Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

overskrift udflugtsmuligheder Surat Thani

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Surat Thani og du kan her se hvad du kan opleve i Surat Thani og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan derfor sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .

Der vil først komme lidt information om Surat Thani og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

God fornøjelse !!

 

alt her på siden er fra Surat thani

 

hvad ved vi om.Surat ThaniJPG

kortDen gennemsnitlige Thailand-besøgende har sandsynligvis aldrig tilbragt mere end et par timer i Surat Thani . Som et transportknudepunkt til østkysten af ​​de thailandske øer kommer de fleste og går samme dag og opdager aldrig byens hemmeligheder.

Det er sådan en skam ! Vær ikke som masserne . I stedet for skal du tage dig tid til at udforske Surat , og du vil blive belønnet med vanvittigt velsmagende thailandske mad , øde strande , hemmelige vandfald og unikke attraktioner , som ingen andre har hørt om .

En Engelsk lærer fortæller at det tog ham et halvt år at bo og arbejde som en engelsk lærer i Surat for at opdage alle dets skjulte perler . Selvom der næsten intet umiddelbart er æstetisk smukt ved Surat , vandt det ham stadig . Han følte sig overbevist om , at det kan gøre det samme for dig - hvis du giver det en chance.

Hvor er Surat Thani ?

Surat Thani er hovedstaden i provinsen med samme navn . Den ligger på den mudrede Tapi-flod , der strømmer ind i Thailandsbugten . Koh Samui og Koh Phangan er også i Surat Thani PROVINCE , men selve byen er adskilt . Lokalbefolkningen er vant til rejsende , der passerer gennem deres vej til disse øer , så de kan blive overrasket over at høre , at du faktisk har valgt at opholde dig selve byen et stykke tid .

" Set udefra " er Surat en mellemstor thailandsk arbejderby . Den er kendt som en gennemgående by af ø-bundne backpackere . Den er omgivet af gummitræer og kokosnødder . Tja , måske det ikke lyder særligt spændende endnu , men bare vent . Døm ikke en bog efter dens omslag.

Ophold dig i Surat et stykke tid , og du vil opdage , at den er placeringen for en overflod af originale dagsture , ægthed og bogstaveligt talt den bedste thailandske mad nogensinde , der gør Surat til en sådan speciel thailandske by .

Det har den perfekte beliggenhed

Den første ting du vil opdage er at Surat har den ideelle placering . Det gør byen til et populært springbræt til mange af Thailands største attraktioner . Udnyt mulighederne når du er i byen og tjek nogle af disse populære steder , der let nås fra Surat via busstationen , togstationen eller fra molen :

 

East Coast Islands:

 

Koh Samui : 2 timer med færge

Koh Phangan : 4 timer med færge

Koh Tao :  Med natfærge ( 7 timer )

 

West Coast destinationer:

 

Khao Sok Nationalpark : 2 timer med minibus

Tonsai Beach / Railay : 3 timer i minibus til Krabi + 15 minutters tur med longtailbåd.

Koh Phi Phi : 4 timer i tog / bådkombination fra Surat Thani togstation.

Koh Lanta : 4 timer i minibus

 

cirkler2

 

 

overskrift Koh Samui

samui beaches

 

1Som det er angivet i teksten længere oppe , så kan du komme til Ø`en Koh Samui på to timer med en færge her fra Surat Thani . Vi har et helt afsnit om Koh Samui et andet sted her på hjemmesiden , derfor skriver jeg selvfølgelig ikke dette igen - men bare henviser til denne side med et link : Koh Samui

cirkler2

overskrift Koh Pha ngan

koh phangan karte

 

2En anden af de Ø`er som du kan komme til fra Surast Thaini , er Koh Phan-ngan . Det tager kun 4 timer med færge for at komme derover . Også her har vi et helt afsnit om denneØ her på hjemmesiden og igen nøjes vi med et link til denne side og det kommer her : Koh Pha-ngan

cirkler2overskrift Khao Sok National park

Khao Sok National Park 1

 

3Khao Sok National Park er en del af verdens ældste regnskov , og består af 739 km² stedsegrøn regnskov og hundredvis af kalkstensbjerge som majestætisk skyder op af jorden.

Nationalparken er visse steder så tæt bevokset , at den stadig ikke fuldt ud er undersøgt. De steder man har undersøgt , har man talt ca. 200 blomsterarter pr. hektar . Her findes bl.a. verdens største blomst, Rafllesia, som får en blomsterkrone på ca. en meter. Der er desuden mange former for orkideer, bregner og palmer.

Dyrelivet i Khao Sok national park er også unikt. Variationen af fugle er stor og en af de største fuglearter i nationalparken er Næsehornsfuglen, som med sine 70-80 cm højde og det store horn som sidder på toppen af overnæbbet er et imponerende syn.  Der er desuden mange pattedyr i området – vilde elefanter, tigere, bjørne og flere typer aber, herunder gibbonaber.

De væsentligste årsager til at tage til Khao Sok national park er for at opleve den smukke natur, og få nogle specielle elefantoplevelser, sejle i kano på Khao Sok Floden og hvis du vælger at overnatte i Rainforest Camps luksus telte, at blive vækket af gibbonabens morgenkald.

Klima
Khao Sok er regnskov og derfor er der altid en høj luftfugtighed og i højsæsonen når temperaturen i gennemsnit 33 grader. Vejret i en regnskov kan hurtigt ændre sig men hvis du rejser fra december til april er solen næsten garanti og regnvejr skal du ikke være bekymret for, selvom der selvfølgelig altid kan komme en byge. I lavsæsonen kan kraftige byger hurtigt opstå og et tyndt regnslag kan være en god idé. Du kan nemlig sagtens tage til Khao Sok i lavsæsonen , oplevelserne er store og temperaturen stadig 30 grader . Klimaet i Khao Sok nationalparken er tropisk.

Klimatabel Khao Sok

Rafflesia 80 cm

Rafflesia blomsten - bliver ca 1 meter i diameter ( er verdens største blomst )

5550 næsehornsfugl 2 RT2880

Næsehornsfuglen

cirkler2overskrift Angthong Marina Park

ang thong national park

 

( Vi har selv besøgt denne Marina Park )

4Mu Ko Ang Thong National Park blev etableret som en nationalpark i 1980 og er en Ø-gruppe på 42 øer , der dækker 102 km² ved kysten af ​​den thailandske Surat-provins i Thailand . Parken er registreret som Ramsar site ved Ramsar Convention , en international traktat om anerkendelse af vigtige vådområder. Mange kilder der henviser til øerne skriver dette som "Angthong" , men det er forkert, "Ang Thong" er den korrekte stavning og betyder "golden bassin".

Øerne dækker 18 km² af parken, de største er Koh Phaluai , Koh Wua Tajaph, Koh Mae Ko, Koh Sam Sao , Koh Hin Dap , Koh Nai Phut og Ko Phai Luak . Højeste top ligger på Ko Phaluai med 396m over havets overflade . Øerne består hovedsagelig af robuste og stejle kalkstenbjerge , grotter og indre søer. Der er en nomadisk landsby ved Ko Wua Ta Lap og en anden på Ko Phaluai, de andre øer er ubeboede.

Skovene består hovedsagelig af tørtblomstrende skov på større øer , også kalkstenskov og mindre plantet mangrove skov omkring strande og bugter . Blandt planterne er Ang Thong Lady Slipper Orchid ( Paphiopedilum Ang Thong ) en endemisk art, der kun findes i Mu Ko Ang Thong National Park.

Paphiopedilum

Paphiopedilum Ang Thong

Mængden af ​​dyrearter er begrænset , 16 pattedyr , omkring 50 fuglearter , 14 reptiler og 5 amfibiske arter. Nogle af pattedyrsarterne på øerne er dusky leaf monkey ,  long-tailed macaque , leopard cat , fishing cat , wild boar and smooth-coated otter. Få fuglearter er collared kingfisher, white-bellied sea eagle, brahminy kite, black baza, oriental pied hornbill, eurasian woodcock, pacific reef heron og common hill myna.

Smooth Coated Otter

Smooth-coated otter.

Common Hill Myna

Common hill myna

Der er få dykkersteder ved de nordlige øer, men de er faktisk mere ideelle til snorkling . Den gennemsnitlige dybde på havet er omkring 10 meter med lav sigtbarhed på grund af tungt sediment fra Tapi-floden fra fastlandet. Dykning på en af ​​koralhavene kan give mulighed for at se marine arter som green sea turtle , hawkbill sea turtle and yellow-spotted trevallies . Bedste dykningstid er februar til oktober med den bedste synlighed omkring marts / april.

Inspireret af romanen "The Beach" af Alex Garland var Ang Thong et af de primære destinationer for backpackere i Thailand i mange år, indtil den efterfølgende film med Leonardo Di Caprio kom ud . Mens strandscener fra filmen blev filmet på Koh Phi Phi i Krabi-provinsen, blev hoppescenen fra vandfaldet filmet på Haew Suwat Waterfall i Khao Yai National Park.

Haew Suwat

Haew Suwat Waterfall

Hovedkvarteret og nogle grundlæggende faciliteter er placeret på Koh Wua Ta Lap . Adgangsbillet er 300 THB for udlændinge ( børn 150 THB ) og 40 THB ( børn 20 THB ) for lokale turister ( juli 2016 pris ). Kun licenserede rejsearrangører får adgang til parken . Den anbefalede måde at besøge parken på er at leje en båd i gruppe og aftale både rute og destinationer . Ang Thong ligger 28 km fra Koh Samui og 32 km fra Koh Pha Ngan.

Nationalparken er lukket i november og de første tre uger af december.

Ko Wua Ta Lap

Koh Wua Talap er hovedøen , hvor hovedkvarteret og de grundlæggende faciliteter er placeret . HQ er beliggende i Kha Bay ved den nordøstlige ende af øen . Der er to hvide strande på øen , en ved hovedkvarteret , og den anden på den modsatte side af øen mod vest og er tilgængelig ad en 700m lang gåtur gennem skoven.

HQ-området har bungalows , campingplads , besøgscenter, restaurant / butik og en ranger station. Mens et to personers telt koster 250B og kan lejes fra besøgscentret , skal bungalowsne bestilles på forhånd fra Department of National Parks , Wildlife and Plant Conservation hjemmeside . Der er kun 5 bungalows , og de koster 500 Bath for 2 soveværelser.

Den hvide strand byder på aktiviteter som svømning , snorkling og kano / kajak-roning .

Koh Wua Ta Lap

Ko Wua Ta Lap

Wua Ta Lap viewpoint

Den spektakulære panoramaudsigt, som er parkens hovedattraktion , tilgængelig ved en 500 m lang stejl sti fra hovedkvarteret . Stien er ikke for folk med svagt hjerte , turen tager absolut mindst 25-30 minutter at gå , og har reb for at støtte og vise vejen op. Viewpointet giver en fantastisk udsigt over alle øer.

feb16 0497

Stien der går op til viewpoint

feb16 0515

Det sidste stykke vej op til toppen - her er det Mogens fra vores tur i 2016

feb16 0522

De seje nåede toppen

udsigt fra toppen

Ja og det var hele turen værd

advarselNu har vi selv været på denne tur og vi vil godt advare folk med dårlig hjerte og folk som er svagt gående mod at tage turen til tops her . Husk på at du også skal ned igen ... Det er en mega hård tur .

Bua Bok Cave

En grotte der er bestående af stalagmiter og stalaktitformationer, er tilgængelig med 1 km vandretur fra hovedkvarteret.

Bua Bok Cave

Bua Bok Cave

Koh Mae Ko

Betydningen af ​​moderøen , Koh Mae Ko er øen med smaragd saltvandssø , kaldet Thale Nai , der er forbundet med havet , og har undervandsgrotter. En sti , der tager 20 minutter at gå , fører fra en nærliggende strand til et fantastisk viewpoint over en sø ( lagune ) . Søen er omgivet af kalkstensklipper. Øen har også få hvide strande.

Lagune

Lagune ved viewpoint

Ko Sam Sao

Denne Ø er beliggende på østsiden af ​​Koh Mae Ko , og har flere strande , stor koralrev og en campingplads . Telte er til leje fra HQ men kun på Ko Wua Ta Lap . Der er ingen butikker eller restaurant på øen. Vandet til bruserne samles i en vandbeholder fyldt med regnvand , for det meste vil der ikke være noget vand.

Den hvide strand ved den nordlige ende af øen har en mindre naturstenbue bøjet ud til havet.

koh sam sao beach speedboats big

Ko Sam Sao

cirkler2Overskrift Koh Tao og Koh Yuan

Koh Tao og Koh Nang Yan

 

5Ja , det er nemt ... også denne ø her vi beskrevet andet sted på vores hjemmeside her , så vi nøjes igen med at skrive linket til denne side og du skal bare klikke her : Koh Tao & Koh Yuan

cirkler2overskrift Ratchaprapha Damratchaprapha dam 1

 

6Den pragtfulde Cheow Larn-sø , der ligger i hjertet af Khao Sok Nationalpark , er et af ​​de smukkeste steder i Thailand . Omringet af jungelklædte bjerge og med hvirvelige kalkstenskarst og nedsænkede træer , der bryder vandets overflade , er det et spektakulært sted at besøge . Næsten fantastisk , da landskabet er det faktum , at denne massive sø i det sydlige Thailand ikke eksisterede før 1980'erne .

Ratchaprapa Dam1

Ratchaprapa Dam2

Ratchaprapa Dam3

Ratchaprapa Dam og Cheow Larn-reservoirprojektet

Cheow Larn Lake blev oprettet efter opførelsen af ​​Ratchaprapa-dæmningen i 1982 . Denne vandkrafts dam blev bygget for at levere elektricitet til Surat Thani og andre dele af det sydlige Thailand . Som en del af det bredere Cheow Larn-projekt blev dæmningen og reservoiret konstrueret til oversvømmelseskontrol, kunstvanding og fiskeri.

 

Ratchaprapa Dam4

Med søen på omkring 30 kilometer lang og bassin-området på 165 kvadratkilometer , tog det næsten et år at oversvømme dalen og regnskoven , som besatte landet her . Nogle landsbyboere skulle genbosættes, og ud over at modtage økonomisk kompensation og jord blev der oprettet alternative landbrugsprogrammer for at gøre det muligt for dem at opretholde deres levebrød . Ratchaprapa Dam blev formelt åbnet af kongen af ​​Thailand i 1987.

Dyreliv og planteliv

Området Cheow Larn Lake er hjemsted for en mangfoldig vifte af dyreliv og planteliv, der trives midt i øerne, nedsænkede træer, huler, bjerge og tæt jungle . Da meget af landet omkring søen er utilgængeligt og udpeget som dyrelivsreservater , understøtter det beskyttede habitat mange arter af fugle og fisk samt større dyr , herunder elefanter og vild-katte . Området Cheow Larn Lake er også hjemsted for en lang række planter , herunder den berømte Rafflesia , en af ​​de største blomster i verden.

 

Ratchaprapa Dam8

 
 
Ophold i flådehuse ved søen
Der er over et dusin forskellige flydende bungalows , der er samlet omkring Cheow Larn Lake . I henhold til politikkerne i Khao Sok Nationalpark er licenser til at eje og drive disse bungalower reguleret . Licenser udstedes kun til efterkommere af de originale familier fra Cheow Larn-landsbyen eller nationalparkens embedsmænd . De flydende bungalower varierer i pris og komfortniveauer , men alle giver en unik mulighed for at sove i den stille vildmark og vågne op til en fantastisk udsigt . Kajakker kan lejes fra de fleste bungalower til selvudforskning af vandveje . Bookinger til de flydende bungalower kan foretages via tour kontorer , når du ankommer til Khao Sok.
 
Hvordan man kommer til Ratchaprapa Dam og Cheow Larn Lake ?
Adgangspunktet til søen og dæmningen er i Ban Ta Khun-distriktet i Surat Thani-provinsen . Hvis du rejser på egen hånd , er Ratchaprapa-dæmningen tydeligt skiltet på thailandsk og engelsk , når du kommer til byen Ban Ta Khun på rute 401 . Følg derefter skiltene til dæmningen , der er cirka 15 km væk . Du passerer gennem et kontrolpunkt , når du nærmer dig dæmningen , og du bliver også nødt til at betale gebyret for nationalparken ( 300 baht for voksne , 150 baht for børn ) i en god afstand , før du kan gå på en af ​​longtailbådene på søen.
 
 
Ratchaprapa Dam5
 
 

De fleste turister til Ratchaprapa Dam og Cheow Larn Lake besøger stedet på en dags-tur, selvom det er muligt at overnatte på de flydende bungalower , der er nævnt ovenfor . Der er få andre indkvarteringsmuligheder tæt på søen , og mange turister , der besøger Khao Sok , vælger at bosætte sig tættere på Khao Sok Nationalpark hovedkvarter og besøgs-center , som er cirka 50 km væk mod vest. Ethvert pensionat og rejsekontor i Khao Sok kan arrangere en dagstur til Cheow Larn Lake for dig . Priserne varierer afhængigt af længden på turen , og i de fleste tilfælde udelukker de indgangsgebyret til nationalparken , som du betaler selv ved ankomst . Som et estimat kan du forvente at betale mindst 1.500 baht for en dagstur arrangeret fra tour kontorer eller resorts i Khao Sok-området .

 

Ratchaprapa Dam6

 

På en typisk dagstur forlader du Khao Sok Nationalpark kl. 9. Derfra kører du med minibuss til byen Ban Ta Khun og har et kort stop for at besøge markedet og købe vådt vejrudstyr eller sko . Uanset hvilket tidspunkt på året du besøger Khao Sok , kan vejret hurtigt ændre sig . Det kan regne kraftigt på den ene del af Cheow Larn-søen med klar blå himmel et par kilometer væk . Det anbefales at tage solbriller , solhatte , en regnjakke eller poncho og en vandtæt taske til dit kamera eller din telefon.

Ved ankomsten til søen tages du med på en longtailbåd til et krydstogt på en times tid , før du stopper ved en af ​​de flydende bungalower , hvor du får mulighed for at svømme i søen før frokost . Kryds-togt`et genoptages derefter, og afhængigt af sæson eller vejr kan du tage en vandretur eller besøge en grotte . Sørg for, at du bærer fodtøj med et anstændigt greb . Hvis du besøger grotter , får du flashlys til at spænde fast på hovedet , men ingen hjelme . Vær meget forsigtig . gulvene er glatte , og forholdene kan være farlige . Ved et tidligere besøg i Pra Kay Petch Cave bankede tre ud af de ti personer fra en båd deres hoveder i grotten , inklusive en mand , der gled og faldt på hans bagdel . En forespørgsel til guiden om hvorfor de ikke leverede hjelme , svarede han  " du skal ikke bekymre dig ". Derefter fortsatte han med stolthed at fortælle mig , at ingen blev hårdt . Men på en anden tur en turist ført til hospitalet efter at have få en flænge i hovedet . Andre grotter er muligvis mindre farlige og andre guider mere ansvarlige , men i betragtning af valget igen ville jvi nok råde til at vente udenfor grotten .

Båden vender tilbage til molen sent på eftermiddagen , hvor din mini-van normalt derefter kører den korte køretur til Ratchaprapa Dam og udsigtspunktet for et kort stop for fotos , før du tager dig tilbage til dit ophold . En tur til Cheow Larn Lake er et must-do , hvis du besøger Khao Sok . Det er virkelig en forbløffende beliggenhed med fantastiske kulisser.

cirkler2overskrift Phra That Chaiya

Wat Phra Chaiya

 

7Phra Borommathat Chaiya er et fantastisk turiststed i Surat Thani . Det er en gammel Chedi . Denne gamle Chedi eller sagt i bredere vendinger tempel , er berømt for at indeholde Buddha relikvier. Disse Buddha-relikvier i Phra Borommathat Chaiya holdes i høj agtelse af lokalbefolkningen og respekteres . Phra Borommathat Chaiya er også steget i popularitet for at have fremtrædende indflydelse på Srivijayas religiøse arkitektur. Oprindelsen stammer fra over 1.200 år siden . I den hellige gårdhave i Phra Borommathat Chaiya findes også adskillige skulpturer og Buddha-billeder . Phra Borommathat Chaiya ligger 54 kilometer nord for provinshovedstaden og har en uberørt placering i Chaiya , en af ​​de ældste byer i Thailand . Denne by var engang den regionale hovedstad i Srivijaya kongeriget fra det 5. til det 13. århundrede . Men når man vender tilbage til funktionerne i Phra Borommathat Chaiya , der har skabt enorm indflydelse på besøgendes sind , kan det siges, at dette hellige tempel er placeret midt i en genopbygget pagode i Srivijaya-stil . Skønheden ved denne Chedi er virkelig langt ud over hvad ord kan beskrive . På et besøg i Phra Borommathat Chaiya vil du også sige dette . 

cirkler2overskrift Suan Mokkhaphalaram

Suan Mokkhaphalaram 1

 
8Stedet er almindeligt kendt som Suan Mokkh ( Liberation Garden ) og det moderne skovkloster blev grundlagt i 1959 af den afdøde Ajahn Buddhadasa Bhikkhu , en af ​​Thailands mest berømte munke . Dette 150 hektar store skovtempel kaldes tidligere Wat Than Nam Lai og ligger ved siden af ​​hovedvej nr. 41 , cirka 50 kilometer nord fra Surat City . ( eller ved kilometer-stenen med 134 markør ). Suan Mokkh er indrettet i en fredelig atmosfære , der er befordrende for meditation eller overvejelse af livssyn . Templet i sig selv er intet andet end en kombination af naturlige sandgrunde og klipper, plantet med træer . Der er ingen detaljerede stupas og kapeller som andre templer , kun et sted , der holder en virkelig i harmoni med naturen . Buddhadasa Bhikkhus-filosofien er universel . Det er kombinationen af ​​zen , taoist og kristne elementer med Theravada-buddhismen . Derfor har hans lære tiltrukket mange thailændere og udlændinge , især dem , der er ivrige efter at se indad og tilpasse sig naturen . Det åndelige teater er en interessant attraktion for afslappede besøgende . Det indeholder kunstgenstande , tegninger og digte , der er relateret til Buddhas lære , hvor Buddhadhasa Bhikkhu beskriver en billedlig fortolkning af Dharma . Bygningen udstiller også en mangfoldig blanding af thailandske , egyptiske , kinesiske , indiske , japanske , tibetanske og europæiske vægmalerier og skulpturer . Suan Mokkh , som er et ideelt sted for meditation for seriøse besøgende , tilbyder meditationskurser for udlændinge hver måned fra 1. til 10. måned .  Kurset er fra 8.30 til 17.00.
cirkler2overskrift Nam Tat Fa
namtok tat fa 1
 

9Tat Fa creek , er en naturlig grænse mellem Amphoe Phu Pha Man of Khon Kaen og Amphoe Nam Nao fra Phetchabun , med kaskader af vand igennem fem trin for at danne dette vandfald . Det sidste trin er det mest imponerende med en højde på 80 meter . Den regnfulde sæson , fra slutningen af ​​maj til begyndelsen af ​​oktober er den bedste periode at besøge vandfaldet . Namtok Tat Fa er i Ban Dong Sakhran , Mu 7 Tambon Wang Swap , ca. 40 kilometer fra centrum af Amphoe Phu Pha Man . Biler kan køre til Ban Tat Fa , derefter skal besøgende gå til vandfaldet .

cirkler2

overskrift monkey traning center

Monkey Training College in Surat Thani

 

10En ung dreng på en kokosnødefarm i Kanchanadit , Surat Thani, blev chokkeret da han så en landmand slå en abe , der ikke kunne samle en kokosnød korrektop . Han forstod dog nytten af ​​at få aber til at vælge denne vigtige afgrøde , aberne var mere dygtige til opgaven og samlede et meget større antal kokosnødder pr. dag end den dygtigste mand kunne gøre . Han blev dog chokeret over den umenneskelige behandling , som aberne fik her .

Efter et råd fra en buddhistisk munk begyndte han at udvikle en træningsmetode , der var mere retfærdig . Så i 1957, i en alder af 17år , begyndte Somporn Saekow at udvikle teknikker designet til at undervise sine medprimater gennem kærlighed og medfølelse . I løbet af de næste femogtyve år grundlagde Krue ( lærer ) Somporn en skole for aber , og han samt hans favorit og mest berømte abe Khai Nui fangede de thailandske hjerter .

Fra 1957 indtil hans død i 2002 trænede Krue Somporn personligt lokale aber inden for kunsten at samle kokosnødder . Khai Nui, der optrådte i flere tv-reklamer , blev endnu mere populær end hans ejer og blev tildelt æren af ​​at bære Surat Thani-flag på de thailandske nationale lege i 1993 . Efter Krui Somporns død , har hans familie fortsat programmet der var hans livs lidenskab .
Lokale kokosnød bønder bringer deres aber ( svinehalet makak ) til Krue Somporns skole , hvor de er indskrevet i 3 til 5 måneders intensiv undervisning . Aberne får navn , og trænerne udvikler en tæt bånd til aberne ved hjælp af venlige ord og positive følelser , som de mener, at primaterne har en evne til at sanse og forstå . Trænerne omtaler endda sig selv som abens fædre og kalder deres praktikanter ” luuk ”, deres børn.

Instruktionen begynder med enkle opgaver såsom at spinde en kokosnød på stilken og lære at bide igennem den for at frigive frugten fra træet . Efterhånden lærer aberne at skelne modne fra umodne frugter , hvordan man henter faldne kokosnødder , og hvordan man lægger kokosnødder på en lastbil . Selvom der ikke er nogen eksamener, og skolen ikke garanterer , hvor mange kokosnødder om dagen en abe i sidste ende kan være i stand til at plukke , trænes aberne tålmodig , indtil de udvikler deres færdigheder . En kompetent abe kan hente op til 1000 kokosnødder om dagen , mens en person i bedste fald kan samle lidt mere end 100 .

Undervisningen på Monkey Training College løber fra kl. 07.00 til 17.00 syv dage om ugen . Demonstrationer for besøgende gives efter anmodning . Under disse forestillinger udfører aber deres kokosnødplukningsteknikker og viser deres særlige talenter frem , såsom at udføre indsamlinger . Der er ingen fast showtid , når du ankommer, kan du fortælle underviserne , at du gerne vil se en demonstration , og de vil arrangere en for dig med det samme . Demonstrationsgebyret afhænger af størrelsen på din gruppe . Hvis du er alene , er gebyret 300 Bath. Besøgende kan se den rigtige abe-træning i klasseværelset / kokosnødefeltet hele dagen gratis . Skolen ligger 24 Moo 4, Tambon Thungkong , Kanchanadit , Surat Thani og kan kontaktes på 077/227351 .
cirkler2overskrift Kaeng Krung National park

map

1 = Headquarters
2 = Vipawadi sub district
3 = Bang Cham waterfall
4 = Bang Cham hot spring
5 = Bang Hoi waterfall
6 = Yai Mon mountain
7 = Klong Pa waterfall
8 = Kaper hot spring

 

11Kaeng Krung National Park er en nationalpark i den sydlige del af Thailand . Området dækker 541 kvadratkilometer nordvest for Surat Thani-provinsen , og omfatter områder inden for distriktene Tha Chana, Chaiya , Tha Chang og Vibhavadi . Inden for Kaeng Krung National Park er der to bjergkæder med højeste punkt Khao Sung , som er 849 meter over havets overflade . Dette skovområde er kilden til en række floder, der strømmer gennem Surat Thani-provinsen og Chumphon-provinsen . Parken har flotte scener og seværdigheder, herunder nogle varmtvands kilder, vandfald og floder . Blandt vandfaldene ved Kaeng Krung National Park er Banghoy Vandfald , Bang Cham Vandfald og Klong Pa Vandfald . Klongyan og Klongsa er to floder, der strømmer gennem området. Nationalparken er hjemsted for flere vigtige plantearter, herunder lumpor ( fra legume familien ), champak og flere typer yang plante. Wildlife inden Kaeng Krung National Park omfatter gøende hjorte, malajansk tiger, seladang, sunbear, tapir, gibbon .

Seladang2

  Seladang

sun bear

Sun-Bear

Tapir

Tapir

Sådan kommer til Kaeng Krung National Park

Kaeng Krung National Park ligger 120 km fra Surat Thani og 700 km fra Bangkok. 

cirkler2overskrift Tai Rom Yen National park

Tai Rom Yen NP map

 

12Tai Rom Yen National Park har et areal på omkring 425 kvadratkilometer, der dækker to distrikter. Skovens tæthed er sådan , at området omkring Khao Chong Chang Mountain engang var en base for Thailand's tavshedspartistiske parti på toppen af ​​deres aktivitet . Parken byder på et stort udvalg af planter og dyreliv og to store vandfald - Dat Fa vandfald ( 100 meter høj med 10 niveauer ) og Muang Thuat vandfald. En endeløs række af stier fører til turiststeder, hvor man kan sidde et stykke tid for at nyde den herlige natur omkring sig. Man skal bruge mindst en dag her - helt vidunderligt!

Ligesom alle National Parks er indgangsbilletten 200 Baht. Det er muligt at overnatte i parken , men du skal medbringe dit eget telt, udstyr .

KontaKt:
Tai Rom Yen National Park

P.O. Box 12
Amphur Mueang
Surat Thani
84000

Reservere campingplads:
The National Parks Division

Royal Forestry Department
Bangkok
Tel: 0-2579-4842, 0-2479-0529

cirkler2overskrift Namtok Vibhavadi

namtok Vibhavadi 1

 

13Namtok Vibhavadi er et vandfald og et samlingssted for mange i weekenden . Dette vandfald ligger på vej til Donsak færgeterminal . Turister kan tage direkte busser til vandfaldet . Andre busser , der stopper ved vandfaldet , kører også med regelmæssige frekvenser .

cirkler2

 overskrift Namtok Thuatnamtok Mueang Thuat 1

 
14Tja der er ikke så meget at sige om dette vandfald . Det er berømt i Amphoe Ban Na San og er med med 7 niveauer . Så er du i området , så tag dette med på din tur . 
 
cirkler2overskrift night market surat thaniNight market surat

 

15Natmarkedet i Surat Thani er lille , men meget flot . Det er en gade nær havet og måske bare 100 eller 150 meter lang med to mindre , ikke så travle sidegader , der går ud fra hovedgaden . Markedet har masser af forskellige fødevarer at tilbyde , forskellige kyllingsretter , fisk , grøntsager , frugt , drikkevarer og meget mere . Du kan komme søge lidt væk eller sidde ved nogle borde og nyde maden som købes på markedet .Langs markedet er der også et par restauranter . Udover alle de forskellige slags mad kan du også finde tøj, sko, tasker og kosmetik.

cirkler2overskrift Ban PhumriangBan Phumriang

16Ban Phumriang er en lille kunsthåndværks landsby , der er meget kendt for sin guld- og sølvvævning af silkeklude og jute hovedbeklædning . Stedet ligger ca. 6 kilometer øst for Chaiya .

cirkler2overskrift tham khaminTham Kamin

 

17

 Tham Khamin er en kalkstenhule og kaldes også Tham Men ( dårlig lugtende Grotte ). Grotten er enorm stor med smukke stalaktitter og stalagmitter og også et habitat for flagermus . Grotten er arrangeret som en læringsrute på 1.250 meter.

Ved Grotten er der et højt bjerg med en trappe til klatring op til grotten

Der er forskellige former for stalaktitter og stalagmitter inde i hulen.

cirkler2

 

 

valgt at bringe Surat Thani

 

 

Siden er sidst ændret 24. februar 2020


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen