Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

  overskrift2 Flyvende hunde

 

51447838 10218614935904189 2281398580805632000 n

Boonthai Thongdaeng ved templet WAT PHO KHLA

 

Flagermustempel

Har du lyst til at se nogle store flagermus , så er der hèr en mulighed .

 

Vi har endnu ikke selv besøgt dette sted - men nogle af vore gode venner - Henning H. Mathiesen og hans Thailandske kone Boonthai Thongdaeng - har besøgt stedet i februar 2019 og har sendt os billederne som bruges på denne side , og det siger vi pænt " tak for " happy.

 

Hvis du tidligere har været i Thailand - vil du vide at det vrimler med Templer over alt og man synes jo at de allesammen ligner hinanden - men der er dog nogle stykker der stikker ud fra mængden og èt af dem er " Flagermus Templet WAT PHO KHLA " , som ligger i provinsen Chachoengsao . Denne Provins ligger et par timers kørsel øst for Bangkok . Stedet er åbenbart ikke så turistpræget , så det vil ikke være en tur du finder på blandt de sædvanlige udflugtsmål , men du kan hyre en taxa til turen og fra Bangkok vil sådan en tur koste omkring 2000-3000 bath ( ca. 400 - 600 d.kr. ) - lidt afhængig af din forhandlingsevne .

Vi vil prøve at beskrive stedet her .

 

50990863 10218614932624107 5775759555942154240 n

 

Som nævnt - så vil du kunne opleve flagermus her , men det er ikke flagermus som du sikkert kender dem . Det er " flyvende hunde " og de hænger i træerne - i tusindvis . Flyvende hunde er en speciel type flagermus der adskiller sig fra de almindelige flagermus på flere måder . De kan blive meget store - op til 40 centimeter lange og et vingefang på over 1,5 meter 15. De spiser ikke insekter men frugter og nektar fra blomster .

Almindelige flagermus er jo blinde og bruger ekkolokalisering - men flyvende hunde bruger synet og deres lugtesans til at finde vej .

 

Og hvorfor hedder de så flyvende hunde ?

 

Det gør de simpelthen fordi , at mens almindelige flagermus har et spidst hoved der lidt ligner en mus , så har disse store flagermus her et hoved der ligner et hundehoved .

Det latinske navn lyder des­uden også lidt il­de­vars­lende , især med tan­ke på, hvor sto­re de kan blive : Pteropus vampyrus

 

51544743 10218614933264123 6675682172277358592 n

 

Flagermusene hænger overalt i træerne rundt omkring på templets grund , og de er ikke så meget natdyr som almindelige flagermus , så du vil kunne opleve nogle af dem tage en flyvetur . Og her skal du nok lige være forberedt , for selv om du måske inden besøget , har læst at de er store , så er de helt sikkert meget større end du havde forestillet dig . Du kan bedst opleve flyveturene omkring et vandbassin ved siden af templets ordinationshal , hvor du har frit udsyn mellem træerne.

Når mørket så småt indfinder sig, bliver de mere aktive . Så vil du kunne se flere og flere lette for at flyve ud for at finde deres yndlingsspise , nemlig moden frugt.

Nu befinder flagermusene sig jo i et tempel i Thailand , så der er også lidt religiøsitet og myter om dem . Det hedder sig, at flagermusene respekterer templet , så selvom de godt kan lide mangofrugter, så spiser de ikke angiveligt ikke dem på templets træer . Munkene vil også kunne fortælle dig , at under en særlig ceremoni , der varede i ni dage tilbage i 1957, forsvandt flagermusene helt indtil ceremonien var overstået . Og da en særlig vellidt munk døde i 1966 , blev flagermusene i flere dage hængene i træerne i stedet for at flyve ud efter føde hvad fanden.

 

Absolut et besøg værd næste gang du kommer i dette område !!

 

Siden er sidst redigeret februar 2019

 

 

Siden her er pænt besøgt - men vi vil gerne ud til mange flere læsere . Du kan hjælpe os med dette ved at give os et " synes godt om " eller " del " ...... Klik lige herunder .

På forhånd tak

 Spørgsmålstegn

Hvad har jeg glemt

Klik her : HUSK !!

 

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

                                        Har du                   kontakt2                              mail2

                     mail@poullarsen.net

            l+p7

  

  

 

 

          Vi vil svare så godt vi kan.

                     overskrift 570

 

   

 

skriv2

Skriv en kommentar til os :

RIS & ROS

 

   

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen

Eller denne : Solbutikken

sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

Gå til toppen