igen senere . Jeg sagde til ham at det sagtens kunne tage 2-3 timer inden vi var ude igen , men han svarede at det ikke var et problem for ham . Vi lod ham så vente på os og det var vi glade for , da vi efter en time på stedet var klar til at køre videre .
Vi gav 300 bath ( 66 danske kroner ) for at komme derud og skulle betale det samme tilbage igen . Utroligt at en taxamand tilbyder at blive holdende og vente for dette beløb . Men han har sikkert regnet ud , at han ikke kunne tjene flere penge andre steder i øjeblikket. Taxa’erne eller grisebilerne her i Pattaya kører næsten “ i røven “ på hinanden . Taxa’erne har numre og skal man tro at dette er fortløbende numre , ja så er der tæt på 700 af disse “ grisebiler “ i Pattaya , så selvfølgelig er de også presset på indtjeningen .

 

Thai2020 001265

 

Vi kørte tilbage til vores hotel og spiste aftensmad på en Italiensk restaurant lige ved siden af hotellet . Lene og Jens havde længe snakket om at de skulle have hummere og vi fik lige muligheden for at se denne “ krabat “ her som kostede 2000 bath ( 440 danske kroner ) . Det er mange penge når man ellers sammenligner med hvad man kan få for 2000 bath her i landet og det blev da også kun “ ved synet af denne “ og de valgte noget andet fra menu-kortet .

 

Thai2020 001260

 

Her ses hele holdet – Jette var ikke med ude ved “ Floating Market “ da hun stadig ikke følte sig frisk ….. men vi sendte en sms til hende og fortale at vi spiste lige ved siden af hotellet …. og pludselig dukkede hun op og tilsluttede sig resten af holdet …..

 

Thai2020 001270

 

Jens har fået syet habit-jakke hernede og den havde han lige hentet . Så vi skulle da lige se den . Og her har vi så Jens i shorts og habit-jakke :mrgreen:

Vi sluttede aftenen hos på Jens og Dorthes værelse , hvor vi nød en øl , samtidig med at vi stod og betragtede de “ letlevende piger “ som i hundredvis bød sig til i gaden ved siden af hotellet og som nogen gange holdt os vågen til langt ud på natten – med deres musik og råb . Vi bor på 7. Sal på hotellet og kan fra vores altaner kigge lige ned i denne gade . Jeg har valgt ikke at skrive ret meget om denne gade , selvom billeder og historier fra gaden her sikkert kunne blive et helt kapitel for sig selv og måske også et hit 11.  cirkler25 marts

Jeg sidder på min plads i restauranten – klokken er 05:15 . Personalet her i restauranten kender mig efterhånden og de smiler til mig med ordene : “ good morning “ . Jeg sidder og skriver tekst til bloggen om dagen i går …. jeg har efterhånden fået en hel del “ følgere “ hjemme i Danmark på min blog , så jeg vil da ikke svigte dem og opdaterer derfor hver dag denne blog . Det er lidt underligt at tænke på , at når jeg sidder her tidlig morgen – så er de på vej i seng – dagen før – hjemme i Danmark . 

 

Thai2020 001275

 

Tja - billedet herover kan jeg faktisk godt tillade mig at kalde udsigten fra mit kontor ..... jeg sad ved det samme bord hvor morgen og lavede mit kontor-arbejde med opdatering af bloggen .

 

Thai2020 001285

 

Efter morgenmaden tager vi til stranden og bliver der til sidst på eftermiddagen . Det er varmt i dag , omkring de 30 grader , men det er dejligt . Vandet er meget klart i dag , og når man står på 1 meters dybde , kan man stadig se fødderne i vandet .
Massage-pigerne kommer hurtig frem og tilbyder alle former for massage . På billedet herover er Jens i gang med fod-massage . Massage-pigerne overfalder altid straks Jens ..... jeg tror at det lyser ud af ham at han skal have massage ... næsten hver dag . Jeg bryder mig ikke om det , eller jeg har faktisk kun prøvet det en enkelt gang - og det er altså ikke lige mig .

 

Thai2020 001290

 

Også Lene er i gang med massage og det ser ud til at hun har købt hele pakken . Efter en times tid er hun færdig og må slippe 300 bath ( 66 danske kroner )

Sidst på eftermiddagen ville Lene og jeg tage ind til noget der hedder : Mimosa Shopping Center Pattaya . Vi kender ikke stedet , men har fundet dette på nettet og vi vil godt “ give det en chance “ . Vi splitter os derfor op . Kirsten og Torsten vil over i et center der hedder “ terminal 21 “ og Jens og Dorthe samt Jette vil ind i et center der hedder “ Mikes Shopping “ . Vi aftaler at mødes ved 21-tiden i baren ved swimmingpoolen på hotellet .

 

Jeg har fundet nogle oplysninger på nettet omkring der hvor Lene og jeg vil tage hen og der kommer lige her :

 

Mimosa shopping center

Mimosa shopping center pattaya


Mimosa Pattaya er faktisk umulig at overse når man kører syd ad Sukhumvit Road . Stedet er en farverig , kreativ og spændende shopping-oplevelse . Stedet kombinerer en kulturel oplevelse med en sjov dag og vigtigst af alt - en masse butikker. Mimosa Pattaya ligger " lige på tværs af vejen "  ved hotellet Ambassador City i Jomtien og er en rekreation af den franske by " Colmar " . Det er levende lyse bygninger i renæssance-æra stil der er meget karakteristiske og huser over 300 butikker ,  seværdigheder og restauranter . Maleriske stier og maleriske kanaler løber mellem dem , på en kaotisk måde der minder om gamle europæiske byer .

Indgangs-Billet til Mimosa Pattaya koster på 600 baht for udenlandske besøgende , og prisen inkluderer mere end blot et par butikker . Centrum i indkøbscentret er et musikalsk springvand , der fungerer som scene for et 45-minutters langt ladyboy-show i " Tiffany-stil "  . Når de ikke optræder , findes de glamourøse dansere normalt rundt omkring i centret, klar til fotografering . 
 

Der er mange tilgængelige spisemuligheder i centret og de er alle forskellige . En stor restaurant serverer en række internationale retter , men parken har også en række uafhængige barer, bistroer og restauranter . Du kan her finde fransk , italiensk , russisk , kinesisk og thailandsk mad i overflod , herunder en masse desserter - og snackmuligheder.
 

Hvad angår shopping , så har Mimosa Pattaya et omfattende udvalg af tøj , smykker , thailandsk kunsthåndværk , legetøj og souvenirs , men der er ingen specielle mærker , og du kan sagtens finde et lige så godt udvalg på et af Pattayas mange andre markeder .
Hvis du specifikt ønsker at shoppe , er der mange bedre steder at gå hen .  Hvis du leder efter en sjov dag så er det hèr du skal hen .
 
 
 
Thai2020 001295
Klokken 17 går Lene og jeg ned til vejen for at finde en “ grisebil “ der kan køre med os og der går da heller ikke længere end et split-sekund , før der holder en foran os . Jeg spørger om prisen ud til Mimosa centret . Chaufføren siger 400 bath og jeg siger til ham at det er alt for dyrt . Han fortæller mig at det er langt væk . Jeg byder ham 300 bath og så siger han 350 bath . Jeg holder fast på de 300 bath og begynder at gå væk fra ham . Han råber “ 300 bath OK “ ….. det svarer til 66 danske kroner . Vi hopper op på ladet af bilen og kører . Vi kører i en halv time og det var virkelig langt ude . Da jeg skal betale chaufføren giver jeg ham 400 bath , fordi jeg synes at det fortjener han . Han bliver virkelig glad og giver mig hans telefonnummer , så skulle jeg bare ringe en halv time før vil tilbage igen , så ville han komme og hente os …. det siger vi “ OK “ til . 
 
Thai2020 001300
 
Nåh , men vi er ankommet til stedet og vi går hen for at købe billet til stedet …. vi havde jo læst at det kostede 600 bath pr. person og det syntes vi egentlig var meget , men hvis det er prisen , er der jo ikke så meget at gøre ved dette .
Vi går ind på billetkontoret og beder om 2 billetter . Pigen på kontoret siger 600 bath for os begge og det betaler jeg og vi går ud . Pigen kommer så løbende efter os og giver os 200 bath tilbage og siger “ special price for you “ …… nåh , fint tænker vi og går videre ind i “ parken , som det jo faktisk er “ . Vi ser hurtigt at der faktisk ingen mennesker er her på stedet …. vi er næsten de eneste der er her . Mange butikker er lukkede og flere restauranter har heller ikke åbent . Jeg spørger en pige der står ved en bod om hvad der lige sker her . Hun siger at det er p.g.a. “ corona virussen “ at der ingen mennesker er og at det er meget skidt for turistbranchen og hele Thailand . Men nu er vi altså kommet helt herud , så lad os lige kigge på stedet .
 
Thai2020 001335
 
Der er nogle flotte bygninger herude , så havde der været mennesker her , var det sikkert et hyggeligt sted at være .
 
Thai2020 001340
 
Der var et “ 3-D museum “ derude og vi går ind for at se dette . Det var ikke så avanceret som det vi har set tidlige på denne ferie … men ok ….. vi tog en masse billeder derinde og mange af disse kommer lige herefter .
 

Thai2020 001345

 

3-D museum ved “ Mimosa Shopping Center Pattaya “

 

Thai2020 001350

 

3-D museum ved “ Mimosa Shopping Center Pattaya “

 

Thai2020 001360

 

3-D museum ved “ Mimosa Shopping Center Pattaya “

 

Thai2020 001430

 

3-D museum ved “ Mimosa Shopping Center Pattaya “

 

 

Der blev taget mange flere billeder her , men du kan se resten af disse hvis du ser billed-show`et øverst på siden her .

 

Thai2020 001530

 

Efter besøget i 3~D museet går vi igen ud i parken . Der er et show lidt senere og det vil vi også lige tage med når , vi nu var kommet herud.

 

Thai2020 001535

 

Vi køber en is og sætter os for at vente på dette show ..

 

Thai2020 001555

 

Vi ser show`et som egentlig er meget flot sat op og også OK underholdning .... men vi har set mange af disse shows i Thaiiland og de er ikke alle sammen lige gode og det her hører ikke til i den bedste del af skalaen .

 

Thai2020 001550

 

Thai2020 001565

 

Der sidder 10 mennesker inde og ser dette show - og det fortæller lidt om de problemer turistbranchen i Thailand er kommet i p.g.a. corona virussen . 

 

Thai2020 001600

 

Og ja - sådan ender det jo altid ... man bliver lige fotograferet og må betale et par hundrede bath ( 44 danske kroner ) .

 

Thai2020 001610

 

Klokken 19:20 ringede vi til vores chauffør og han kom og hentede os klokken 19:50 ….. vi kørte så tilbage til vires hotel , hvor vi spiste sen aftensmad …. herover ses Lene’s menu .

 

Thai2020 001615

 

Og herover min menu ...

 

Thai2020 001620

 

Klokken 21 var vi alle samlet i baren ved swimmingpoolen på hotellet og vi kunne lige blive opdateret på , hvad de andre havde oplevet .

 

Thai2020 001625

 

Måske den er lidt grov min joke her …. men vi har fundet “ corona “ på hotellet..... Det var før vi kendte til hvor alvorlig corona-virussen kunne blive for os allesammen ....havde vi vidst dette på dette tispunkt .... var billedet her ikke blevet taget ..... UNDSKYLD DANMARK . cirkler26 marts

 Jeg sidder tidlig morgen nede ved restauranten ved vejen på hotellet . Jeg sidder “ ude i det fri “ da vejret jo er perfekt. Der kommer 3 regndråber på mit bord og jeg tænker : hvor kom de mon fra ?
I samme sekund er det ligesom om at der bliver åbnet for “ en sluse “ , regnen vælter ned . Jeg løber ind under halvtaget her ved restauranten og kommer i læ .

Det regner i 10 minutter cirka og da det kort tid efter bliver tørvejr går jeg op til morgenmads restauranten og sætter mig og arbejder videre med mine billeder .

 

 

Thai2020 001630

 

 

Thai2020 001635

 

Vi skal i dag på tur …. vi har købt en tur på 6 timer med bil og chauffør + en guide for 2000 bath ( 440 kroner ) ….. det er fuldstændig latterligt at det kan lade sig gøre at få en udflugt til den pris …. selvfølgelig må man ikke forvente en hel masse for sådan en pris …. herover på billedet er klokken blevet 09:30: og vi er klar til at køre på tur ….. solen var kommet frem og det var allerede varmt . Vi står og venter på vores bil som dkal hente os .... vi er selvfølgelig lidt spændte på hvilken bil der nu kommer ..... til den pris vi nu har betalt .

 

Thai2020 001640

 

Vores bil ankommer og der kommer ligeledes en guide . Guiden kører i sin egen bil og er allerede på de steder vi skal stoppe , når vi ankommer .

Det der er lidt underligt er at guiden ikke kan tale engelsk – eller næsten ikke . Hun forstår ikke hele sætninger på engelsk og hun ved intet om de steder vi skal besøge … men prisen taget i betragtning , så er det ikke noget vi vil brokke os over …. vi kan sagtens klare os selv og kan bare spørge andre personer på de steder vi kommer til .

 

Thai2020 001645

 

Det er en “ OK bil “ med aircon og bløde sæder . Lidt sjov farve sæderne og indtræk har , men det betyder jo ikke noget . Chaufføren er en pige og hun kan tale engelsk , men hun sidder på hele turen med ørepropper i ørene og taler i telefon det meste af tiden . Når vi holder for rødt lys , sidder hun og kigger Facebook på telefonen og sender også et par sms’er undervejs . Men vi har tillid til at kun kan " magte opgaven " og læner os tilbage i sæderne og venter på første stop . 

 

Thai2020 001650

 

Det første sted vi kommer til er : Nong Nooch tropical Garden

” Nong Nooch tropical Garden ” tæt på Pattaya , er den største botaniske have i Sydøstasien . De kæmpe store haver ligger i et område på omkring 600 hektar , og blev oprindeligt brugt som en plantage til at dyrke lokale frugter . Området blev derefter omdannet til en have , til bevarelse af visse arter af planter og blomster og blev senere åbnet for besøgende . I haven findes et stort antal plante- og blomster-arter i et særligt velholdt miljø . 

Temahaver Flere sektioner af ” Nong Nooch Garden ” er opbygget i nogle specifikke temaer og de er som følger :


1. Den næsten fire hektar store ” French Garden ” blev inspireret af haverne i det 17. århundrede Palace of Versailles .

2. I ” Animal Sculpture Garden ” finder du skulpturer af dyr som kameler , kænguruer , lama`er , leoparder og hjorte . 

3. ” Stonehenge-Garden ” er opbygget efter et berømt forhistorisk monument i England ved navn Stonehenge , en ring af store stående sten , der antages at være opført for ca. 5.000 år siden. 

4. I den bløde skråning af ” Butterfly Hill ” finder du blomsterbede med flere arter af farverige blomster , plantet på sådan en måde at de ligner formen på en sommerfugl .

5. Af nogle af de øvrige haver kan nævnes : Bonsai-Garden , Desert Rose-Garden , italian Garden , Orchid-Garden , Cycad-Valley og Bromeliad-displaygarden .

Stedet er en fantastisk oplevelse og som mange andre steder i øjeblikket her i Thailand , så er der ikke ret mange turister og det er der absolut heller ikke her , men det skal vise sig at være en fordel for os …. vi skal ikke stå i kø nogle steder og den bus vi kører rundt i parken med , har kun os samt 6-8 japanere med .

Der blev taget mega mange billeder og der kommer mange herunder …. jeg skriver ikke tekst til alle billeder , eller der vil kun være få billeder med tekst .

Billederne skulle “ tale for sig selv , og vi bringer kun en brøkdel af billederne her ... vil du se resten skal du se billedshow`et øverst på denne side .

 

Thai2020 001660

Nong Nooch tropical Garden

 

Thai2020 001690

Nong Nooch tropical Garden

 

Thai2020 001695

Nong Nooch tropical Garden

 

Det vil simpelthen være totalt umuligt at komme rundt i haven på " gå-ben " i den tid vi er på stedet , så vi vælger at tage med en bus , der kører rundt i haven og selv om vi gjorde det , kom vi alligevel kun rundt i en meget lille del af haven .... så skal du besøge dette sted på et tidspunkt , så afsæt en hel dag til dette .

 

Thai2020 001710

Nong Nooch tropical Garden

 

Thai2020 001725

Nong Nooch tropical Garden

 

Thai2020 001805

Nong Nooch tropical Garden

 

Thai2020 001980

Nong Nooch tropical Garden

 

Thai2020 001820

Nong Nooch tropical Garden

 

Thai2020 002190

Nong Nooch tropical Garden

 

Thai2020 002215

Nong Nooch tropical Garden

 

Hjertet er lavet af urtepotter .

 

Thai2020 002225

Nong Nooch tropical Garden

 

Bilen er lavet af urtepotter .

 

Thai2020 002280

Nong Nooch tropical Garden

 

 

Der er mindst 100 billeder mere fra Nong Nooch tropical Garden i billedshowèt øverst på siden - så se endelig dette .

 

 

Thai2020 002295

 

Efter Nong Nooch tropical Garden kører vi til Buddha Mountain , hvor vi kun er ca. 15 minutter , for at tage et par billeder .

Buddha`en her på bjerget er et af de største Buddha-billeder i verden .

Et af Pattayas mest bemærkelsesværdige vartegn er det 130 meter høje Buddha Mountain . Et stort gyldent Buddha-billede er afbildet på bjerget , der også kaldes Khao Cheejan og kan ses fra kilometer væl .

Buddha-billedet , der officielt kaldes Phra Phuttha Maha Wachira Uttamopat Satsada blev skabt i 1996 , for at fejre 50-årsdagen for kong Bhumibol Adulyadejs tiltrædelse af tronen.

Under Vietnamkrigen brugte den thailandske hær Khao Cheejan-bjerget til minedrift . Stenene blev brugt i U-Tapao lufthavn , som på det tidspunkt var en amerikansk base . Efter krigen fortsatte minedriften indtil 1976.

 

130 meter højt Buddha-billede skåret ud i klippen .
Buddha-billedet blev skåret ud i klippen ved hjælp af laser-teknologi . Derefter blev den ” malet ” med bladguld , en proces , der tog måneder at gennemføre . Det imponerende buddha-billede fra Sukhothai-æraen er 130 meter høj og 70 meter bred , hvilket gør det til et af de aller største Buddha-billeder i hele verden. Buddha Mountain , der også kaldes Khao Cheejan eller Khao Chee Chan , ligger i smukt anlagte haver . Der er et antal salaer ( åbne pavilloner ) og steder fyldt med lotusblomster ,  der giver stedet en rolig og fredelig atmosfære. Der er også et antal helligdomme , hvor thailandske mennesker kommer for at bede . En række skilte på engelsk giver information om stedets historie
.

 

 

Thai2020 002300

 

Efter det korte ophold ved Buddha Mountain , kører vi til Silver Lake som kun ligger 10 minutters kørsel længere væk .

Silverlake er en stor vingård beliggende i den sydøstlige del af Pattaya området . Der dyrkes flere druesorter , hvorfra der fremstilles hvide , røde og rosévine . Vingården, som er et romantisk sted med en fredfyldt atmosfære , er et dejligt sted at tilbringe et par afslappende timer og spise frokost , mens du nyder udsigten over det landlige , kuperede område sydøst for Pattaya .

Bygninger i italiensk stil

Med sine italienske bygninger , springvand , klassiske statuer , vindmølle og farverige blomsterhaver minder Silverlake om det italienske landskab .

Besøgende kan køre rundt i vinmarken i en el-bus , prøve nogle af vinene , spise frokost eller bare nyde den fredfyldte atmosfære og udsigt over vinmarken med en baggrund af skovklædte bakker , en stor sø og det 130 meter høje gyldne Buddha-billede af Buddha Mountain .

Besøgende , der ønsker at tilbringe mere tid i vinmarken , kan overnatte i en af hytterne i ” The Movie House ” .

Rundtur på vinmarken

Da gården er ret stor, og den kan blive varm , kan besøgende vælge at komme rundt i vinmarken i en el-bus . Der stoppes ved vindmølle- og blomsterhaverne , nogle af drivhusene , The Movie House , druesaftanlægget og vingården . Ved hvert stop er der tid til at tage flotte fotos og se på Silverlakes naturlige skønhed .

 

Thai2020 002305

Silver Lake

Thai2020 002310

Silver Lake

Vi vælger at tage med bussen rundt i parken . Der var forskellige priser og den store pakke kostede 250 bath ( 55 danske kroner ) . Denne pakke indeholdt stop 6 steder i parken + 2 glas vin efter eget valg og 1 flaske juice .

Der var noget reparation på 3 af stoppestederne og vi fik tilbudt en pris på 220 bath ( 48 danske kroner ) og stadig med vin og juice . Vi forsøger at presse prisen til 200 bath , men pigen ved billetlugen siger , at det er en statslig virksomhed og at hun ikke må ændre de priser hun får udstukket af ledelsen . Vi bliver enige om at de sidste 20 bath ( 4,40 danske kroner ) ikke skal ødelægge vores dag , og vi tager med bussen .

 

Thai2020 002345

Silver Lake

Thai2020 002360

Silver Lake

 

Thai2020 002365

Silver Lake

 

Thai2020 002390

Silver Lake

 

Efter rundturen i vin parken skal vi ind og have vores 2 glas vin og juice som var med i prisen på busturen .

 

Thai2020 002400

Silver Lake

 

Efter besøget her i Silver Lake vil vi gerne spise lidt frokost , og her har vi en sjov oplevelse med vores “ thailandsk talende guide “ . Jeg siger til hende på engelsk , at vi gerne vil spise frokost . Hun kigger forvirret på mig og tager sin telefon og ringer op til en person og så giver hun mig telefonen . Jeg får så ham vi bestilte turen ved i røret og fortæller ham at vi gerne vil spise frokost …. ham giver så ordren videre til guiden og vi kører fra stedet . Altså havde vi en guide med der ikke kunne engelsk .... 

 

Thai2020 002413

 

Vi ankommer få minutter senere til dette meget lokale madsted . Og her kommer så en ny episode med vores “ Thailandsk talende guide “ …… på menukortet er der 2 retter mad og mange af os bestiller “ nudel-suppe “ , men Kirsten og Torsten vil gerne have noget andet og da vi ikke kan oversætte menu kortet til noget vi kan forstå , spørger vi guiden og igen ringer hun hjem til “ ham vi bestilte turen ved “ og Torsten bestiller sin mad igennem ham . 

 

Thai2020 002415

 

Menu kortet på det lokale spisested....

 

Thai2020 002416

 

Maden snager fint og den var billig  …. Lene og jeg spiser nudel-suppe og Lene får en halv ligger cola og jeg får 2 flasker vand . Vi betaler samlet 140 bath = 30 d.kr.

 

Efter frokosten kører vi til “ Long Neck Woman Village “ .

 

Thai2020 002445

Long Neck Woman Village

 

Karen-landsbyen med lang halsede kvinder er stedet , hvor du kan se de verdensberømte kvinder med tunge ringe omkring deres hals . Turisterne er ivrige efter at komme her og se disse kvinder .  Det er dog værd at nævne , at ægtheden af ​​Karenfolkets livsstil er forsvundet lidt , efter at man har valgt at lave sådan en landsby i Pattaya området . Normalt hører disse kvinder jo hjemme helt oppe nord på i Thailand . Men nu kan du altså møde dem her i Pattaya med deres eksotiske klokker og klædt i deres smarte traditionelle tøj , og de sidder ceremoniøst på gaden , og laver håndarbejde eller potter , sammen med deres  husarbejde . Derudover har pigerne lært straks at ligne en positiv a-la catwalk model , når de fornemmer et kamera , der zoomer ind på dem !

 

Thai2020 002460

Long Neck Woman Village

 

Thai2020 002470

Long Neck Woman Village

 

Nå , men i det mindste er billederne af top kvalitet, udover at du kan prøve deres massive , stive ” halskæder ”  på din hals , for at prøve den byrde , de må bære på dem på hele tiden. 

Pigerne bærer disse halsringe helt fra 4-5-årsalderen,  og tilføjer hvert år en metalring mere rundt om halsen , så spolens vægt i en alder af 26 år kan nå 8 kg !

Faktisk strækker selve nakken sig overhovedet ikke – det er ringene der ” bærer hovedet ”  . 


Oprindelsen af tradition er ikke offentlig kendt – Det er hverken for at beskytte kvinderne mod rovdyrs tænder eller for at forhindre dem i at flygte til en nærliggende stamme .

Men uanset hvad , med den flotte visuelle effekt der er fremvist af skønhederne her , er fakta , at du tage nogle gode billeder , og du kan købe nogle af de souvenirs, som de laver her på stedet .

 

Thai2020 002480

Long Neck Woman Village

 

Thai2020 002475

Long Neck Woman Village

 

Pigen på billedet med det lille barn på skødet ( som kun er en uge gammel ) bor i lejligheden som vis på billedet herover .

 

Thai2020 002485

 

Det var en meget varm dag og på vejen ud fra Long Neck Woman Village , kommer vi forbi en have-vander og Jette udnytter lige muligheden for at stille sig under vandet . 

 

Thai2020 002490

Efter besøget ved Long Neck Woman Village , kører vi til vores sidste stop , som er Pattaya Viewpoint .

 

Det var en fin tur til " ingen penge " ...... Se flere billeder i billedshow`et øverst på siden .

 

Thai2020 002500

Terminal 21

 

Til aften spiser vi forskellige steder , altså har vi delt os op . Lene og jeg besøger “ Terminal 21 “ som er et indkøbscenter der er bygget op som en lufthavn . Meget flot lavet .

 

Thai2020 002510

Terminal 21

 

Thai2020 002540

 

Vi slutter aftenen med en drink , hvor vi så igen er samlet . Vi har tidligere benyttet restauranten ved hotellet , men de spiller mega høj musik , så nu har vi fundet dette sted , hvor både musik og priser er lavere .   cirkler27 marts

 En ny dag er startet og efter morgenmaden er der nogle der vil tage til stranden ude i Jomtien . Vi har nogle gange før boet på et hotel ude i Jomtien , med strand lige på den anden side af vejen og vi kender også mennesker i dette område , så turen går derud i dag . Vi kender nogle personer derude og det kunne være sjovt lige at møde dem igen .... Vi vil blive derude det meste af dagen .....

 

Thai2020 002545

 

 Vi finder hurtigt en grisebil og kører mod Jomtien ... en køretur på et kvarters tid .

 

Thai2020 002580

 

Vi bliver straks genkendt af hende der har strandstolene herude og hun øjner lige en chance for tjene nogle penge . Hun troede nemlig at vi lige var kommet til Thailand og skulle være i 14 dage på hotellet lige overfor hvor hun havde strandstole . Men vi fortalte hende at vi boede inde i Pattaya denne gang .

 

Thai2020 002605

 

 Vandet er meget varmt her ved denne strand , men desværre er der også høje bølger . Og det er ikke godt for sådan en som mig der er “ bange for vand “ …. men nu er vi kommet herud og så må vi få det bedste ud af dagen

 

Thai2020 002560

 

Massagepigerne , som vi også kendte fra tidligere år hernede, kom også hurtigt hen til os og de “ overfalder “ straks Jens .

 

Thai2020 002555

 

 Så er alle “ på plads “ .

 

Thai2020 002550

 

En sælger kommer forbi og Lene køber et par kjoler af hende…. 500 bath for 2 stk ( 110 kroner )

 

Thai2020 002575

 

Solen bager og temperaturen er 31 grader … fru Larsen er trukket ud i den direkte sol .

 

Thai2020 002590

 

Ved frokost tid går Jens og jeg over til en lille grill som vi tidligere har navngivet “ Pølsevognen “ …. den har dig ændret sortiment og havde ikke længere den “ Tom Yom burger “ , som vi tidligere har fået på stedet …. men så må vi jo finde på noget andet , og det overlevede vi da også . 

 

Thai2020 002600

 

Lene – Dorthe og Jette får mad leveret til stranden . Man kan bare bestille dette ved strand-damen … så kommer det , et eller andet sted fra , direkte her til stranden .

 

Thai2020 002610

 

Det er sidst på eftermiddagen og vi forlader stranden i Jomtien , og da vi ikke ved om vi nogensinde kommer tilbage til denne strand , siger Jens pænt farvel til massage-pigen her .

 

Thai2020 002615

 

Vi spiser tidlig aftensmad på den “ danske restaurant “ og alle spiser smørebrød . Restauranten ligger i det man kalder " Dansker gaden " i Jomtien . De laver dansk mad , men har selvfølgelig også et menu-kort der dækker Thailandsk mad . 

 

Thai2020 002620

 

Jeg får 3 stk håndmadder ... og det er jo ikke så dårligt !!

 

Thai2020 002625

 

Vi kører tilbage til hotellet og kommer i bad og lige bliver kølet af i vore værelser med aircon . Klokken 21 mødes vi lige kort og får en drinks sammen allesammen . Lene og jeg bliver “ hængende “ efter at de andre er gået tilbage til hotellet og udover en drink mere er vi også lige forbi MacDonalds og køber is her .

cirkler2

8 marts

Jeg er nede ved morgenmadsrestauranten lidt senere i dag – ja faktisk var klokken blevet 05:30 og jeg sidder ved mit stambord og passer mig selv . Personalet er i fuld gang med at gøre klar til morgenmaden . Der er ikke så mange billeder der skal på bloggen her i dag , så jeg har god tid . Måske det har stresset mig lidt med opdatrering af denne blog - men jeg synes at når jeg var startet på dette , så ville jeg også gøre det færdig , men i dag var dr ikke så mange og derfor kunne jeg sove lidt længere her til morgen . 

 Thai2020 002630

Ved 7-tiden kommer Jens og Dorthe til morgenmad . Der er stor krise hos Dorthe her til morgen …. der er stadig 3 dage tilbage af ferien og hun har kun 1 skive ost tilbage i sin – fra Danmark medbragte pakke ost . Hvordan skal det gå ? . Kan hun klare 3 dage uden ost … følg med i morgen her på siden og se hvordan hun overlever dette . 

Thai2020 002635

 

Vejret hernede er blevet ‘en grad varmere for hver dag vi har været her og i dag vil temperaturen nå 32 grader . Varmen betyder at stranden er det bedste sted for os at opholde os . Vi havde heldigvis et par udflugter i starten af ferien og resten af ferien bliver nu “ stranddage “ . På billedet herover er Lene på vej til elevatoren med sin luftmadras ... og ellers direkte mod stranden . 

 

Thai2020 002645

 

Vi er ankommet på stranden og vi har vores faste pladser …. fru Larsen er trukket ud i direkte sol – vi andre opholder os i skyggen , og nu varer det ikke længe inde massage-pigerne opdager os og overfalder os .... 

 

Thai2020 002655

 

Vi valgte den lille restaurant på hjørnet ved hotellet i dag til frokost i dag ….. man skal jo variere sin kost lidt siger lægen.

 

Thai2020 002650

 

Det var et fint menu kort de kunne fremvise her på dette lille sted …. vi kan bedst lide menukort med billeder på , så ved man nogenlunde hvad man får serveret . Det var også et billigt sted at spise ... du kan jo selv prøve at regne lidt på priserne .... hvis du tager beløbet og ganger det med 0,22 så har du danske priser . Eks. French Fries 50 bath x 0,22 = 11,00 danske kroner ...

 

Thai2020 002660

 

En kold øl og et ølglas direkte fra fryseren …

 

Thai2020 002665

 

Og regningen for frokosten , som bestod af “ crispy chicken til mig og spaghetti med kød og tomat sovs til Lene + en stor øl og en cola “ , blev 376 bath som svarer til ca. 83 danske kroner .

 

BA933EE5 175B 4881 929B ACE3EE684D7A

 

Vi er tilbage på stranden efter frokosten og ligger på solvognen og nyder livet . Vi hører pludselig en person råbe : police – police . Vi kigger os lidt omkring og tænker : hva’ er det for en idiot , der løber nede ved vandkanten og råber : police – police . Ingen folk reagerer på dette . Vi erfarer så lidt senere at en turist havde lagt sin rygsæk inde på stranden og var gået ud og bade . Da han kommer ind igen – er hans rygsæk stjålet . Det er mega ærgerligt for ham især hvis han havde haft både pas og kreditkort i rygsækken . Men jeg tror godt at jeg kan sige med 100 % sikkerhed , at det ikke er en lokal person der har stjålet rygsækken , men nok snarere en turist . Men surt er det . Vi har kommet i Thailand 2 gange om året siden år 2005 og vi har aldrig fået stjålet noget hernede eller hørt om andre der har .

 

Thai2020 002670

 

Vi har nu været hjemme på vore værelser og er efter en times tid i aircondition – nu klar til aftenen .

 

Thai2020 002675

 

Der skulle lige veksles penge og det kan man gøre mange steder hernede og kursen på den lokale valuta kan svinge lidt fra sted til sted , men fru Larsen har fuldstændig tjek på hvor kursen er bedst og i dag er det her .

 

Thai2020 002680

 

Vi vil i aften spise på en restaurant der hedder “ Kiss fod & drinks “ og den ligger et lille stykke vej herfra ….. vi hyrer en grisebil her og forklarer chaufføren hvor vi vil hen og han svarer , som de fleste chauffører gør hernede ,  … yes yes :mrgreen: . Vi kører et stykke tid  og han kører os et helt forkert sted hen… og vi holder pludselig ved en restaurant med samme navn som den vi søgte , men bare et helt andet sted ,  jeg snakker med chaufføren og forklarer hvor den “ rigtige restaurant “ ligger . Vi kører så igen og da gaden er ensrettet her i området – oplever vi faktisk at komme forbi vores hotel engang mere , inden vi kommer til restauranten …. men pyt , vi havde aftalt fast pris på turen . 

 

Thai2020 002685

 

Ved siden af restauranten var der en lang overdækket gade og vi får et bord ude i den .

 

Thai2020 002695

 

Så har alle fået mad . 

 

Thai2020 002700

 

Efter aftensmaden blev vi enige om at mødes på vores “ sædvanlige drinkssted “ klokken 21 og spredtes derfor . Her er Lene i gang med at handle frugt .

Thai2020 002710

 

Vi er her ved “ Basaren “ i Pattaya . På dette sted sælges der alt , undtagen madvarer . Vi går igennem denne .

 

Thai2020 002715

 

Lene prøver sko …. men der bliver ikke nogen handel denne gang .

 

Thai2020 002720

 

En hel butik med kopi-varer af dette mærke .

 

Thai2020 002730

 

Så handles der igen og da der er mangel på turister hernede , kan man lave en god handel . Lene skulle bruge et par ørepropper til sin I-phone , da dem hun havde med herned , var gået i stykker . Sælgeren når at sænke prisen 2 gange inden Lene når at sige noget .

 

Thai2020 002735

 

Vi mødes her i baren klokken 21 …. Lene og jeg gik på gaden ovre ved den side hvor vi spiste og da grisebilerne kører rundt hele aftenen på denne gade … hoppede vi bare på en af disse og kom så kun til at betale 4,40;danske kroner for os begge for at køre de cirka 2 kilometer .
Hvis man bruger de lokale grisebiler og bare hopper på dem kan man komme langt omkring for 2,20 danske kroner pr . person her i Pattaya .   

cirkler29 marts

En ny dag er startet her i Thailand , tiden nærmer sig , hvor vi må erkende at vores ferie er ved at være på slutningen . Vi har nu knap 3 dage tilbage . Er der noget vi ikke har nået hernede m.m. så er der nu dette skal nåes . Når vi læser nyhederne hjemmefra , ser vi kun omtale af “ corona “ og vi er begyndt at snakke lidt om hvad det egentlig er vi kommer hjem til . Skal folk møde på deres job igen eller hvad sker der ? . Men vi har valgt først at tænke over “ corona “ på den sidste dag af ferien …. vi vil helt sikkert også blive præsenteret for nogle “ anderledes regler “ når vi ankommer til lufthavnen inde i Bangkok .
Men lige nu har vi altså stadig ferie og nyder dette . Vi kan jo alligevel ikke gøre så meget der hvor vi besfinder os i øjeblikket .

 

Thai2020 002740

 

Morgenmaden her på hotellet er stadig lige overvældende ..... trods lavt besøgsantal her på hotellet , så dækker de op hver dag med det helt store bord . Jeg er desværre ikke den store " morgenmads-spiser " her på dette tidspunkt af dagen og ender hver dag med en tallarken som den du kan se her på billedet .

 

Thai2020 002745

 

Situationen omkring Dorthe’s ost har ikke ændret sig . Pakken er tom og hun må vælge af det pålæg der er på morgenbordet her på hotellet men det er jo heller ikke så dårligt . Billedet herover er “ lavet til ære for fotografen “ og Dorthe skal nok overleve de sidste dage hernede.

 

Thai2020 002750

 

Vi vælger igen i dag at gå til stranden ….. temperaturen vil i dag stige til nye højder ….. så der er faktisk “ kun vejr til stranden “ i dag . Vejr-guderne siger at vi vil oleve 33 graders varme i dag ..... så solvognen må trækkes ud i vandkanten - hvis muligt . Kort tid efter at vi er kommet til stranden - ligger alle på deres sædvanlige pladser og aktivitets-niveauet er meget lavt .

 

Thai2020 002755

 

Massage-pigerne sidder og venter på kunder og sjovt nok sidder de altid der , hvor vi har reserverer solsenge . jeg tror at de har fundet ud af at der næsten altid er gevinst her .

 

Thai2020 002760

 

Og der går da helle ikke mange minutter før den første er " på krogen " . Lene får hèr ordnet negle ..... og så følger der sikkert noget mere med .... de er gode sælgere de massage-piger her på stranden .

 

33 grader

 

Klokken 12:28 nåede temperaturen op på 33 grader og det føles egentlig meget varmt , men også behageligt .... vandtemperaturen følger altid med et stykke vej op og det er helt behageligt bare at ligge og plaske i havet ..... og det gjorde vi da også rigtig meget i dag .....

 

Thai2020 002770

 

Der er mange andre sælgere på stranden også – udover massage-pigerne – og da der er få mennesker i området pga corona-virussen , er det klart at man mange gange i løbet af dagen bliver “ overfaldet “ af disse sælgere …. men det er OK , de har det jo svært og skal overleve . Man kan jo bare sige " nej tak " , og så fortsætte dagen . 

 

Thai2020 002765

 

Det er frokost-tid og vi skal finde et sted , hvor vi kan få lidet mad . Det er et af dagens højdepunkter og et af de punkter vi jo ikke hopper over ..... Det er altid spændende at finde et sted hvor vi kan få lidt frokost ..... men mange gange havner vi alligevel det samme sted. 

 

Thai2020 002775

 

Torsten & Kirsten - samt Lene og jeg vælger det lille sted på hjørnet ved vores hotel . Her har de god mad til “ små penge “ , og man kan sidde og følge lidt med i hvad der sker på gaden og stranden lige over for . 

 

Thai2020 002780

 

På vej tilbage til stranden igen , kommer vi forbi disse 3 pumper . I hele den periode , vi har været her i Pattaya , har de repareret kloakker og er ved at være færdige . Vi gætter på at disse pumper kan bruges til at skylle kloakkerne igennem , når de engang er helt færdige . Om det bliver mens vi er her , kan vi ikke svare på .....

 

Thai2020 002785

 

Sidst på eftermiddagen går vi tilbage til hotellet . Jeg bruger lige lidt tid på at kontakte “ vores taxa-mand “ . Vi skal lige sikre os transport til lufthavnen på onsdag . Men denne opgave bliver hurtigt løst . En kort besked på messenger til taxa-manden og et hurtigt svar tilbage , så var dette på plads .

 

Thai2020 002835

 

Vi vil slutte dagen ovre i Jomtien , men inden vi kører til Jomtien , spiser vi på den restaurant der hedder Cabbage & Condoms :  eller oversat til dansk – Hvidkål og kondomer .  

393

Den ligger afsides ved stranden og har er en fantastisk beliggenhed . Menu`en er en omfattende blanding af vestlige og thailandske retter , og det sociale projekt er inspirerende og respektløs . Sidder man på den åbne etage , er den første ting man bemærker , den fantastiske udsigt over det åbne hav , der er perfekt til frokost, middag eller endda en solnedgangs cocktail . 

Den anden ting er de tusindvis af kondomer , som bruges til dekoration i hele restauranten , især de tre mannequiner , som er dækket fra hoved til tå af kondomer og står i døråbningen . En væsentlig opgave for restauranten – er at fremme bevidsthed om hiv i Thailand ,  men det er gjort på en sjov og underholdende måde , der er egnet til hele familien og maden smager fantastisk . Det er nødvendigt at tage en taxa dertil , da den kan være lidt svær at finde .

 

Thai2020 002805

 

Ved Cabbage & Condoms.... manden her er opbygget med kondomer ....

 

Thai2020 002795

 

 Ved Cabbage & Condoms.... også her er manden opbygget med kondomer ....

 

Thai2020 002830

 

Vi sidder helt ude ved vandet og får en behagelig brise ind over bordet …. er fantastisk sted at sidde og nyde maden .

 

Thai2020 002840

 

Vi slutter aftenen på Night Market i Jomtien . Jens skulle lige have købt nogle ting , som han tidligere på ferien havde set derude . Andre går direkte til “ vores drinkssted “ på markedet og inden længe er vi alle samlet der . Vi tager en taxa tilbage til hotellet klokken 23 . 

cirkler2

10 marts

 Jeg sidder tidligt ved morgenmaden og tænker lidt over " dagens program "

Dagens vejr i dag måtte absolut betyde strand . Med en temperatur , som er lovet op på 34 grader , ville det nok ikke være behageligt at være andre steder. Med så høje temperaturer kan man ikke holde ud til at foretage sig en hel masse og udflugter m.m. er derfor ikke på programmet i dag .

De andre fra holdet kommer ned til morgenmaden lidt efter lidt og der var også stor stemning for stranden idag - så dette emne behøvede vi ikke at have til afstemning ....

 

Thai2020 002845

 

Efter morgenmaden gør vi os klar til at indtage vores faste pladser på stranden . Lene kvitterer her for de af hotellets håndklæder vi tager med til stranden ..... hver dag , når vi var på stranden , så tog vi håndklæder her . 

 

Thai2020 002850

 

Der er helt perfekt på stranden i dag … vandet er lunkent og der er ingen bølger ….. Speedbådene ligger inde ved land og venter på job . Nu skal der slappes af ....

 

Thai2020 002860

 

Frokosten bliver indtaget på den lille restaurant på hjørnet ved hotellet …. Det er nu også et lille hyggeligt ated med er personale med humor der gerne laver lidt sjov med gæsterne ...

 

Thai2020 002870

 

 

 Frokosten for 2 personer incl. drikkevarer er 352 bath = 77:50 d.kr.

 

Thai2020 002865

 

En turist henvender sig til os , mens vi spiser frokost . Han siger at Lene ligner en fransk skuespiller . Han siger at den franske skuespiller dog var lavere end Lene , men at de havde de samme blå øjne som Lene har … det morede vi os lidt over . 

 

Thai2020 002757

 

Så nåede temperaturen sit højeste niveau på denne ferie – nemlig 34 grader .

 

Thai2020 002875

 

En is-sælger kommer forbi og denne gang kunne vi ikke sige nej ….. varmen gjorde at vi alle MÅTTE have en is .

 

Thai2020 002880

 

Det er blevet aften og vi mødes i receptionen på hotellet . Vi snakker lige kort om corona virussen derhjemme i Danmark . En fra holdet har ringet til hotlinen ved Sundhedsstyrelsen for at blive opdateret på hvad vi skal gøre , når vi om et par dage er tilbage i Danmark . Vi kan intet stille op så længe vi er her i Thailand . Vi hører intet om “ corona “ her i Thailand . Vi ser nogle thaiere og nogle turister gå med masker på . Men ellers er det ikke det store samtale emne her i landet . Thailand har , i skrivende stund , 53 smittede , mens Danmark har 252 smittede . Thailand har 69,1 millioner indbyggere og Danmark har 5,8 millioner indbyggere . Den måde man oplever det mest på her i landet , er at der er stor nedgang i turismen . Vi erkender at vi intet kan gøre nu og går ud for at spise til aften . Men vi begynder også at kunne fornemme alvoren i dt her .....

 

Thai2020 002890

 

Vi spiser allesammen på en restaurant med navnet " Red Step " , ikke langt fra vores hotel .

 

Thai2020 002885

 

Min aftens-menu

 

Thai2020 002900

 

Efter aftensmaden er der nogle der skal have købt de sidste ting , inden vi i morgen aften forlader hotellet …. vi tager over til “ Nightbasaren “ og går en tur der .

 

Thai2020 002910

 

Jette køber lige en smoothie , inden vi hopper på en grisebil og kører over mod vores hotel ….

 

Thai2020 002915

 

Vi stopper ved vores drinksbar og “ napper “ lige en drink inden vi går til ro .

cirkler211 marts

Så blev det sidste dag på ferien for denne gang . Vores tur nummer 26 til Thailand er snart slut . Vi skal flyve tilbage til Danmark lige over midnat i aften – helt præcist klokken 00:50 . Den sidste dag på ferien plejer altid at være sådan lidt “ underlig “ , for man plejer jo at blive “ smidt ud “ af sit værelse omkring klokken 12:00 og så er man “ hjemløs “ og ved ikke rigtig hvor man skal gøre af sig selv , indtil man kører mod lufthavnen . Meeen med 26 ture til Thailand , har vi jo lidt erfaring :mrgree: . Vi booker vores hotelværelse èn dag længere end vi skal bruge . Så har vi værelset indtil vores taxa kommer klokken 20:00 i aften . Så kan vi være ved poolen hele eftermiddagen og gå på værelset efter at vi har spist til aften og klæde om til “ det danske vejr “ og så tjekke ud af hotellet klokken 19:45 .
Det bliver lidt underligt at komme hjem til alt “ det hurlumhej “ der er omkring “ corona virussen “ . Vi har intet hørt om nogen smittede her i Thailand . Når vi googler problemet , kan vi se at der er 53 smittede i Thailand og med et befolkningstal på 69,1 millioner , er det vel bagateller . Det har altså intet fyldt i vores hverdag , men jeg ved at det vil ændre sig når vi sætter benene på dansk jord .
Vi har tænkt os at spørge paskontrollen når vi lander i Kastrup , om hvordan vi skal forholde os .

 

Thai2020 002920

 

Efter morgenmaden er vi lige forbi vores værelse igen for at gøre klar til poolen . Der er allerede roomservice på vores værelse og vi giver hende 100 bath ( 22 d.kr ) i drikkepenge . Det er jo sidste gang vi ser hende ....Hun bukker og takker og er helt overvældet . Vi har fået en fin service her på hotellet , så der er ikke noget at klage over .

 

Thai2020 002935

 

Vi har besluttet at være ved poolen i dag , da der jo ikke er solvogne på stranden i Thailand om onsdagen . Onsdagen er hviledag for strandene her i Thailand . Det var den thailandske regering besluttet . Men poolen er også fin her på hotellet , ja de har faktisk to poolområder på hotellet , men vi vælger det områder der ligger ud mod vejen .

 

Thai2020 002945

 

Fra pool-området...

 

Thai2020 002940

 

Vi opholde os i skyggen , da der ingen vind er her ved poolen og solen bager lige ned på området...

 

Thai2020 002965

 

Når det bliver for varmt – kan vi lige gå i poolen og prøve at blive afkølet , selv om vandet i poolen vel er tæt på 28-29 grader .

 

Thai2020 002970

 

Tja – hvorfor nu dette billede ? ….. nu kan jeg godt bringe billedet , da situationen ikke blev så alvorlig som den kunne have været . Vi er tre personer i poolen og Lene ligger på en solvogn ved poolen . Jeg spørger Lene om ikke hun vil tage min telefon og tage et billede af os i poolen . Jeg ser at et bord ved lene’s solvogn står skævt og kan vælte . Jeg skal lige til at sige til Lene at hun ikke skal støtte sig til dette bord , når hun rejser sig fra solvognen og i samme sekund gør hun dette . Hun falder forover og slår hovedet ned mod beton’ en ved poolen . Heldigvis når hun at afværge en del af faldet med hænderne …. men hun er helt nede og ligge . Vi bliver selvfølgelig forskrækket og tænker det værste . Men hun slap heldigt fra det …. billedet som hun skulle have taget af os i poolen … blev i stedet det du ser herover .

 

Thai2020 002980

 

Hun får selvfølgelig et par skrammer og lapper disse her …

 

Thai2020 002985

 

Også tæerne fik hudafskrabninger …. men billigt sluppet .

 

Thai2020 002995

 

Efter forskrækkelsen er vi tilbage i poolen igen .

 

Thai2020 003005

 

Nej – Dorthe er ikke isolation :mrgreen: , det er hendes lille rygehjørne ved poolen .

 

Thai2020 003010

 

Frokosten indtages ved “ cykelsmeden “ ……… nej , hvad er det nu for noget ?

 

De sidste mange år har vi på vore ture , mange gange spist på små lokale steder . På Koh Samui var der en cykelhandler der havde en lille restaurant sammen med cykel værkstedet og konen var i restauranten og manden reparerede cykler og når der var travlt i restauranten hjalp manden med at servere …. dette sted blev så døbt “ cykelsmeden “ . Dette navn har så fulgt os på turene og der er så blevet en “ cykelsmed “ på alle vores ture og nu er det altså det lille spisested på hjørnet ved hotellet der har fået dette navn .

 

Thai2020 003015

 

Der kører mega mange “ grisebiler “ i Pattaya . En aften vi sad ved vores drinkssted , så vi grisebil nummer 678 og måske er der flere . Men i dag vi sad og spiste aftensmad , kom grisebil nummer 1 . Jeg var lige hurtig med kameraet og nåede at få et billede af den .

 

Thai2020 003020

 

Vi sidder og spiser aftensmad og kan nyde solnedgangen ude over havet .

 

Thai2020 003030

 

Vi har tjekket ud af hotellet og er klar til at blive afhentet . Vi skal køre et par timer for at komme til lufthavnen i Bangkok .

 

Thai2020 003035

 

Vores chauffør var ved hotellet i god tid og det var fint . Vi får læsset kufferterne i bilen og kører mod Bangkok .

 

Thai2020 003040

 

Vi er ankommet til lufthavnen i Bangkok og det går forholdsvis hurtigt at tjekke ind … der er ikke mange mennesker i lufthavnen .

 

Thai2020 003045

 

Vi skulle også tjekkes for feber pga “ corona “ og dette blev vi her ……

 

Thai2020 003046

 

Efter at fik målt feber , fik vi et stempel på vores billet om at vi var tjekket .

 

Thai2020 003050

 

Lufthavnen i Bangkok var også “ øde “ – forstået på den måde at der var slet ikke det samme antal personer , som der plejer at være .

 

Thai2020 003055

 

Vi fandt et sted hvor vi kunne “ smide os “ – så kunne de forskellige lige få handlet lidt og komme tilbage til stedet her ved Starbucks . Jeg købte en kop kaffe og en kage og jeg stavede ellers mit navn stille og roligt – men alligevel gik det galt

 

 

Og mens vi sidder her - skifter klokken til midnat og vi har en ny dato og derfor skifter vi også dato her .....

cirkler212 marts

Vi snakker lidt om hvor mange mennesker der mon er med flyet . Corona virussen har jo lagt en dæmper på megetaf rejse-aktiviteten . Nogle af os er endda så optimistiske at vi tror at vi vil kunne få en helsøde-række i flyet ffor os selv .... meeen lad os nu lige vente og se . Klokken er efterhånden blevet 00:10 og vi er her gået ud til gaten , hvor vores fly holder parkeret . Man kan lige ane flyet det igennem vinduerne her . Da vi kommer ned i området hvor folk ventet på at blive kaldt ud i flyet - kan vi se at der er helt fyldt op ..... så drømen om god plads i flyet blive ødelagt lidt her ...

 

 Thai2020 003065

 

Vi er kommet ombord i flyet …… vi havde håbet på et halvtomt fly , hvor vi kunne få en sæderække hver , men sådan var det ikke … flyet er faktisk næsten fyldt op . Vi får næsten de samme pladsnumre som da vi fløj herned ... vi bytter lige lidt rundt således at alle får den " rigtige sidemand " ...

 

Thai2020 003075

 

Straks vi er kommet i luften – kommer der servering rundt . Her er det drinks der kommer rundt .

 

Thai2020 003080

 

 

 Lidt senere kommer der varm mad rundt .. og tja , man er vel altid lidt sulten og maden her så fin ud .

 

Thai2020 003087

 

Efter maden bliver der skruet ned for lyset i flyet og folk sover ….. eller ser film . Jeg fik også lige selv sovet lidt .... Flyveturen hjem tager omkring 11 timer og hvorfor gør den så det når vi fløj derned på 9 timer . Ja forklaringen er at når man flyver om natten , så sparer man på brændstoffet og flyver ikke med den samme hastighed . 

 

Thai2020 003090

 

En time før landing i Københabn - kommer der morgenmad rundt i flyet og det var nu også rart med en kop kaffe .

 

Thai2020 003085

 

Da vi lander i Københan er vi forberedt på den helt store panik omkring corona virussen .... men det eneste vi i første omgang møder er en en pige som står og vejleder folk ved denne skranke .... pigen ville ikke fotograferes og forsvandt da jeg tog billedet...

 

Thai2020 003095

 

Vi siger farvel til Kirsten og Torsten som jo ikke skulle med længere .....

 

Thai2020 003100

 

Vi andre får lige en kop kaffe og en kage medens vi venter på vores tog til Jylland . Der er ikke ret mange mennesker i lufthavnen og vi fornemmer panikken omkring corona Virussen . Et ægtepar som hade sparet op i 2 år til en tur til USA og som nu var kommet til Lufthavnen og skulle afsted , havde lige fået nesked på at Præsident Trump havde stoppet al flyvning til USA og at de ikke ville komme afsted . En medarbejder fra SAS hvar henne og trøste dem , for de var lidt i chock og konen græd også lidt .... men vi var nu kommet hjem til alvoren i Danmark .

 

Thai2020 003105

 

Vi får også lige købt indtil togturen til Nordjylland - som tager 5 timer cirka .

 

Thai2020 003120

 

Vi er kommet i toget til Jylland . Vi er de eneste 5 personer der skal med til Aalborg – så vi har hele vognen for os selv … indtil videre , der kommer dog et par stykker med på undervejs , men de stiger af igen i henholdsvis Horsens og Aarhus ....

 

Thai2020 003130

 

Vi læner os tilbage og bruger den plads vi har til rådighed .... synes måske at fotografen har taget dette billede fra en lidt forkert vinkel ...... jeg synes ikke at vi er så slanke som vi selv synes .....cirkler2afslutning tur

 

 

Har vaeret2

 

 

I skrivende stund er det marts måned 2020 og vi startede vores ture til Thailand i år 2005 og siden år 2007 har vi været guider for andre venner og bekendte på disse ture ...... Vi har været mange steder i Thailand , men stort set de samme steder . I skemaet herover , kan du se hvor vi har været og hvor mange gange vi har været de nævnte steder  ...... Vi har tidligere varslet ændringer i vores thailandsture og måske vi allerede skulle have ændret på dette efter vores tur nummer 25 sidste år - men nu kom tur nummer 26 også lige med .

Da vi kom hjem fra tur nummer 26 ..... tænkte jeg : Så er det squ nu vi ændrer på dette . Jeg følte nok at vi var kørt fast i den samme rille .... vi kom de samme steder og vi foretog os de samme ting . 

Lene og jeg står foran nogle ændringer i vores liv ....... den 3. maj 2020 går Lene på efterløn og vi er så begge " fritaget for arbejde " ..... altså har vi friheden til at gøre hvad vi har lyst til ( selvfølgelig indenfor vores økonomiske ramme money ) og kan rejse når vi vil . Lene og jeg har flere gange snakket om at vi gerne ville se andre dele af Thailand ..... vi ville gerne se noget mere af Nordthailand og vi ville gerne se noget mere af øst Thailand og vi snakker også om en tur på husbåd igen - med besøg i små thailandske landsbyer i det nordlige thailand .....

Vi vil måske tage længere ture ... vi vil måske starte med 1 måned derude og måske senere 2 måneder ...

Vi vil nu gå i tænkeboks og prøve at kigge lidt på hvilke muligheder der er og hvad vi formår rent økonomisk ...... vi har endnu ikke lagt os fast på noget .

 

 at rejse 5

Danmark     10   82         globus2              63  57  Thailand

 

 

 

slutbillede3

 

Med venlig hilsen Lene og Poul

 

 

 

 

cirkler2

 

Siden sidst redigeret februar 2020


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253039
I dagI dag11
I gårI går32
Denne månedDenne måned146
total for hele periodentotal for hele perioden253039
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 8
Gå til toppen