Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

 

 

koh samui3

   001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Koh Samui og du kan her se hvad du kan opleve på Koh Samui. Vi skriver KUN om de ting vi selv har oplevet. Der kan derfor sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver . Men som tidligere nævnt - tager vi kun dem vi selv har oplevet .

Der vil enkle steder på siden her være link til nogle filmoptagelser ..... og klikker du på disse , kommer du til en ny side med filmen - for at komme tilbage til oplevelses-siden skal du bare klikke på X`et oppe i højre hjørne af film-siden .

God fornøjelse !!

 

 

alt fra Koh Samui1

 

 

 049

 

Chaweng Beach2

Overvejer du at tage til Ø`en Koh Samui - kan vi varmt anbefale at bo på First Bungalow Beach Resort. Du skal så bestille Beach Bungalow , beach front - så bor du helt " ude " på stranden og skal blot gå ned fra din terrasse for at være i sandet. Dette Resort har en del af disse bungalows på stranden - men du skal nok være i god tid for at få en af disse  Og de koster selvfølgelig lidt mere end hotelværelserne - men sådan må det jo være hvis ferien skal være 110 %   .

 

 

 

050

 

Jungle Club 2

Er du på Ø`en Koh Samui og i nærheden af Chaweng , må du endelig ikke snyde dig selv for den fantastiske oplevelse at komme op til Jungle Club , højt oppe i bjergene. Du skal ikke spørge på de lokale turistkontorer - for de vil ikke fortælle dig hvor det er - for de har ingen samarbejde med dem.
Du kan ringe til dem på nummer +66 (0) 81 894 2327 / (0) 81 891 82 63 De kommer så og henter dig på hotellet og kører dig tilbage igen. Langt oppe i bjergene ligger dette fantastiske spisested med udsigt ud over hele Chaweng. Vejen derop er et kapitel for sig selv . Kun en 4-hjuls-trækker kan komme derop . Du kan også leje hytter deroppe - men husk nu at vejen op og ned er " næsten umulig " at færdes på.  Du kan se et filmklip fra køreturen derop ved at klikke på : Køretur til Jungle club og du kan se et filmklip mere fra Jungleclub ved at klikke på link : Jungle Club

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

 

 

 

 051

 

 Grandfathers Rock

På Øen Koh Samui kan du møde denne klippe ( se billedet ) -  som kaldes Grandfathers Rock. Man kan køre dertil i bil og samme sted kan du møde Gandmothers rock ( se billedet neden under ) . Historien for dette er : To unge forelskede personer endte deres dage her i en voldsom storm. Naturen har så igennem mange hundrede år formet disse to klipper til ære for disse to personer. Yderligere forklaring til billedet er vel unødvendig 17 .

 

 

 

 

Grandmorthers

På Øen Koh Samui kan du møde denne klippe ( se billedet ) - som kaldes Grandmothers Rock. Man kan køre dertil i bil og samme sted kan du møde Gandfathers rock ( se billedet her ovenover ) . Historien for dette er : To unge forelskede personer endte deres dage her i en voldsom storm. Naturen har så igennem mange hundrede år formet disse to klipper til ære for disse to personer. Yderligere forklaring til billedet er vel unødvendig  17 .

 

 

T1 193

 

 

overskrift The mumified monk1

 

I denne enestående kiste omgivet af stearinlys , røgelse og frugttilbud - udstilles kroppen af Koh Samui`s mest berømte munk , Loung Podaeng .

For mange vesterlændinge kan dette være et ubehageligt syn , men for det Thailandske folk er munkens legeme der for at blive tilbedt , og døden ses som en mulighed for at blive genfødt i et ny og meget bedre liv . Den mumificerede krop af Loung Podaeng holdes i en glaskiste i templet Wat Khunaram Tempel , som blev specielt bygget til dette formål .

Loung Podaeng blev født i 1894 på Koh  Samui . Da han var omkring 20 år gammel blev han munk , som det er meget almindeligt for unge drenge i Thailand . Efter at have tilbragt en periode som munk , forvandlede han sig og giftede sig og startede familie . Da han var blevet 50 år og efter at hans børn var vokset op , besluttede Loung Podaeng at vende tilbage til templet og dedikere resten af sit liv til buddhismen . Han fik navnet Phra Kru Samathakitthun - efter at han vendte tilbage til templet .

Efter at have tilbragt en del tid i Bangkok , hvor han studerede meditationsteknikker og buddhistiske skrifter , vendte han tilbage til Koh Saui og brugte lidt tid i en hule for at meditere . Derefter vendte han tilbage til Wat Khunarem tempel , hvor han blev abbed .

Loung Podaeng udmærkede sig i meditationsfærdigheder og var en fremragende lærer og havde mange tilhængere . Da han blev 79 år gammel siges det at Loung Podaeng forudsagde sin egen død . Han instruerede sine tilhængere i  , at hvis hans krop ville forfalde , ønskede han at bleve kremeret .

Hvis kroppen ikke ville nedbrydes , ville han have sin krop bevaret i en glaskiste i templet , for at tjene som inspiration for fremtidige generationer at følge Buddhas lære .

Det menes at den sidste uge af Loung Podaeng liv , spiste han ikke , han drak ikke og han talte ikke til nogen , mens han mediterede . Han døde i 1973 i en alder af 79 år , mens han mediterede .

Normalt vil en krop nedbrydes meget hurtigt i et varmt og fugtigt klima , som der jo er på Koh Samui .

I dag - så mange år efter hans død , er den berømte munks krop imidlertid bemærkelsesværdigt godt bevaret . Et mirakel mener nogle , andre mener at et lille indtag af mad og lavt stofskifte , forårsaget af nedsat oxygenbehov på grund af Loung Podaengs meditationsteknik , kan være forklaringen på at kroppen er så godt bevaret .

Fordi øjnene er tørret ind , hvilket jo er et uhyggeligt syn , så har den mumificerede krop fået solbriller på . 

 

 

 

 

 

rundtur koh Samui

Ø`en Koh Samui er ikke særlig stor - så vil du gerne lidt rundt og kigge på de forskellige attraktioner - kan du med fordel tage en rundtur med bil. Du kan bestille en af disse rundture på alle de små turistkontorer på gadehjørnerne. Turen kan varieres fra en halv dag - til en hel dags varighed. Det aftaler du bare selv ved bestilingen. På den måde kommer man hurtigt rundt til de ting der er værd cat se på Ø`en.

 

 

 

 

 

Koh Tao

Fra Koh Samui er det muligt at tæge færgen over til Koh Tao. Denne Ø byder også på mange oplevelser. Som det fremgår af billedet er det muligt at få en bungalow i sit eget paradis. Denne strand - som ses på billedet - er fra et Resort med privat strand og nogle hyggelige bungalows på denne strand. Navnet på dette resort er : Charm Churee Villa.  ....  ( det er et lidt dyrt sted at bo  )

 

 

 

 

 

 
Safari tur

Er du på Ø´en Koh Samui -  kan vi anbefale en Safari-tur med Jeep. Du bliver afhentet på Hotellet af de erfarne Jeep-drivere. I kører så rundt på Ø´en og kommer bl.a til Elefant-ridning - Monkey Show - Vandfald og meget mere. I kører sidst på turen op i bjergene og spiser frokost på toppen af et af bjergene. På vejen op i bjergene kommer I ud på nogle helt fantastiske veje - ja nogen steder er der faktisk ingen vej - men I kommer igennem alligevel. Det kan være lidt af en gyser nogen steder - da man er højt oppe . Men snyd ikke dig selv for denne oplevelse. Nogle af vores deltagere rystede lidt på turen - men da vi var nede igen - syntes alle at turen var fantastisk.

 

 

 

 

 

Safari tur

På Safari Turen på Koh Samui - kommer du forbi nogle tigre. Du får mulighed for at blive fotograferet sammen med en af disse. Det koster nogle få bath og er ikke farligt - så lad ikke den chance gå fra dig når du alligevel er der. Det er jo ikke hver dag man får denne mulighed.

 

 

 

 

 

 

fugle show

På Ø`en Koh Samui er der et ZOO - hvor du har et fugle show flere gange om dagen. Når du betaler indgangsbilletten til dette ZOO - kan du vælge forskellide aktiviteter - således at du kun betaler for det du vil se.

Dette fugle Show er ret underholdende. Fuglene flyver ude blandt publikum .

 

 

 

 

 

Løve show

På Ø`en Koh Samui er der et ZOO - hvor du har et tiger show flere gange om dagen. Når du betaler indgangsbilletten til dette ZOO - kan du vælge forskellide aktiviteter - således at du kun betaler for det du vil se.

Dette løve Show er ret underholdende og bagefter får du mulighed for at blive fotograferet sammen med en af de store løver. Du kommer helt ind og sidde ved denne løve . Du kan se filmklip fra dette show ved at klikke her : tiger show

 

 

 

 

Krokodille farm

På Ø`en Koh Samui er der en Krokodille farm. Du kommer helt tæt på disse store dyr og du kommer også ind til et krokodille show.

Dette krokodille Show er ret underholdende. Efter show`et kan kan du blive fotograferet sammen med en krokodille . Du kan se filmklip fra dette show ved at klikke her på dette link : krokodille show

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

 

 

 

 

 

Akvarium

På Ø`en Koh Samui er der et ZOO - hvor  der også er et Akvarium.  Når du betaler indgangsbilletten til dette ZOO - kan du frit vælge forskellide aktiviteter - således at du kun betaler for det du vil se.

Det er meget interessant at se alle de forskellige fisk som er vi vandet omkring Thailand. 

Snyd ikke dig selv for denne oplevelse - hvis du alligevel er i dette ZOO for at se de øvrige ting der .

 

 

 

 

 

 

Ice bar

På Ø`en Koh Samui er der en Ice Bar. Der er udstilling af forskellige figurer lavet i is. Når du betaler for at komme ind - kan du vælge at få nogle drinks med i prisen. Disse drinks serveres i glas - som også er lavet af is. Når du ankommer til stedet bliver du iklædt en kappe , som skal beskytte dig mod kulden , som der jo selvfølgelig er i denne bar.

Det er faktisk ret sjov lige at få denne oplevelse med også når du er på Koh Samui. Du spørger bare en taxa-chauffør om han vil køre dig til stedet - nemt.

 


 

084

 

 

Green Bird

Er du på Koh Samui skal du besøge den lille restaurant " Green Bird " . Den ligger i Chaweng by . Lidt afsides i en sidegade ligger denne lille hyggelige restaurant med rigtig god mad til MEGET lave priser. Indretningen af restauranten er primitiv og der er " altid " plads til èn til. Hurtigt finder personalet et bord til dig ... en hyggelig oplevelse.

 

 

 

085

 

 

Fishermann

Er du på Koh Samui - kan du besøge " Fisherman`s Village " som ligger ved BOPHUT BEACH . Dette er et sted med markedsgader og mange restauranter. Tag en TAXA derud og vær forberedt på at der er mange mennesker derude. Vil du spise derude ... så find et sted straks du kommer.... der er rift om pladserne .

 

 

 

0359

 

Angthong

 

 

0358

 

 

 

Angthong

0334


 
 

Angthong

Fra Koh Samui kan du komme ud på en tur til Angthong National Marine Park. Det er en gruppe Ø`er der ligger inden for et kortere samlet område ude på havet. 

På en af disse Ø`er kan du komme op til en Lagune som ligger 70 meter oppe og som er omkrandset af bjerge på alle sider...man går derop via en stejl trappe og det kan være lidt hårdt at gå derop ... men det er besværet værd , da der er mega flot deroppe.

Fra en anden Ø kan man komme op til et udsigtspunkt der ligger 500 meter oppe og man kan kun komme derop via et meget ujævn og stenet sti.... Det kræver et godt helbred og en god kondi at komme derop .... og husk lige at have gode sko på denne dag.... Min kone og jeg nåede aldrig helt derop - men udsigten deroppe skulle være " helt i top " . Vi haft venner med der nåede toppen og du kan se billeder derfra under " ferie i Thailand februar 2016 " .

men ellers må vi sige at det ikke er en tur for folk der har gang besvær eller sidder i rullestol.

Du kan se et lille filmklip fra denne tur ved at klikke her på dette link : Lagune

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

 

 

 

0390

 

  Namuang

 

På Koh Samui - ikke langt fra Lamai ligger Namuang Safari park. Den er absolut et besøg værd.

Afsæt god tid til denne park , der da både er Zoo - vandfald - elefant trekking - svævevane m.m.

Her kan man virkelig få meget tid til at gå og det hele ligger inden for et begrænset område således at man kan gå rundt.

Du har også mulighed for at komme op til toppen af vandfaldet og kigge ned samt bade deroppe....... Der er forskellige shows med dyr her også og vi tog nogle videoklip fra nogle af disse shows . Vi vil lige prøve at liste disse op herunder og så kan du se dem hvis du har lyst.

1. Show med badende elefant klik her : Badende Elefant 

2. Show med stor elefant klik her : Elefant opvisning

3. Show med krokodiller klik her : Krokodille show

 

 

 

090

 

sejltur

På Koh Samui - Har du mulighed for at komme på sejltur Ø`en rundt. Du kan bestille turen ved et af de små salgssteder på gaden eller på dit hotel. Det er faktisk en meget flot sejltur - hvor man ser kysten ude fra vandsiden. På turen sejler man så ind til Ø`en Koh Tan , hvor man spiser fokost. Du skal dog være opmærksom oplevelsen har meget at gøre med hvordan vejret er ude på det åbne hav. Uden for sæson`en kan der tit være høje bølger ude på havet. Vi tog selv turen i en periode hvor bølgerne gik lidt højt. Så forhør dig lige inden du bestiller turen. Du kan se videoklip fra vores tur ved at klikke her Sejltur  .  Men lad dig nu ikke afskrække af at vores båd vippede lidt .... vælg det rigtige tidspunkt til turen.

 

 

 

091

Sommerfugle farm

På Ø`en Koh Samui - tæt ved Lamai ligger en sommerfuglefarm med navnet "  Butterfly Hill  "  . Vi besøgte denne sommerfugle farm på vores tur i august 2015. Tja.... der var en del sommerfugle - men jeg havde nok forventet lidt flere forskellige arter. Det kan godt være at det var fordi vi kom i " lavsæsonen " at der ikke var flere - det ved jeg ikke . Men tag denne tur med sammen med en anden tur - afsæt 1 time her i sommerfugle farmen - så tror jeg det er nok. Vi tog et lille videoklip da vi besøgte stedet - du kan se dette ved at klikke her : Sommerfugle

 

 

 

092

 

 

Central Festival2

Koh Samui har nu også fået et indkøbscenter der hedder " Central Festival " , lige som det der ligger i Phuket. Centret ligger midt på hovedgaden i Chaweng by og åbnede i 2014 . Her kan du købe mærkevarer og spise på lidt finere restauranter. Forskellen på indkøbscentret på Koh Samui - i forhold til det der ligger i Phuket - så er centret i Koh Samui et åbent center , hvor man går ind direkte fra gaden . I Phuket går man ind i en bygning hvor der er aircondition . Det er der altså ikke i centret på Koh Samui  6 . Så der er ligeså varmt inde i centret som der er udenfor centret.

Men har du " shoppe gènet " i dig - så skal du da absolut besøge centret når du er på Koh Samui og det har åbent til kl. 23.00 så besøg det om aftenen , hvor der ikke er så varmt.

 

 

 

 

Lady boys show

I alle byerne i turistområderne finder du disse lady - Boys Shows. Det er faktisk en oplevelse at se disse. Det er flotte shows de viser og musikken er fantastisk. Snyd ikke dig selv for sådan en oplevelse. Det eneste du betaler for at komme ind er den drinks du evt. køber derinde - så bestemmer du jo selv lidt hvad prisen skal være !! Du kan se nogle filmklip fra disse shows ved at klikke her : Lady Boys

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

 

 

Giant Summit

 

 

 Thi Giant Summit2

 

Vi har desværre ikke selv besøgt denne restaurant - men en anden gæst skriver sådan :

Vi kørte til denne restaurant efter forslag af vores lokale guide . udsigten er fantastisk !  Bedste udsigt på Samui efter vores mening ! Maden smagte også godt og priserne var meget lave . De har siddepladser lige ud til ​​rækværket på terrassen . Betagende !

Gå ikke glip af det, hvis du er på Koh Samui !

 

 

 

elephant jungle sanctuary phuket chiang mai 1024x768

 

 

Overskrift Samui Elephant

 

Thailand er også lig med elefanter .... og i mange år var elefant-ridning det store hit i Thailand , men det er man da heldigvis kommet væk fra . I stedet for er der lavet reservater hvor elefanter går og nyder livet . Og sådan et er der også På koh Samui . Vi har endnu ikke selv besøgt dette område - men har været et par andre steder , hvor vi kunne opleve det samme . Er du i på Koh Samui området - så snyd ikke dig selv for denne oplevelse .

Vi beskriver en tur her til et andet sted på hjemmesiden her og du kan komme dertil ved at klikke her : Koh Samui Elephant Jungle

 

 

slutteks kohSamui

 

 

 

Siden sidst redigeret marts 2017


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

   

 

skriv2

Skriv en kommentar til os :

RIS & ROS

 

   

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen

Eller denne : Solbutikken

sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

Gå til toppen