overskrift2 konkursregler

 

 Den 1. juli 2018 kom der nye regler som skal beskytte forbrugeren mod konkurs - hvis der er bestilt et samlet arrangement på ferien !!

 

Og hvad betyder det for dig ?

 

Har du bestilt drømmerejsen og glæder dig til at komme afsted , så kender du måske frygten : Nu skal jeg endelig ikke blive syg eller nu skal jeg ikke komme til skade og sidst , men ikke mindst , nu skal rejsen ikke blive aflyst fordi selskabet går konkurs .

Mens det ikke er nemt at være herre over de to første ting , så er der - nu efter 1. juli 2018 - kommet lidt mere sikkerhed omkring det sidste punkt .

1. juli 2018 trådte en række nye regler i kraft som sikrer alle os der køber et sammensat rejsearrangement . 

 

conputernørdDen digitale udvikling i vores samfund har givet os rejselystne danskere bedre muligheder for selv at sammensætte vores rejse - og det gør derfor at rigtig mange danskere efterhånden køber deres rejse på nettet .

De nye regler som er kommet , sikrer at du der har købt et sammensat rejsearrangement , nu er beskyttet hvis rejseudbyderen går konkurs. Kort fortalt betyder en sammensat rejse , at du eksempelvis køber flybilletterne gennem èn udbyder , som også tilbyder dig et hotelværelse eller leje af en bil gennem andre udbydere .

Det kræves bare at du har købt mindst to forskellige typer af rejseydelser , som indgår i samme rejse / ferie !!

Tidligere har der ikke været noget sikkerhedsnet , hvis flyselskabet gik konkurs - men det kan der altså nære nu - og det kommer os rejselystne forbrugere til gode .

travelpackReglerne her betyder altså at uanset om du køber den klassiske pakkerejse , eller om du selv har været inde på nettet og lave en rejse , ved at købe forskellige ydelser via en søgeside , så er du dækket i tilfælde af konkurs .

De nye regler er altså lavet i erkendelse af , at vores måder at købe rejser på - har ændret sig voldsomt inden for de senere år . Flere og flere vælger nemlig at være deres egen rejseleder .

Måden vi rejser på , har ændret sig med den digitale udvikling . Tiden , hvor vi bare tastede vores adresse ind og lod rejseselskaberne klare resten , er som sådan næsten helt forbi . De nye regler følger et EU-direktiv , og det betyder at reglerne også gælder ved køb på udenlandske søgesider på nettet.

Det er til gengæld vigtigt at pointere , at reglerne kun gælder situationer , hvor du køber fly , hotel og billeje via èn udbyder på nettet . Det kan nemlig ikke betegnes som en sammensat rejse , hvis du køber to rejseydelser uafhængigt af hinanden . 

 

Hvad er din ret, hvis rejseudbyderen går konkurs?

- Pakkerejser: Har du købt en pakkerejse gennem en rejseudbyder, så er du dækket af Rejsegarantifonden i tilfælde af konkurs. Rejseudbyderen er samtidig ansvarlig for alle dele af pakken.

- Sammensatte rejser: Har du købt mindst to forskellige typer rejseydelser, som indgår i samme rejse, er du dækket af Rejsegarantifonden ved en konkurs. Hver enkelt leverandør er dog stadig ansvarlig for at levere hver sin del af rejsen.

- Rejsegarantifonden hjælper også med hjemtransport, hvis dit flyselskab går konkurs, mens du er på ferien. Det kræver dog, at din hjemrejse går til en dansk lufthavn.

 

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

 

 Link til : Rejsegarantifonden

 

 

ForvirretSundhed

Forhåbentlig har ovennævnte fjernet lidt af forvirringen


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0249430
I dagI dag0
I gårI går82
Denne månedDenne måned82
total for hele periodentotal for hele perioden249430
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 5
Gå til toppen