Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

overskrift fremtiden 5

 

 udflugtsmuligheder opdateret

 

 

fremtiden

 

Sommer 2019

Som nævnt i " afsnit 29B " vil vi fremover ændre på vore ferier og herunder vil vi skrive nogle af de steder , som vi i øjebliket går og tænker på som mulige feriesteder til de forskellige årstider i fremtiden .

Vi vil sortere enmerne efter de årstider hvor vi forventer at besøge disse . 

Men ellers kommer de i helt vilkårlig rækkefølge og vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige hvilken af disse vi først vil vælge !!

notesblok3
Siden her skal egentlig bare betragtes som en slags " offentlig notes-bog " til os selv - indeholdende oplysninger om hvor vi planlægger at rejse til i fremtiden . Når vi er på ferie i Thailand , hører vi ofte om andre muligheder i dette fantastiske land , og fremover vil disse notater altså komme her på siden . Siden kan altså indeholde " ferie planer " som vi selv booker på nettet , men kan også indeholde udflugter , som vi køber hos en " tur-udbyder " og kombinerer med den ferie vi selv har booket på nettet .

 

 overskrift muligheder 5 ( Fra november til og med april måned . )

 

overskrift chiang mai

 

Vi har besøgt Chiang Mai èn enkelt gang før , men vi føler at dette område indeholder mega meget mere end det vi nåede at se , da vi var der sidst og derfor vil vi gerne besøge området igen .

Det er ikke sikkert at det bliver i byen Chiang Mai vi slår os ned ........ udenfor byen kunne også være ideelt - Vi skal bare finde et godt hotel med en god swimming-pool . Hotellet her kunne være vores base og vi vil så tage udflugterne ud fra dette hotel . Chiang Mai ligger jo inde i landet , så derfor er det vigtigt at der er et pool-område ved hotellet .

 

overskrift hotel koh Mook

 

overskrift Chiang Mai Plaza

 

Chiang Mai Plaza

 

 Chiang Mai Plaza

 

Chiang Mai Plaza pool

 

Chiang Mai Plaza Hotel - som er et 3,5-stjernet hotel - ligger i hjertet af byen og tilbyder udendørs swimmingpool , et fitnesscenter , afslappende spa ,  lobbybar med levende musik og underholdning.
Med udsigt til Mae Ping-floden og Doi Suthep-templet , ligger Chiang Mai Plaza Hotel i gå-afstand fra den berømte aftenbazar samt jernbro over floden Ping .
Chiang Mai Plaza Hotel tilbyder værelser indrettet i traditionel thailandsk stil . Samtlige værelser har TV , minibar og aircondition .
Det er muligt at reservere udflugter ved hotellets udflugtsskranke eller bare slentre omkring i butikkerne i butiksarkaderne .
Der serveres thailandske og internationale retter i restauranten Fai Kum , og poolbaren tilbyder drinks og lettere anretninger.

Pris for 7 overnatninger på dette hotel - i dobbeltværelse - ligger omkring kr. 2450,00

 

 

Vi tager lige en mulighed mere når vi er i gang !!

 

 

overskrift banthai village

 

Banthai Village

 

Chiang Mai Banthai Village 

 

Banthai Village2

 

3,5-stjernet hotel i Chang Moi, Chiang Mai , kun en kort gåtur fra Chiang Mai Nattebazar

Populære faciliteter på overnatningsstedet

Gratis Wi-Fi
Restaurant
Udendørs pool
Vaskeri
Døgnåben reception

Beliggenhed

Dette hotel ligger i Chang Moi, kun 10 minutters gang fra Ved floden, Chiang Mai Nattebazar og Tha Phae-porten. Derudover ligger Warorot Marked og De tre kongers monument ca. 2 km derfra. Du kan gå til Chiang Mai Station på 29 minutter.

Faciliteter og tjenester på hotellet

Overnatningsstedet har en restaurant, en udendørs pool og en bar ved poolen. Gæster tilbydes gratis Wi-Fi på fællesarealer. Andre faciliteter inkluderer en kaffebar/café, gratis brug af cykler og vaskeservice.

Faciliteter på værelset

Alle 41 værelser har pejse, gratis Wi-Fi og LCD-tv'er. Gæster kan desuden nyde godt af faciliteter såsom dvd-afspillere, køleskabe og minibarer.

Pris for 7 overnatninger - i dobbeltværelse - på dette hotel ligger på omkring kr : 4250,00

 

 

 

 

 

udflugtsmuligheder chiang Mai

mulighed 

overskrift den gyldne3

Denne udflugt har jeg fundet på internettet . Hvis vi tager denne vil den blive booket som en samlet pakke - ved firmaet - som tilbyder denne på internettet . For at vi ikke skal betale hotel to steder , vil vi gøre dèt , at vi kun booker det første hotel i Chiang Mai indtil vi skal på denne tur . Når vi har været på turen kommer vi tilbage til Chiang Mai igen - men til et andet hotel , som vi så booker fra den dato , hvor vi kommer tilbage fra turen . Jeg vil prøve at beskrive turen herunder - dag for dag - og med nogle billeder også .   

 

dag1Første dag vil vi blive afhentet på hotellet af firmaet som har solgt os turen og vi vil køre til en orkidèfarm i Mae Rim , hvor der bliver rig mulighed for at nyde de skønne blomster her . Efter opholdet her vil vi køre til Chiang Dao elefantlejren , hvor der bliver mulighed for at fodre elefanter , samtidig vil der være mulighed for en bamboo rafting-tur ned af floden ( vi tjekker dog lige sikkerheden her 1 men billedet herunder se da meget hyggeligt ud ) . 

 

Rafting Tour 2

Bamboo rafting

 

Herefter skal vi have frokost og efter frokosten - og en lille pause - skal vi køre til Tha Ton . Her tjekker vi ind på det skønne hotel " Hotel Maekok River Village Resort " og resten af dagen er fri til egen disposition .

 

Maeko river resort

Hotel Maekok River Village Resort

 

dag2Vi starter selvfølgelig dagen med morgenmad på vores hotel og efter morgenmaden skal vi på en hyggelig cykeltur rundt i Tha Ton , hvor vi får mulighed for at opleve det lokale liv og den smukke natur , som der er her . Efter cykelturen skal vi ombord på en long-tail båd og vi skal sejle på KOK-FLODEN til en bjergstamme , som vi selvfølgelig også skal besøge .

 

bjergstamme

Bjergstamme landsby

 

Karen house

Karen Guest House

 

Frokosten skal vi nyde på noget der hedder " Karen Guest House " . Efter frokosten bliver der rigelig af mulighed for at gå rundt i bjergstammelandsbyen . Efter denne gåtur her skal vi videre med båden og vi sejler tilbage til Maekok River Village resort .

Efter ankomsten til hotellet , skal vi prøve kræfter med et spændende madlavningskursus og det er selvfølgelig " thaimad " . 

 

 

dag3Efter at vi forhåbentlig har fået en god nats søvn - tager vi hul på endnu en dag som byder på rigtig mange oplevelser . Vi starter selvfølgelig dagen med en god morgenmad og derefter skal vi på køretur . Vi kører gennem bjergene til Mae Sai , som er grændebyen til Burma . Vi laver et stop her og der blive rigelig med tid til at udforske livet her i - og omkring grænsebyen .

Efter frokosten - som indtages her i grænsebyen - fortsætter vi turen mod " Den gyldne trekant " . Her kan du glæde dig til en sejltur på Mekong-floden mellem de tre lande : Burma - Laos og Thailand . Efter sejlturen skal vi besøge et " opiumsmuseum " .

I løbet af dagen bliver der også mulighed for at besøge de langhalsede kvinder i Karen-bjergstammen og / eller besøge Burma , hvis du ønsker dette .

 

karen mai 2

Longneck woman

 

Vi overnatter på " Imperial Golden Triangle hotel " ved den gyldne trekant og resten af dagen / aftenen er helt op til os selv - altså til fri disposition .    

 

golden triangle imperial resort

Golden Triangle Imperial Hotel

 

 

dag4 Vi starter dagen med morgenmad på vores hotel . Derefter skal vi besøge den gamle hovedstad , Chiang Saen .

Chiang Saen har tidligere været hovedstaden i Chiang Mai i det gamle Lanna-kongerige , som eksisterede i Nordthailand på samme tid som Sukhothai .

 

 

wat arum

Wat Arum

 

Efter besøget her fortsætter vi turen til Chiang Rai , hvor vi skal opleve det gudesmukke og meget anderledes Hvide tempel (Wat Arum) . Når vi har spist frokost skal vi på en dejlig cykeltur rundt i Chiang Rai med en lokal cykeltaxa .

 

 

cykel taxa

Cykal taxa i Chiang Rai

 

Dagen slutter med transport tilbage til Chiang Mai - til det hotel , som vi så booker til de næste dage af vores ferie . 

 

Udflugten inkluderer:
Alt transport
Engelsktalende lokalguide
Bamboo Rafting
Mad som program
Aktiviteter som program
Overnatninger i delt dobbeltværelse
Turen begynder fra og slutter i Chiang Mai

 

Visit Priser  :

 

  Voksen / Barn

Pris

(ved 2 personer) 

22.200 per person ( ca. 4620,00 d.kr. )

Pris

(ved 4 personer)

14.800 per person ( ca. 3208,00 d.kr. )

Pris

(ved 6 personer)

12.450 per person ( ca 2614,00 d.kr. )

 

 I den pris , som vi ser herover , er inkluderet hotelophold i dagene på turen og der er morgenmad og frokost - samt betalt for alle de oplevelser der er på turen .  

Book tur :  Turen bookes på dette link

 

 

 

overskrift Kanchanaburi

 

 

Og hvad er så egentlig " Kanchanaburi " for en størrelse ? . Tja det er faktisk Thailands tredjestørste provinsby , som ligger i en afstand af 130 kilometer vest for Bangkok . Kanchanaburi grænser op til Burma i nord-vest . Størrelsmæssigt så har Kanchanaburi et areal på 19,480 km2 . Der bor ca. 735.000 indbyggere i området og ca. 54.000 af disse bor i Kanchanaburi-town .

Området indeholder en smuk natur med mange Vandfald , Bjerge , Grotter , National parker og så den kendte flod : RIVER KWAI .

Man kan komme til Kanchanaburi fra Bangkok med busser og tog . Der kører faktisk dagligt busser og tog til området . Busserne afgår fra Bangkok`s sydlige busterminal . Turen i bus varer ca. 3 timer .

 

vejret koh mook

 

 

Kanchanaburi provinsen har tropisk klima og det er meget behageligt året rundt med varierende temperaturer der går fra 25 til 40 grader . Man deler området op i 3 sæsoner , som nævnt herunder :

1.  Perioden fra februar til maj er den varmeste sæson .

2. Fra slutningen af juni til oktober er der regntid .

3. Den koldeste tid er fra november til januar .

Og med hensyn til temperaturerne , så har perioden fra februar til oktober en gennemsnitlig temperatur på 25-40 grader , men i perioden fra juli til september kan der komme voldsomme regnskyl , som kan vare nogle timer , men som dog altid bliver efterfulgt af sol .

 

 

Oplevelser i nærområdet :

Kanchanaburi byder på forskellige oplevelser og lad os da lige nævne nogle stykker her : Som så mange andre steder , så er der selvfølgelig også en del markeder her . Markedet med mad er placeret tæt ved busstationen og dette marked har åbent dagligt fra klokken 18:00 . På dette marked finder man mange lokale Thai specialiteter og noget så spændende som " hjemmelavet slik " .

Et andet marked er " aftenmarkedet " - som også er der hver dag , men er placeret på to forskellige steder . På dagene mandage , torsdage og i weekenden er det placeret ved togstationen og de øvrige dage - tirsdage , onsdage og fredage , er det placeret ved busstationen .

Og så er der selvfølgelig også mange gode spisesteder her og der serveres alt fra pizza til thai-retter . Der er et par restauranter som måske lige er værd at fremhæve er :

1.  Blue Rice : Stedet her meget populært og der laves nogle helt fantastiske retter her .

2. Sri Rung Rueng : Her serveres der Thai-retter som er mixet med inspiration fra vesten .

 

    

 

udflugtsmuligheder kanchanaburi  mulighed

 

overskrift husbaad

New road guesthouse

New Road Guest House

 

Turen starter i Bangkok

Hvis vi booker turen på husbåd igennem Jysk Rejsebureau - kunne det være en mulighed at tage en dag eller to på deres hotel i Bangkok - New Road Guest House . 

Vi er opmærksomme på at dette sted er for unge mennesker - da vi har boet der før .... men det er en mulighed indtil vi skal med på bådturen . 

New Road Guest House ligger ved siden af ​​floden Chao Phraya i Bangkok og har både private ikke ryger-værelser og sovesals-inspirerede værelser. Der er gratis wi-fi overalt på overnatningsstedet.

New Road Guest House ligger i Bangrak-kvarteret, 10 minutters gang fra stormagasinet Robinson Department Store og 5 minutters gang fra den berømte Sky Bar . Flodbredden Asiatique ligger 15 minutters kørsel derfra med taxa eller tuk tuk . Den nærmeste skytrain station er Saphan Taksin BTS Station , som også har forbindelse til Sathorn-molen , hvor du kan tage med en long-tail-båd for at besøge den gamle bydels berømte vartegn langs floden Chao Phraya.

Alle værelser er indrettet i varme farver og har adgang til eget eller fælles badeværelse og har enten aircondition eller ventilator . Gæster der indkvarteres i senge på sovesalen , har adgang til deres eget personlige skab.

Restauranten på stedet serverer både thailandske og vestlige retter samt vegetariske retter og særlige diætmåltider hele dagen . Der serveres morgenbuffet hver dag fra kl. 7.00 til 11.00 . Der er desuden en kaffebar og velassorteret bar der er åben fra kl. 17.00 til midnat med gratis wi-fi på fællesarealerne.

Personalet i den døgnåbne reception er behjælpelig døgnet rundt og hjælper gerne med bagageopbevaring samt information om dagsture og lokale attraktioner . I lobbyen er der computere , som du kan benytte til at planlægge en tur i lokalområdet . Du kan deltage i flere forskellige aktiviteter, herunder ugentlige udendørs grillfester , drikkespil samt visning af live sportsarrangementer og film.

Bang Rak er et fantastisk valg for dem der er interesserede i praktisk offentlig transport , god stemning og gåture i byen .

 

husbaad2

 

Lige siden vi sidste gang var med på en husbåd - har jeg haft lyst til at prøve dette igen . Båden denne gang måtte bare gerne være lidt mere luksuriøs - uden dog at det skal være for vildt . Jeg fandt et tilbud på nettet som så tiltalende ud og lad os bare gå ud fra dette . Herunder vi jeg prøve at beskrive hver dag . Vi må så finde et hotel i nærheden hvor vi kan komme tilbage til ..... det må vi kigge på under planlægningen af turen - hvis vi skulle komme dertil .

Turen foregår på den uberørte og meget smukke sø Khao Laem . Søen kaldes også " De 1.000 ø`ers sø " og den er beliggende i det nordvestlige Thailand næsten helt oppe ved den burmesiske grænse . Khao Laem er et billedskønt område med et væld af grønne øer - strøet ud over søens blå overflade . Fantastiske bjergformationer og og en tæt bevokset jungle danner rammen om den insisterende ro. - En stilhed , som man især mærker, når solen går ned og alt bliver kulsort – på nær den funklende stjernehimmel , som netop derfor virker tættere på , end man måske nogensinde har oplevet det før. Hele tiden er man omgivet af storslået natur, som man får rig mulighed for at komme helt tæt på . Undervejs kommer man blandt andet til at vandre i tæt jungle og sejle på bambus-tømmerflåde ned af en flod .

Husbåden er bygget som en moderne udgave af de traditionelle thailandske husbåde , som lokalbefolkningen i dette område bor på . Denne tur er derfor helt i tråd med den lokale tradition og kultur , og der skulle være mulighed for en særlig autentisk oplevelse . Husbåden skyder en sagte fart på 5-7 kilometer i timen , men det er folkene der er med , der bestemmer rytmen om bord . Uanset om man foretrækker at sidde i en solbeskinnet lænestol med en kølig øl/sodavand og nyde det fantastiske natursceneri glide forbi , eller om man er til lidt mere aktivitet , så vil man få sine behov opfyldt på denne Lake House Adventure . Man kan tage en svømmetur, når man har lyst, eller gribe en fiskestang og fange aftensmaden , eller sejle om kap med husbåden i en kajak .

Kun ganske få rejsende besøger dette område af Thailand og kun ganske få rejsebureauer har tilladelse til at sejle rundt med husbåd på Khao Laem .
Husbåden danner en tryg og behagelig base for de eventyrlige oplevelser.

 

Hvornår er bedst på året at tage på denne tur ?

Turen kan gennemføres året rundt . Den bedste periode er dog fra november til februar , hvor det er mest tørt og temperaturen lavest - dagtemperaturen ligger her omkring 30 grader . Fra marts til maj kan temperaturen være noget højere . I perioden maj til november er vejret noget omskifteligt ,  og der kan forekomme tropiske regnbyger.

 

Og hvad så ?

Som udgangspunkt må vi antage at vi efter flyveturen fra Danmark vælger et hotel i Bangkok og at bådturen bookes igennem Jysk Rejsebureau Aalborg ..... der vil dog være en forhandling med dem om hele denne tur ..... fly ... hotel o.s.v ....... Vi er jo gode til selv at finde flybilletter - så måske vi kun køber bådturen af dem .... det må vi lige vende tilbage til .

 

 

Beskrivelse af turen dag for dag !! 

 

dag1 Bangkok - Khao Laem søen

Fra hektisk millionby til fredfyldt tropisk idyl !!

Turen starter tidlig morgen fra New Road Guest House i Bangkok , som ejes af Jysk Rejsebureau og derfor må vi lige have en snak med dem om vore muligheder hvis vi selv booker fly og hotel . Man bliver hentet her i minibus og bliver kørt mod Khao Laem søen . Afhentning på hotellet her sker ved 07.30 tiden - afgang er kl 08.00 . Vi forlader  så Bangkok og kører op mod den idylliske Khao Laem sø , hvor man så tjekker ind i de lækre kahytter først på eftermiddagen . Der er indlagt stop undervejs til søen - således at man lige kan spise lidt frokost .
 
 
room
 
Dobbeltværelse på båden
 
Båden stævner ud på søen og man kan nyde den første af mange magiske solnedgange fra dækket , inden der bliver serveret lækker aftensmad .

Overnatning på husbåd ( Morgenmad , Frokost , Aftensmad inkluderet  )
 
 
aften
Nat på båden 
 


dag2 I husbåd på Khao Laem søen

Der er mulighed for at starte dagen med en morgendukkert i søen inden der serveres morgenmad på båden . Programmet for denne formiddag er at vi skal besøge Coconut Island , som er en af de få øer i søen , hvor der dyrkes afgrøder på . Kokosmælken fra øen er af den bedste kvalitet og det er en fin oplevelse at udforske den meget store plantage her . Efter frokosten sejler vi mod klippeøen Bee Island , hvor båden skal kaste anker og blive natten over . Mens solen går ned kan man være heldige at spotte aber på øen.
 
Overnatning på husbåd ( Morgenmad , Frokost , Aftensmad inkluderet  )
 
 


dag3 I husbåd på Khao Laem søen
 

  Man kan efter morgenmaden udforske søen i en af husbådens kajakker eller snuppe en svømmetur inden båden sejler mod det smukke område " Pilog " . Undervejs kan man være med til at forberede frokosten i køkkenet , hvor der fremtrylles en fantastisk papaya salat og grilles kyllingekød . Før vi kan læne os tilbage og nyde maden , skal vi besøge " Bo Ong landsbyen " , hvor vi får et indblik i det daglige landsbyliv langt væk fra alfarvej . Der er også mulighed for se den hellige pagode , som kan besøges via en gangbro - dog er det kun mænd , der har adgang til selve området ved pagoden . Tilbage på båden sejler vi nu mod Pilog , hvor søen bliver smallere og klipperne rejser sig majestætisk omkring bredden . Kigger man mod vest kan man nyde solnedgangen over Burmas bjerge.
 
Overnatning på husbåd ( Morgenmad , Frokost , Aftensmad inkluderet  )
 
 
Bo Ong
Landsbyen " Bo Ong "
 dag4 Tid at sige farvel til husbåden
 

Det er tid til en sidste kajak tur og et forfriskende dyp i søen inden båden sejler sydpå til stedet , hvor vi skal afmønstre . Vi skal nyde en lækker frokost inden turen går tilbage til Bangkok , hvor vi ankommer først på aftenen . Der vil være stop undervejs , hvor man kan handle lidt snacks m.m.
Vi ankommer tilbage i Bangkok i løbet af aftenen.

Overnatning alle dage :
De 3 overnatninger på husbåden er i kahyt med toilet og bad . Husbåden rummer 4 pæne værelser med to store dobbeltsenge i hvert rum.
 

mulighed2
 

 overskrift Erawan Natiomal Park

 

Erawan Natinal park

 

Der er en del National Parker i området her omkring Kanchanaburi og flere af disse kunne være et godt udflugtsmål . Den første vi lige skal kigge på her er " Erawan National Park " .

Denne park er Thailands 12. største National Park , med en størrelse på 550 km2 og indeholder både bjerge og dale . Erawan National Park ligger 65 kilometer nordvest for Kanchanaburi . Det der bl.a. kunne være meget interessant at se her er det 7-etagers store vandfald , som er omgivet af rå jungle og nævnes som et af de smukkeste vandfald i Asien .

Der er også masser af plante- og dyreliv i parken , så med lidt held kan du se elefanter , en gibbonabe - et flyvende egern eller kongekobraer og Pythonslanger 15 .

I parken ligger også PraThatCave med drypsten og tapper hængende ned fra loftet og denne er også et besøg værd . 

Der skal selvfølgelig betales en lille indgangsafgift når man skal ind i parken og den ligger på omkring 200 bath .

Det er bedst at besøge vandfaldet i regntiden .    

 

 

mulighed 3

 

overskrift Sri Nakarin National Park

 

Sri Nakarin National Park

 

Den næste park som vi lige kigger nærmere på er " Sri Nakarin National Park " som ligger 110 kilometer nordvest for Kanchanaburi . Denne park indeholder foruden en smuk natur også Vandfald , Varmekilder og Grotter . Bjergene i parken er dækket af løvfældende skov med rigeligt dyreliv , som leoparder , loris ( doven-aber ) , flagermus , civets ( små blodsugende pattedyr ) og rigtig mange slags fugle .

Huay Mae Khamin Waterfall er også beliggende i denne park og der er to varme kilder i parken .

Der skal selvfølgelig betales en lille indgangsafgift når man skal ind i parken og den ligger på omkring 200 bath .

Det er bedst at besøge vandfaldet i regntiden .    

 

mulighed 4

 

overskrift Elephants world

 

elephants world

 

Elephant-world er et sted hvor man passer og plejer elefanter og stedet blev etableret tilbage i år 2008 .

Elephant World tager sig kærligt af gamle elefanter , som ikke længere kan arbejde i turist-industrien og det er meningen at de skal nyde deres " gamle dage " her i parken .

De besøgende har mulighed for at fodre og vaske elefanterne . 

Der skal selvfølgelig betales en lille indgangsafgift når man skal ind i parken og den ligger fra 650 bath til 1350 bath - afhængig af om man tager en halv eller en hèl dag i parken .

Stedet er åbent fra 08:00 til 18:00

 

 
 
 
overskrift Koh Mook
 
 
koh mook Jagter du den groenne smaragdHvis du jagter den grønne snaragd skal du vælge Koh Mook ........På Ø`en Koh Mook finder du en skøn blanding af lokalt liv fra forskellige befolkningsgrupper, og det er også en søvnig , fantastisk ø i bedste bounty stil . Hvis du vil leve livet i slowmotion så lad dig inspirere af de lokale selv , de tager nemlig tingene i det tempo , som de nu engang har lyst til.

Øen ligger kun en kort sejltur fra fastlandet , hvor det er muligt kan tage på ekskursioner i Chao Mai Nationalparken , men der er mere end det for øen gemmer såmænd også på sine egne naturvidundere . Der er strandene , som fuldt ud lever op til hvad du sikkert forventer af et thailandsk paradis , og så er der Smaragdgrotten – også kaldet Morakot Cave.

Grotten er meget besøgt , men det ændrer ikke på dens eventyrlige karakter . Man ankommer fra sø-siden og svømmer 80 meter igennem en tunnel til man når den smaragdgrønne oase , hvor vandet funkler i lysningen , og som er omgivet af høje , grønne klipper . Stedet er som taget ud af et Robinson Crusoe-eventyr , og tager du en god guide med på turen , er det endda muligt at navigere uden om de fleste turister , så I rent faktisk får følelsen af at være ( næsten ) alene i paradis ...... men man skal altså svømme 80 meter ind i en tunnel for at komme dertil , så det er nok ikke lige mig  11 .

Som alt andet på øen er også aftenerne meget rolige , men der er dog ganske hyggeligt i de små fiskerlandsbyer , hvor der er gode muligheder for at få lidt godt at spise.

Vejret på Koh Mook er bedst , når det er vinter i Danmark fra november til marts . I regntiden fra juli til oktober anbefales det ikke at rejse hertil.

 

vejret koh mook

Vejret på Koh Mook følger skemaet herunder !!

 

 
 
Phuket2
 
 
 
overskrift hotel koh Mook
 
 
 
overskrift Sivalai beach hotel
 
 
koh mook hotel3
 
 
Koh Mook sivalai Beach Hotel ( et 3+ stjernet hotel  )

Dette lille 3-stjernede resort med 60 villaer og værelser er virkelig et fantastisk sted på Ø`en . Der er simpelthen 180 graders strand omkring Sivalai Beach Resort , og så ligger det på en sandtange , der næsten som en finger stikker ud fra Mook-øen.

Koh Mook er stedet for dem, som ønsker nogle fredelige dage omgivet af turkisgrønt hav , og hvor man barfodet kan hengive sig til et liv i fred og ro og i pagt med naturen . Man hører kun lyden af bølgeskvulp og fuglekvidder, og så måske lige ind i mellem brummen fra en longtailbåd i det fjerne.

Det er nok ikke et sted man skal være i 14 dage 1 - men 3-4 dage tror jeg ville være fint og hotellet som jeg har fundet her - koster omkring en 500-kroneseddel i døgnet , for et dobbeltværelse i højsæsonen med morgenmad . Så det er jo ikke så galt .

Så jeg tror at vi på et tidspunkt vil tage nogle dage på Ø`en og tage disse dage som ren afslapning .  strand2

 

 

udflugtsmuligheder koh Mook

(Kommer senere )

 

 

 
 
 
 
overskrift koh lanta
 
 
 
Koh Lanta
 
 
Der er så mange der nævner Koh Lanta som et fantastisk sted , og det skulle vi måske kigge nærmere på . Vi har været der 2 dage i lavsæsonen for nogle år siden ..... og der havde vi næsten på fornemmelsen af at vi var de eneste turister på Ø´en . Men lad os lige kigge lidt på de oplysninger vi kan finde om øen :
 

Koh Lanta er en stor, grøn og bjergrig Ø med mere end 10 smukke strande , og der er små landsbyer og så er der en en nationalpark med gode vandrestier . Strandene er forskellige - alle med en hyggelig og afslappet atmosfære . På ø`ens vestlige side kan du nyde solnedgangen over havet.
Den mest populære strand er Klong Dao, som ligger tæt på havnebyen Saladan , og så er der den 3 kilometer lange Klong Kong Beach som er mere fredelig . Havnebyen Saladan byder på en hyggelig atmosfære , butikker , dykkershops , pandekageboder og lækre " pæle-restauranter " . Også Koh Lanta Old Town er en super hyggelig by med boder og pælerestauranter, hvor du sidder helt ude på vandet og spiser . Her er en dejlig stemning , og hver søndag morgen kan du besøge det herlige marked , hvor du kan købe dig fattig i spændende frugter , sjove krydderier og lækre madvarer . Faktisk er der marked hver dag et eller andet sted på øen , for det flytter rundt fra område til område . Koh Lanta har også mange gode muligheder for udflugter. Tag på vandretur i den flotte natur , og vil du ned under jorden, så hyr en guide i landsbyen Mai Kaeo til at tage dig på rundvisning i bjerghuler , hvor stalaktitter og stalagmitter funkler som diamanter , når lyset skinner på dem . Efter du har været under jorden , kan du måske tage ud på vandet og sejle gennem mangroveskovens fantastiske verden.
 
 
 

vejret koh mook

 
 
Phuket2
 
 
 
 
overskrift hotel koh Mook
 
 
 
overskrift hotelle laguna beach club resort
 
 
Laguna Beach Resort2
Laguna Beach Club Resort
 
 
Laguna Beach Club Resort ( et 3-stjernet hotel  ) 

Laguna Beach Club Resort ligger på den hvide sandstrand Khlong Dao på Ko Lanta og tilbyder værelser , Bungalows , udendørs pool, afslappende massagebehandlinger, cykeludlejning samt vandsportsfaciliteter . Du kan nyde en drink i baren , og der er gratis wi-fi.

Værelserne på Laguna Beach Club Resort har aircondition, pooludsigt, kabel-tv, værdiboks, minibar samt eget badeværelse med håndklæder og toiletartikler.

Mod tillægsgebyrer tilbyder overnatningsstedet også tøjvask, biludlejning samt shuttle transport . Personalet i udflugtsskranken kan hjælpe med billet reservations service og arrangere interessante udflugter.

Resortet har et privat strandområde og tilbyder cykel- og biludlejning . Du kan deltage i forskellige aktiviteter i området , herunder snorkling og dykning.

Ifølge vores gæsters uafhængige anmeldelser er dette deres yndlingssted på Koh Lanta .

Dette overnatningssted har fået en af de bedste karakterer i Ko Lanta for beliggenheden !

Gæsterne synes bedre om den i forhold til andre overnatningssteder i området.

 

 overskrift hotell Pearl beach Resort

 

Lantapearlbeach (2)

 

Lanta Pearl Beach Resort

 

Lantapearlbeach (1)

 

 

Et Resort som vi har fået anbefalet af nogle venner - er dette resort , som hedder : Lanta Pearl Beach Resort .

Resortet skriver " nogenlunde " sådan på deres hjemmeside :

 

Velkommen til Lanta Pearl Beach Bungalow Resort som ligger midt på den smukke Long Beach ( Phra Ae Beach ) , kun 70 m fra stranden og er et af ​​de ældste feriesteder på øen .

Faciliteterne på Resortet omfatter : Pearl Restaurant & Bar , en dykkerbutik , swimmingpool med poolbar , tur- og rejsebureau , gratis WiFi , bil / motorcykel / cykeludlejning , vaskeri , værdiboks . Selvfølgelig kan vi sikkert også give dig løsninger på eventuelle specielle ønsker .

Det er et sted, hvor din sværeste beslutning om dagen vil være , om du skal have en snack før din massage eller bare en friskpresset juice . Hvorfor ødelægge dagen med arbejde , når du kan blive forkælet hele dagen .

Priserne for bungalows i højsæsonen ligger på omkring 450 kroner - men skal sikkert bookes i god tid .

Man kan booke på dette link : http://www.lantapearlbeach.com/     Eller på de almindelig søgesider : booking.com o.s.v.

 

 

 
 
 
 
 
udflugtsmuligheder koh Lanta
 
mulighed
 
 
overskrift koh lanta oldtown
 
lanta oldtown1
 
 
Tag en tur ind til Lanta Oldtown ( Ban Lanta ) som ligger på Kog Lantas østkyst og du vil møde en blanding af de mennesker der bor på Ø`en . Om aftenen er det meget hyggeligt at gå i de flotte gamle handelsgader , hvor der sælges alverdens spændende varer . Det er også interessant at møde købmændene i boderne .
Handel i den gamle by er slet ikke noget nyt . Havnen var for mange år siden knudepunktet for handel mellem arabiske og kinesiske købmænd , som sejlede mellem havnene i Phuket - Penang og Singapore .   
 
 
 
 
mulighed2   overskrift heldagstur til Koh Rok
 
koh rok island
 

 

En speedbådstur er jo altid et hit når man er i Thailand og dèt er der også mulighed for her på Koh Lanta . Der er bl.a. mulighed for en hèlsagstur til Koh Rok Ø`erne - hvor der er en dejlig strand , og der bliver sikkert også mulighed for at snorkle mellem de farverige fisk der findes her .

Koh Rok Ø`erne ligger 50 kilometer syd for Koh Lanta og ligger i en Marine Park der hedder : Koh Lanta Marine National Park . Sigtbarheden under vandet her skulle være cirka 14-20 meter og der er derfor rigelig med mulighed for snorkling på turen .

Sejlturen til Koh Rok Yai og Koh Rok Noi tager cirka en time og der er mulighed for at se både klovnefisk og papegøjefisk her ...... I seljturen er også inkluderet en frokost , som indtages på en af Ø`erne . Efter frokosten vil der blive tid til afslapning på en af de hvide strande og bade i det lune vand .

Turen varer cirka 8 timer og der er afgang dagligt mellem 1 november og 30. april .

mulighed 3

lanta jungle safari

jeep

 

På Lanta Jungle Safari kommer vi til vi til den sydlige del af Ø`en Koh Lanta . Vi skal køre igennem den tropiske regnskov og på turen kommer vi til at besøge flere steder . Vi komme bl. a. forbi vandfaldet med Klong Jark stranden . Vi kommer også til at besøge Koh Lanta Yai National Park , hvor vi får mulighed for at se til andre Ø`er som Koh Mook og Koh Ngai .

På turen er der også inkluderet en frokost som indtages i Mai Pai Bay og efter frokosten er der mulighed for at nyde strande og bade .

Udflugten inkluderer:  
 Transport 
  Lokalguide
Entre til Nationalpark
Frokost med vand

   Voksen / Børn

Pris 

2500 bath / 1250 bath

Turen bookes her : Book her

 

 

 

overskrift muligheder 4

( Fra maj til og med oktober måned . )

 

 

 

overskrift HUA HIN

 

 

Khao Takiab :

khao Takiab1

 

Området er kendt for en af de større atraktioner som ligger her - nemlig abebjerget . Og ellers kan man nyde den hvide og relativt ikke så turistede strandlinje , hvor vandsport , spisning på stranden og nogle enkelte solstole er dagsordenen her . Khao Takiabs fordel er, at du undgår de store turistsmængder som der er  i Hua Hin , mens du stadig er kun 10 minutters kørsel fra den pulserende kystby - HUA HIN .

 

vejret koh mook

 

 

Hua Hin1

 

 

 

overskrift hotel koh Mook

 

overskrift hoteller Ban Chanchay

 

Vi har søgt på forskellige muligheder og der er enmer nok i området . Vil man bo billigt er der her en mulighed . Hotellet er 3-stjernet .

 

chan choy

Ban Chanchay

Faciliteter du vil elske

  • 260 m fra stranden
  • Placeret i hjertet af Hua Hin
  • gratis wi-fi på alle værelser
  • aircondition

 

 

chan choy beach

Stranden ved hotellet

 

Hotellet her ligger i den billige ende af prisskalaen og ved direkte booking hos hotellet fåes værelserne fra 1550 bath pr. nat ( ca. 310 kroner ) .

Man kan booke hotellet på følgende mail : Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Men inden du booker direkte - så check lige hvad du kan få hotellet til ved at booke på hotel.com eller en anden søgeside .....

Fra en bekendt har vi fået besked om at booke " værelse 209 " 9 .

 

 

Er man til lidt mere luksus - kommer der lige her en anden mulighed :

 

overskrift hoteller Baan Bayan Beach Hotel

 

baan Bayan Beach Hotel

 

Baan Bayan Beach Hotel - 4-stjernet hotel

 

 

baan Bayan Beach Hotel2

Stranden ved dette hotel

Priserne er selvfølgelig lidt anderledes her og kan fåes fra 600 kroner per. nat .

Der er rigtig mange muligheder lige her i dette område og man bør lige bruge lidt tid på at kigge på søge-siderne inden man booker .... tjek lige dentte link :

https://www.hotels.com/ho452921/?q-check-out=2019-05-28&tab=description&q-room-0-adults=2&YGF=14&q-check-in=2019-05-27&MGT=1&WOE=2&WOD=1&ZSX=1&SYE=3&q-room-0-children=0&referrerHotelId=622454

 

 

 

udflugtsmuligheder Hua Hinmulighed

overskrift Damnoen floating market

 

damnoen market

 

Damnoen Saduak er nok det mest populære flydende marked i Thailand . Det er fantastisk til fotomuligheder, og det rigtige sted som kan give dig et indblik i , hvad hvad de lokale sælger af mad og grøntsager . Tag endelig dertil tidlig om morgenen for at undgå varmen midt på dagen , men også for at se markedet i fuld aktivitet . De fleste turister der kommer til Thailand , ønsker at besøge et flydende marked , og mange af dem ender her , men lad dig ikke skræmme af dette .... du vil her få den " ægte oplevelse "  af et flydende marked . Selvfølgelig vil man her også finde mange varer , som også sælges på de obligatoriake markeder rundt omkring i Thailand , men går du forbi disse boder kommer du til en masse fødevare sælgere , som ikke bare giver fantastiske muligheder for flotte billeder , men også tilbyder et hav af smagsprøver , lige fra frisklavede kokuspandekager til bådnudler i smagfuld bouilon .

Afsæt god tid til at gå rundt på markedet . Damnoen Saduak Floating Market er det mest populære marked af èn simpel grund : Du er garanteret den ægte flydende markedsoplevelse !! 

Markedet ligger lidt over en times kørsel udenfor udenfor Bangkok , og den nemmeste måde at komme dertil er at deltage i en tur sammen med andre .

 

mulighed2

overskrift sam roi yot

 

Sam Roy grotte

 

 

Sam Roi Yot National Park dækker et meget stort område - ja faktisk ca. 99 kvadratkilometer ved den thailandske golf .

Navnet på Nationalparken " Khao Sam Roi Yot " betyder " Bjerget med de tre hundrede toppe ". Og dette henviser til den række af storslåede grå kalkstensbjerge , som på dramatisk vis hæver sig over parkens marsk og kystlinje , og starter allerede ca. 40 kilometer syd for Hua Hin.

Bjergudsigten er en del af stedets pragtfulde naturlige skønhed , men ferskvandsmarsken og dyrelivet ved kysten er også det, der giver parken sin miljømæssige betydning . De er vigtige yngle-områder for mange sjældne fuglearter.

Det er en god ide at tage på en sejltur, for at se de vilde fugle på en af de mange kalkstensøer nær kysten , eller du kan følge skovstierne mellem bjergene , og her nyde udsigten over parken.

Man kan komme til stranden Hat Laem Sala med båd eller ved at gå over en bakke fra landsbyen Bang Pu i parken . Her findes den kendte grotte med navnet " Tham Phraya Nakhon " , som har et stort hul , der giver solen mulighed for at skinne ned , så der kan vokse vegetation inden i grotten . Der er rigtig mange andre grotter i parken , som kan udforskes . De mest besøgte er Tham Sai og Tham Kaeo , som er rig på stalaktitter og stalagmitter. Hvis man vil udforske grotterne , kan man leje olielamper i en nærliggende landsby.

Hvis én dag ikke er nok til at udforske nationalparken , er der mulighed for at bestille overnatning ved Hat Sam Phraya , som er en rolig strand med fyrretræer i parken .

Man kommer nemmest til Sam Roi Yot med bil fra Hua Hin . 

 

mulighed 3

 overskrift kuiburi park

 

kuiburi national park

 

 

Kuiburi Natiomal Park er kendt for at være det bedste elefant- og Gaur-sted i Thailand . Man er det næsten 99% sikker på at komme til at se elefanter på en hvilken som helst dag i året.

Parken blev etablèret i året 1999 . Kui Buri National Park er beliggende i Tenasserim Hills i Prachuap Khiri Khan-provinsen . Skoven består af tørre og fugtige stedsegrønne skove , med træer som Dipterocarpus tuberculatus , Hopea odorata , Terminalia chebula og forskellige arter af palmer .

GaurNationalparken er hjemsted for en af ​​de største samlinger af Gauers i hele Thailand , med en anslået mængde på omkring 100 styk og omkring 320 elefanter ( optalt i 2016 ) . I december år 2013 blev 24 Gaurs fundet døde i Nationalparken .

En efterfølgende klinisk test konkluderede , at dødsårsagen var bakteriel , og  ikke kemiske stoffer . Efter denne hændelse blev nationalparken lukket i 8 måneder og genåbnet igen i august 2014 . Få år senere blev en besætning på omkring 70 Gaurs spottet græssende nær en af ​​rangerstationerne .

Selv om nationalparken ikke har så mange pattedyr som i nærliggende Kaeng Krachan National Park , så er det nok det bedste sted i hele Thailand hvor man kan se nogle få arter takket være de let tilgængelige åbne områder . Bortset fra elefant og gaur er de andre forholdsvis almindelige pattedyr , dyr som :  " golden jackal " , hjorte , langur , burmesisk hare , " malayan porcupine " og vildsvin . Andre interessante , men mere sjældne pattedyr er den hvidhårede gibbon , leopard , malaysisk tapir ,  asiatisk vild-hund.

Nogle af de fugle, der kan findes i Kuiburi Nationla Park  er " cattle egret , red junglefowl , creasted fireback , Indian roller og Asian openbill " .

 

Kuriburi`s hovedkvarter har en campingplads med et besøgs center og nogle grundlæggende faciliteter , men ingen restauranter . Telte er til leje på besøgscenteret fra 270 Baht for en nat - inklusive tilbehør . Der er en 3 værelses bungalow med 2 toiletter til 1.800 Baht per nat . Eget telt tilladt for 30 Baht per nat .

Det anbefales de besøgende at lave en dagstur til " wildlife området " fra de nærliggende byer som Hua Hin , Pran Buri eller Kui Buri . " Wildlife området " ligger nord for hovedkvarteret , ved et område der hedder " Huai Leuk " , det er ret langt nord fra hovedkvarteret . Der er ingen offentlige transportmuligheder for at komme til " Wildlife området " . De besøgende skal selv arrangere en privat transport for at komme dertil .

Når man kommer til " Huai Leuk Wildlife Watching Area " skal man derfra leje et safari-køretøj med chauffør , og private køretøjer får ikke lov til at passere grusvejen til området . En tur med et safari-køretøj koster 850 Baht pr. gruppe for max 8 personer ( februar 2019 priser ) , og kan kun arrangeres ved ankomsten til området . Prisen for at leje bil fra hovedkvarteret er 950 Baht . Besøgende anbefales derfor at køre til " Wildlife området " i stedet for at køre til hovedkvarteret.

" Wildlife området " er åbent dagligt fra 14:00 til 18:00 . Besøgende anbefales at besøge området sidst på eftermiddagen , da der ikke vil være meget dyrelivs-aktivitet på de tidligere timer . Dyrene bliver gradvist mere aktive fra omkring kl. 15.30 . Besøgende fra Hua Hin anbefales at køre fra byen omkring kl. 13.30 . Besøgende får ikke lov til at komme ind i " Wildlife området " efter kl. 17.00 ,  men er man indenfor , kan turen fortsætte til kl. 18.00.

Regntiden i parken er fra maj til november med kraftigst nedbør i maj og august til november , mindre regn juni-juli . Det er sjældent , at parken helt bliver lukket på grund af regn , men tilbage i 2018 lukkede parken to gange i flere dage på grund af oversvømmelse .

Indgangsgebyret er 200 THB for udlændinge ( børn 100 THB ) , 40 THB for thailandske borgere ( børn 20 THB ) og 30 THB for biler ( februar 2019 priser ) . Entrébilletterne gælder både for hovedkvarteret og området for dyreliv.

Der er ingen campingpladser eller andre boliger til udlejning ved " Wildlife området " .

Det lyder altsammen som en spændende tur - men skal nok planlægges sammen med en " tur-arrangør " i Hua Hin hvis vi skal prøve denne tur .

 

 

 

Siden er sidst opdateret i maj 2019


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen