overskrift oplevelser kanchanaburi

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand, har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden, som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig. Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider, hvor de naturligt hører hjemme. Her er vi altså kommet til Kanchanaburi og du kan her se hvad du kan opleve i Kanchanaburi og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan derfor sagtens være mange flere muligheder, så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig.  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver.

Der vil først komme lidt information om Kanchanaburi og under disse komme udflugtsmulighederne. 

Der vil enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

 

alt her på siden fra Kanchanaburi

 

hvad ved vi om Kanchanaburi

kanchanaburi

Befolkningstal : 25.651 (2017)

 

Kanchanaburi-provinsen er for det meste et meget bjergrigt terræn, der dækker et areal på ca. 19.473 kvadratkilometer og er den 3. største provins i Thailand, næst efter Nakhon Ratchasima eller Ko-Rat og Chiang Mai. Prióvensen, der er beliggende ca. 129 kilometer vest for Bangkok, deler en grænse med Myanmar (tidligere Burma) mod vest, Tak og Uthai. Thani-provinser mod nord, Suphan Buri og Nakhon Pathom-provinser mod øst og Ratchaburi-provinsen mod syd. I nord og i vest for Kanchanaburi består terrænet hovedsageligt af bjerge og høje sletter, hvor Thanon Thongchai Range fungerer som en naturlig grænse mellem Thailand og Myanmar. Området er kilden til Kanchanaburi`s to vigtigste floder Maenam Khwae Noi (River Kwai Noi) og Maenam Khwae Yai (River Kwai Yai) , der danner den berømte Mae Klong-flod. Som et resultat heraf findes flere af Thailands største Namtok (vandfald) og mest omfattende naturreservater i dette område. Det storslåede landskab og den charmerende skønhed i Kanchanaburi har resulteret i nogle store turistattraktioner, herunder flere kendte vandfald og grotter der engang var beboet af den yngre stenalder, og her er uberørte nationalparker, rolige floder, jomfruelige skove og reservoirer.

Tilsammen tilbyder de en spændende oplevelse for første gangs  rejsende - ja og også for fler-gangsbesøgende. Uanset om vi så taler om fiskeri, rafting, kanosejlads, mountainbiking, fugleture, stjernekig, golf, elefant- og junglevandring. Kanchanaburi sætter en ære i at tilbyde dem alle. Byen Kanchanaburi ligger på det punkt, hvor to bifloder, River Kwai Noi og River Kwai Yai mødes og danner Mae Klong-floden . Dette er placeringen af ​​den berygtede dødsbane og "Broen over floden Kwai", et af verdens berømte verdenskrigssteder, der er blevet udødeliggjort på tryk og på film. Økonomisk set har Kanchanaburi klaret sig godt på nationalt plan med en vækst på over 10 procent årligt. Vigtige industrier inkluderer sukker, landbrugsprodukter og smykker. Turisme er også en hovedindkomstkilde for de lokale og provinser med højt turismepotentiale har gjort Kanchanaburi til nummer èt blandt de vestlige provinser, ved at have det højeste antal besøgende hvert år. Beboere i Kanchanaburi beskæftiger sig med landbrugsaktiviteter. De fleste af de lokale er af thailandsk herkomst med bemærkelsesværdige Mon- og Karen-mindretal. Landboere nyder at leve simpelt og respekter naturen. Desuden udføres der stadig folkemusik og dans, der går mindst 500 år tilbage i dag. Ifølge en række historikere lå den antikke by Kanchanaburi nær Ban Lat Ya, en lille landsby beliggende ca. 16 kilometer nord for den nuværende by.

Vi vil herunder vise nogle attraktioner i dette område. Der kommer selvfølgelig nogle templer - men der vil også være andet. Thailand har lige omkring 41.000 templer - så alle dem har vi opgivet at beskrive .... men måske der kommer et par stykker undervejs .

   

cirkler2

 

overskrift elephant world river kwait

Elephant world

 

Lidt Historie fra "Elephants World" 

1Det anslås at der i år 1900 var omkring 100.000 elefanter i Thailand. I dag er antallet faldet til et anslået antal omkring 3.000 i fangeskab/parker og 2.000 der lever vildt ude i naturen.

I Thailand arbejdede elefanter traditionelt hos mennesker i skovbrugsindustrien. I 1989 opstod der ødelæggende oversvømmelser på grund af skovrydning over hele landet, og som et resultat deraf forbød regeringen officielt skovhugstaktivitet. Dette var en god miljøbeslutning, men udgjorde store udfordringer for elefantejerne, der havde brug for at finansiere vedligeholdelsen af ​​deres sultne elefanter, som har brug for et hjem ved floden, og at spise, ideelt set, en tiendedel af deres kropsvægt hver dag, og ja, det er hver èneste dag.

Dr. Samart, en dyrlæge og hans kone Khun Fon, der er bosat i Kanchanaburi-provinsen, ønskede at hjælpe disse nødlidende elefanter. Sammen grundlagde de i 2008 Elephants World på bredden af ​​floden Kwai. Det startede oprindeligt med en løsning på at give elefanterne et hjem og mad til et lille antal ældre og sårede lokale elefanter. De startede deres projekt med fundraising-aktiviteter, men over tid, da Elephants World blev bedre kendt over hele verden for deres omsorgsfulde arbejde med elefanterne, viste turismen tegn på at give de meget nødvendige stabile indtægter, der var nødvendige for at støtte både det voksende samfund af elefanter, mahouts og personale.

I i 2018 var Elephants World helt selvforsynende og har som et resultat deraf været i stand til at give hjem og pleje til over 30 elefanter og 130 medarbejdere .

Vores mission var at yde den bedst mulige pleje til vores elefanter, personale og besøgende siger Dr. Samart. Vi byder rejsende velkommen her i Thailand og de kommer fra hele verden. Vi bestræber os på at gøre hvert øjeblik, der bruges med os, lærerigt, behageligt og givende på en meningsfuld måde, idet vi forstår vores besøgende, elsker elefanter og ønsker at udgøre en rolle i deres bevarelse for fremtidige generationer.

Der er et besøgsprogram for både en formiddagstur og en  eftermiddagstur til Elephants World - men vi anbefaler en formiddagstur - da det let kan blive for varmt om eftermiddagen . Et formiddagsprogram kan se se således ud:

 Prik rød

 

09.30 : Introduktion & sikkerhedsregler.

10.30 : Fodre elefanterne med frugt og grøntsager , og se elefanterne i floden.

11.00 : Forbered mad til elefanterne . Aktiviteterne kan variere dag for dag , som f.eks. at klippe bana græs, lave klæbrig ris eller græs bolde.

11.30 : Deltag sammen med elefanterne i et mudderbad.

11:40 : Følg elefanterne til floden for at bade.

12.00 : Frokostbuffet .

12.30 : Besøgende tager et brusebad (Der udleveres håndklæder af Elephants world)

13:00 : Se elefanterne tage et mudderbad.

13.30 : Slutningen af ​​dagen.

Vi har besøgt sådanne elefant reservater andre steder i Thailand og herunder kan du se en lille film fra et af de steder vi har besøgt. Besøg endelig et elefant reservat hvis du får muligheden - det er en stor oplevelse .

Prik rød

 

Klik på pilen i billeder for at starte filmen .

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

  I nederste højre hjørne af billedet kan du vælge stor skærm 

 

cirkler2

 

overskrift elephant world river kwait

river kwai bridge

 

1Et par timers kørsel fra Bangkok i det vestlige Thailand har Kanchanaburi-provinsen en mere dyster oplevelse end de fleste thailandske turistmål. Mens stedet i dag kan prale af en blomstrende backpacker tilstrømning, er Kanchanaburi by gennemsyret af "Dødsbanens" grusomme historie og er hjemsted for " Broen over River Kwai ".

Thailand blev aldrig koloniseret , men bestemt besat .

Det er et ofte berørt spørgsmål om stolthed for thailændere og den thailandske stat, at Thailand aldrig er blevet fuldt koloniseret. Faktisk gives æren for denne præstation ofte kong Chulalongkorn, der bragte en bølge af modernisering til landet. Disse omfattede foranstaltninger, såsom afskaffelse af slaveri , styrkelse af religionsfrihed, indførelse af en posttjeneste og den første jernbane og strømlining af centralregering og lokal administration over hele landet.

Alt dette , sammen med proaktivt at søge mindelige bånd med Vesten, siges at have tilstrækkeligt "vestliggjort" det , som dengang var Siam, for at afskrække kolonimagterne fra at identificere et behov for at gøre krav på nationen, som de havde med dens sydøstlige Asiatiske naboer. Selvom Thailand muligvis aldrig er blevet koloniseret, er det på forskellige tidspunkter blevet besat af udenlandske magter, herunder af japanerne under 2. verdenskrig.

Thailands rolle i 2. verdenskrig .

I Anden Verdenskrig var Thailand stadig kendt som Siam, og indtil Japan invaderede Siam i december 1941, havde landet været officielt neutralt. Invasionen betød, at japanske tropper kunne - med Siams samarbejde, passere igennem landet på vej til at invadere Malaya (nutidens Malaysia og Singapore) og Burma (nu Myanmar), begge britiske kolonier.

Kanchanaburi og " Broen på floden Kwai " .

Af alle resterne af krigshistorie i Thailand i dag er dem i Kanchanaburi - mindre end tre timers kørsel vest for Bangkok - sandsynligvis den mest kendte, betydningsfulde og gribende. Efter deres invasion, med uhindret adgang til og brugen af ​​Siams infrastruktur, forsøgte Japan at skabe en transport-rute gennem Siam til Burma, som Japan også besatte mellem 1942 og 1944 for at reducere dets afhængighed af søtransport og lette videre bevægelser ind i Indien.

Dette tog form af den nu berygtede "Death Railway", bygget af japanerne ved hjælp af tvangsarbejde fra hundreder af tusinder af civile fra det sydøstlige Asien og krigsfanger fra de allieredes styrker. Disse soldater - flyttet fra lejre i Singapore og andre steder - var hovedsageligt fra Storbritannien og dets koloni i Indien, Holland og dets hollandske østindiske koloni (i dag Indonesien), Australien og De Forenede Stater.

 

river kwai bridge 02

 

"Death Railway" fik sit navn fra det store antal tabte menneskeliv under dens konstruktion, herunder jernbanebro nummer 277 i juni 1943, hvilket gjorde det muligt for jernbanesporet at krydse det, der i dag er kendt som Khwae Noi-floden, og som er blevet kendt over hele verden som "Broen over floden Kwai". Estimaterne varierer, men af ​​mere end 60.000 krigsfanger, der er slaver på Dødsbanen, antages næsten 13.000 at være døde, ud over så mange som 90.000 civile tvangsarbejdere i sydøstasien.

Dødsbanen under og efter 2. verdenskrig.

Til ubeskrivelige menneskelige omkostninger blev Japans Death Railway - faktisk den mest berømte af i alt fire, som japanerne brugte tvangsarbejde til at bygge omkring denne tid - afsluttet i oktober 1943. I en periode var den operationel, skønt skader forårsaget af britiske og Amerikanske luftangreb gjorde det ubrugeligt i juni 1945. Efter jernbanens afslutning blev mange af krigsfangerne, der arbejdede på det, ført til Japan. Andre, herunder dem, der blev tilbageholdt for at udføre vedligeholdelsesarbejde under endnu mere risikable forhold før og under de allieredes bombninger mod slutningen af ​​krigen , blev overført til nærliggende lejre, skønt et stort antal stadig omkom selv der.

Selv de, der overvandt oddsene, måtte udholde uhyggelige leve- og arbejdsvilkår, herunder et fugtigt, monsun-plaget klima modent til spredning af sygdomme, madmangel, mangel på lægehjælp og den enorme opgave at bygge på utilgiveligt terræn og med primitivt udstyr. For ikke at nævne den utrolige vold og tortur påført af de japanske og koreanske soldater, der overvåger konstruktionen.

Først ved krigens afslutning i 1945 befriede de allierede styrker dødsbanens resterende fanger. Selve jernbanen blev fuldstændig lukket i 1947, og langs Siam-Burma-grænsen blev en del af sporet, der ikke allerede var ødelagt af bombningen, revet op i et forsøg på at sætte jernbanen uopretteligt uden for brug.

Minder fra fortiden i nutidens Kanchanaburi.

Broen over floden Kwai undslap en planlagt bombning og forbliver på sin plads i Kanchanaburi som en turistattraktion og fungerende jernbanebro, hvor togene kører dagligt. Størstedelen af ​​dets mindre komponenter er originaler, mens nogle få er erstattet efter krigen. Selvom Dødsbanen aldrig igen har nået Myanmar-grænsen, blev en kortere strækning genåbnet af Thailands jernbanemyndigheder mellem 1949 og 1958, og tog på denne moderne linje krydser den berygtede bro ved floden Kwai.

death railway

 

Det gør "Broen over floden Kwai" til en af ​​Kanchanaburis mest populære krigsrelaterede attraktioner - der er altid folkemængder, der går over den og tager billeder - men det er faktisk noget af en misvisende betegnelse. Da broen blev bygget, var vandet under den faktisk Mae Klong-floden, skønt den sluttede sig til Khwae Noi-floden et andet sted . Da broen blev berømt, blev det henvist til at bruge et, ikke kun forkert, men også forkert udtalt navn, der snart blev kendt som floden Kwai. For at gøre livet lettere blev vandvejen omdøbt til Khwae Yai, som i det mindste kommer tættere på hvad turister nu kender det som.

Der køres på "Death Railway" i dag .

I dag når den overlevende jernbanelinje Nam Tok Sai Yok Noi station, en af ​​områdets andre berømte krigsrelaterede attraktioner. Det er omkring en to kilometer lang gåtur fra de behagelige Sai Yok Noi-vandfald og så langt vest til Myanmar-grænsen, som det er muligt at komme med jernbane. Tog herfra kører tilbage over broen på floden Kwai (en station i sig selv som Saphan Kwae Yai), før de går gennem provinshovedstadens Kanchanaburi-station et stop sydøst, helt til Death Railway's oprindelige startpunkt Nong Pla Duk i nabolandet Ratchaburi.

Der forbindes sporet med Thailands vigtigste sydlige linje fra Bangkok,  så tog kan fortsætte til den thailandske hovedstads gamle Thonburi-station. To daglige tredjeklasse lokale tog kører hele vejen fra Thonburi, Bangkok til Nam Tok - en fire-og-en-halv times tur. Alternativt kan du tage et weekend-udflugts-tog , der kører fra Bangkoks største Hualamphong-station. Du kan også bare hoppe på et tog ved Kanchanaburi eller Saphan Kwae Yai (Bridge on the River Kwai) station til den særligt maleriske sidste del af rejsen op til Nam Tok. Toget passerer også langs Wang Pho viadukten, hvor udsigterne både fra og til toget er særligt imponerende og fotoværdige.

 

Ud over broen på floden Kwai er her Hellfire Pass , kirkegårde og museer .

Hellfire Pass

 

"Hellfire Pass"  er et endnu mere betydningsfuldt krigsrelateret sted, der ligger uden for togsporene i dag, men oprindeligt en del af Death Railway's konstruktion. Da det opstod ved at skære igennem det rene bjergflade, var dette - deraf navnet - blandt de mest krævende dele for tvangsarbejderne, og et stort antal omkom her. Stedet er blevet bevaret som et mindesmærke og vandresti, og det er en nøgternt, men værd destination - det er også vært for den årlige ANZAC Day daggrysminde.

 

hellfire pass

 

I selve Kanchanaburi er byens centrum Kanchanaburi  eller Donrak) krigskirkegård og længere væk Chungkai krigskirkegård - begge plejet af Commonwealth War Graves Commission - stederne at respektere de faldne. Museer tilbyder også muligheden for at lære mere om Death Railway, herunder JEATH War Museum og Thailand-Burma Railway Center.

En ting er helt sikkert: Selvom Kanchanaburis har adskillige andre attraktioner og aktiviteter, der ikke har noget med anden verdenskrig at gøre, finder du ikke noget mere interessant end at udforske og opdage Dødsbanens vigtige historie.

 

cirkler2

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

Hellfire map

1Hellfire Pass Interpretive Center og Memorial Walking Trail, ligger lige over Hellfire Pass (Konyu Cutting). Det blev bygget og vedligeholdes af den australske regering. Åbnet den 25. april 1998 og renoveret og indviet den 12. december 2018, det er dedikeret til de allierede krigsfanger og asiatiske arbejdere, der led og døde ved Hellfire Pass og andre steder i Asien og Stillehavsområdet under Anden Verdenskrig.

 

Åbning af centret.

Beslutningen om at opføre det " * interpretive center " blev taget af premierminister Paul Keating i 1994, da han deltog i Anzac Day på Hellfire Pass. Dette var året, hvor en del af aske fra krigsfange kirurgen Sir Edward 'Weary' Dunlop blev begravet på Hellfire Pass.

( * Jeg kan ikke finde det danske ord for " Interpretive " - så derfor er dette ikke oversat i teksten her )

Inspireret ved ceremonien fik Keating godkendelse af den thailandske regering til at opbygge det fortolkende center. Hellfire Pass, ligesom mange andre steder, som australiere undertiden hævder at 'eje' i betragtning af deres centralitet i den nationale hukommelse om krig, er bygget på fremmed territorium og på land kontrolleret af Royal Thai Armed Forces Headquarters .

I 1995-96 tildelte den australske regering 1,6 millioner dollars til opførelsen af ​​det "interpretive center". Med støtte fra to parter, æren. John Howard fortsatte med at støtte det, da han blev premierminister i 1996. Et renoveringsprojekt blev gennemført i 2018-19 med en genindvielse afholdt den 12. december 2019.

Bygningen af ​​ethvert center rejser komplekse spørgsmål om fortolkning, især hvis historien det viser er "vanskelig".

I Australien frygtede nogle tidligere krigsfanger , at centret måske ville nedgøre de grusomheder, der blev begået af japanerne, eller måske antyde, at deres arbejde på jernbanen havde bidraget til den japanske krigsindsats.

Den thailandske regering foretrak, at det "Interpretive center" fremmer forsoning snarere end at dvæle ved omstændighederne under den japanske besættelse omkring 50 år tidligere.

Designerne af det " Interpretive center "havde til formål at præsentere fange-skabshistorie på en afbalanceret måde med minimal brug af fysiske artefakter. Det er ikke så meget et "center" som et "Interpretiv center" fortolkningscenter, der forbereder besøgende på oplevelsen af ​​at besøge jernbanen nedenfor . I denne forstand er det forskelligt fra andre centre i Kanchanaburi .

Det "Interpretive center" præsenterer historien om jernbanen Burma-Thailand under kronologiske og tematiske overskrifter og forklarer begrundelsen for jernbanen , den måde , den blev konstrueret på, og de vanskeligheder som de, der arbejdede på den oplevede .

Først blev indholdet kritiseret for at være for australsk, fordi meget af det visuelle og tekstmateriale, der præsenteres, var hentet fra australske krigsfanger. Imidlertid er al teksten nu oversat til thailandsk, og historien om de asiatiske arbejdere (rǒmusha) er også inkluderet .

I de senere år har de fleste af de omkring 100.000 besøgende hvert år i "det Interpretive center" været ikke-australske. Kommentarerne i besøgsbogen viser at centrets indhold inspirerer til et sympatisk svar fra folk med mange nationaliteter.

Det " Interpretive center " er et sted til refleksion over lidelserne hos dem der byggede jernbanen . Dens kontemplationsskranke med udsigt over Kwae Noi-dalen , hvis skønhed mange krigsfanger kommenterede , selvom de led , indeholder et fredsfartøj fra en tidligere fange Peter Rushworth .

Det "Interpretive center" giver besøgende en lydguide til Hellfire Pass (Konyu-skæring) og vandrestien nedenfor, man får udleveret et sæt hovedtelefoner til gå-turen .

På vandrestien er ses adskillige stiklinger, lokaliteterne til den massive Three-Tier Bridge og 'Pack of Cards' Bridge , den imponerende 7 m dæmning og Hintok station, hvor tog passerede hinanden.

Selvom broerne ikke længere bruges, afslører landskabet de dybe vanskeligheder ved at konstruere jernbanen i dette stejle og robuste terræn .

Hvor vandrestien begynder, står der et sort stenpyramidelignende mindesmærke for alle "der led og døde" i 1942-45. Kritikere hævdede, at dets installation i 2005 havde "vanhelliget" Dunlops grav, men det danner et effektivt omdrejningspunkt for Anzac Day-ceremonier. Det er også mindre eksplicit kristent end korset, som var blevet brugt ved nogle tidligere lejligheder.

 

Genopdagelse af Hellfire Pass

Hellfire Pass blev " tabt " i junglen i mange år efter 1945 og blev kun genopdaget i 1980'erne.

Efter 2. verdenskrig blev det meste af jernbanen Burma-Thailand demonteret .

Thailændere beholdt en 130 km sektion af jernbanen, der opererer i syd, men resten af ​​jernbanen, inklusive Hellfire Pass (Konyu Cutting), forsvandt under landbrugsjord, jungle og et større reservoir nær grænsen til Myanmar (tidligere Burma).

Men i 1980'erne begyndte australske ex-fanger at vende tilbage til Thailand. Som mange veteraner følte de behovet, da de blev ældre, til at besøge de steder , hvor de havde følt så intense oplevelser 40 år tidligere.

Selvom det ikke var let at finde, fandt de Hellfire Pass, fuld af sammenfiltret underskov .

En ex-fange, Tom Morris, forpligtede sig i 1983 til at udvikle Passet som et mindesmærke, der ærer de allierede krigsfanger og thailændere, der risikerede deres liv for at forsyne dem med mad og medicin.

Med et tilskud fra den australske regering i 1985 blev en undersøgelse af jernbanen gennemført af en ingeniør fra Snowy Mountains Engineering Corporation ( SMEC ), Jim Appleby, der tilfældigvis arbejdede på en dæmning på Upper Kwae Noi.

Dette bekræftede , at Hellfire Pass var et passende sted til at huske POW-oplevelsen . Det var dramatisk , følelsesmæssigt signifikant og tæt på hovedvejen ( Highway 323 ) , der forbinder Kanchanaburi med Three Pagodas Pass .

Først blev udviklingen af ​​Hellfire Pass koordineret af det australske-thailandske handelskammer (ledet af Ken Bradley i Bangkok), der arbejdede sammen med SMEC, den australske ambassade i Bangkok og forskellige enheder fra den australske forsvarsstyrke.

Bevoksningen blev ryddet i junglen.

"Relikvier" af jernbanen, såsom sveller og skinner blev samlet, og trapper blev bygget ned ad den stejle skråning fra vejen.

Hellfire Pass blev indviet på Anzac Day 1987, da Sir Edward 'Weary' Dunlop, POW-kirurgen, afslørede en mindeplade.

Ved en ekstraordinær tilfældighed var den 25. april den dato , hvor australske fanger begyndte at arbejde omkring Hellfire Pass i 1943 .

Stedet blev fortsat udviklet gennem årene af en blanding af individuelle og offentlige initiativer.

Den victorianske 'Bill' Toon rejste omkring $ 90.000 ved at sælge klistermærker, bøger og "relikvier" fra jernbanen.

Rod Beattie , en australsk udenlandsk statsborger (ex-pat), der bor i Kanchanaburi, ryddede personligt meget af jernbanen fra Hellfire Pass til Compressor Cutting ( et afsnit, der nu danner en vandresti) .

I 1992 placerede Ross Bastiaan, en parodontolog i Melbourne, nær Hellfire Pass en af ​​de mange bronzeplader, som han har installeret på slagmarken rundt om i verden. Med dets 3-dimensionelle kort og en kort historie med jernbanen kan den stadig findes i nærheden af ​​de gamle betontrapper, som er blevet erstattet af trætrapper.

På Anzac-dagen 1994 blev en del af Dunlops aske begravet i Passet, og en mindeplade på klippefladen blev dedikeret til POW-læger. En anden del af Dunlops aske blev spredt på hans gård i Victoria, og en tredje del blev lanceret i Kwae Noi fra det nærliggende Home Phu Toey. Her har en thailandsk forretningsmand, Kanit Wanachote, der havde mødt Dunlop på en af ​​sine ture til Thailand og udviklet et tæt venskab med ham, skabt Weary Dunlop Park.

Siden midten af ​​1990'erne har den australske regering overtaget rollen som styring af Hellfire Pass og vandrestien .

Premierminister Paul Keating deltog i Anzac Day-ceremonien i 1994 og forpligtede den australske regering til at opføre Hellfire Pass Memorial Museum .

Museet åbnede i 1998 og ligger over Hellfire Pass som et mindesmærke for alle, der døde på jernbanen. Det giver også en fortolkning af Passets historie og opførelsen af ​​jernbanen Burma-Thailand.

Veteranerne , der vendte tilbage i 1980'erne, var de første af mange tusinder af australiere, der søgte dette mindested. Uanset hvilken tid på året, vil den besøgende finde Flanders valmuer, australske flag eller meddelelser om personlig hyldest, der er klemt ind i Hellfire Pass's revner i bjergsiderne .

  hellfire pass

 

Vi besøgte selv Hellfire Pass i august 2016. Det er et stykke verdens historie og er man i området bør man gå ind og besøge stedet. Inde i museeet vises film og forskellige ting omkring bygning af jernbanen igennem Nordthailand.

Bagefter besøg i museet kan man gå ned og gå på den strækning hvor jernbanen lå. Det er ret spændende og det sætter nogle tanker igang. 90.000 arbejdere miste livet under bygningen af denne jernbane.

På filmklippet herunder får man et inddtryk af hvad det er vi har med at gøre her.

 

Filmen startes ved at trykke på pilen i billedet

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

I nederste højre hjørne af billedet kan du vælge stor skærm .

 

cirkler2

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Erawan National Park er omtalt bredt et andet sted her på hjemmesiden - derfor vil vi ikke gentage dette her. Vi nøjes med at henvise til denne side. Du kan læse om National parken i afanit 36 her på hjemmesiden og parken omtales som park nummer:

 

09   Erawan

.

Du kan komme til siden ved at klikke på dette link : National Parker

 
 
cirkler2
 
 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Dette sted er berømt blandt et internationalt publikum. Tiger Temple er kendt for sin blomstrende tigerhelligdom og beskytter mere end 60 indokinesiske tigre og unger. 

Efter at have betalt et indgangsgebyr kan du på afstand se tigre gå rundt i deres daglige rutine. Der er også flere fotomuligheder med tigrene. For at komme rigtigt tæt på dem skal du dog betale et højere gebyr.

For det nysgerrige publikum kan et besøg i dette tempel vise sig at være en interessant oplevelse. Mange rejsende går imidlertid væk og føler sig "skamfulde", da tigrene , som de besøgende siger, "virker bedøvede" og ikke reagerer når man skubber til dem. Så det er op til dig at beslutte, om du vil støtte denne religiøse virksomheds " naturbeskyttelsesaktivitet " eller ej.

Tiger temple 2

thinkingVi besøgte et tilsvarende sted i Chiang Mai tilbage i år 2013 og fik taget dette billede. MEN jeg gør det ikke igen. Vi kan vil godt blive enige om at det ikke er "stuekatte" de har gående i deres park, så selvfølgelig er de bedøvet og næsten sovende mens de går om i parken . Så tænk dig lige om en extra gang inden du beslutter at betale for dette .

 

cirkler2

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Den berygtede Burma-Siam-jernbane, bygget af Commonwealth, hollandske og amerikanske krigsfanger, var et japansk projekt drevet af behovet for forbedret kommunikation til støtte for den store japanske hær i Burma. Under opførelsen døde ca. 13.000 krigsfanger og blev begravet langs jernbanen. Anslået 80.000 til 100.000 civile døde også i løbet af projektet, hovedsagelig tvangs-arbejdere , der blev bragt hertil fra Malaya og det hollandske Østindien eller værnepligtige i Siam (Thailand) og Burma (Myanmar).

To arbejdsstyrker, den ene med base i Siam og den anden i Burma , arbejdede fra modsatte ender af linjen mod centrum. Japanerne sigtede mod at færdiggøre jernbanen på 14 måneder, og arbejdet begyndte i juni 1942. Linjens to sektioner mødtes endelig nær Konkoita mod slutningen af ​​oktober 1943, og den færdige linje, 424 kilometer lang, var operationel i december 1943.

Gravene til dem, der døde under opførelse og vedligeholdelse af Burma-Siam-jernbanen (undtagen amerikanerne, hvis rester blev hjemvendt) blev overført fra begravelsespladser og isolerede steder langs jernbanen til tre kirkegårde ved Chungkai og Kanchanaburi i Thailand Thanbyuzayat i Myanmar.

KANCHANABURI WAR CEMETERY er kun en kort afstand fra stedet for den tidligere "Kanburi" , krigsfangens baselejr, hvor de fleste fanger passerede igennem på vej til andre lejre. Det blev oprettet af Army Graves Service, der overførte alle grave langs den sydlige del af jernbanen, fra Bangkok til Nieke.

Omkring 300 mænd , der døde (mest af en koleraepidemi i maj/juni 1943) i Nieke-lejren blev kremeret, og deres aske ligger nu i to grave på kirkegården . Navnene på disse mænd er indskrevet på paneler i ly-pavillonen.

Der er nu 5.085 Commonwealth-tab under anden verdenskrig begravet eller fejret på denne kirkegård. Der er også 1.896 hollandske krigsgrave og 1 ikke-krigsgrav .

Inden for indgangsbygningen til kirkegården findes KANCHANABURI MEMORIAL, der registrerer navnene på 11 mænd fra hæren i udelt Indien begravet på muslimske kirkegårde i Thailand, hvor deres grave ikke kunne opretholdes.

Kirkegården blev designet af Colin St Clair Oakes.

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Grundlagt i 1977 af det buddhistiske tempel Wat Chaichumpol , var JEATH War Museum det første museum der blev bygget i i Kanchanaburi. Museet blev bygget på grunden af ​​et tempel og ledet af de munke, der borde der, og blev udviklet til at hente nye turister til der kunne opleve  oplevelserne fra dem, der arbejdede på den Thai-Burma-jernbane og fejre dem, der mistede deres liv undervejs. Stedet er beliggende på flodbredden ved krydset mellem floderne Kwae Noi og Mae Khlong tæt på den velkendte "Bro over floden Kwai", og museets navn er et akronym for de lande , der er involveret i den Thai-Burma Railway - Japan, England , Australien, Thailand og Holland. Ved indgangen til museet har hvert af disse lande deres nationale flag udstillet.

Museet er opdelt i to sektioner. En bygning der viser en samling objekter fra krigen, for det meste samlet omkring Kanchanaburi-området, herunder krigsfangelejrene, brobygningsstederne og jernbanen. Våben, værktøjer, uniformer, medaljer og andre personlige genstande informerer hver især den besøgende om soldaternes daglige liv om både de allieredes og de japanske tropper. En af de mest unikke genstande er en bombe på 500 pund, der blev kastet på jernbanebroen som afskrækkende virkning for at stoppe japanerne fra at bygge. Bommen eksploderede dog aldrig og ligger nu i museets gårdhave. Den anden del af museet består af små bambushytter - en replikering af de værelser, krigsfanger blev tvunget til at bo i på fængselsstederne. Inde i hytterne viser fotografier, malerier og illustrationer de forfærdelige levevilkår, mændene havde, den mad, de blev fodret med, og sygdommene, der fejede gennem lejrene. Grundlæggende i sin præsentation gør JEATH Museum besøgende i stand til at fordybe sig på et niveau i det miljø, som krigsfangerne oplevede, og til gengæld afdække den lidelse og kammeratskab, der opstod i fængselslejre under Anden Verdenskrig.

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Death Railway Museum er et interaktivt museum , informations- og forskningsfacilitet dedikeret til at præsentere historien om Thailand-Burma Banen. Denne bane løb 415 km fra Ban Pong i Thailand til Thanbuyuzayat i Burma og blev bygget af den kejserlige japanske hær under anden verdenskrig ved hjælp af allierede krigsfanger og imponerede asiatiske arbejdere. Centret har aircondition og tilbyder den besøgende en pædagogisk og bevægende oplevelse.

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1 "Muang Sing Historical Park" markerede den vestlige grænse til Khmer i Thailand. På højdepunktet af sin magt strakte det store Khmer-imperium sig helt vest til dybt ind i nutidens Kanchanaburi-provins i den vestlige del af Thailand.

Udover at være et tempel dedikeret til den hinduiske gud Shiva, tjente Prasat Muang Sing og den omkringliggende by sandsynligvis som en militær højborg for at forsvare Khmer-imperiet mod angreb fra Vesten.

Muang Sing , der betyder "løveby", er fuldstændig omgivet af en lateritisk mur. Khwae Noi-floden løber langs den sydlige ende af komplekset.

Det vigtigste tempel, der står i midten af ​​komplekset, blev bygget mellem det 12. og 14. århundrede i Bayon-stil, opkaldt efter Bayon-templet i Angkor, der blev bygget omkring samme tid.

 

Strukturen i Muang Singh historiske park

Khmer-tempelarkitekturen repræsenterer det centrale prang (Khmer-stil tårn) i det indre helligdom Mount Meru, universets centrum i hinduistisk tro. Den centrale prang forankrer linga, det hellige symbol, der symboliserer kraften i Shiva. Af et andet stort tempel er der kun fundamentet tilbage. Den historiske park indeholder to andre mindre Khmer-strukturer.

Under kong Rama I, den første konge i Rattanakosin-æraen i slutningen af ​​det 18. århundrede, fungerede Muang Singh som en højborg for at beskytte kongeriget mod invasion fra Vesten.

I 1974 startede den thailandske kunstafdeling renovering af Muang Sing, der for det meste var dækket af jord og tilgroet af vegetation inden da. Efter afsluttet renovering i 1987 blev Prasat Muang Sing gjort til en national historisk park .

Selvom Muang Singh ikke er nær så imponerende så velbevaret som andre khmer-templer som Phimai eller Phanom Rung, er det et besøg værd. Den historiske park ligger i et meget attraktivt, afslappet miljø med skove og Khwae Noi-floden, der løber forbi den.

Der er et lille museum, der udstiller flere artefakter, der er opdaget på stedet, inklusive et antal Buddha-billeder.

prasat muang singh lokeshvara l

 

Ban Kao National Museum

Ca. 8 kilometer fra Prasat Muang Singh ligger Ban Kao National Museum. Dette museum, der er bygget på stedet for et neolitisk gravsted, viser genstande, der findes der, såsom keramik-gryder, skeletter, økser, stenværktøj og andre tusinder af år gamle genstande opdaget på stedet.

 

Sådan kommer du til Prasat Muang Sing

Prasat Muang Singh ligger i Kanchanaburi-provinsen, cirka 40 kilometer vest for provinshovedstaden Kanchanaburi. Brug af offentlig transport er den bedste måde at komme til Muang Singh på at tage et tog til Tha Kilen station, som ligger ca. 1 km fra den historiske park.

Der er to daglige tog fra Bangkok til Tha Kilen, der tager omkring 4 timer. Dette tog afgår ikke fra Bangkoks hovedstation Hua Lamphong, men fra Thonburi station på vestsiden af ​​Chao Phraya-floden. Thonburi banegård kan nås ved at tage en Chao Phraya-flodbåd til Wang Lang-molen fra Tha Chang-molen i den nordlige ende af Grand Palace-komplekset. Fra Wang Lang-molen ligger togstationen ca. 1 kilometer mod nordvest. Dette tog stopper også ved den berømte River Kwai-bro.

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Kæmpe regntræ !!

Giant Raintree, Ko Samrong, Mueang Kanchanaburi Distrct , Kanchanaburi, Thailand

Et træ virker måske ikke som en sandsynlig kandidat til en interessant attraktion, mens du ferierer i Thailand, men vær sikker på, dette er et træ som ingen andre træer du har set. Dette spektakulære træ af slægten Samanea saman er helt enormt, med lavt hængende og vidtrækkende grene og det er værd at besøge, alene bare for at få et billede af det. Det er cirka tyve minutter fra centrum af Kanchanaburi.

 

Hvad skal man se og forvente ?

Selve træet er placeret i Royal Thai Army's Division of Veterinary and Agriculture, cirka 5 km syd for Wat Tham Mangkornthong. Træet er utroligt 20 meter højt og 51,75 meter i diameter, hvilket betyder at det dækker et areal på 2416 kvadratmeter og anslås at være langt over hundrede år gammelt.

Det er et regntræ, hvilket betyder, at bladene foldes sammen under regn, så græs kan vokse under selve baldakinen. Du kan gå rundt under træet. Faktisk er der for nylig blevet bygget en trægangbro rundt om træstammen for at forhindre skader på rødderne fra folk, der besøger stedet, det er et dejligt sted at sidde og spise noget frokost. Træet er kendt for thailændere som "chamchuri yak", chamchuri henviser til arten af ​​træ og yak, der betyder kæmpe.

Hvordan man kommer dertil ?

Træet er faktisk ret vanskeligt at finde , det vil være meget lettere for dig at bestille en taxa eller tuk-tuk fra dit hotel eller pensionat, og i de fleste tilfælde vil chaufføren med glæde sidde og vente på dig, mens du besøger træ. Det er omkring 12 km fra centrum af Kanchanaburi og ligger på et sted der ejes af Royal Thai Army.

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Mallika City er en kopi af en lille thailandsk by, som den så ud i 1905. Dens indbyggere bærer datidens tøj. Her kan du se hvordan Siam-befolkningen boede i byen og i landdistrikterne for over hundrede år siden.

Tag dine fotos iført traditionelt thailandsk tøj og få en ide om livet under kong Chulalongkorn (Rama V).

 

HellFire Pass Memorial Museum

Rejs tilbage i tiden .

Rejs tilbage i tiden og føl dig som en indbygger i den gamle bydel. Bliv klædt i tøjet fra 1905 og brug mønter med et hul i midten, der hedder satang, de penge fra dengang.

Alle bygningerne i Mallika City er i stil med dem for over hundrede år siden. I byen kan du se flere typer traditionelle thailandske huse, der hver især afspejler ejerens sociale status og velstand. Der er også et bytårn, et shoppingområde, strukturer som en drejelig bro samt smukke haver og en lille rismark med en mølle.

 

Underholdning for hele familien . 

Der er masser at se og lave i byen, både for voksne og børn.

 

Brug traditionelle kostumer fra 1905 . 

Besøgende kan kan få et indblik i hvordan det vat at bo i Siam i 1905 ved at klæde sig ud i de farverige kostumer, som siameserne havde dengang. Tøj kan lejes ved byindgangen. Der er omklædningsrum med aircondition med skab. Vælg dit tøj, stilarter og farver, og tag dine fotos iført traditionelt thailandsk tøj i Mallika City.

HellFire Pass Memorial Museum

 

Traditionelle thailandske huse . 

I Mallika City kan du se flere typer traditionelle thailandske huse, der hver især afspejler ejerens sociale status og velstand.

 

Enkelt traditionelt thai hus "Reuan Dieow". 

Reuan Dieow er det traditionelle hus, hvor landmænd og arbejdere plejede at bo. Der er en rismark her og en mølle, hvor du kan se hvordan ris blev dyrket og forarbejdet.

 

Velhavernes traditionele thai hus "Reuan Khahabodi".

Dette var huset, hvor rige mennesker boede. Her kan du se adskillige gamle kunsthåndværk såsom udskæring af frugt og grøntsager eller dekoration af mad med bananblade og blomster. I køkkenet kan du se hvordan folk lavede mad for over et århundrede siden.

 

Klynget traditionelt thai hus "Reuan Hmoo". 

Dette var huset, hvor rige mennesker bød deres gæster velkommen, der blev vist forestillinger af traditionel thailandsk dans og Khon Masked dance. I dag kan besøgende i Mallika City spise middag og se klassiske danseshows i Reuan Hmoo.

 

Flydende hus Reuan Pae . 

Da varer på det tidspunkt for det meste blev transporteret med båd, var butikkerne anbragt i flydende bygninger kaldet Reuan Pae på flodbredderne.

 

Marked , bytårn og vendbar bro . 

En drejelig bro kaldet Saphan Han på Thai er en bro, der kun var fastgjort til flodbredden på den ene side, så den kunne drejes for at lade både passere. Senere under regeringstid af kong Rama V,  der rejste til Europa, blev dens stil inspireret af broerne i Venedig  Italien.

 

Ancient Market zone

Et shoppingområde opdelt i flere zoner,  som det plejede at være for over et århundrede siden.

 

Bytårn

Et gammelt observations tårn. Gå op til toppen for at få et overblik over Mallika City og det omkringliggende område.

 

Andre ting at lave og se

Prøv at male ris ved den gamle mølle, som det blev gjort for over hundrede år siden, tag en tur i de smukke haver eller tag en rickshaw-tur gennem den gamle by.

HellFire Pass Memorial Museum

Shopping efter grøntsager og frugt i Ancient Market Zone

 

Frokostbuffet . 

Frokostbuffet er fra kl. 11:00 til kl. 14:00 !!

Der er et godt valg af thailandske retter såsom thailandske risnudler, green chicken curry, banana stalk spicy salad, stir fried mixed vegetables, deep fried wrapped pork med blandede grøntsager, deep fried wrapped pork og grøntsager med dip.

Efter hovedretten kan du prøve nogle desserter så som coconut ice cream, sweet scented cocoon dessert eller rice dumplings in sweet coconut cream .

Middag og traditionel thailandsk dans . 

Efter at have udforsket Mallika City kan besøgende spise middag mens de ser adskillige traditionelle danseforestillinger .

Prøv thailandsk mad tilberedt på den traditionelle måde som gjort for over et århundrede siden.

 

Aftensmad .

Efter forretten er der hovedretter som Massaman curry, herbal spicy pork soup, grilled mackerel and chili dip, Dewei salad and fried chicken in pandan leaf pockets. Efter hovedretten er der flere desserter og friske sæsonbetonede frugter.

Under middagen kan besøgende se forestillinger om traditionel thailandsk dans, Khon-maskeret dans og kampsport.

 

Khon maskeret dans . 

Khon maskeret dans fortæller en historie fra Ramayana-eposet, en historie om kampen mellem godt og ondt. Dansere iført farverige kostumer og detaljeret udsmykkede masker formidler scenens følelser med elegante bevægelser lavet med fingre, hænder, fødder og krop.

Klassisk thailandsk dans . 

Se også adskillige klassiske thailandske danseforestillinger fra forskellige dele af Thailand ledsaget af musik spillet på traditionelle instrumenter som Sat Chatri-dan s, Pan-dans og Gliding Kinnaree-dansen.

Middag serveres mellem kl. 18 og 20. Showet starter kl. 19.

HellFire Pass Memorial Museum

De spisende gæster ser et traditionelt danseshow . 

 

Placering & hvordan man kommer derhen ? .

Mallika City er placeret på 168 Moo 5, Singh subdistrict, Sai Yok district , Kanchanaburi. Byen findes på rute 323 (S angchuto Road), cirka 30 kilometer fra Kanchanaburi by. Den nemmeste måde at komme dertil er med taxa fra Kanchanaburi by .

 

Åbningstider :

Mallika City åbner dagligt fra 9 til 19 . Frokostbuffet , middag og show er tilgængelig hver dag undtagen tirsdag .

Der kan blive overfyldt i weekenden og på nationale helligdage .

 

Priser :

HellFire Pass Memorial Museum

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

 

1Besøg Tiger Cave Temple langs The River Kwai.

Tiger Cave Temple , lokalt kendt som Wat Tham Suea, er en anden af ​​disse fascinerende seværdigheder, som du får chancen for at komme til på din River Kwai Cruise. Wat Tham Sua er et af de meget berømte templer i Kanchanaburi. De der kommer for at besøge dette tempel, vil se et smukt Buddha-billede langt væk fra, fordi der i dette tempel er det største Buddha-billede i Kanchanaburi. Bortset fra at vise respekt til Buddha-billedet kommer de besøgende også her for at vise respekt til de hellige relikvier i Ketkaew Prasat Chedi. Dette tempel ligger i Tha Muang District, hvor besøgende kan stoppe op inden de ankommer til byen Kanchanaburi.

Når de ankommer til Wat Tham Sua, bemærker de besøgende automatisk, at der er en parkeringsplads og boder hvor der sælges mad og souvenirs foran templet . Efter at være kommet ind i tempelområdet,  skal besøgende, der har behov for at vise respekt til Buddha-billedet, træffe et valg mellem at klatre op via 157 trapper med stejle trin eller tage en tur/retur sporvogn til bjergtoppen, dog er billetten meget billig.

På bjerg-toppen vil besøgende kunne se det største Buddha-billede beliggende i det udendørs område. Dette store Buddha-billede, der hedder Chin Prathanporn , blev bygget i 1973. Buddha-billedet er omkring 18 meter højt og 10 meter bredt. Besøgende viser deres respekt her, inden de rejser sig op for at vise deres respekt til de hellige relikvier ved Ketkaew Prasat og efterfølgende se en panoramaudsigt der.

 

HellFire Pass Memorial Museum

 

Udsigten er virkelig enestående med Mae Klong-floden og den grønne farve af gigantiske rismarker. Besøgende er i stand til at se kinesisk pagode fra Wat Tham Khao Noi Beliggende ved siden af ​​dette tempel.

Tag dit kamera med dig, da du helt sikkert vil vise dine venner og familie den spektakulære udsigt fra toppen af ​​dette storslåede tempel.

Du kan fange et billede af et krydstogtskib fra Bangkok hver mandag og torsdag . 

 

cirkler2

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

Taweechai Elephant Camp ligger i 14/1 Moo.6 Chongsadao Sub-District, Muang District, Kanchanaburi Province. Lejren ligger ca. 30 minutter hvis du kører ad Ladya-Srisawat Road , den offentlige motorvej nr. 3199 og 3457.

Mr. Tawee Longsakul eller Bangtu , 71 år , er lejr-ejeren. Der er 40 elefanter i lejren. Dette er en stor lejr, der opfylder standarden og er blevet valgt som filmsted for thailandske og udenlandske filmproduktionsselskaber. Det er en af ​​de interessante turistattraktioner i Kanchanaburi-provinsen. Der tilbydes mange aktiviteter såsom: Ridning af elefanter og sightseeing, interessant besøg i elefantryderlandsby og ved Kwae Yai-floden. - Rafting på en bambusflåde, hvor du kan se naturens skønhed ved Kwae-floden og forskellige slags fugle på flodbredden.

Slap af om aftenen med "At tage et bad sammen med elefanterne",  lær elefanternes måde at leve på og nyd middag og grill ved flodbredden. Rid på  elefanter om natten og se på lyse stjerner på himlen .

thinkingVi her ikke besøgt stedet og kan derfor ikke vurdere hvordan elefanterne behandles - det bør du måske undersøge inden du beslutter om du vil beøge stedet og størtte dette .

 

cirkler2

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Wat Baan Tham ligger i Khao Noi Sub District , Tha Muang District, Kanchanaburi. Det er kun fem kilometer til Wat Tham Sua, hvis du tager Mae Nam Mae Klong-vejen. Trappen, der bringer dig til grotten, giver dig en fornemmelse af, at du går gennem en drages mund. Der er en stalaktit inde i grotten, som på en eller anden måde ligner en kvindekrop. Den blev opkaldt efter Bua Kli, som er en kone til Khun Paen i den legendariske thailandske folklore, Khun Chang Khun Phaen. Wat Baan Tham er et gammelt tempel. Templets bageste område ligger ved siden af ​​bjergene, mens fronten ligger ved siden af ​​Mae Klong-floden. Der er en smuk streng nær templets indgang. Bjerget, hvor Wat Baan Tham står, og er 200 meter højt. Bjerget er bredt og langt til den nordvestlige side og ender ved Khao Laem og Khao Tok Tham Mangkon Thong Pak. Grotten er stedet, hvor Phra Buddha Chinnarat og Bua Kli's stalaktit er placeret. Det er blevet sagt i historien, at dette tempel først blev bygget i Sukhothai-regeringen. Grotten blev opdaget af en rig mand. Senere besluttede han at invitere Luang Po Thong, den første abbed, til at blive her, da grotten ser flot ud med vinden der blæser hele dagen lang. Luang Po Thong var en meget velkendt munk, og han klappede en af ​​en Magpie-fugl og lærte den om, hvordan man talte. Således kan du i øjeblikket stadig se Magpie-fugle rundt om hulen og det omkringliggende område. Hellige genstande og steder, som enhver besøgende af forskellige grunde ikke bør gå glip af: - Det gamle buddhistiske fristed, hvor Buddha-billedet i meditationens holdning forbliver sammen med Mokkallana- og Saributr-statuerne. - Det nye buddhistiske fristed, hvor Phra efterligner Buddha Chinnarat, der blev lavet i Wat Che Pa Khaow, Phitsanulok, installeret. - Tham Ku Ha Mangkorn Sawan eller Tham Bua Kli hvor den hellige, men alligevel kendte Phra Buddha Chinnarat er . - Mange flere grotter venter på at du finder dem , såsom Tham Man Vichitr, Tham Khun Paen, Tham Dok Jok, Tham Dusit, Tham Muen Han, Tham Nang Nual og Tham Nang Norn. Hvis du når toppen af ​​bjerget, vil du blive imponeret over den fantastiske udsigt over grønne bjerge og træer .

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Alpacas & Exotic Animals Petting Farm . 

Tilbage i 2010, var major.M.R. Biranubongse Bhanubandh blevet forelsket i disse væsner ved første øjekast under en ferieferie i Peru. Han var fast besluttet på at bringe dem til Thailand, så alle her i Thailand kunne nyde dem. Efter mange års forskning og hårdt arbejde var han i stand til at bringe den første flok med 36 alpakkaer til Thailand i begyndelsen af ​​2012 fra Australien.

Alpaca Hill er Thailands første og eneste alpaca avl. Med over 250 rai jord i Suanpung Ratchaburi var alpacas i stand til at tilbyde så meget plads, som de ønsker, og som ligendede deres naturlige levested. Med et team af professionelle folk og dyrlæger var man i stand til at tilbyde det fineste og største udvalg af alpakkaer i Thailand. Offentligheden tilbyders også en chance for at være tæt på disse blide dyr - 3 dage om ugen.

Kom forbi for at se stedets alpakaer, og vær en af ​​de første i Thailand , der rører ved og mærker dem tæt på !

Andre attraktioner . 

Alpaca Hill tilbyder en uforglemmelig oplevelse for alle aldre ved at være tæt på eksotiske dyr -  hvor du kan fodre, kæle og klappe en bred vifte af venlige dyr, herunder Alpacas, Wallabies, Flemish Giants, Rabbits og meget mere ... 

 

cirkler2

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Vandfaldet ligger inden for området af sai yok National Park ved 46-Km-stenen på 323Rd. Det er et af de mest spektakulære vandfald i Kanchanaburi med naturlige grønne omgivelser. Et damplokomotiv fra 2. verdenskrig vises inden for området som et konstruktionsmindesmærke for Death Railway gennem vandfaldet via Burma .

Lokalbefolkningen bruger vandfaldet til at holde en picnic og hvile-pause.

Højdepunktet er, at Sai Yok Noi-vandfaldet engang er, hvor Death Railway passerede. Så du kan rejse til vandfaldet med toget fra broen over floden Kwai.

 
cirkler2
 
 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 
 
1Mange steder i Thailand finder man spændende Night markeder og det er der selvfølgelig også i Kanchanaburi.  Natmarkedet her ligger ved siden af ​​jernbanestationen. Gå mod Don-rak War Cemetary for at finde det , når du nærmer dig "Cems" til venstre skal du cirka 150 meter længere og der kommer et sving mod højre på vejen. Når du går rundt om buen, er der to sving til venstre, og du skal tage 2. til venstre.
Night Market har en række Street food, skønhedsprodukter, tøj, dvd og elektronikudstyr. Du skal ikke være bange for at spise på disse Night Markeder. Vi har prøvet dette flere gange og har faktisk spist alt, hvad de har at byde på, og har aldrig været syg. Det er spændende at gå her og se alle de ting der sælges på sådan et marked og måske kan du lave en god handel. Du skal bare huske at intet af det du ser er originbalt - men kopier.
 
 
cirkler2
 
 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Surasi Military Camp Floating Market var stedet hvor filmen af ​"King Naresuan" blev optaget og produceret af Prommitr Production Co., Ltd., som blev lukket i 2014.

Senere udviklede og rekonstruerede 9. infanteribataljon området til at være retro-flydende marked. Det er det eneste flydende marked i Kanchanaburi. Der er de traditionelle mad - og dessertbutikker, souvenirbutikker, restauranter , produkter fra den kongelige projektbutik og også et fotostudie er klar til at betjene turisterne. Historiske turistattraktioner i Surasi Military Camp fremmes også til turister. Dette er et af de interessante historiske steder at besøge. Vi besøger altid disse markeder og de er ikke lige flotte allesammen . Vi har dog stadig tilgode at besøge stedet her. 

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 

1Tha Thung Na Dam eller Erawan-dæmningen ligger ca. 10 km fra indgangen til nationalparken. Der er ikke så meget at se andet end en fremragende teknik og en smuk sø, men hvis du har været i parken og har 45 minutter til overs, er det værd at kigge hurtigt på denne dæmning også. 

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1

HellFire Pass Memorial Museum

 
1Ban Kao National Museum , der ligger ved bredden af ​​Kwai Noi River Moo 3, Ban Kao Sub-district, Muang District, Kanchanaburi Province, blev oprindeligt oprettet af Dr. H.R. Van Hickderen, den hollandske arkæolog, en af ​​de allierede fanger i krigen. Mens han byggede broen over floden Kwai, fandt han værktøjer til krakkersten og polerede stenøkser. Da krigen sluttede, tog han stenene med og undersøgte disse i USA . Dette førte Ban Kao-stedet til den første systematiske forhistoriske arkæologiske udgravning i Thailand. Ban kao-udgravning blev udført af thailandsk-dansk forhistorisk ekspedition fra 1960-1962 i Kwai Noi-flodområdet i Mr. Lue og Mr. Bang Leung Dang, hvor mange forhistoriske genstande blev fundet.

Fine Arts Department konstruerede museet i nærheden af ​​det arkæologiske sted for at indsamle og udstille de prehisroriske genstande , der findes i Kanchanaburi . Museet viser 6 værelser .

1. Det første rum præsenterer historie om Kanchanaburi , geografi, geologi og naturressourcer.

2. Det andet rum præsenterer Ban Kao arkæologiske område , forhistoriske objekter og udgravningens tidslinje (siden 1960).

3. Det tredje rum præsenterer gammel trækiste fundet i Pheng-Pha Cave (placeret på bredden af ​​Kwai Noi og Kwai Yai-floden).

4. Det fjerde rum præsenterer arkæologiske genstande fundet i Kanchanaburi . 

5. Det femte rum nuværende udvikling af Kanchanburi samfund , modeller af det forhistoriske menneskelige samfund og fotos af vigtige antikviteter.

6. Det sjete rum præsenterer historien om Prasat Mueang Sing.

 

cirkler2

 

 

overskrift Hellfire pass1 

Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os også lige huske National Parkerne i Kanchanaburi. Kanchanaburi har hele otte Nationalparker. Nationalparker er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde "den dybe tallerken" når den er opfundet. Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde. Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit. Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i midt Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende park :

 

01   Sai Yok

 

08   Khuean Sri Nakarindra

 

09   Erawan

 

10   Khao Laem

 

13   Lam Khlong Ngu

 

14   Thong Pha Phum

 

18   Chaloem Phra Kiat

 

19   Kaeng Krachan

 

 

cirkler2

 

 

valgt at bringe om kanchanaburi

 

Siden sidst opdateret januar 2023

 
 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0255350
I dagI dag17
I gårI går32
Denne månedDenne måned1071
total for hele periodentotal for hele perioden255350
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 2
Gå til toppen