Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

Forsidebillede2

 

Jeg havde egentlig besluttet at jeg ikke ville indscanne papirbilleder fra de mapper som jeg fik efter far og mor p.g.a kvaliteten af disse , men så en dag kontaktede Joan ( vores kusine ) mig og fortalte at hun havde nogle billeder , som hun havde fundet oppe ved sin mor ( Karen ) i Hjørring..... og der var mange billeder som vi var på . Jeg kunne få disse billeder hvis jeg ville have dem . Så dem har jeg så nu fået , og efter at have tænkt lidt over dette besluttede jeg så alligevel at gøre noget ved de gamle billeder 1

Billederne er i den kvalitet som man havde på det tidspunkt hvor disse er taget og sådan må det altså være what happend . Der vil ikke være noget system i billederne - da jeg jo selvfølgelig ikke kender årsagen til at de er taget , men det var jo også sådan " fatter " havde det . Men nu kommer de her og jeg håber at nogle vil benytte muligheden for at se dem .

Hvis alle billeder skulle ligge på siden - vil den blive meget langsom at arbejde med og derfor har jeg valgt at lave billederne i et diasshow .

 

Billederne kører som Dias Show !!

Billederne vises i 10 sekunder på skærmen inden skift .

 

På en stationær PC:

I midten af billedet i toppen er der et lille Ikon til at vise billederne i fuld skærm - klik på dette !!

Billederne kører automatisk - men kan stoppes ved at klikke på firkant i toppen

Miniature billeder vises i bunden - og du kan hoppe til et bestemt billede ved at klikke på miniaturebillede .

I nederste venstre hjørne er der skrevet en tekst til billedet.

På en Tablèt :

Når du er kommet til siden med billederne som kører automatisk - forstørrer du billedet op ved at bruge " 2 fingre " - tilpas billedet så det passer til den skærm du sidder med.

Miniature billederne vises hele tiden i bunden af billedet og du kan vælge disse ved at klikke på dem.

 

god fornojelse

 

 

 

 

 

 

Overskrift find hotel5

 

 

Find det rigtige hotel .

 

Måske er det lidt provokerende at skrive , at du skal finde " det rigtige hotel " ........ for hvad er det rigtige hotel for dig ?

Først vil vi lige sige til dig : Sørg for at finde dine flybilletter først og få dem booket og på plads .

Når dette er gjort , kan du gå i gang med at finde dit hotel , det er nemlig sådan at hoteller er der bare " nok af " på dit feriested , forstået på den måde , at du nemmere kan finde et hotel end en fly billet , og man skal derfor altid have flybilletterne på plads først . 

Når du sætter dig foran computeren og skal finde dit hotel - så skriv lige nogle , for dig , vigtige ting ned på en lap papir og det kunne være :

 

 

huskeseddel6

 

 

Det kan nemt ske at du har andre ønsker til dit hotel - så skriv disse ned ...... jo flere ting du skriver ned , jo nemmere har du ved at kunne pejle dig ind på det rigtige og selvfølgelig blive udvalget også mindre , jo mere du skriver ned .

Nu er du så klar til at starte søgning på dit hotel og hvor skal du så søge ?

Du vælge nogle af de søgemaskiner som du brugte da du søgte fly eller du kan vælge en helt anden !!

En af dem som vi har rigtig god erfaring med og er :

 

trivago

https://www.trivago.dk/

 

Klik på linket under logo`et herover og indtast sted hvor du vil søge hotel + fra og til dato - og tryk søg . Nu kommer der nogle enmer op .

Nu kan du så trykke på " Flere filtre " oppe i højre hjørne og vælge flere ting i din søgning . Mange af de ting du skrev ned på din huskeseddel - kan du vælge her .

Når du så har fundet hotellet som svarer til dine krav - så trykker på det grønne felt med teksten " Se tilbud " og du stilles nu om til dem der har hotellet .

Lige før kolonnen med " se tilbud " kan du i denne kolonne se hvor mange udbydere der har dette hotel og klikker du på pilen - ruller alle priserne ned og du kan selv vælge hvilken pris du vil acceptere !!

 

Der er mange søgesider og vi nævner lige to mere :

 

Agoda

https://www.agoda.com/da-dk/?cid=-123

 

 

Hotel

www.hotels.com

På flere af hotel-søge-siderne kan du opnå extra rabatter og nogle af stederne får du en overnatning til senere brug for hver gang du har købet et bestemt antal overnatninger .

 

Der findes sikkert mange andre søgesider på nettet - men start ud med dem vi har nævnt her - så er du godt på vej til at finde dit hotel .

 

 

Held og lykke med søgningen !!

 

 

Siden sidst redigeret august 2019

 

 

 


 

skrift marked

 Damnoen market5

 

Damnoen Saduak Floating Market i Ratchaburi er et af de mest populære flydende markeder i Thailand . Hver dag rejser mange thailandske og udenlandske turister dertil for at shoppe , spise og opleve atmosfæren på sådan et vandmarked, og sådan har det været i over 100 år.

Damnoen Saduak flydende marked er et af de 5 mest populære flydende markeder i Thailand , fantastisk til fotomuligheder, og lækker mad . Det anbefales at besøge markedet tidligt for at undgå varmen og fange Damnoen Saduak på sit livligste tidspunkt . De fleste besøgende, der kommer til Thailand , ønsker at besøge et flydende marked , og mange af dem ender her . En tur til markedet kan være en fascinerende indsigt i Thailands kultur.

 

Damnoen1

 

Damnoen Saduak er lige og den længste kanal i Thailand !!

Kanalen blev bygget på det kongelige initiativ , da kong Rama IV af Thailand ville forbinde Mae Klong-floden med kinesiske flodveje til det formål at støtte transport og handel . Kanalen tog over to år at grave og blev til sidst færdig under hans efterfølger Kong Rama V. regeringen . Kanalen er 32 kilometer lang og har mere end 200 grene . Det største flydende marked blev kaldt Lad Plee-markedet, som støder op til et buddhistisk tempel og forblev aktivt indtil 1967, da udviklingen af ​​veje erstattede behovet for vandtransport .

 

Damnoen2

 

I 1971 gjorde Thailands turist-organisation ( nu Thailands turist-myndighed ) Lad Plee-markedet til en turistattraktion for udlændinge . Markedet havde bådudbydere og butikker på kanalbankerne . I 1981 blev der bygget en ny vej til Ton Khem-kanalen , og private iværksættere etablerede det moderne Damnoen Saduak Floating Market langs denne kanal . Damnoen Saduak flydende markeds popularitet voksede til nye højder i 1971 - 1973 , da floden var fuld af landmænd der på den både solgte deres varer her . Og det er også den måde, man handler på dette område i dag.

Hvad du kan opleve ved Damnoen Saduak flydende marked

Damnoen Saduak Floating Market består af en labyrint af smalle kanaler . Kvindelige sælgere, som ofte bærer traditionelle mo-tøj ( blå landmænds skjorter ) med halm-hatte , sejler i  " sampans "  ( små træbåde ) som indeholder deres varer , som ofte er produkter der kommer direkte fra nogle gårde . Markedet er ofte mest besøgt om morgenen omkring kl. 07.00 til 9.00 og er aktivt indtil middag .

Det flydende marked omfatter tre mindre markeder : Ton Khem , Hia Kui og Khun Phitak . Ton Khem er det største marked og ligger på Khlong Damnoen Saduak . Hia Kui er parallelt med Khlong Damnoen Saduak og har souvenirbutikker på kanal bredderne med det formål at sælge varer til større turist grupper .  Khun Phitak ligger omkring to kilometer syd for Hia Kui , og er det mindste og mindst overfyldte marked .

 

Damnoen3

 

Det flydende marked er fyldt med turister . Og derfor har varerne en tendens til at blive tilbudt til en overpris . Forhandlinger er derfor en almindelig praksis , selvom sælgerne normalt er enige om priserne og de svinger kun inden for et par thailandske baht . Du kan finde " kanokokke " , der tilbereder og sælger bådnudler.  Nogle klager over, at det flydende marked også mangler kulturel ægthed , selvom det stadig er en populær destination for både udenlandske og indenlandske turister .

Hvis du går en tur langs de små butikker , der er placeret ved bredderne , kan du købe lokalt håndværk , diverse silke , håndlavede smykker og andre små pynte-genstande . Der er også masser af Bangkok-souvenirer her . Du kan finde disse både i de små butikker ved bredden og ombord på bådene hvor sælgerne tilbyder  " flydende kunsthåndværk " , og ad mad tilbyders der velsmagende lokalt produkt som inkluderer mini-kokosnødspandekager, bådnudler kogt i en rig , kødagtig bouillon og lækker kokosnødde is.

 

Hvordan man kommer til Damnoen Saduak ?

Damnoen Saduak flydende marked ligger i Ratchaburi-provinsen , omkring 100 kilometer fra Bangkok og kan nås med bil på cirka en og en halv time . Tag Pinklao - Nakhon Chai Sri-vejen ( Highway 338 ) og drej til højre til Amphoe Damnoen Saduak . Eller du kan tage Phet Kasem-vejen ( Highway 4 ) , passere Bang Kae, Sampran Riverside, Nakhon Chai Sri, Nakhon Pathom og ved 83 kilometer skiltet tage det venstre kryds til Highway 325 i omkring 25 kilometer.

Meen det vil nok være mest fornuftigt at hyre en lokal transport .....

 

Damnoen4

 

Hvis du vil rejse med bus , kører der busser fra Bangkok busterminal ( sydlige linje ) til Damnoen Saduak hver dag . Andre populære buslinjer er Bangkok - Phetchaburi , Bangkok - Hua Hin , Bangkok - Ratchaburi og Bangkok Prachuap Kiri Khan . Du skal skifte ved Bang Pae-krydset , hvor der er en Damnoen Saduak lokal bus tilgængelig hvert 10. minut.

 

Aktiviteter du kan foretage ved Damnoen Saduak !!

Det flydende marked er næsten altid fuldt med hundreder af sælgere og købere , der sejler i deres små robåde , og som der sælger og køber landbrugsprodukter og lokal mad , som de for det meste har med fra deres egne gårde i nærheden . Derfor er det et meget attraktivt sted for turister at se denne gamle stil og traditionelle måde at sælge og købe varer på .

Rundt omkring i dette område er der bådture til salg for sightseeing langs de mindre kanaler , der forgrener sig fra Damnoen Saduak-kanalen . Besøgende kan opleve de thailandske traditionelle huse og den måde de lever på , samt smage eksotiske frugter, lokal mad og forfriskende drinks langs vandvejen .

 

Damnoen6

 

Besøgende kan se alle markedsaktiviterne fra en gade der går langs kanalen . Der findes også en række restauranter og butikker her . En sjov oplevelse er at foretage en bådtur og observere køb og salg , hvilket giver utallige fotomuligheder . Du kan også nyde en bådtur på de omkringliggende kanaler og observere spor af mere traditionelt liv samt et antal templer og frugtplantager .

Det er nemt at besøge de flydende markeder til fods . Bare gå langs kanalens sider og se rækkerne pakket med træbåde , der flyder over med frisk frugt og grøntsager og traditionelle thailandske souvenirs .

 

Unik kulinarisk oplevelse i Damnoen Saduak

Damnoen Saduak flydende marked tilbyder også en unik kulinarisk oplevelse , som du ikke finder andre steder . På små Træbåde padler sælgerne rundt med mange eksotiske tropiske frugter . Det er sandsynligt at du sandsynligvis aldrig har smagt dem før ( og måske ikke engang hørt om ) . Du finder også traditionelt thailandsk kød og vegetariske retter sammen med søde godbidder .

Hvis du planlægger at komme tidligt til det flydende marked i Damnoen Saduak , er det et godt sted at spise morgenmad . Bare hold øje med fødevareleverandørerne , der forbereder rørning af varme skåle med nudler eller stegning af velsmagende forårs-ruller som dem nedenfor. Sælgere udleverer styrofoamskåle og plastikredskaber ,  så du kan købe din morgenmad og derefter fortsætte med at udforske markedet .

 

Damnoen7

 

Hvis du vil have et større måltid , kan du besøge en af ​​de små lokale restauranter ved floden . Her kan du nyde en lækker tallerken med thailandsk mad - thailandske pandekager , dumplings , berømte Pad Thai med jordnødder eller sød fisk og salat . Du kan få en bådnudel til frokost. Disse nudler blev også solgt af sælgerne i træbåde på kanalerne og floder tilbage i " de tidlige dage " . I dag sælges de fleste af bådnudlerne i en butik ved siden af ​​vejen . En skål med klassiske Boat Noodles består af risnudler, svinekød lever, svineblød ostemasse, ristet svinekød, svinekugler, sprød stegt svinekødskind og fyldt med mørkebrun suppe.

 

Find dig en speciel souvenir i Damnoen Saduak !!

Det er bare umuligt at besøge Damnoen Saduak flydende marked og forlade stedet uden en eneste souvenir . Dette er et af de bedste steder til at købe souvenirs med hjem . Fra udskæringer, stearinlys og tøj kan du finde utallige smykker til overkommelige priser her . Hundredvis af sælgere ønsker at sælge millioner af billige thailandske souvenirs . Heldigvis blandet med de billige " tchotchkes " som er postkort nogle souvenir perler, der bare venter på at blive opdaget.

 

Damnoen8

 

Priser kan måske synes at være meget højere, end du forventede. Men når du begynder at prutte priser, kan du normalt banke 50 eller endda 70 procent af prisen . For eksempel kan du forhandle thailandske hatte fra 180 baht omkring 60 baht. Tilsvarende findes der t-shirts ca. 140 baht hver , men de fleste turister får dem for ca. 45-60 baht.

 

Damnoen9

 

Nogle rejsetips !!

1. Der er et flydende marked hver morgen , og det er derfor bedst at besøge mellem 9.30 og 12.00 .

2. Sørg for at du får den bedste pris for din båd . En times times bådtur er nok til at komme rundt på hovedmarkedet - uden at besøge templerne.

3. Du kan sejle med en padlet handelsbåd på flydende marked for 150 Baht. Dette giver dig mulighed for en god bådtur i 30 minutter gennem hovedmarkedet og tilbage.

4. Sælgere i og langs det flydende marked tager overpris for deres mad og souvenirs . Koncentrer dig om at få gode billeder i stedet og overvej en god frokost og shopping efter din tur.

5. Den bedste måde at besøge de flydende markeder er at gå med en licenseret lokal guide.

6. Fra Damnoen Saduak er det meget praktisk også at rejse til Maeklong Railway-togmarkedet . Du bør overveje at besøge begge destinationer på en dagstur.

 

 

 

 

Siden sidst redigeret juli 2019

 

 

 

overskrift indhold blog1

 

Vi har lavet et helt særskilt afsnit på hjemmesiden som vi har kaldt for " Vores Blog & Rejsebeskrivelser " og her kan du læse et referat af hver enkelt ferie og du er selvfølgelig velkommen til at give os " et like " på siden efter endt læsning  .

Du finder dette afsnit i menuen " Vores Blog og Rejsebeskrivelser " Happy

overskrift Railway Market1

 

 

Railway Market1

 

Vi vil her prøve at beskrive dette specielle marked , som kunne være en god udflugtsmulighed hvis du er i Bangkok .

 

Maeklong Railway Market ligger faktisk ovenpå et togspor . Når toget kommer igennem markedet , ændrer man hurtigt markedet så at toget kan passere .  Hvis du er i Bangkok og ellers har en hèl dag uden planer, skal du besøge " Maeklong Railway Market " - og her er alt hvad du har brug for at vide, inden du besøger markedet thumps up.

Lidt Historie

Maeklong Railway Market har eksisteret siden år 1905 . Det ligger i provinsen Samut Songkhram , som ligger ved " Gulf of Thailand " .

Fiskeri var ( og er stadig ) et af de største levebrød for de mennesker , der boede her og stadig bor der . Markedet var bare en anden måde at sælge deres varer på . Det blev " i tidernes morgen " besluttet at bygge en jernbane , for bedre at kunne levere disse varer til provinser omkring Thailand , herunder hovedstaden . Markedet forblev dog samme sted og jernbanen skar igennem markedet.

 

Hvad kan du opleve ?

Du vil kunne høre toget længe før du faktisk kan se det. Sælgere og købere begynder kollektivt at flytte deres ejendele og paraplyer væk fra sporene , når toget lader sit horn lyde for at advare folk om dets uundgåelige passering . Dette er grunden til, at markedet også er kendt som  " paraplymarkedet " .

 

 

marked

 

Kurve med varer trækkes væk fra sporene , de faste telte trækkes tilbage og sporene ryddes , hvilket gør plads til toget . De turister der håber på at tage et foto , vinkes hurtigt tilbage af dem , der er bange for at de er lidt for tæt sporene og at toget så vil ramme dem .

Du vil sagtens kunne kende dem der arbejder på markedet og dem der bare er besøgende på markedet , uanset om de er thailændere eller turister . Turisterne vil have deres mobiltelefoner i hånden , smile og hoppe frem og tilbage for at den perfekte selfie med toget i bagrunden .

Dem der arbejder der, ser imidlertid dette tog komme op til otte gange om dagen og tager det stille og roligt .

De grøntsager du måske er ved at købe , rører bogstaveligt talt toget når det passerer . Toget er så tæt , at du kan nå ud og røre ved det, mens det kører forbi, men det anbefales ikke at gøre dette , af sikkerhedsmæssige årsager .

 

Hvad kan man købe her ? 

Kvaliteten på dette marked ligger i sagens natur ikke i top . Du finder hovedsagelig madvarer til salg . Selvom der bestemt vil være noget tøj og andet til salg her , så består hovedparten af ​​dette marked af thailandsk slik , kød , skaldyr , grøntsager , frugt og drikkevarer .

Hvis du forventede en overflod af souvenirs på markedet, så vil du blive skuffet .

 

Hvordan kommer man dertil ? 

Du finder Maeklong Railway Market ca. 80 kilometer uden for byen , det ligger i Samut Songkhram-regionen . Afhængig af Bangkok`s trafik tager det lidt over en time at komme dertil .

Der er nogle forskellige måder på hvordan du kan komme til dette marked . Den første og helt sikkert en af ​​de mest praktiske måder er at tage BTS Skytrain til station Victory Monument og derfra få fat i en Mini-bus . Disse busser kører så snart bussen er fyldt op , så du ved aldrig , hvornår din afgangstid vil være . Sørg for at tjekke op på køreplanen for bussen , før du kører ud , så du ikke går glip af turen tilbage igen . Vær dog opmærksom på ,  at disse tider kan ændres , og togene også ofte er forsinket .

Du kan også booke en privat tur for at besøge markedet . Disse ture inkluderer normalt også et stop på Damnoen Saduak Floating Market , da det kun er ca. 25 minutter væk fra hinanden . Priser for sådan en tur spænder fra 1.500-2.000 Bath .

 

 

 

 

 

Siden sidst redigeret juli 2019

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak

 Spørgsmålstegn

Hvad har jeg glemt

Klik her : HUSK !!

 

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

                                        Har du                   kontakt2                              mail2

                     mail@poullarsen.net

            l+p7

  

  

 

 

          Vi vil svare så godt vi kan.

                     overskrift 570

 

   

 

skriv2

Skriv en kommentar til os :

RIS & ROS

 

   

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen

Eller denne : Solbutikken

sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

Gå til toppen