udflugtsmuligheder i Krabi

 

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 cirkler2

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Ao Nang Krabi og du kan her se hvad du kan opleve i Ao Nang Krabi og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan derfor sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .

Der vil først komme lidt information om Krabi og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

Der vil enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

Krabi

 

 

hvad ved vi om krabi

 

 

Kort Krabi

Krabi er en provins beliggende ud til Phang Nang Bugten .

Areal : 7.709 km²
Befolkningstal : 474.738 (2018)

Hvis du skal på ferie i Thailand - skal du da absolut besøge Krabi . Det er et at de områder man altid vender tilbage til hvis man har været der èn gang.
 
Krabi er især kendt for sin meget smukke skærgård af små , grønne kalkstensøer , der dramatisk hæver sig i det turkisblå hav . Her er pulversandsstrande i alle størrelser , skov , jungle og stejle klippesider . Om aftenen tegner stejle klippeøer sig mod den mangofarvede himmel .

Smukke, smukke Krabi : Krabi kaldes med rette den smukkeste af de sydthailandske provinser . Kyststrækningen er præget af fiskerlejernes pælehuse og bådemoler . Landskabet er prydet med vidtstrakte ananasmarker og slanke gummitræer og buttede oliepalmer, og brydes af tårnhøje karstklipper og en moskés gyldne kupler .

Krabi`s strande er et paradis for både soldyrkere og vandhunde , og de lodrette klippevægge en ægte cliffhanger udfordring for klatrere . Med de skønne hoteller i Krabi som base kan du nyde strandlivet på øerne , sejle med en longtailbåd til tropeperlen Koh Phi Phi eller til Koh Hong , én af Thailands smukkeste øer .

Naturparker i Krabi : Når turen går til Krabi er der flere naturområder, du kan besøge , blandt andet er der to nationalparker og et dyrereservat . Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder blandt andet på terrassevandfald og kalkstensgrotter med hulemalerier . I Khao Phanom Benca nationalparken finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald . Tæt ved nationalparken er Krabi`s mest berømte tempel Wat Tham Sua , ” Tigergrottens tempel ”.

Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer . Samtidig byder Krabi-området på fantastiske muligheder for snorkling og dykning .

Strandene Ao Nang og Hat Nopparat Thara : På rejser til Krabi finder du utrolig smukke kystlandskaber og en sand perlerække af drømmeagtige tropeøer . Både Ao Nang og Hat Nopparat Thara er gode udgangspunkter for ture til karstensklippeøerne i Andamanhavet , til Laem Phra Nang (Railay) og til Koh Phi Phi øerne.

De fleste hoteller på Krabi er samlet omkring strandene Ao Nang , Klong Muang og Railay cirka en halv times kørsel fra Krabi by . I modsætning til den stille og fredfyldte Klong Muang-strand , har Ao Nang-stranden en del restauranter , barer og butikker . Ao Railay er ubetinget den smukkeste af de tre strande , men her kommer du kun til og fra med longtailbåde fra Ao Nang-stranden. Disse Longtailbåde sejler hele dagen og ja - indtil mørket falder på kan du sejle med disse både ud til de omkringliggende Ø`er .

Den hesteskoformede ferieby Ao Nang har en strandpromenade med souvenirboder , massageklinikker , skræddere , kaffebarer og restauranter . I den nordlige ende af Ao Nang finder du Soi Seafood , kaldet ” Soi Sunset ” , med restauranter , der laver skønne retter med fisk og skaldyr og lokale krydderier . Det bedste stykke strand er ved den bilfri promenade i den sydøstlige ende .

Den 3-kilometer lange hvide sandstrand , Hat Noppharat Thara , er en del af Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park og hovedkvarter for nationalparken . Stranden er fredet og der findes ikke solsenge og parasoller her - ligesom det er forbudt for sælgere at være her ( dette overholdes dog ikke 11 ) .

Hvis du Ønsker smukke strande, fred og ro, men samtidig vil bo tæt ved Ao Nangs shopping og forlystelser, er Noppharat Thara et oplagt sted, og her er både restauranter og barer.

Ved den lille fredelige fiskerby Klong Muang er stranden lavvandet og strækker sig langs hele vestkysten. Her er roligt og du er tæt på mange små øer i Krabis smukke skærgård.

Tubkaak stranden : Du finder også smukke og rolige strande og en betagende natur Tubkaak stranden . Fra stranden er der en fantastisk udsigt til de små Hong-øer , samt en flot solnedgang og imponerende klippeformationer .

Ao Railay stranden : Syd for Ao Nang stranden er Ao Railay , en lille tange/halvø med mægtige kalkstensklipper , gode udkigssteder , huler og de dejligste hvide sandstrande inden for gå afstand . Her er fire strande - Tonsai , Railay vest , Railay øst og Phra Nang . Phra Nang stranden er flere gange blevet kåret som én af verdens flotteste . Sandet er blødt og lækkert, vandet har en grønlig farve , og klipperne hænger ud over vandet og gør stranden virkelig unik . I den ene ende af stranden er en rød klippe , som nærmest danner en hule .

På opdagelse i Krabi by : Krabi by slænger sig mageligt langs Krabi-flodens vestbred . Byen huser provinsregeringen og er samtidig områdets største handelsby . Her er en afslappet stemning og et interessant folkeliv . Weekendmarkedet er populært og her finder du 200 boder med bunker af varer .

Byens navn stammer fra dengang man fandt to Krabi, en slags sværd til ceremoniel brug i en klippegrotte . Byens vartegn er Khao Kanab Nam , et par skæve karstklipper . Bag dem hæver Krabis højeste bjerg sig , det pyramideformede bjerg , Khao Phanom Benca .
En ferie i Thailand er også et møde med de lokale . Hver morgen før solopgang samles bønder , fiskere og andre på den overdækkede markedsplads for enden af Soi 9 på Th. Maharat . Om aftenen er der marked på V. Chao Fah-molen , hvor du kan spise lækre måltider , som du selv sammensætter fra de forskellige oplyste boder .
Songtaew's, biler hvor man sidder på ladet , kører i rutefart mellem Krabi og Hat Noppharat Thara med stop i Ao Nang . Disse biler kalder man - blandt turister - for grisebiler  1 .

Oplevelser i og omkring Krabi : Rejser du til Krabi kan du få nogle helt unikke oplevelser - både under vandet og på land . Området har nogle af de bedste snorkle- og dykkersteder og god sigtbarhed . Hvis du har mod på klatring , er området omkring Railay-stranden stedet , hvor du rigtig kan udfordre dig selv. I Krabis fastlandsnatur kan du besøge tågeskov og følge tigerspor i Khao Sok nationalparken . Du kan tage på trekkingture på skovklædte bjergsider , udforske kølige drypstensgrotter , tage på picnic ved et vandfald og meget mere .

Fra havnen kan du sejle rundt i det spændende mangrove område i en longtailbåd og se fugle , aber og små krokodiller . Det er muligt at lægge til ved én af klippeøerne og gå på opdagelse i drypstenshulerne . Du kan fortsætte længere ud i flodmundingen og se fiskerhusene , der står på pæle .
Du kan besøge Koh Hong, én af Thailands smukkeste øer , som byder på et unikt naturområde med kalkstensøer , hvide strande og klare turkisgrønne laguner . Her kan du opleve aber , fugle og varaner i deres naturlige omgivelser . I landsbyen Koh Yoi Noi kan du opleve autentisk thailandsk hverdagsliv .

At Udflugter fra Krabi : At dykke i Krabi-området er varieret og spændende, og her er mere end 200 forskellige slags fisk og mere end 80 koralarter. Et af de bedste snorklingsteder i Krabi-området er Bamboo Island , som ligger tæt ved Phi Phi øerne . Koh Si har to store koralplateauer på hver side af øen , og er et godt sted at snorkle i Ao Nang-området . Den sydlige ende er utrolig flot og har som regel god sigtbarhed . I den nordlige ende af Koh Si er en der stejle væg dækket af piskekoraller . Ved Koh Si ses ind imellem de sky sorttippede revhajer .

I naturområderne omkring Krabi er der to nationalparker og et dyrereservat . I nationalparken Khao Sok kan du komme på en kanotur ned ad Sok floden med en lokal guide og nyde udsigten til kalkstensbjerge og klipper dækket med tropisk vegetation med de eksotiske insekter som lydtæppe . Inde i junglen kan du komme tæt på elefanterne i deres naturlige omgivelser og fodre og vaske de store dyr og overnatte i regnskoven .

Nationalparken Than Bok Koranee mod nord byder blandt andet på terrassevandfald , som du kan bade i , og kalkstensgrotter med hulemalerier . En lokal fisker opdagede en drypstensgrotte , hvor du kan se det sjældne syn af sammensmeltede hængende stalakitter og opadvoksende stalakitter.

I Khao Phanom Benca nationalparken finder du den fugtige tågeskovs tætte vildnis og vandfald . Nationalparken er dækket af uberørt skov , som ved 900 meters højde skifter til tågeskov , hvor svampe , mos , lav , orkidéer og bregner stortrives . Parkens mest besøgte attraktion er Huay Toh-vandfaldet med i alt 11 fald . Den frodige natursti , der fører til vandfaldet , er fyldt med både turister og thaier i weekenden .
Tæt ved nationalparken finder du Krabis mest berømte tempel Wat Tham Sua , ” Tigergrottens tempel ”, hvor skinnende guldbuddhaer og munke i safranfarvede dragter har erstattet grotternes tidligere beboere, tigrene . En stejl trappe på i alt 1237 trin fører 300 meter op ad klippevæggen , og på toppen er en stor buddhafigur og en mindre helligdom med Buddhas fodaftryk indlejret i klippen og et fantastisk kig ud over karstklippelandskabet .

Lavlandsskoven Khao Nor Chu Chi i det sydlige Krabi er populær blandt ornitologer , og er du særlig heldig, kan du se én af verdens mest sjældne fugle , Gurney’s Pitta , som er på størrelse med en rødkælk med en turkisblå kalot på hovedet og turkisblå halefjer .

cirkler2

 

tur med longtailboat

1Mange steder i Thailand findes disse sjove longtailbåde. Opholder du dig bl.a. i Ao Nang i Krabi - kan du gå ned til stranden og sejle med disse både ud til de nærliggende Ø`er. Tag f.eks. ud til Railey Beach og spis frokost der derude , eller sejl over til PODA Island for at bade . Det tager kun 15 minutter med båd derud og så er det jo rigtig sjovt. Bådene sejler fra tidlig morgen til sen aften . Man køber en billet til båden ved stranden og når der er minimum 6 personer til en båd - så sejler den . Når du kommer til det sted hvor du vil hen - aftaler du bare med bådføreren hvornår du vil hjem igen . Han kommer tilbage på det aftalte tidspunkt 7 . Du kan se et lille filmklip med en longtail boat ved at klikke her : tur med longtail boat

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.cirkler2tur med speedboat

086

 2
At sejle ud med speedbåd er en oplevelse for sig. Er I 8-10 personer eller flere så lej en " private speedboot " . I kan få en speedbåd med 2 motorer for en fornuftig pris. Aftal med bådføreren hvor I vil sejle hen og han klarer dette. Som regel har de de 2 mand med på båden. Bliv hentet klokken 9 ved strandbredden og sejl hele dagen til klokken 17. Der er fart over feltet. Nogle steder I kan sejle hen er: James Bond Island - Hong Island - Hong Lagoon.

Er I ikke så mange - så tag med på en speedbådstur sammen med andre - det er også fint. Der findes ofte flere forskellige ture at vælge imellem.

For os gik der sport i at finde den speedbåd med flest motorer på - og vi er nu oppe på en båd med 5 x 225 HK motorer - fedt 20 .

Den store båd på billedet kan have 50 personer om bord og størrelsen gør også at den sejler roligt på vandet - selv om det går stærkt !!

Du kan se et filmklip fra en speedbådstur ved at klikke her på speedbådstur og høre den " fede lyd " når alle motorer er igang .

Der kan være stor forskel på at sejle ud i højsæsonen og sejle ud i regntiden....så spørg lokalbefolkningen om bølgernes højde . Du kan se et eksempel på at sejle ud i regntiden ved at klikke på dette link : Speedbådstur i høje bølger

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

cirkler2

Phra nang cave

 

3
Fra Ao Nang kan man med longtail-båd sejle Phra Nang Cave Beach , det tager ike mere end 15-20 minutter .  Stedet er ikke ret stort , men der fredeligt og der er en fantastisk badestrand der. Der er virkelig flot herovre . Flotte klipper " hænger i luften " og der er rent klart vand her . Sejl over om formiddagen og bèd bådføreren hente dig senere , når du vil hjem igen . Snyd ikke dig selv for denne oplevelse hvis du er i Ao Nang .

På stedet ligger der også et hotel med 5 stjerner. Sikkerhedsvagter bevogter dette hotel døgnet rundt. En overnatning på dette hotel koster D.kr. 6000 pr. nat - ( 2011-priser ) .
Og som det fremgår af billedet ovenver , er der også andre sjove ting at se på dette sted 18

 

Phra Nang Beach

Stranden ved Phra Nang Beach

 

Se et lille filmklip fra stedet ved at klikke her under

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

cirkler2

crystal pool081

 4
For at komme til Crystal pool skal man gå ind igennem en større mangrove skov og får her mulighed for at se mange forskellige og farverige dyr på vejen - bare kig efter i træerne og skovbunden - de èr der. Du kommer til sidst til Crystal pool , som er en krystal klar sø - hvor du kan bade i . En utrolig flot tur.  Vær opmærksom på at der er mega glat på kanten af søen .
 
 

cirkler2 blue lagoon

5
Når du alligevel er ved Crystal pool - så gå endelig videre ca. 1 km ind i skoven og se denne flotte blå lagoon. Du kan ikke bade i søen - da den er total bundløs - men du kan få nogle flotte billeder der. Vandet er bare HELT BLÅT.
cirkler2 oplevelse blue lagoon087

6Når du er kommet op til Blue Lagoon - så prøv at stå ved broen og klap i dine hænder. Du vil så opleve at det bobler op fra bunden af Blue Lagoon. Vi har prøvet dette og det er rigtigt  15 .

cirkler2

Hot springs

7Hot springs - er de varme kilder. Det er et sted hvor der kommer 45 graders varmt vand ud af bjerget. Du kan bade i dette vand og rigtig føle varmen. Denne tur kan sagtens kombineres med en anden tur på denne rute - elefanttur - Crystal pool o.s.v.

Husk at det er ikke sundt at opholde sig mere end 15 minutter i de varme vand .cirkler2

hong lagoon082

8Du har mulighed for at sejle til Hong Lagoon med speedbåd. Du sejler ind af en lille åbning i bjergene ( se billedet ) og kommer ind i en lagune. Du har kæmpe høje bjerge helle vejen rund omkring dig og der er kun den ene vej ud igen. Få bådføreren til at stoppe motoren og nyd stilheden derinde. Et helt utroligt flot syn og mega flot vand der. Du skal kombinere denne tur med andre steder . De små salgskontorer på gaden i Ao Nang har forslag til dig , når du kommer .
cirkler2

aber paa stranden

9Hvis du er i Ao Nang kan du gå ned på stranden og så gå til venstre hen til enden af denne ved bjergene. Her kan du opleve aber i større stil. Aberne kommer ned fra træerne og vil gerne fodres. En ældre dame sidder der og sælger bananer - som du kan fodre aberne med. Nogle af aberne er temmelig nysgerrige.

Bemærk at aberne er der på nogle bestemte tidspunkter om dagen - spørg de lokale om hvornår.

Men pas også lige på . Et abebid kan ødelægge din ferie ... da det kræver omgående lægebesøg samt besøg ved lægen hver dag efter i 3 dage . Vi mødte et ungt par et år derude som var blevet bidt af aberne og det ødelagde en del af deres ferie .

Du kan se et filmklip med aber ved at klikke her på dette link : Aber på stranden

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

cirkler2 besog hos dvarge083

 10Er du i Ao Nang skulle du benytte lejligheden til at spise hos de 2 tvillinge-dværge på en lille restaurant uden for byen. Den ligger helt derude hvor færgen sejler til Phi Phi fra Ao Nang. De 2 dværge serverer i restauranten og farer frem og tilbage mellem gæsterne. De ser vældig underholdene ud . De vil meget gerne fotograferes sammen med dig :o) .Og man spiser faktisk rigtig godt derude. Restauranten er blevet udviddet næsten hver gang vi har været det . De har bassin - så at du selv kan vælge den fisk eller hummer du vil spise.
cirkler2

poda island088

11Fra stranden i Ao Nang kan du tage en long-tail båd over til Poda Island og bade i det smukke vand. Turen derover tager kun 15 minutter i båd . Stranden derovre er perfekt med hvidt blødt sand og så er der en mega smuk natur derovre. Tag et par bananer med på turen til at fodre de flotte fisk i vandet derovre.  Der ligger èn restaurant på Ø`en - så der er mulighed for at spise der også. I højsæsonen er der en Beach-bar , som serverer drinks og kolde øller.  Er du i Ao Nang - SÅ SKAL DU BESØGE DENNE Ø.cirkler2 paa tur med tuk tuk

12Er du i Ao Nang så kan du benytte de små TUK-TUK`er der drøner rundt i byen. Aftal med dem at du vil se lidt af området og de kører dig rundt. Det koster ikke ret mange penge og når du sidder på disse , oplever du meget mere og kan se alt. Og så er det jo også sjovt. Mange af disse Tuk-Tuk førere overgår hinanden med store stereo anlæg og blå lys i deres Tuk-tuk`er .
 
cirkler2

 Railey beach

13Er du i Ao Nang og bare vil slappe af - så tag en longtail-båd over til Railey Beach ( 10 min. sejlads i Long Tail Båd ) - . På denne Ø , som ligger inde i en bugt , kan du bade i det dejlige vand eller du kan nyde en frokost på en restaurant helt ned til vandet. Og som det fremgår af billedet kan du også få massage.

Der er også mulighed for at gå en lang tur ind i bjernene på øen - hvor du møder aberne !!

Er du til " mountain Climbing " er dette også en mulighed derovre.

 

Aftal med bådføreren fra Long-Tail Båden hvornår du vil tilbage til Ao Nang igen - så kommer han og henter dig ... Nemt !!  32 .

cirkler2 four islands

14Fra Ao Nang kan du tage med bådtur til 4 forskellige øer. Båden sejler til Phra Nang Cave og fortsætter til TUP Island, hvor der er mulighed får at gå over til 2 andre ø`er - når der er lavvande. Efter dette forsættes til Chicken Island, hvor der bliver mulighed for at dykke på det åbne hav og se flotte fisk. Turen sluttes på PODA Island, hvor der serveres frokost og frugt. Efter dette bliver der mulighed for at bade et par timer inden der sejles tilbage til Ao Nang.

cirkler2 Krabi by                               15Er du i Ao Nang - ja så tag " Grisebilen " ind til Krabi By og kig lidt på forretningerne. Disse " Grise biler" ( busser ) kommer kørende hele tiden i gaden og du skal bare vinke og de holder ind. Når man kører med disse biler oplever man også lidt mere, idet man jo næsten sidder ude i det fri. En lille oplevelse som absolut også er værd at tage med !!


cirkler2 cafe europa

16Fra Ao Nang kan du tage bussen ( grisebilen ) ind til Krabi Town. Her kan du nyde en dansk peberbøf på Cafe Europa som drives af danskeren  Henrik Enevoldsen. Du kan så samtidig få en hyggelig sludder med Henrik og måske få nogle tip til udflugter. I højsæsonen driver han også " Nyhavn " lige overfor - med Jazz og fad-øl. Altså dansk mad til Thai priser - lækkert. Det er jo ikke så tosset med en sildemad og en snaps . Cafe Europa blev desværre lukket i år 2017 - da ejeren ikke kunne sælge den ..... men vi lader lige billedet stå her på siden - som et minde .cirkler2 Tiger temple cave

17 Fra Ao Nang kan du tage ud til Tiger Cape Temple  - som ikke ligger så langt væk. Der kan du komme op og kigge ud over området ved lufthavnen. Der er ialt omkring 1275 trappetrin derop. Trin som er meget forskellige. Nogle er smalle og ikke ret høje - andre er brede og høje. Det kan være ret anstrengende at komme derop. Udover dette kan du også se træer der er over 100 år gamle i skoven der ligger ved siden af. Der er mange aber derude.  Et godt råd : tag ikke derud når det er for varmt og hav endelig rigelig med vand med når du går op .cirkler2 phi phi island

18Tag færgen over til Phi Phi Island. Skal du til Thailand - ja så skal du helt sikkert ud på Phi Phi Island. Det er vel nok den mest kendte Ø i Thailand. Ø`en har oplevelser nok til at du kan tage en overnatning derovre og så sejle hjem dagen efter. Ø`en har mange shopping-gader og rigtig mange restauranter. Vent med at booke overnatning til du kommer i land derovre. Hotel-sælgerne står på kajen når du sejler ind med færgen. Og de har mange gode overnatningsmuligheder og tilbud på disse. Når du køber din færgebillèt derover til - så køb det der der hedder " open Ticket " - så kan du vente til dagen efter med at sejle  hjem, hvis du ombestemmer dig og vil tage en overnatning derovre.  

cirkler2 elefant trekking

023 19Uanset hvor du er i Thailand så er der mulighed for at komme ud og ride på elefanter. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse. De store dyr går stille og roligt ind igennem skoven, mens du sidder på en stol på ryggen af dem. Efter turen får du som regel lov til at fodre dyrene - samtidig med at du kan tage billeder af disse. Så oplèv disse store fantastiske dyr på nært hold.

448

Efter at vi har set hvordan elefanterne behandles i Thailand - vil vi ikke længere anbefale disse elefantture . Hvordan elefanterne behandles - kan du se ved at klikke på dette link : Elefantens liv i Thailand

Så vil vi hellere anbefale dette sted som du ser herunder :

 

Krabi elephant care Elefant Carw house Krabi

 

Krabi Elephant Care

20Vi besøgte stedet i marts 2019 og det var en fantastisk oplevelse . Man bliver afhentet på sit hotel og kørt ud i en jungle . Man kører ad snørklede veje med huller og steder hvor der næsten ingen veje er . Så kommer man til et sted midt inde i denne flotte natur , hvor der bare er " totalt stille " - ikke en lyd kan man høre .

Sammmen med en guide går man 4-500 meter ind i junglen og finder elefanterne . Man fodrer dem og man bader dem i et vandløb . Det er en meget speciel oplevelse at komme så tæt på disse store fantastiske dyr . Og det der måske er mest fantastisk her , er at man virkelig kan se at elefanterne har det godt i dette reservat . De bliver passet og plejet . Du kan se et filmklip fra stedet ved at klikke på dette link : Elephant Care

Denne oplevelse må du ikke snyde dig selv for hvis du er i Ao Nang / Krabi .  

cirkler2james bond island


21Sejl ud til James Bond Island. Se Ø`en hvor filmen " the mann with the golden gun " er optaget. Tag en speedbåd derud og kombinèr denne tur med andre Ø`er på vejen. Der kan tages mange flotte billeder på sådan en tur. James Bond Island har en del souvenier butikker derude pg sælgerne er meget aggressive.  Der er et stykke vej at sejle derud - så kombineret med andre ø`er på turen - bliver det en heldags tur. 

cirkler2 chicken island

22Sejl ud forbi Chicken Island - der med sit kyllinge hoved kigger ud over havet. Tag billeder at dette flotte motiv og kombinèr denne tur med en speedbådstur til andre Ø`er . 

cirkler2 pannee Island

23Panyee Island er en hel by der er bygget på pæle ude på havet. Der bor " i byen " ca. 5000 mennesker og der er både skoler - restauranter og butikker derude. Panyee Island ligger ikke langt fra James Bond Island og kan fint kombineres med en tur derud. - Spist evt. frokost på Pannyee Island - de har fine restauranter derude.

cirkler2 snorkling og dyknig

 24Mange steder i Thailand kan du komme ud og snorkle / dykke og se alle de flotte fisk. Når du alligevel booker en speedbåds-tur , så snak med bådføreren om , hvor det er bedst at snorkle. Han sejler så gerne ud til et af disse steder og smider ankeret ud. Han bliver liggende med båden så længe du vil have dette. Hop i vandet og se de flotte fisk. Tag bananer med ud til fiskene :o)

cirkler2 Maya bay

25Tag med speedbåd til Ø`en Maya Bay. Ø`en hvor filmen " The Beach " er optaget her. Det er en utrolig smuk Ø. Den ligger inde i en bugt. Der er ikke så mange butikker derovre - kun en enkelt kiosk hvor du eventuelt lige  kan købe noget koldt at drikke. Turen til Ø´en kan fint kombineres med en speedbådstur til andre Ø´er.

Ø´en er også med på flere af de turforslag der kan købes på informationskontorer på gaderne i Ao Nang.

cirkler2 tag med bybussen

26Stig på bybussen og bare kør med ud i det blå. Du oplever meget på sådan en tur. Der er jo ingen glas i vinduerne og du kan kigge frit ud. Det koster næsten ingenting ( 30 bath = 5 D.kr. ) og så kan du køre med en times tid. Ser du et eller andet som du gerne vil besøge - ja så trykker du bare på en knap i loften og bussen holder. Du kan jo altid hoppe på igen når han kører den anden vej igen en times tid senere. cirkler2overskrift Khlong Muang Beach Krabi

Khlong Muang Beach Krabi

 

27

 

Khlong Muang Beach er meget smuk, og palmefyldt og strækker sig flere kilometer vest Ao Nang i Krabi-området. Stemningen af afslappet , selv om der her er en hel del små restauranter , butikker og strandbarer . En fiskerbefolkning på nogle hundrede personber er de eneste fastboende . Den omkringliggende natur er faktisk helt uberørt , og ved siden af ligger en spektakulær skærgård med smukke jungleøer.

Klong Muang-stranden strækker sig mange kilometer langs kysten . Ved højvande svinder den ind , visse steder til næsten ingenting , men ved lavvande er der god plads . Solnegangen over øerne i havet er et smukt skue , som du kan opleve fra de hyggelige restauranter med lygter i haven .

I det lille centrum Klong Muang Plaza er der og til flere restauranter , småbutikker , massagesteder og skræddere. Der er yderligere nogle restauranter og en populær bar langs hovedvejen .

 

cirkler2overskrift Koh Loa Lading Krabi

Koh Lao Lading

 

28

 

Koh Lao Lading er et meget smukt sted og kan besøges på en speedbådstur - evt. sammen med andre Øer . Det er muligt at spise frokost på Ø`en - hvilket mange af de besøgende gør når de ankommer med speedbåden . Det kan derfor være lidt overfyldt på stedet lige omkring frokosttid . 

På Ø`en er der to små bugter med sandstrande, og der er en smuk udsigt omkring øen . Strandene er ikke rigtig brede , men de er meget maleriske og giver nogle gode skyggefulde områder, hvor du kan hvile på en varm dag og nyde lyden af ​​et blidt hav - absolut et besøg værd . 

cirkler2overskrift TubkaekBeach Krabi

Tubkaek Beach

 

29

 

Tubkaek Beach ligger kun en halv times kørsel fra Ao Nang mod nord vest op ad kysten . Det er et æterisk smukt sted. Pulverformigt hvidt sand giver pryder stranden . Rundt omkring i udsigten er der smukke og meget mærkeligt formede øer .

Tubkaek Beach kunne godt have titlen som " Krabi's bedste hemmelighed " , og den er især ideel til en romantisk parferie eller kvalitetstid med familien , hvor du bor få meter fra strandkanten . Den lille strand , der ligger for foden af en frodig bjergside , er således en lille skjult perle bare en halv times køretur nordvest for provinsens mest kendte ferieby Ao Nang . Drømmer du om en fredfyldt ferie i Thailand på en fin sandstrand lidt væk fra alfarvej og masseturismen , er Tubkaek Beach et godt valg . Der er ingen egentlig by her, så udover hoteller og resorts føler man sig mere omgivet af natur end på mange af Krabi's andre rejsemål . Den nordlige ende af stranden er da også udpeget til nationalpark .

cirkler2overskrift  Noppharat hara Beach krabi

Khlong Muang Beach Krabi

 

30 

Noppharat Thara Beach ligger 18 km vest for Krabi Town og støder op til Ao Nang . Denne rolige strand ligger inden for Hat Nopparat Thara-Koh Phi Phi National Park og har en tre kilometer lang sandstrækning foret af casuarina træer .

En fremragende strand , hvis du foretrækker at have naturlig skygge fra træerne . Ligesom de fleste af Krabis strande finder du ikke lange rækker af liggestole og parasoller, så køb en strandmåtte og find det perfekte sted .

Det er også muligt ved lavvande at gå fra stranden over til Koh Kao Pak Klong Island i bugten . Populær blandt lokale thailandske picknickere og dem, der kan lide at svømme eller spise og dase i solen .

cirkler2overskrift Ao Nang Beach Krabi

Ao Nang Beach

 

31

 

Ao Nang Beach - tja hvad skal man lige sige herThinking2?

Ao Nang var det første sted vi var i Thailand tilbage i år 2005 og vi har været der mange gange siden . Men det er fordi vi er vild med byen og området . Stranden er ikke den " bedste strand " . Der er ingen mulighed for at leje solvogne eller liggestole her ( noget politisk som vi ikke lige skal komme ind på ) , og det gør at man må smide sig i sandet og det har vi da også gjort de gange vi har været der og det har fungeret . Fordelen ved stranden er at den ligger lige i byen og er nem af komme til og fra . Man kan bade ved stranden og til frokost kan man lige gå 100 meter op i byen og få lidt mad - hvorefter man kan vende tilbage til stranden igen . Men skal du finde en lækker strand - så kig på de andre beskrivelser her på siden .

 

cirkler2overskrift Pay plong Beach Krabi

pai plong beach

32

 

Pai Plong Beach var indtil omkring år 2005 var bare en lille øde strand , beliggende mellem Ao Nang og Tonsai og Railay Beach . For at komme dertil måtte du enten svømme rundt om klipperne for enden af stranden i ​​Ao Nang , eller du måtte leje en longtail-boat for at komme dertil .

En adgangsvej eller en gangbro eksisterede ikke på dette tidspunkt . Stranden er smukt placeret, omgivet på tre sider af høje kalkstenklipper med udsigt over til Ao Nang .

Men i år 2005 var denne idyl dog forbi da der blev bygget et luksuriøst Beach Resort ved stranden og ned af skråningen . Siden da kan besøgende fra Ao Nang bruge et eventyrlystent sti bag den sidste cafe på stranden for at komme til stranden til fods . Folk " udefra " har dog ikke " normalt adgang " til området, men da alle strande i Thailand ejes af staten , skal de være tilgængelig for offentligheden , så prøv det da  1  .

cirkler2overskrift  Haad yao Beach krabi

haad Yao Beach Krabi

33

 

 

Had Yao Beach ( også kendt som Long Beach ) er en afsides , ubebygget strand kun 35 kilometer fra Krabi Lufthavn . Området byder på en smag af det lokale liv væk fra masseturisme .

Næsten alle Had Yao`s boliger er bygget langs stranden . Fordi der er færre resorts her , er de også adskilt fra hinanden , hvilket giver en følelse af sindsro , frihed og god plads . Gå direkte fra dit feriested til stranden , og nyd en flere kilometer lang strand , der strækker sig så langt du kan se - med Ø`en Koh Jum i det fjerne .

Gå op til vejen langs stranden og bliv overrasket over hvor lidt trafik der er . Bag vejen er markerne flade , og området viser bøfler der græsser i solen . Du vil ikke tro at der var en strand kun 100 meter væk .

Området er meget roligt og stille - der er ingen mennesker der plager dig for at købe noget . Kun en håndfuld fiskerestauranter kan findes her , men de fleste gæster spiser på resorternes restauranter . Du finder heller ikke et 7-Eleven eller et indkøbscenter i nærheden , kun en fiskerby i den sydlige ende af vejen.

Had Yao er et overvejende muslimsk område , med moskeer spredt mellem landmændenes marker . På grund af placeringen af ​​nogle moskeer kan du blive vækket af morgenopkaldet til bøn .

Had Yao Beach er bedst fra november til april .

Vi vil ikke anbefale dig at besøge Had Yao i " Andaman Coast-sæsonen " , der løber fra maj til oktober . Dette skyldes , at vinden skifter retning og masser af plastik og affald samles på stranden og den rengøres desværre ikke . Hvis du besøger stranden i højsæsonen , der løber fra november til april , finder du stranden ren og flot .

Krabi lufthavn er den nærmeste lufthavn til Had Yao , der er en times kørel i taxa til stranden.

cirkler2overskrift  Ao Nam Mao Beach krabi

Ao Nam Mao Beach

 

34 Ao Nam Mao Beach ligger meget tæt på den populære ferieby " Ao Nang Krabi " og den kan let nås derfra med scooter eller taxa . Fra byen Krabi er der også longtail-boats , der fungerer som vandtaxier for at bringe dig til den nærliggende " Ao Nam Mao Pier " . Derfra kan du gå til stranden , medmindre det er højvande , fordi Ao Nam Mao Beach er så smal i nogle steder , kun du kan komme dertil ved at svømme eller gå langs vejen .

Ao Nam Mao Beach er meget forskellig fra de velkendte og populære strande i regionen . Meget få mennesker kommer her, og især bag stranden har du mulighed for masser af fred og ro . Mangroverne går direkte ned til vandet og træerne i baggrunden giver skygge og privatliv . Der er et par mindre hotelkomplekser her , men atmosfæren er stadig meget afslappet .

Cirka i midten af ​​stranden er der to strandbarer med restauranter beliggende ved siden af ​​hinanden . Her finder du en fin atmosfære lige ved vandkanten , hvor du kan slappe af i hængekøjer og på strandstole . På nogle af hotellerne kan gæsterne leje kajakker og padlebrætter . I nærheden af ​​stranden har du også mulighed for at leje en hest til at ride på langs stranden.

Udsigten over den nærliggende halvø Railay er smuk , og fordi de motoriserede longtail-boats sejler forbi ganske langt fra stranden , er det mere støjsvagt ved Ao Nam Mao Beach end på de fleste andre strande i Krabi-regionen .cirkler2Overskrift national park Than Bok Koraneet

Sa Than Bok Khorani

 

35

National Park " Sa Than Bok Khorani " ligger ved Krabi og er absolut et besøg værd . Parken byder på byder på terrassevandfald og kalkstensgrotter med hulemalerier og meget mere .

Vi her her på vores hjemmeside lavet et helt særskilt og specielt afsnit om Nationalparker i Thailand og derfor er der ingen grund til at gentage dette her .

Hvis du klikker på dette link... : National parker i region Syd Thailand kommer du til afsnittet med National parker og hvis du bladrer frem til nummer 9 i dette afsnit , kan du læse meget mere om parken her .... God Fornøjelse !!

cirkler2overskrift Khao Phanom Bencha Krabi

khao bencha Nationalpark

 

36Khao Phanom Bencha National Park er den anden af de national Parker der ligger ved Krabi og som nævnt i attraktion " nr. 35 " lige herover , kan du læse mere om denne par på vores speciel side om National Parker . Klik på linker her ... : National parker i region Syd Thailand og gå til park nummer 3 - så vil du finde meget mere om denne park - God fornøjelse !!  

cirkler2overskrift  Krabi Weekend Night Market

Weekend Market Krabi

 

37Krabi by slænger sig mageligt langs Krabi-flodens vestbred . Den huser provinsregeringen og er samtidig områdets største handelsby . Her er en afslappet stemning og et interessant folkeliv . Weekendmarkedet er populært , med over 200 boder med bunker af varer . Byens navn stammer fra dengang man fandt to Krabi ( en type sværd til ceremoniel brug i en klippegrotte ) . Byens vartegn er Khao Kanab Nam , et par skæve karstklipper . Bag dem hæver Krabis højeste bjerg sig, det pyramideformede Khao Phanom Benca . Du kan nemt tage en TUK-TUK ind til markedet og så bare aftal med chaufføren hvornår du vil hentes igen . Så holder han på " den naftalte plads " og venter på dig .

cirkler2overskrift lokale folk Krabi

Chao Fah night market

 

38Er du på ferie i Thailand skal du da også de lokale , og det er dr mulighed for i Krabi . Hver morgen før solopgang samles bønder, fiskere og andre på den overdækkede markedsplads for enden af Soi 9 på Th. Maharat. Om aftenen er der marked på V. Chao Fah-molen , hvor du kan spise lækre måltider ,  som du selv sammensætter fra de forskellige oplyste boder på markedet . 
Songtaew's, som er biler, hvor man sidder på ladet, kører i rutefart mellem Krabi og Hat Noppharat Thara med stop i Ao Nang.

 

cirkler2

Koh Lanta hører under Krabi Provensen - så derfor bringer vi lige lidt extra om denne Ø . 

 

Koh Lanta er rimelig en stor ,  grøn og bjergrig ø med smukke strande , små landsbyer og en nationalpark med gode vandrestier . Her er forskellige strande med hyggelig og afslappet atmosfære , mange har børnevenligt lavt vand og på øens vestlige side kan du nyde solnedgangen over havet . Den mest populære strand er Klong Dao , der ligger tæt på havnebyen Saladan , mens den 3 kilometer lange Klong Kong Beach er mere fredelig . Havnebyen Saladan byder på en hyggelig atmosfære , butikker , dykkershops , pandekageboder og lækre pælerestauranter . Også Koh Lanta Old Town er en super hyggelig by med boder og pælerestauranter , hvor du sidder helt ude på vandet og spiser . Her er en dejlig stemning , og hver søndag morgen kan du besøge det herlige marked , hvor du kan købe dig fattig i spændende frugter , sjove krydderier og lækre madvarer . Faktisk er der marked hver dag et eller andet sted på øen , for det flytter rundt fra område til område . Koh Lanta har også mange gode muligheder for udflugter . Tag på vandretur i den flotte natur , og vil du ned under jorden , så hyr en guide i landsbyen Mai Kaeo til at tage dig på rundvisning i bjerghuler , hvor stalaktitter og stalagmitter funkler som diamanter , når lyset skinner på dem . Efter du har været under jorden , kan du måske tage ud på vandet . Lej en kano eller kajak og sejl gennem mangroveskovens fantastiske verden .

 

cirkler2

 

 

Thailand August 372

Vi vil anbefale at man kun tager til Koh Lanta i Højsæsonen i Thailand - ellers kan der være temmelig tomt derovre - som her , da vi besøgte stedet i augusy måned .cirkler2Vi bringer lige dette kort af Koh Lanta - så at det er nemmere at orientere sig når man kigger på oplevelserne her på siden .

 

ko lanta map kolantanet 2017

 

cirkler2

overskrift lanta old townlanta oldtown1


 1Tag en tur ind til Lanta Oldtown ( Ban Lanta ) som ligger på Kog Lantas østkyst og du vil møde en blanding af de mennesker der bor på Ø`en . Om aftenen er det meget hyggeligt at gå i de flotte gamle handelsgader , hvor der sælges alverdens spændende varer . Det er også interessant at møde købmændene i boderne .
Handel i den gamle by er slet ikke noget nyt . Havnen var for mange år siden knudepunktet for handel mellem arabiske og kinesiske købmænd , som sejlede mellem havnene i Phuket - Penang og Singapore .
Som den ældste landsby på øen og det oprindelige centrum er den rig på historie og thailandsk kultur. De fleste af husene er bygget på stylter med udsigt over en utrolig havudsigt. Det er ikke et turistparadis med begrænset indkvartering, men der er flere fantastiske spisesteder.  cirkler2overskrift saladan Village

 
Saludan Village
 
1Saladan Village på Koh Lanta ligger i den nordlige spids af øen . Alle besøgende til Koh Lanta går ind og ud gennem landsbyen , uanset om de ankommer med færge , speedbåd eller minivan - uanset hvordan du ankommer til Koh Lanta , bliver du mødt af Saladans fantastiske træhuse bygget langs vandkanten på pæle over havet .
Saladan er en meget lille storby med butikker , banker , dykkeroperatører , rejsebureauer , apoteker , massage og kurbade , skræddere og overraskende mange optikere . Der er også et interessant natmarked for malerier , tøj og kunsthåndværk .
Det er her , alle færger ankommer fra omkringliggende øer . Bilfærgen ankommer også her samt hurtigbåden fra ekspresstransferen .
En af Saladans største attraktioner er dets udvalg af restauranter , især dem der er bygget på pæle over havet og tilbyder en betagende udsigt over vandet og på naboøen Koh Lanta Noi .
 
Saladan Koh Lanta 42 M
 
Ved kun en vej ind til byen er Saladan let at navigere i . Når du ser vejen ende , skal du dreje til venstre eller højre , og det fører dig ad søvejen , hvor alle butikker og restauranter er bygget over havet på pæle . Dette er et fantastisk sted at se solnedgangen og månen stige op over bjergene . Saladan bliver virkelig levende om natten , og i højsæsonen stopper politiet alle biler , der kommer ind i byen , hvilket gør det sjovere at gå rundt . Når du vil hjem, går bare du ud af byen , og alle tuk-tuk-chauffører står i kø og venter på dig .
 
Saladan Koh Lanta
 
Saladan Village Hoteller Og Pensionater .
 
Saladan Village bliver mere og mere populær blandt turister , der ønsker at bo tættere på byen med alle de bekvemmeligheder der er i nærheden . Saladan tilbyder nogle meget hyggelige pensionater og resorts , der afspejler øens natur - søg dem på netet .
cirkler2
overskrift Klong Dao Beach
 
Khlong Dao Beach
 
1Klong Dao Beach er den nærmeste strand til landsbyen Ban Saladan , hvor alle turister der besøger Koh Lanta jo ankommer til øen som nævnt i afsnittet ovenover .  På grund af sin bekvemme beliggenhed er det den mest velholdte strand på Koh Lanta .
 
Klong Dao har indkvarteringsmulighederder passer til alle budgetter , mange med deres egne kurbade og næsten alle med swimmingpools . Khlong Dao er dog langt fra " overudbygget "  , da resorts ikke må bygge på stranden eller over bygge over træhøjde , hvilket holder dem diskrete og bevarer den afslappede atmosfære .
Klong Dao har sin egen særlige atmosfære og føles meget rummelig og ubevæget - det er et par kilometer strand med resorts og barer spredt langs den, med masser af træer, der stadig giver en smuk baggrund, når du ser tilbage mod øen fra stranden .
 
Klong Dao Bech2
Luftfoto fra Klong Dao Beach
 
Klong Dao er også et fantastisk sted at drikke en drink og se Koh Lantas fantastiske solnedgange - tag en pude med på stranden og køb en kold øl på en af ​​strandbarerne og bliv forbløffet over farveændringen i horisonten , når solen går ned .
cirkler2overskrift Long Beach
 
long beach koh lanta
1Long Beach er den største og mest populære af Koh Lantas strande . Den ligger 10 minutters kørsel fra Saladan landsby og færgehavnen og er derfor let tilgængelig . Gyldent blødt sand strækker sig i 5 kilometers længde og stranden er omkranset af høje fyrretræer .
 
Stranden skråner forsigtigt mod havet , hvor vandet bliver dybt meget hurtigt og skaber det perfekte sted at svømme på en varm dag .
 
long beach
Luftfoto fra Long Beach
 
Long Beach`s resorts`, gæstehuse , barer og restauranter er spredt langs strandens længde og ligger tilbage blandt træerne , og det gør derfor at stranden virker bred og ååben . Der er meget få solsenge eller restaurantborde , der optager plads direkte på stranden . Dette giver en fornemmelse af meget plads langs stranden .
cirkler2overskrift Klong Khong Beach
 
Khlong Khong Beach Koh Lanta
 
1Klong Khong Beach er en 3 kilometer lang smuk blød sand , omkranset af palmer midt i Koh Lanta . Den er kendt for at have meget venlige lokale folk .
Klong Khong Beach lidt mindre besøgt og mere fredelig end de nærliggende strande . Selve stranden har en behagelig samling af caféer og barer og hoteller , og der er også nogle smukke private villaer til leje , som er overraskende overkommelige i pris . .

cirkler2overskrift Klong Nin Beach Koh Lanta

Khlong Nin Koh Lanta

 

1Havet er fantastisk til at svømme i her og langs stranden finder du Koh Lanta`s berømte paraplytræer . Med de omkringliggende bjerge og tropiske regnskov giver det en fantastisk natur.

cirkler2overskrift Kantiang Bay

luftfoto Kantiang Bay

 

1Kantiang Bay , der regelmæssigt vælges som en af ​​de bedste strande i Thailand og faktisk Asien , ligger i den sydlige ende af Koh Lanta , 45 minutters kørsel fra Saladan Village .

Det er en meget mere støjsvag , mere afsides strand end Klong Dao eller Long Beach og kan prale af noget af Koh Lantas bedste bløde gyldne sand , der strækker sig næsten 2 kilometer.

cirkler2overskrift Kawkwang Beach

Kaw Kwang Beach

1Kawkwang Beach ligger på den nordlige spids af Koh Lanta , omkring 1 kilometer fra landsbyen Saladan og molerne .

Dette strandområde er kendt for at være lille og aldrig overfyldt . Dette skyldes hovedsageligt den lidt fjerntliggende placering , og og stranden her er ikke blevet udviklet så meget som Khlong Dao eller Long Beach , men nuu er Kawkwang blevet mere populær netop fordi den ligger væk fra de andre strande på sin egen udkant af øen .cirkler2overskrift Relax Bay Koh Lanta

Relax Bay Koh Lanta

 

1Relax Bay er et af Koh Lantas smukkeste områder, afsondret fra resten af ​​øen . Bugten har smuk blødt sand , og roligt krystalklart smaragdgrønt vand og er normalt meget stille .

Mens Relax Bay kan let nås fra Saladan havn i den nordlige del af Koh Lanta , og her kommer der ikke så mange besøgende . Det er fordi der bare er en håndfuld resorts og restauranter på denne lille strand , hvilket giver den en følelse af fred og ro .

cirkler2overskrift Klong Toab Beach Koh Lanta

Klong Toab Beach Koh Lanta

 

1Hvis du vil have fred og ro , er Klong Toab-stranden et godt valg . Der er kun et par resorts her på denne meget lille strand , men det er ikke langt til de andre mere udviklede strande som Klong Nin eller Long Beach , hvis du vil skifte scene en aften .

Ud over restauranterne og de resorts der ligger på selve Klong Toab Beach , er der også mange steder ved naboen " Klong Nin Beach " og også langs hovedvejen , hvilket giver dig endnu flere muligheder. Det er også en kort taxa eller motorcykeltur over til Lanta Old Town , lige over den anden side af Koh Lanta , som har nogle smukke gamle thailandske træhuse og flere restauranter og barer ved havet som du kan nyde .

cirkler2overskrift Nui Beach Koh Lanta

Nui Beach1 

1Glem ikke at besøge Nui Beach , når du rejser rundt på øen . Det er en lille og meget smuk bugt gemt væk på Koh Lantas kyst lige ved siden af ​​Klong Nin . På grund af sin fremragende beliggenhed er der ikke bygget resorts på denne strand.
Nui Beach ligger lige efter Khlong Nin mod syd væk fra Saladan , så hold øje med Nui Beach på skiltene . Stranden er tilgængelig enten ved at gå gennem træerne eller ved at gå gennem Nui Beach Bar . Mange gange når du besøger stranden , finder du kun et par mennesker , normalt selvom du mange gange kan have det hele for dig selv . Stranden er fantastisk , blødt sand og normalt krystalklart vand . Du kan kun svømme i visse dele af havet , fordi det er ret stenet.
Når du går hjem , skal du gå op ad en bjerget ,og  så er baren er et godt sted at stoppe på en varm dag . Det har en fantastisk unik udsigt her , og her severes enkelt mad og det et godt sted at slappe af .

cirkler2overskrift bambo Bay

Bambo Bay

 

1Bamboo Bay er den længste strand der ligger længst væk fra Saladan - omkring 40 minutters taxatur væk . Bamboo Bay har krystalklart vand og en fin hvid sandstrand med en håndfuld enkle resorts spredt langs bugten . Stranden er omgivet af bjerge som er dækket af regnskove . På grund af sin placering finder du her et ret uspoleret paradis .

Bamboo Bay er definitionen af ​​en afsondret smuk strand . Indtil for nylig var der ikke engang en asfaltvej , der førte til Bamboo Bay , og selvom vejen nu er lavet , er stranden stadig det roligste og mest fredelige område på Koh Lanta . Hvis du leder efter , hvordan Thailand så ud for 20 år siden , er Bamboo Bay det du søger . Du bliver dog nødt til at være forberedt på manglende faciliteter, da der kun er et par resorts her og næsten ingen andre bygninger .

cirkler2overskrift Klong Jark Beach Koh Lanta

Khlong Jark Beach

1Klong Jark Beach er en af ​​de sydligste strande på Koh Lanta . Hvis du leder efter en idyllisk strandferie og en flugt fra hverdagens trængsel , er Khlong Jark værd at overveje .

Klong Jark tilbyder en fantastisk med lavt vand , fint sand og en fantastisk udsigt . Tæt ved er elefant-ridning og et vandfald . Når du går til vandfaldet , vil du blive forbløffet over faunaen og den naturlige skønhed .

cirkler2overskrift secret Beach Koh Lanta

Secret Beach 1 Koh Lanta

 

1Mellem Relax Bay og Klong Khong er en lille strand ved navn Secret Beach . En af de bedste strande på Koh Lanta og i øjeblikket helt u-udviklet bortset fra enkelt  strandbar !

I tidligere år var Secret Beach godt skjult i af private grunde med en rusten lille port foran ved vejsiden . Mange mennesker ville simpelthen passere ved indgangsstedet og kun dem der kendte stedet vil kunne se det.

I dag er Secret Beach lidt lettere at finde . Det kaldes stadig Secret Beach for mange , og hvis du tager dertil finder du stadig kun en håndfuld mennesker . I begyndelsen af ​​2017 var stranden stranden uudviklet , men der sker en slags aktivitet på stranden . Ved hele frontområdet er de fleste træer fjernet og der er plantet nye kokospalmer.

Cecret beach 1

Dette giver en fantastisk udsigt fra vejkanten til havet, som der aldrig har været set før . Der er også lavet en ny grusvej , der går mod stranden . Måske er fremtiden et privat hotelkompleks langs stranden - stranden har bestemt alle muligheder for en ny udvikling .

Secret beach2

 Hvis du går til Secret Beach i dag , er der ingen udvikling til dato - kun en lille træhytte-strandbar . Den thailandske familie der driver dette sted er meget flinke mennesker , der tilbyder alle drikkevarer fra vand , cola og øl . Fantastisk at nyde stedet her , mens du ser den berømte Koh Lanta solnedgang .

cirkler2

Phi Phi Island hører under Krabi Provinsen og derfor kommer der lige et lille afsnit om Phi Phi her .

 

I mange år var Phi Phi Island en overset ø-gruppe og Paradis , men på et tidspunkt kom Hollywood ind i billedet og de havde set sig varm på øens vidunderlige strand , som var omkranset af kalkstensklipper dysset med grønt . Filmen " the Beach - med Leonardo De Caprio " blev indspillet og der blev optaget nogle scener på Phi Phi og herefter blev øen berømt . Siden årtusindeskiftet har rejsende fra alverdens lande strømmet hertil for at opleve dette paradis . Phi Phi-øerne består af seks øer, hvoraf kun Phi Phi Don er fast beboet .

Selv om øerne nu ikke længere ligger uberørte hen , udgør de stadig et af Thailands smukkeste områder . Snorkling , dykning og sejlture er nu dagligdag i disse områder . Det er især livet ved de yndige strande der lokker turisterne hertil . Man kan med longtailbåd sejle rundt til de forskellige øer . Ikke alle øer er lige meget besøgt , men mange af dem ligner faktisk en " Hollywood kulisse skåret ud i kalksten " . Den mest berømte ø er Phi Phi Lei er også mest besøgt , men ellers er det hovedøen " Phi Phi Don " der tiltrækker turisterne . Her er der masser af butikker , restauranter og liv i hovedbyen Ton Sai . Men trods det større udbud af spisesteder og dets lige her, så er det øens øvrige strande , som kun kan nås med longtail-båd der er mest populære .  

Areal : 12,25 km²
Højde over havet overflade : 1 m
Befolkningsantal : 2.500 (2013)
Provins : Krabi
 
 
phi phi island map 0
 
 
 
cirkler2
 
Thai53
Når du sejler over til Phi Phi Island , ligger du til ved molen, enten kommer du med færge eller longtail båd til øen . Tag evt. en overnatning eller to derovre . Vent med at booke overnatning til du kommer i land derovre. Hotel-sælgerne står på kajen når du sejler ind med færgen. Og de har mange gode overnatningsmuligheder og tilbud på disse . Når du køber din færgebillèt derover til - så køb det der der hedder " open Ticket " - så kan du vente til dagen efter med at sejle  hjem, hvis du ombestemmer dig og vil tage en overnatning derovre .
 
Thai59Vi overnattede i en bambushytte ude skoven - det var nu meget hyggeligt - og billigt . 
Thai62
Vi boede helt ude i skoven ...
 

Seværdigheder i området

Når du vælger at besøge Phi Phi Don kan du næsten ikke undgå at opleve Tonsai , der er den største by på øen . Her er der gang i den fra morgenstund og til sent ud på natten , hvor der er flere barer , der holder åbent . Da området er glimrende at dykke i , vil du i byen kunne finde mange dykkercentre , masser af massageklinikker til de brugte kroppe og så er der også flere små og lokale shops at finde , samt flere cafeer , der tilbyder internetforbindelser.

Der er mange unge folk i området og Phi Phi Don er også et af de mere eftertragtede backpacker steder i Thailand, så der er mulighed for at møde mange nationaliteter, søg lidt væk fra centrum, hvis du gerne vil have lidt mere fred og ro, for der plads til alle på den gæstfrie ø.

Vælger at du at tage ud fra Phi Phi Don og besøge en af de mindre øer, vil det være et godt rejsemål at besæge Koh Phi Phi Ley. Her finder du laguner, gemte strande og fantastiske snorkelområder. Øen rejser sig brat op i havet med spektakulære limstensformationer, som også er med til at gemme på et par oplevelser, der er hele turen værd.

028

Maya Bay....

I en bugt, der er godt skjult, hvis man ikke er fra området, ligger Maya Bay, hvor du kan finde en strand, der vidner om at paradis er på jord. Det er en strand, der er så betagende at du vil drømme dig tilbage igen og igen, det totalt krystalklare vand og sandet på stranden, der næsten er mere hvidt end kridt, gør sit til det.

Da der kommer mange longtail både hertil, fordi der er så mange, der ønsker at se øen, er der lavet afmærkede områder til snorkling, hvor du kan få et indblik i det rige dyreliv, der er under vandoverfladen. Nu er det ikke kun under vandoverfladen du finder et dyreliv, sejler du rundt om øen fra Maya Bay, finder du på et tidspunkt stedet hvor de lokale indbyggere bor. Her er der også et område, hvor der samles svalereder ind, der er en yderst delikat ret i Kina, det er et skue for sig selv hvis du får mulighed for at opleve indsamlingen af svalereder.

Der er også en grotte med vægmalerier tilbage fra 1600-tallet, som helt sikkert er et besøg værd og andre bugte hvor vandet fortsat er så krystalklart, at du kan se langt ned og opleve masser af fisk, der ivrigt følger med båden og måske håber på en godbid eller to. Er du på en af de større Phi Phi øer, skal du helt sikkert til en tur til Koh Phi Phi Ley, som er et must see rejsemål i området.

Phi Phi island Viewpoint

Viewpoint på Phi Phi Island ....

Tilbage på Phi Phi Don findes der et udsigtspunkt, der ligger godt 180 meter over havets overflade. I varmen kan det næsten føles ubestigeligt, men gør dig selv den tjeneste at gå de mange skridt op, for udsigten du kommer op til, er hele turen værd. Der er en udsigt over flere af strandene, byen Tonsai og vand samt limstensformationer så langt øjet rækker. Nyd udsigten og sørg for at tage drikkelse med, da varmen kan være hård ved kroppen, hvis ikke du får nok at drikke.

Vil du opleve vilde aber, der efterhånden er vant til turister, så de kan godt finde på at blive nærgående, vil du ikke gå glip af turen til Monkey Beach. Det er igen fra Phi Phi Don turen går ud og her skal du finde Koh Nok, der er et sted, hvor klipperne skyder op i himlen ofte i 90 graders vinkler, så de er meget ufremkommelige. Området er fyldt med mange vilde aber, det er et velbesøgt udflugtsmål og derfor har aberne det meget godt, da de ofte blive fodret af nysgerrige turister.

Dykning i området ved Phi Phi øerne

Det krystalklare vand i området byder helt sikkert ind med fantastiske dykkeroplevelser, hvor det ene dyk efter det andet kan foretages og du vil hele tiden opdage nye fisk, eller koraller, du ikke har set før.

Dykning er noget helt for sig selv i området og der er flere steder, som du skal besøge, når du vælger at bruge tiden på at dykke ved Phi Phi øerne. Maya Bay er et af dem, hvor du kan opleve en verden af farverige fisk og blæksprutter. Så er der også tre områder, hvor du har store chancer for at opleve zebrahajer, blandt andet Hin Musang, hvor der også er mulighed for at se barracudaer og koraller i massevis. Det andet område hedder Hin Bida, hvor du udover hajerne også kan muræner og blæksprutter. Sidst men ikke mindst er der Koh Bida Nok, hvor der også kan ses hvalhajer, som er en fantastisk haj, ikke mindst på grund af sin størrelse. Her er det også muligt at se djævlerokker eller Manta Rays, som de også bliver kaldt.

Du skal dykke – når du vælger at besøge Phi Phi øerne, hvis ikke du gør det, er det som at snyde sig selv for en oplevelse, du ikke bør være foruden.cirkler2

overskrift Klong Jark Beach Koh Lanta
 
 
Oplevelser ved Mae Hong Son

1Lad os også lige huske National Parkerne i Krabi . Krabi har en Nationalpark . Nationalparker er en fortrinlig måde at udforske Thailands natur på med vandrestier, der fører dig til smukke vandfald og fantastiske udsigtspunkter over jungleklædte bjerge og dale. Der er også mulighed for at overnatte i nationalparkerne.

Der er jo ingen grund til at opfinde " den dybe tallerken " når den er opfundet . Vi lavede for et stykke tid siden et helt afsnit omkring National Parker i Thailand og det var faktisk et stort stykke arbejde . Vi vil derfor ikke skrive om disse parker igen - men blot henvise til dette afsnit . Vi nævner navnene på parkerne og viser link til disse .

For at komme til afsnittet skal du klikke her : National Parker i Syd Thailand

Derefter ruller du ned på siden og finder følgende park :

 

03   Khao Phanon Bencha

 

cirkler2

 

besog hos dvarge

 

Siden sidst redigeret April 2021

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

Vi sælger ikke rejser

og vi laver ikke rejseforslag .

 

 

Visit2

Det rigtige udstyr4

KLIK OG KØB HER

14

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

                                                 

            

antal besog

0249430
I dagI dag0
I gårI går82
Denne månedDenne måned82
total for hele periodentotal for hele perioden249430
Dag med højest antal 02-25-2019 : 495
Antal gæster på siden lige nu 5
Gå til toppen