udflugtsmuligheder i phuket4

 001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Phuket og du kan her se hvad du kan opleve i Phuket og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet , men også andre muligheder hvis vi støder på disse.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .

Vi har valgt at nummerere de forskellige oplevelser - men de kommer i vilkårlig rækkefølge.

Der vil enkle steder på siden her være link til nogle filmoptagelser ..... og klikker du på disse , kommer du til en ny side med filmen - for at komme tilbage til oplevelses-siden skal du bare klikke på X`et oppe i højre hjørne af film-siden .

Men først kommer der lige lidt oplysninger om Phuket .

God fornøjelse !!

 

 Alt her på siden 

 

hvad ved vi om phuket

 

kort phuket1

Phuket er en provins i det sydlige Thailand .

Areal : 543 km²
Befolkningstal : 416.582 (2019)
 

Noget for en hver smag : I Phuket kan du altid kombinere nogle afslappende dage i vandkanten med udflugter til stedets mange seværdigheder. Hvis du vil bo hvor der er flest butikker , barer og natteliv , skal du vælge Patong-stranden . Karon- og Kata-strandene er roligere , men har stadig meget at byde på . De mest fredfyldte omgivelser finder du ved Kata Noi-stranden eller ved én af strandene nord for Patong , f.eks. Bang Tao eller Mai Khao .

 

cirkler2

 

  skydning

1Kom ud og skyd med pistol eller riffel - ja du bestemmer selv . I Phuket tæt på slange-show`et ligger der en skydebane . Du vælger selv dit våben og skyder efter en målskive . Bagefter får du sat procent på din træf-sikkerhed . Et besøg værd hvis du er til dèn slags .....

cirkler2 phuket fanta sea

2Er du i Phuket , så gå ikke glip af Phuket FantaSea. Et mega fantastisk show med elefanter og lyseffekter . Du bliver afhentet ved hotellet og kommer ind i parken , hvor du spiser ved den store buffèt inden showet . Parken ligner lidt " Disney World " - bare i miniudgave . Hvis du vil have den bedste plads ved show`et - så køb " V.I.P Gold-seat " - koster ikke ret meget mere .

cirkler2 cashewnut phuket

 3Er du i Phuket området så besøg Cashewnut fabrikken i Phuket. Du får en rundvisning på fabrikken og der er smagsprøver på det hele. Til sidst får du mulighed for at købe alle de dejlige cashewnuts med hjem fra deres store butik. Og sælgerne følger efter dig :o) - køb 10 kasser og få 1 gratis. Vi har ikke set disse varer andre steder i Thailand - så køb endelig rigeligt .

cirkler2 tri trang beach

 4
Tri Trang Beach ligger lidt nord for Patong og er en lille hyggelig strand der ligger inde i en bugt hvor vandet er helt stille. Der kommer ikke mange mennesker på denne strand. Den nemmeste måde at komer dertil på er at tage en TUK-TUK. Der ligger et par restauranter på stranden samt et enkelt lille hotel - men ellers ikke mere. Der er en del sten i vandet - men ellers en fin strand  , som man skal vælge hvis man gerne vil være sig selv . Stranden er 700 meter lang . cirkler2 nai harn beachNai Harn Beach1

 5Nai Harn Beach ligger 15 km uden for Karon og du tager en TUK-TUK derud. Du kommer op over bjerget og det en fin tur at køre. Stranden er helt vild dejlig og vandet er helt uden sten og lignende. På stranden er der også nogle få kiosker og der er en del fine spisesteder ved stranden og selvfølgelig nogle få butikker. Denne strand kan absolut anbefales og du kommer forbi elefanter m.m. på vej derud. Stranden er 700 meter lang .

Bag stranden fin­der du en ræk­ke bu­tik­ker med sou­ve­nirs og vand­le­ge­tøj og nog­le kios­ker til at for­sy­ne dig med slik, drik­ke og an­dre for­nø­den­he­der. Her ligger også nogle restauranter, der tilbyder dig mad og kølige drikke .

Mun­ke­klos­tret Thai as Samnak Song Nai Harn ejer en del af om­rå­det bag stran­den, så der er ik­ke an­dre ho­tel­ler helt tæt på. Lidt læn­ge­re væk, men sta­dig i gå­af­stand, lig­ger det lidt mere pris­ven­lige All Seasons Naiharn Phuket Hotel.

cirkler2 big buddha phuket

 6Er du i phuket området - så besøg Big Buddha. Den er 42 meter høj og ligger oppe på toppen af et bjerg. Du kan se den på lang afstand . Tag en Taxa derop. Der er nogle kilometer op til den. De bygger stadig på den og har gjort de sidste mange år. Men den bliver vel færdig på et tidspunkt. Men den er absolut et besøg værd - du skal ikke starte på at gå derop - det klarer du ikk !!

cirkler2 central festival phuket

 6Hvis du ønsker at købe mærkevarer ( ægte ) - så tag en tur ind til Central Festival i Phuket. Det er et mega stort indkøbscenter. Du kan bare tage en taxa derind - Det er ikke dyrt . I centret finder du Lewis - Samsonite - Adidas - Apple og meget mere. På øverste etage er der spisesteder. Der er også en 1. klasses biograf i centret - hvis du vil opleve at komme i biografen på 1. klasse. I biografen får man mad ( buffèt ) og popkorn/cola med i prisen på billetten. Og man sidder i store lænestole inde i biografen.

Husk at rejse dig op når du omtaler kongen inden filmen starter .cirkler2 patong

7Er du i phuket området - så tag over og besøg Patong , som ligger tæt på. Her er der masser af indkøbsmuligheder.... og tager du derover om aftenen er der masser også af liv i gågaden . Få dig en billig drinks mens du kigger på det pulveriserende liv. Flotte damer som kommer forbi - " snyder " - for det er faktisk mænd . Patong har masser af larm og musik i gaderne - så er du ikke til det , så vælg dit hotel lidt fra dette område. Men det er da sjovt at komme derind nogle timer.

cirkler2 indkob i patong

 8
Der ligger faktisk også nogle rigtig store indkøbscentrer i Patong. Det ene er meget nyt og sælger med alt muligt. Der er faktisk en hel etage kun med mobiltelefoner. Du tager bare en TUK-TUK dertil - de kender vejen . Bare sig " shopping - shopping Patong " til chaufføren. - så kører han dig lige til disse centre.

Og man kan sagtens spiser derinde - der er en helt gade overdækket og med restauranter - så skulle der komme en regnbyge mens du spiser - gør det ikke noget .

cirkler2 night market in phuket

 9Uanset om du er i Phuket området - så er der et Night marked lige i nærheden. Spørg lokalt hvornår de har åbent. I Phuket er det lørdag og søndag aften - men kan være lidt forskelligt fra sted til sted . Men det er en oplevelse - alt sælges her til spot-priser. Du vil også kunne opleve forskelige madvarer som du normalt ikke ser på vores breddegrader . Om de smager Ok - er nok en helt anden sag . Men er du modig , så prøv da at smage på tingene .

cirkler2

 dino golf

 10
Er du i Phuket ( Karon Beach ) - ja så tag et spil mini golf i Dino Park. Det er en utrolig hyggelig og flot mini golf park der faktisk ligger midt i byen. Inde i parken møder du store Dinosuaer og der er ildshow om aftenen og flot lys i parken. En fantastisk oplevelse , som du ikke skal snyde dig selv for. Der er 18 baner der alle er dekoreret med ting fra Dinosauernes tid. Du får den største oplevelse hvis du går derind om aftenen. Bagefter kan du jo nyde aftensmaden ved Dino-grillen , hvor tjenere i Flint-stones tøj serverer maden for dig..

Der er mega varmt derinde ... bare lige til orientering . 

 

cirkler2

Restaurant butterfly

11Er du ved Karon eller Phuket og længes efter et stykke dansk smørebrød på rigtigt rugbrød , kan du besøge Restaurant Butterfly , som ligger i gaden Old Phuket. Restauranten ejes af Leif som kommer fra Sjælland. Han serverer dansk mad og " danske størrelse portioner " - til thailandsk pris. Han kan også hjælpe dig med udflugter hvis du lige mangler hjælp til dette.

cirkler2 markedshallerne ved karon beach

 12
Ved Karon Beach ligger mange markedshaller. Disse har åbent hver aften og sælger alt muligt til billige priser. Husk når de forlanger en pris - så byd det halve . Man kan altid lave en god handel - det er bare om at være fræk nok . Husk at omregne i danske kroner - mange gange er det små penge der handles om og måske skal du bare skal slå til.

cirkler2 viev point i karonørnen

13Tag en tur op til View point i Karon. Dette punkt ligger helt oppe på toppen af bjergene og der er en flot udsigt deroppe fra. Hvis du er heldig kan du blive fotograferet sammen med ørnen som du ser på billedet. Du kan kombinere denne tur med andre ture eller tag videre til Nai Harn Beach og brug dagen der.( beskrevet på denne side også ). Eller aftal med en lokal TUK-TUK nogle flere seværdigheder som kan puttes på en tur. Det kunne være elefantridning - skydning - Big Buddha eller noget helt andet. 

cirkler2 Thai boksning

14Er du til Thai Boksning - ja så er der masser af muligheder i Thailand. Overalt i turistområderne er der Thai Boksning. Biler kører om aftenen rundt i gaderne og reklamerer for Thai Boksning. Det koster som regel ikke noget at komme ind - men efter kampene kommer bokserne rundt og samler ind. Og selve boksningen kan nogen gange se voldsomt og blodet flyder . Billedet her er fra Phuket . Du kan se et lille videoklip vi har opraget ved at klikke her Thai Boksning .

cirkler2 Phuket Elephant Jungle Sanctuary

elephant phuket 1

 15Thailand er også lig med elefanter .... og i mange år var elefant-ridning det store hit i Thailand , men det er man da heldigvis kommet væk fra . I stedet for er der lavet reservater hvor elefanter går og nyder livet . Og sådan et er der også i Phuket området . Vi har endnu ikke selv besøgt dette område - men har været et par andre steder , hvor vi kunne opleve det samme . Er du i Phuket området - så snyd ikke dig selv for denne oplevelse .

Vi beskriver en tur her til et andet sted på hjemmesiden her og du kan komme dertil ved at klikke her : Phuket Elephant Jungle

cirkler2overskrift freedom beach

Freedom beach

 

16

På langt de fleste strande i Thailand vil man opleve at sandet er lidt mere groft end det man oplever i Danmark og mange gange kan det også være lidt mere gulligt i stedet for at være strålende hvidt . Men selvfølgelig er der undtagelser og en af disse finder man på Freedom Beach . Denne strand har fint hvidt sand . Det kan være lidt svært at finde Freedom Beach da den er afskærmet af en højderyd der ligger lige bag stranden og derfor er den bedste mulighed for at komme dertil at tage en longtail-boat , og det skal man gøre fordi stierne ned til stranden er mega stejle og der er også et stykke vej ned til stranden fra disse stier .

" Kloge hoveder " advarer faktisk mod selv ar prøve at finde stranden langs stierne . Stierne er ujævne og stenede og du risikerer at komme til skade før du når frem til stranden .

Freedom Beach er kun omkring 200 meter lang + at der findes en lille stump extra strand bag nogle klipper i den nordlige ende af stranden . Den nordlige del af stranden benyttes til ankerplads for longtail-boats mens der frit kan bades i den sydlige del . Der er faktisk også mulighed for at købe mad og drikke på stranden da der ligger en lille restaurant i den sydlige ende af stranden og så er der mulighed for at leje liggestole her også .     

 

cirkler2

 

overskrift Sai Khaew Beach

Sai Khaew Beach

17

 

Sai Khaew Beach finder man på den Nordlioge side af Phuket mellem Phang Nha og Phuket . Denne strand er en naturstrand uden boder , liggestole of lignende . Vandkvaliteten og sandet er fin . Der er ikke mange turister på stranden og den bruges hovedsageligt af lokale Thai`ere - så du ville faktisk det meste af dagen kunne have stranden for dig selv ,  og vi nævner den kun fordi vi nu er i gang med at nævne strande i Phuket .   

 

cirkler2overskrift Mai Khao beach

mai khao beach

18

 

Mai Khao Beach er Phukets længste strand og er 9 kilometer lang . Stranden er en del af Sirinath National Park og der er derfor ikke turistboder m.m. Du vil sjælsent møde mennesker på den nordlige del af stranden , skulle det ske og du gerne vil havec fred og ro - kan du bare gå lidt længere op ad stranden . Sandet her på stranden er en smule groft , men vandkvaliteten er god . Her bliver dog hurtigt dybt og er derfor ikke så velegnet til børn . En anden ting man skal være opmærksom på at der er risiko for " Hestehuller " - især i regntiden og der bliver ikke opsat advarsels skilte mod dette på stranden . På vejen sydpå langs stranden ligger der en del femstjernede feriesteder for dem med en svulmende pengepung . De er også meget velegnet til en bryllupsrejse . Der findes dog også enkelte prisvenlige hoteller langs Mai Khao Beach , men de femstrjernede er absolut i overtal .

Perlerækken af de femstjernede hoteller afsluttes med " Centara Sands Resort & Villas , der ligger lidt mere tilbagetrukket fra stranden . Dette sted er absolut et besøg værd hvis man har børn - da stedet her ligger ved siden af " Splash Jungle Waterpark " . 

Grand West sands resort

Lidt syd for " Centara Grand West Sands " og Vandlandet ligger Phuket Lufthavn . Hvis du er flyinteresseret kan du besøge stranden her og se flyene ankomme lavt ind over vandet og lande nogle få meter inde på land . Der er dog ikke nogen nem adgang til denne strand - du skal gå et stykke vej .  

 

cirkler2

 

overskrift Nai Yang beach

naiyang beach

 

19

 

Nai Yang Beach er cirka to kilimeter lang og er ligesom Mai Khao Beach en del af " Sirinath National Park " . I den nordlige ende af stranden har man mulighed for at leje et telt eller campere i en smal skov ud til stranden . Der er ogs mage af de lokale beboere her der tager påå picnic her , så at de kan nyde deres medbragte mad , mens de sidder under træerne i skyggen og kigger ud over vandet .

Den sydligste del er bedst til badning - her bliver der ikke så hurtigt dybt , så børn kan sagtens bade her . Der er også mulighed for at leje en hest til en lille ridetur langs stranden . På den sydlige del kan man - i modsætning til den nordlige - leje liggestole .

I skyggen under træerne kan man købe mad og drikkevarer ved nogle lokale madvogne og der findes en del butikker langs vejen .  

 

cirkler2overskrift Nai Thon beach

Nai Thon Beach

 

20 

Nai Thon Beach er ligesom Nai Yang Beach og Mai Khao beach en del af naturpaken Sirinath National Park . I turistsæsonen kan man godt møde andre rurister her på den cirka 1 kilmoter lange strand , men uden for sæsonen er her meget tomt og man kan faktisk have stranden helt for sig selv .

Nai Thon Beach er en god badestrand med vand og sandkvalitet helt i top . Der er fin mulighed for snorkling ved klipperne i begge ender af stranden , men også her på denne strand er der risiko for *Hestehuller langs stranden . 

Mellem stranden og vejen er der mulighed for at finde skygge under træerne . Ved vejen finder man også boder hvor man lan købe frugt , mad , drikke og andre fornødenheder - dog kun i højsæsonen . 

 

* Hestehuller : Nu har vi nævnt " hestehuller " nogle gange , så lad os lige forklare dette fænomen :

Et hestehul er også kaldet et revlehul og det kender vi også hjemme fra Vesterhavet . Når bølger slår op mod land , skal vandet finde en måde at komme tilbage til havet igen . Vandet finder den nemmeste vej , ved at skubbe sandet væk , så vandet får et hul til at komme tilbage i havet igen . Derved opstår et hestehul som består en udgående strøm.

Hvis du er ude og svømme og bliver fanget af et hestehul bliver du trukket med strømmen . Du skal ikke gå i panik, men derimod lade dig flyde med vandet. Du kan nemlig ikke kæmpe i mod styrken af et hestehul , da strømmen simpelthen er for stærk . Derfor skal du lade dig flyde med vandet , indtil du har passeret hestehullet og strømmen er aftaget. Derefter kan du svømme til en af siderne og tilbage til land .

cirkler2

overskrift Banana beach

banana beach

 

21

 

Hvis du skal finde Banana Beach skal du være vågen , den ligger nemlig godt skjult og kan ikke ses fra vejen . Der er et lille skilt der viser vej og hvis du ikke er den første turist der kommer - vilk du se scootere og biler parkeret ved vejkanten . For at komme ned til stranden skal du benytte en natursti ned ad en stejl skrænt - eller du kan komme sejlende dertil i en Longtailboat .

Banana Beach giver dig natur for " alle de penge som det ikke koster at besøge stranden " . Der er klipper i begge ender af stranden og der er en lille klat klipper midt på stranden . Ellers er stranden omgivet af træer og buske der afskærmer det meste af stranden . Stranden er cirke 200 meter lang og der er sjældent mere end en lille håndfuld turister her . Både sand og vand er fint her og der er mulighed for snorkling , hvor du kan opleve fiskene svømme rundt mellem klipperne for enden af stranden . I den ene ende af stranden ligger der en restaurant hvor du kan købe mad og drikke . Der er mulighed for at leje madrasser og parasoller her også . Der er ingen hoteller i nærheden af Banana Beach .  

cirkler2

overskrift Trisara beach

Trisara Beach

 

22

 

 Trisara Beach er en meget lille strand i nogle meget flotte omgivelser . Den er kun cirka 175 meter lang og i begge ender er der klipper og træer som naturlig pynt og bag stranden er der en række palmer og nogle andre træer . Sandet er ikke det bedste i området , men det er heller ikke det værste . Trisara Beach er en ok badestrand omend der er nogle sten i vandet ved lavvande . Det bedste ved stranden er at man kan have den næsten helt for sig selv .

Jorden bag Trisara Beach er privat ejes af det meget eksklusive Trisara Phuket Villas & Residences, som gerne vil have stranden for sig selv og sine gæster . Vil du slikke sol på Trisara Beach , skal du derfor enten bo på hotellet , eller ankomme ad vandvejen . Grunden til at der ikke er mange mennesker her på stranden er at Banana Beach ligger lige nord for Trisara Beach - og turisterne går ofte hertil . 

cirkler2

overskrift Layan beach

Layan Beach

 

23

 

Layan Beach starter nordpå ved et flodudløb som adskiller stranden her fra Layan Bay . Her ud for stranden ligger også Kala Island - som vi dog ikke vil omtale mere her .

Layan Beach er omkring 2 kilometer lang og smelter sammen med Bang Tao Beach . Der er ikke en klar adskillelse imellem de to strande . Det er muligt at leje liggestole her på stranden . Sandet ved Layan Beach er faktisk noget af det allerfineste du finder på Phuket og vand-kvaliteten er også fin . Når der er højvande skråner stranden stejlt ud i vandet . Langs stranden ligger der forskellige spisesteder med mad til fornustige priser . Man kan leje en bungalow hos Layan Natural Bungalow , men ellers er det nærmeste hotel det meget eksklusive og dyre Anantara Layan Phuket Resort, der ligger ved Layan Bugt. 

cirkler2

overskrift Bang Tao beach

bang tao beach

 

24

 

Bang Tao Beach er en af de længste strande på Phuket og den er cirka 4 kilometer lang . Stranden har meget fin sandkvalitet og gode badeforhold . Bag den Nordlige ende af stranden ligger der en del 5-stjernede hoteller og en golfbane .

Det er muligt at leje strandstole ved stranden og der er også mulighed for at købe mad og kolde drikke flere steder langs stranden . Der er næsten altid mange turister her , men stranden er bred - så der er plads nok til alle .

Har man børn med skal man nok vælge den sydlige del af stranden da der ikke er så dybt vand her . I den sydlige del af stranden finder man også hoteller til en mere almindelig pris . Nogle af hotellerne ligger lidt langt fra stranden - så tjek dette inden du evt. bestiller et hotel her .  

 

cirkler2

overskrift pansea beach

Pansea Beach

 

25

 

Pansea Beach hører til blandt de bedste på Phuket . Sandet er fint og hvidligt , vandet er klart . Der er mulighed for at leje liggestole på stranden og der er mulighed for at købe mad og drikkevarer .

De 400 meter strand er faktisk som taget ud af en lækker brochure om tropiske strande . Der er dog lige et lille problem her . Adgang til stranden er kontrolleret af to dyre hoteller som kun tillader adgang for deres gæster . Så vil du absolut til denne strand skal du bo på " The Surin " eller " Amanpuri " - det sidste hotel er i den rigtig dyre ende og man må betale omkring 3.100 d.kr. pr. døgn . Og vil du have en strandvilla , må du betale mange gange mere end dette .

Liggestolene på Pansea Beach er selvfølgelig solide og af træ, og de er meget pænere end de billige liggestole af plastik, du finder på de offentligt tilgængelige strande.

cirkler2

overskrift Surin beach

Surin Beach

26

 

Surin Beach er en af de bedre stande på Phuket når man sankker sandkvalitet og vand , og så siger det jo næsten sig selv at der også er mange turister her . Så det er nok ikke her du skal tage hen hvis du havde drømt om en strand helt for dig selv . Stranden har ikke klipper og grønt men der er en del træer bag stranden .

Når der er mange turister her - så er der selvfølgelig også mange muligheder for at købe mad og drikkevarer i de mange små boder langs stranden . Lige bag ved stranden ligger Surins eneste turistattraktion som er " Templet Wat Surin " .

Stranden skråner en del ved højvande og kan være dyb - den er derfor ikke så velegnet til børn . i regntiden er der risiko for " hestehuller " .

Surin er også kendt som millionær rækken , da der ligger en del ekstremt dyre huse her med fin havudsigt . Kunne du tænke dig bat leje et af disse huse skal du have et rådighedsbeløb på din bankonto på omkring 200.000 d.kr. pr. uge . Har du ikke det er vder selvfølgelig også andre muligheder . Der findes nogle 5-stjernede hoteller bag den kilometer lange strand + nogle andre hoteller til lavere priser .  

cirkler2

overskrift Laem Sing Beach

Laem Sing Beach

27   

Laem Sing Beach en strand med en skøn natur og den er omgivet af klipper og grønt . Der er gode snorkelmuligheder her ved klipperne - især i den sydlige ende af stranden . Stranden er omkring 300 meter lang . Der er mulighed for at leje snorkeludstyr på stranden samt parasol og klapstole . Der ligger en lille restuarant tæt på stranden ved stien ned til stranden og her kan man købe mad og drikke .

Laem Sing Beach hører til  blandt de lidt mere tilgængelige strande på Phuket . Der er ikke direkte adgang fra landsiden så du skal komme sejlende hertil eller du skal komme ad en smal stid der forbinder denne strand med den lidt norligere " Surin Beach "  . Stien er omkring 600 meter lang og den går igennem skov og over klipper- og det kan derfor være en udfordring at komme dertil , hvis man vil gå .

For år tilbage var Laem Sing Beach en meget besøgt strand og dengang var der direkte adgang fra landsiden 0g selv om det dengang koste 20 bath at bruge stien - så afholdt det ikke gæsterne for at komme her . Men i dag er der lukket for direkte adgang fra landsiden hvilket skyldes en strid om retten til jorden .

Vælger du at komme ad søvejen kan de leje en longtail-boat fra enten Surin Beach eller fa Kamala Beach . Prisen for dette kan komme ned på 100 bath pr. person hvis du deler båd med andre . Hvis du vælger en båd kun for dig selv kan du komme til at betale 1000 bath fo en tur-retur . cirkler2

overskrift kamala beach

kamala Beach

28     

Kamala Beach er omkring to kilometer lang og er en bred strand med fint sand og god vankvalitet , dog er sandet en smule leret og derfor lidt gråligt . Stranden er meget flad og derfor velegnet til familier med børn .

Kamala er en gammel fiskerlandsby og man kan stadig finde fidskerbåde på den sydlige ende af strranden . En anden ting som måske er værd at oplyse et at hvis du skal have skræddersyet tøj - så er det her du skal tage hen . Der er flere end 10 skræddere på en strækning på omkring 100 meter .

Man går langs en sti for at komme til stranden og langs denne sti kan der købes mad og drikke . Flere steder langs stranden er der massage-hytter , hvor du kan få billig massage mens dy nyder udsigten ud over strand og vand . 

Med sin placering lige nord for Patong er Kamala velegnet hvis du er på familie-ferie og gerne vil have let adgang til indkøbsmuligheder m.m. i Patong , men dog gerne vil have fred og ro fra " Øens Party by " .

Kamala Beach byder på et par 5-stjernede hoteller i form af Cape Sienna Phuket Hotel & Villa og Andara Resort Villas , hvor sidstnævnte hører til i den absolut dyreste ende . Heldigvis er der også billigere muligheder i området og stranden er jo den samme om du bor på 5-stjernet hotel eller på et af de billigere hoteller .  

cirkler2

overskrift Rayee beach

rayee beach phuket

29 

Rayee Beach er delt i to dele af en samling klipper i vandkanten . Stranden er dog ikke egnet til badning , da der er mange sten og det flyder med affald på stranden . Og hvorfor nævner vi den så her ??? - det gør vi fordi den trods alt hedder " Rayee Beach " og mange vil forbinde stedet med en strand .

cirkler2

overskrift Hua beach

hua beach phuket

 

30

 

Hua Beach er en strand der er godt skjult . Stranden er ikke mere end 200 meter lang . Den besøges mest af fastboende udlændinge . De kommer hovedsageligt her for at nyde fred og ro samt skyggen under træerne . Du kan måske være heldig at se et par turister , der har forvildet sig ud på stranden fra et af de nærliggende 5-stjernede hoteller .

Stranden er ikke en typisk badestrand og den er heller ikke særlig flot . Der går en betonbarriere langs stranden som skæmmer det hele lidt , men den er nødvendig for ikke at " det hele skal skylle væk " . Bag stranden ligger der en lille restaurant , hvor det er muligt at købe lidt mad og drikke - men heller ikke denne ser særlig indbydende ud .

Den største attraktion her er freden og roen . Der kommer af og til nogle elfanter fra en nærliggende elefantlejr. De kommer for at få et bad - og måske ejerne af elefanterne kan tjene lidt penge også . Du kan nemlig blive fotograferet sammen med elefanterne - eller få en ridetur , men inden du gør dette så husk lige at : Elefanterne gør ikke dette frivilligt eller for sjov . Det er ejerne af elefanterne der bestemmer hvad de skal gøre .

Der ligger to 5-stjernede hoteller i nærheden af stranden , det ekstremt dyre Villa Baan Laemson , og det lidt mindre dyre Ayara Kamala Resort & Spa , hvor du kan finde værelser til under 1.000 d.kr. pr. døgn . Udover disse hoteller er der ikke noget særligt i nærheden . Almindelige indkøbsmuligheder, restauranter osv. ligger mere end to kilometer væk ved Kamala Beach.

cirkler2

overskrift Pon beach Phuket

Pon Beach Phuket

 

31

 

Pon Beach ( der også er kendt som Yae Beach ) kan være lidt svær at komme til , da vejen dertil er soærret af et Villa-hotel som ligger her . Så hvis du vil besøge stranden er der kun to muligheder . Du kan bo på The Naka Phuket Villa , eller du kan komme sejlende hertil .  Der er dog ingen grund til de store udfordringer for at komme hertil . Stranden er lille og hyggelig , men der er mange andre strande i nærheden der er bedre at besøge . Strande hvor du er mere velkommen og hvor du kan finde betjening og hvor du kan leje liggestole , som man ikke kan her . Stranden her er 200 meter lang . 

 

Bor du på The Naka Phuket Villa, er stranden ok , og du har en fin udsigt til Patong og mulighed for snorkling. Priserne for en villa starter ved ca. 2.100 danske kroner i lavsæsonen . cirkler2overskrift Nakalay Beach Phuket

Nakalay Beach Phuket

32

 

Nakalay Beach er en privat strand forstået på den måde , at vejen dertil fra landsiden er kun mulig via det 5-stjernede feriested Thavorn Beach Village Hotel . Er man ikke gæst på dette hotel kan man dog besøge stranden ved at komme via vandvejen . Men reelt er stranden ikke et besøg værd . Nakalay Beach er fyldt med sten , især ved lavvande er disse meget synlige .

Der er en bådebro midt på den lille strand og denne bådebro falder også lidt uden for billedet af en lækker tropisk strand . 

cirkler2overskrift Kalim beach Beach

Kalim Beach

33

 

Kalim Beach ligger nord for Patong Beach . Der ligger en del hoteller her langs vejen ved stranden , men vælger du at bo på et af disse hoteller , skal du nok forberede dig på at gå til Patong Beach for at bade . Der er nemliog ikke meget stand over Kalim Beach og da slet ikke noget der minder om en tropisk strand , som du måske har set i en brochure . 

Stranden er delt i to dele og det kan ske at man ser få turister ved den sydlige del af stranden , men overendt kan man ikke klade den . Man kan købe mad og drikkevarer ved butikerne langs vejen bag stranden . 

Der er en betonmur langs stranden der beskytter vejen mod oversvømmelse ved kraftig vind og højvande . 

cirkler2overskrift Patong beach

Patong Beach

34

 

Patong Beach ver ikke den bedste strand på Phuket , men der er liv og glade dage her og turisttætheden er tættere her end nogen anden strand på Phuket . På stranden er der fuld betjening af drkkevarer mens du opholder dig i skyggen i den " parasolbeskyttede liggestol " eller en skyggefuld massagepavillon . På stranden kan der lejes bananbåde eller Jetski . Der er også mulighed for para-sailing , hvor du svæver under en faldskærm mens en speedbåd langt nede trækker dig frem .

Efter militærkuppet i 2014 blev liggestole forbudt på Patong Beach . Reglerne er siden lavet om et par gange , og i skrivende stund er liggestolene tilbage i zoner, der maksimalt må udgøre 10 procent af strandens længde . Det koster 100 baht for leje af en liggestol og 100 baht for en parasol .

Bag den nordlige nede af stranden ligger noget der hedder : Loma Park . Dette er et yndefyldt picnic-sted for de lokale der foretrækker træernes skygge fremfor den bagende sol ude på stranden . Parken bruges også ved festlige lejligheder - såsom kongens fødselsdag m.m.

På den nordlige del af stranden finder man klipper . Her er der færre turister og ingen " parasol-skov " .

På den sydlige del af stranden kommer der turister fra hele byen mens turisterne på den nordlige del kommer fra de hoteller der ligger bag ved stranden . Hotellerne her er  bl.a. : The Charm Resort Phuket ,  Phuket Graceland Resort & Spa og Patong Paragon Resort & Spa .

Patong Beach er cirka to kilometer lang og bag den ligger Beach Road . Fra Loma Park og sydpå ligger der masser af spisesteder og der ligger også butikker med tøj , strandudstyr og meget andet , som du sikkert slet ikke vidste at du manglede .

Cirka midt på strabnden ligger Bangla Road der er centrum fra nattelivet . Indtil klokken 18:00 , hvor der lukkes for trafik , er den blot en ganske almindelig stille gade . 

Patong er den mest populære turistby på Phuket , og det ikke mindst p.ga. nattelivet . Byen har masser af både billige og dyre hoteller . Hotellerne er dog ikke så dyre her som de er længere nordpå ved Aurin Beach og Laguna-området .

Når du vælger et hotel, så husk at tjekke dets placering på et kort, inden du booker, så du ved, hvilken del af stranden hotellet ligger ud for, og hvor langt du skal gå for at få sand mellem tæerne . 

cirkler2overskrift paradise beach1 phuket

Paradise beach phuket

35

 

 Paradise Beach er faktisk to strande , da den er delt i to af nogle klipper - så vi har " hovedstanden " og en lidt mindre strand . En lille bro over klipperne forbinder de to strande . Den lille strand har fået lov at beholde sin naturlige charme , mens den nordlige er voldsomt partyficeret .

Vandet her er fint , men sandet er iblandet lidt grus og småsten og derfor ikke den mest fantastiske strand på Phuket . Dog er det lidt bedre på den lille naturlige strand . Der er mulighed for snorkling her ved et koralrev .

Om dagen ( de fleste dage ) virker stranden som de fleste andre strande her på Phuket . Der er mulighed for at leje liggestole og håndklæder samt særligt store liggesenge med plads til to personer .

Fremmede sælgere har ingen adgang til stranden - kun " ejernes " egne sælgere går rundt med mad og drikkevarer , så de har helt styr på at der ingen konkurrence er på deres dyre priser . Til gengæld kan du få servering til liggestolen . Det er ikke tilladt at medbringe egne drikkevarer til stranden , så der tjekkes taster og poser ved indgang til stranden .

Men Paradis Beach har andet at byde på end almindelige strandtilbud, især hvis man er ung og vil feste. Her holdes full moon parties, half moon parties, foam parties og hvad de nu ellers kan finde på af undskyldninger for en fest.

Udvikling :

Mens bygninger er blevet revet ned mange steder ved Phukets strande siden kuppet i 2014 , så er udviklingen på Pararadise Beach gået den modsatte vej . For nogle år siden skulle man ned ad en lille grusvej over et stykke privatejet jord for at komme ned til stranden . Dette kostede 100 baht ( 20 d.kr. ) at få lov at benytte vejen til stranden . Beløbet inkluderede leje af liggestol , så reelt var det ikke dyrere end på så mange andre strande , hvis man alligevel havde tænkt sig at leje en liggestol når man ankom til stranden .

Men så besluttede nogle investorer sig for at investere i stranden - vist nok nogle af dem som står bag diskoteker inde i Patong . Der blev bygget bygninger, herunder en stor scene og en shoppingarkade , og vejen ned til stranden blev asfalteret . En gratis shuttlebus kørte desuden hver time mellem Patong og stranden . Prisen for adgang til stranden blev sat op til 200 baht (40 d.kr. ) i dagtimerne og noget mere for adgang til festerne.

Det holdt dog ikke så længe, nu er der igen gratis adgang i dagtimerne ( 9:00 - 18:00 ) , mens det koster fra 1.000 baht ( 200 d.kr. ) for et Party Pass til om aftenen / natten - som det jo tit bliver . Leje af liggestol koster 100 baht ( 20 d.kr. ) , mens en to personers-seng med parasol koster 500 baht ( 100 d.kr. ) .

Stranden hører under Patong Kommune , der har bedt om at få fjernet bygningerne fra stranden , fordi man mener, at de er ulovligt opført, og at skødet på jorden måske heller ikke er helt fint i kanten . "Ejerne" har nægtet, men det er meget muligt, at tingene har ændret sig igen , hvis du kommer forbi på et tidspunkt .

Det nærmeste hotel er Phuket Marriott Resort & Spa , der ligger cirka 1,5 kilo­meter væk. Men medmindre du har eget køretøj, så er det nemmere at komme til stranden med shuttlebussen fra Patong .

cirkler2overskrift Merlin beach

Merlin Beach

36

   

Merlin Beach ligger ud for Phuket Mariott Resort & Spa og stranden har fået sit navn efter hotellet , der tidligere hed Merlin Beach Resort .

Hotellet har spærret vejen til stranden , som man ofte ser når et hotel ejer grunden ned til stranden . Men stranden er ikke noget særligt da den er stenet  . Men bor du på hotellet eller det nærliggende Absolute Twin Sands Resort kræver det blot en lille gåtur for at finde en god strand , som f.eks. : Paradise beach eller Freedom Beach . 

cirkler2overskrift relax beach

Relax beach

37

 

Relax Beach er en " privat strand " idet det 5-stjernede hotel Le Meridien Phuket ejer grunden ned til stranden og hotellet tillader ikke fremmede adgang til stranden i dagtimerne .

Der er reelt ikke noget, der hedder private strande i Thailand , så hotellet kan ikke forbyde dig at besøge stranden , du skal blot benytte vand­vejen derind .

Vandkvalitet og sand skulle være fint her . 

cirkler2overskrift Karon beach  Karon2

 

38Karon Beach er den foretrukne strand når man er i Phuket. Stranden er mega lang og har perfekt sand og vand. Der er dog altid mange mennesker her , men det er vel bare en del af ferien når man vil være på de populære steder .

De sidste nyheder herfra ( efterår 2014 ) fortæller dog at solsenge og parasoller er blevet fjernet fra stranden - således at man nu må " smide sig " i sandet . Det kan jo også have sin charme - men det er dog ikke det vi foretrækker. Men stranden er helt i top . Der ligger en stor vej tæt på stranden og lige på den anden side af den ligger hotellerne . Karon Beach betegnes som en af de bedste badestrande på Phuket . Karon by er den næstmest populære ferieby efter Patong . Byen er meget velegnet til familieferie - eller hvis du bare vil være lidt på afstand af Patong . Du er stadig tæt pæå Patong som kan nåes med en TUK-TUK på kort tid . Karon Bech er 3,5 kilomneter lang .

På den anden side af ve­jen lig­ger en ræk­ke ho­tel­ler, der for­sy­ner stran­den med gæs­ter . Der findes tre fem­-stjer­ne­de ho­tel­ler langs stran­den: Centara Grand Beach Resort Phuket ,  Mövenpick Resort & Spa og Hilton Phuket Arcadia Resort & Spa ,  og så selv­føl­ge­lig en lang række mere pris­ven­lige hoteller . Vi foretrækker selv Karon Beach når vi er i området . 

cirkler2overskrift Kata beach

kata beach

39

   

Kata Beach ligger syd for Karon Beach og byder på samme gode sand- og vandforhold . Byerne bag de to strande er smeltet sammen så at de fremstår som èn by , men ved havet er de to strande adskilt af en landtange .

Kata Beach er velegnet til snorkling da der i begge ender af den 1,5 kilomter lange strand er rev med masser af farverige fisk .

Hoteludbuddet i Kata er stort. I den dyre ende finder du bl.a. Kata Sea View Villas, Malisa Villa Suites Hotel og Novotel Phuket Kata Avista Resort and Spa . Der findes selv­føl­ge­lig også mange hoteller til mere rimelige priser.

cirkler2overskrift Kata Noi beach

kata noi beach

40

 

Kata Noi Beach er lillebror til Kata Beach - " Noi " betyder " lille " og den ligger lige syd for Kata Beach . Stranden er 750 meter lang men dog mindre end Kata Beach . Vand - og sandkvalitet er i top . Der er ikke så mange aktivetets tilbud her på denne strand  , men der er fine snorklingmuligheder ved klipperne i begge ender af stranden .

Der er ikke så forfærdelig mange hoteller lige ud til Kata Noi Beach. Der er blot et par enkelte billige, og så er der de 5-stjer­ne­de Impiana Private Villas, The Shore at Katathani Resort og Katathani Phuket Beach Resort.

Booking-tjenesterne skelner ikke altid mellem Kata Beach og Kata Noi Beach , så hvis du vil bo på et hotel ved Kata Noi Beach, så husk at tjekke placeringen på et kort, inden du booker.

 

cirkler2overskrift Nui Beach

Nui Beach Phuket

41

 

Nui Beach er en lille klippefyldt strand med sand iblandet småsten. Stranden er delt i to dele af en klippeformation på midten . Der er også en del klipper i vandet, hvilket betyder, at det ikke er den bedste strand til badning . Til gengæld er den velegnet til snorkling . Stranden er ikke just overfyldt, så den giver dig fin mulighed for at slikke sol og nyde naturen i fred og ro.

Når stranden ikke er overfyldt, skyldes det især, at der ikke er nogle hoteller i nærheden. Og hvis du kommer fra landsiden , skal du ned ad en meget lang grussti ,  som er lidt af en udfordring . Det vil være nemmere at besøge stranden ad vandvejen fra Kata Noi . 

cirkler2overskrift Ao Sane beach Phuket

Ao Sane Beach Phuket42

 

Ao Sane Beach ligger gemt bag det 5-stjernede hotel The Nai Harm nord for Nai Harn Beach . For at komme til stranden skal du ad en lille vej gennem hotellets område . Faktisk er der hle tre strande her , adskilt af klipper . Der er stier der forbinder strandene . 

Strandene er ikke velegnet til badning på grund af klipperne. Til gengæld gør klipperne strandene velegnet til snorkling ved højvande. Vil du bade , så tag i stedet til Nai Harn Beach.

På den største af strandene kan du leje madrasser til at ligge på selve stranden , og du kan leje liggestole i skyggen lige bag stranden . Her finder du også en lille restaurant, der serverer mad og kolde drikke.

cirkler2overskrift Yanui beach Phuket

Yanui Beach Phuket

43

 

Yanui Beacher en rigtig naturstrand med kliopper , en lille klippe halvø og en lille Ø , Koh Kaeo Noi , som bryder den flade horisont . Der er mulighed for at leje madrasser og købe kølige drinks og lidt mad på stranden . 

Vandkvaliteten er rigtig god, og sandet er fint på den nord­lige del, hvor der ikke er så mange sten . Stranden er også vel­eg­net til snork­ling omkring halvøen.

Der er ingen hoteller direkte ud for stranden , men der er er flere i gåafstand, f.eks. det 4-stjernede The Windmill Phuket og det noget billigere Yanui Beach Hideaway. Der ligger flere små guesthouses og bungalows til leje i området, men de bruger ikke bookingtjenester, og de har ikke selv en hjemmeside .

cirkler2overskrift Rawai beach Phuket

Rawai Beach

44

 

Rawai Beach er ikke særlig velegnet til badning . Måske du vil se en enkelt turist tage en morgendukkert . Sandet er ikke specielt indbydende til leg eller andet da det er groft og med småsten og muslingeskaller .

Men her er en fin udsigt til en række øer i horisonten, og langs strand­kan­ten, under træerne lige bag stranden, er der opsat små borde og bænke som i vid ud­stræk­ning benyttes af thaier og fast­boende udlæn­dinge til et måltid mad med skygge og havudsigt.

Der findes en række restauranter på den modsatte side af gaden, hvor du kan købe mad til at nyde under træerne .

Phuket Sea Resort og Thai Palace Resort ligger lige ud til stranden og har ganske rimelige priser, men der findes flere hoteller i gå-afstand fra stranden, heriblandt også nogle hoteller, hvor du ikke vil savne en lidt bedre strand .

cirkler2overskrift Laemka beach Phuket

Laemka Beach Phuket

45

 

 Laemka Beach er ikke en decideret badestrand og sandet er ikke specielt fint , men det er altså en af de bedste strande på Phukets østkyst . 

Og så er her kønt med klip­pe­for­ma­ti­o­ner og med ud­sigt til na­bo­øen Koh Lon, der og­så age­rer bøl­ge­bry­der, så van­det er for­holds­vis ro­ligt her. Der er mu­lig­hed for snork­ling ved klip­per­ne samt ved et ko­ral­rev lidt læn­ge­re ude .

I højsæsonen er der salg af drikke­varer og lidt spise­ligt i en res­tau­rant på stranden . 

cirkler2overskrift Friendship Beach Phuket

Friendship Beach

46

 

 

Friendship Beach er det absolut ingen grund til at besøge medmindre at du bor i nærheden og blot vil gå en tur på stranden . Vi tager den lige med her for at fortælle at den ikke er noget særligt . Friendship Beach ligger på Phukets østkyst , hvor den strækker sig fra Laemka Beach til nord for Rawai Beach og op til Chalong Pier .

Der er ikke tale om en bade­strand, og ved høj­van­de er der på en god del af stræk­nin­gen slet ik­ke no­gen strand . Om­vendt er der an­dre ste­der tem­me­lig me­get strand ved lav­van­de, hvor stran­den si­ne ste­der kan bli­ve over hun­dre­de me­ter bred .

Selvom stranden med sine knap 4 kilometer er en af de længste på Phuket er der ikke let adgang til den. Og det er der ikke ret mange, der savner.

cirkler2overskrift Khao Khad beach

Khao Kha Beacxh

47

 

Khao Khad Beach liggerpå Phukets østkyst og er ikke særlig køn ved lavvande , fordi det afslører en stenet strandbund . Khao Khad Beach er heller ikke velegnet til badning på grund af stenene , og fordi stranden kun skråner meget svagt ud i vandet . Ved højvande er stranden dog lidt kønnere, og man kan nyde synet af sejlbåde i Chalong Bay .

Der ligger en række hoteller langs Khao Khat Road , der løber lige bag stranden , bl.a. By The Sea Hotel Panwa Beach , Korsiri Villas og Panwa Boutique Beach Resort.

cirkler2overskrift Ao Yon Beach Phuket

Ao Yon beach14

48

 

Ao Yon Beach er delt i to strande , der er adskilt af et vandudløb. En lille bro forbinder de to strande , omend man også skal omkring nogle sten . Strandene ligger i en bugt, Ao Yon ( Ao betyder bugt ) .

Stranden kan faktisk bruges til både at slikke sol og til at bade , men den ikke er på højde med strandede på Phukets vestkyst . Der ligger en yacht-klub ud til stranden , så du vil normalt altid se sejlbåde i bugten .

Den anden del af Ao Yon Beach byder på en køn udsigt ved højvande, men ved lavvande skal du et stykke ud for at få våde ankler.

Denne strand er ikke velegnet til andet end at soppe lidt ved højvande , sandet er desuden lidt leret og indbyder derfor heller ikke så meget til at ligge på stranden og slikke solskin . Du er bedre tjent men den anden Ao Yon Beach til solslikning og badning .

Bag den gode af strandede finder du hotellerne Bandara Phuket Beach Resort og Bandara Villas Phuket.

cirkler2

overskrift Cape Panwa Hotel beach Phuket

cape panwa hotel Beach

 

49

 

Cape Panwa Hotel Beach Ligger som navntet angiver ved Cape Panwa Hotel . Der kommer ikke mange andre turister her end dem der bor på hotellet . Og det skyldes måske at både hotel og strand ligger langt ude af en blind vej . Hotellet foirbyder ikke nogen turister at besøge stranden .

Ved højvande er stranden brugbar til at soppe lidt i vandet, men så heller ikke meget mere, for man skal ikke ret langt ud før bunden bliver stenet. Men stranden er køn, og sandet er fint. Bag stranden er der et område med liggestole og servering for hotellets gæster. Du kan ikke få servering som gæst, da der kun kan betales over hotelregningen.

Ved lavvande er stranden ikke særlig køn, fordi stenene nu er synlige. Hotellet annoncerer, hvornår stranden er mest velegnet til besøg, og uden for de tider er her temmelig tomt.

Cape Panwa Hotel Beach er fin nok, hvis man bor på hotellet, men ellers kan du finde andre bedre strande på Phuket.

cirkler2overskrift panwa beach

panwa beach

50

Panwa Beach er også kendt som Heeowhat Beach . Det er måske lidt flot at kalde Panwa Beach for en strand. Den er hverken egnet til badning eller til at slikke sol. Ved højvande kan den lige bruges til at gå en tur langs stranden. Ved lavvande er hele bugten nærmest tørlagt, som du kan se på ovenstående billede.

Det 5-stjernede Pullman Phuket Panwa Beach Resort ligger lige ud til stranden , men mon ikke gæsterne foretrækker poolen i stedet for stranden. Ved højvande er der en fin udsigt over bugten til øerne Koh Tapao Yai og Koh Tapao Noi.

 

cirkler2

 

 

sluttekst phukett

 

 

 

 

 

Siden sidst redigeret januar 2021


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0253039
I dagI dag11
I gårI går32
Denne månedDenne måned146
total for hele periodentotal for hele perioden253039
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 4
Gå til toppen