Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

overskrift alle andre steder

l+pThailand er et stort land og der er så mange oplevelser overalt i dette fantastiske land . Vi har besøgt mange steder i landet , men det har mest været turistområderne . Vi har forsøgt at lave nogle afsnit med oplevelser i de områder vi har besøgt . Dog har vi nævnt både steder vi har været på og mulige andre steder . Men der findes jo mange andre steder og her på denne side vil vi prøve at komme med nogle forskellige muligheder . Disse steder spreder sig over hele Thailand og derfor er det ikke muligt at samle dem i grupper . Skulle der med tiden samle sig flere muligheder indenfor en overskuelig afstand , vil vi selvfølgelig samle dem i samme gruppe ... men lige nu bliver det altså meget bredt.   

cirkler2overskrift three whale rock

three whale rocks

Bemærk menneskerne som går på toppen af stenene .

1Three Whale Rock er en forholdsvis ny turistattraktion og også et fantastisk sted , som de fleste turister ikke kender noget til endnu .

Når du skal besøge dettested er det nok en god iden at få en guide med . Det koster i omegnen af på 500 THB for en tur / retur . Du kan enten dele med andre turister eller booke en privat tur til din gruppe . Hvis du ønsker at besøge dette sted , kan du på forhånd ringe til  +66 (0) 88-563-8852 og booke en bil med guide . 

Guiden fører dig gennem en lille og støvet  ( til tider mudret ) vej . Det anbefales endvidere at gå med en guide og forlade bilen ved indgangen , da vejen er ret ujævn og lille . Kun en bil med firehjulstræk klarer det sidste stykke vej .

Det er ikke underligt hvorfor dette sted kaldes " Three Whale Rock " . Deres former ligner 3 hvaler, der svømmer sammen ! 

Bortset fra de hvalformede klipper ved Phu Sing er der også flere steder , hvor du kan finde forskellige former for klipper . Din lokale guide vil helt sikkert vise dig disse også når du er der . 

Historie :

For 75 millioner år siden var provinsen en ørken . Arkæologiske fund fra kridttiden er nu en unik turistattraktion . Phu Sing , en klippe , der er bevaret gennem årtusinderne , vidner om , at områdets land engang var tørt .

De sedimentære klipper i området dannede et bjerg ved hjælp af vind og vand . Senere , mellem 30 til 55 millioner år siden i " eocene perioden * " , blev sandstenbjergene løftet af pladetektonik og eroderet af Mekong-floden . Dette resulterede så i nogle underligt formede klippeformationer , der nu trækker mange besøgende til .

* ( Eocene perioden dækker tidsperioden fra 55,8 til 33,9 millioner år siden. )

Adresse : Khok Kong, Mueang Bueng Kan District, Bueng Kan 38000, Thailand - Telefon : +66 91 064 4045.

Det er ca. 30 minutter fra Buengkan by.

cirkler2overskrift Tham Phra Waterfall

Tham Phra Waterfall

2Tham Phra Waterfall er dybest set et helt naturligt vandfald i det nordligste Thailand.

Hver sommer i regntiden , når vejret er varmt , samles snesevis af lokale og lejlighedsvis også turister ved vandfaldet for at plaske og glide rundt i vandet .

Hvis du aldrig har hørt om - eller set Tham Phra-vandfaldet , skal du - hvis muligt - besøge dette og se disse mennesker more sig her . 

Tham Phra Waterfall2

Som du kan se på billedet herover , så er det stort setalt hvad du kunne finde i et vandland med masser af vand og rutche-baner . Men her er det bare skabt af naturen .

Vandet strømmer mellem de glatte klipper og skaber en naturlig kanal til at glide ned igennem . Som det kan ses i på billedet ovenfor , sidder syv turister endda sammen for at danne en menneskelig kæde.
 
Den bedste del af dette sted er, at det dette vandfald er sikkert. Mens andre vandfald er ru og dybe..... her er vandet lavt .

Vandfaldet er sikkert og sjovt
Det er muligt bare at padle rundt i knæhøjde . Og folk kan endda stå lige under vandfaldet , når det kommer ned ad de høje klipper - uden at blive " skyllet væk " .
Den eneste fare der er at finde her , er at klatre oven på stenene . De er våde , så det er let at glide og falde . Så prøv at undgå det , hvor det er muligt !

Det er også vigtigt at huske , at vandfaldet kun har vand i regntiden i sommermånederne . Enhver anden tid , og området vil være tørt ! .
 
Tham Phra vandfald er et af de smukke vandfald beliggende i Phu Wua vildt livs reservat - omkring 40 kilometer fra Bung Khong Long .
 
Det kan nås med båd og tager ca. 15 minutter med en rute forbi Nam Ning . På begge sider af vandfaldet er der frodig tyk skov, nogle steder er en stenklipper med et rigeligt blomsterbillede.
 
Fra der hvor båden kommer ind , er det en kort gåtur for at se vandfaldet . Der er to statuer af Buddha ved kanten af ​​en rød sandstenklippe . Tidligere var der et tempel på dette sted , men det blev flyttet for at åbne dette område for besøgende . trappetrin fører dig op til toppen , hvor vandet løber ned i den lavvandede sø - lige under.
 
Tæt på vandfaldet er den bemærkelsesværdige røde sandstens klippe , symbolet for det nordøstlige Thailand . Dette er et fantastisk sted at svømme , eller lege i vandet og bare slappe af og nyde de naturlige omgivelser.
 
habenaria rhodocheilapb 03
 Habenaria rhodocheila Hance
 
Fra dette niveau , kan du gå lidt længere op, hvor du finder stort vandfald med mange store sten .
I dette område finder du de store klumper af Arundina caespitosaHabenaria rhodocheila Hance ved kanten af ​​klippen.
 
Du vil sikkert også se et par Arundina caespitosa , der synes at være Arundina graminifolia , men bare mindre. Det er den der er her til venstre på billedet .
 
 

 

Adresse : Sok Kam, Seka District, Bueng Kan 38220, Thailand 

Telefon : +66 85 761 6096 . cirkler2overskrift cheow lan lake

Cheow Lan Lake

3Her er noget vi godt kan kalde en flugt til en af ​​de ældste regnskove i verden , ikke langt fra Surat Thani og et hjem til 5% af verdens arter - nemlig " Khao Sok National Park . " .

Dybt inde i det tætte krat af denne 300 millioner år gamle jungle , kendt som det vådeste sted i Thailand , vil du møde Khao Soks smaragdjuvel - " Cheow Lan Lake " .

 

Om Cheow Lan Lake

Denne fantastiske og storslåede menneskeskabte sø dækker cirka 185 kvadratkilometer . Fra det kølige vand kommer ​​kalksten , spor af et koralrevsystem , der engang strækkede sig fra Borneo til Kina . Disse dramatiske kalkformationer , hvoraf nogle når imponerende 960 m , og er tæt bevokset med cycad-palmer , der har stået her siden dinosaur-æraen og er vært for et spektakulært liv .Cheov lake 1

Cheow Lan Lake blev formet i 1982 ud fra en skifer & ler sø kaldet Ratchaprabha . Siden er den gemt væk i skovene i Khao Sok Nationalpark - et område , der forbliver relativt urørt og beskyttet . Derfor trives miljøet også her med magisk biodiversitet . Denne naturskønne vandmasse strækker sine klongs ( thailandske ord for flod eller vandveje ) ind i landet og når ud til klippe-skrænter .

Klongs (vandveje) i Cheow Lan Lake

Der er flere " klongs " , der springer ud fra Cheow Lan Lake . " Klong Ka " er den nemmeste at komme til og også til at komme tættest på Ratchaprabha mole . Højdepunkterne her inkluderer en rejse forbi det fascinerende " Gui Lin viewpoint " . Her er der også mulighed for vandreture i fladt terræn , omgivet af bjerge og højt frodigt græs . Stedet her er hjemsted for Pra Kay Petch-grotten , også kendt som Diamond-grotten , en af de flotteste i parken , med fantastiske stalaktitter og mange flagermus .

Khao Sok Lake Map1

 

Klong Pey

Klong Pey ligger 2 timers sejlads fra Ratchaprabha mole . Her finder du nogle af de bedste trekking steder langs stien til Nam Talu-grotten ..... ( kun januar - april ) . Rejser til denne enorme , næsten 1 km lange grotte foretages ofte om natten , når nattelivet her er bedst her . Med en lygte , der er fastgjort til din pande , kan du vandre igennem det " talje dybe " vand i grotten og opleve de natlige besøgende , såsom flagermus , edderkopper og krabber . Dalen omkring grotten har en interessant historie , da den blev brugt som et fristed for landsoldater og kommunister .cirkler2Klong Yee

Den tredje vandvej , Klong Yee , er fjerntliggende og afsondret og ligger inde i naturreservatet sammen med sin nabo , Klong Wong . Det betyder , at de har rigeligt med dyreliv med en fredelig baggrund af vand og jungle - ideel til kajak-ture og natursafari . Et andet højdepunkt er et smuk vandfald ( april til december ) og en sti til viewpoint Krai Son med udsigt over en betagende dal .cirkler2

Klong Saeng

Klong Saeng er Cheow Lan Lakes nord-vestligste vandvej og var engang Thailands største flod , inden søen blev lavet . Det er den længste tur , næsten 3 timer med båd , men turen er det hele værd . Dette naturreservat kræver særlig tilladelse ( og et ekstra gebyr ) . En park-ranger følger med dig ind i den naturlige flodmunding , hvor du har en god chance for at få øje på vilde elefanter og hjorte .

cirkler2Klong Man

Klong Man adskiller sig fra de andre med sine mange bjerge og dale . Det er et fantastisk sted at se fugle i de fredelige bjerge . Ofte kan man her se gråørn og hornbill`s . Der er en sti fra Klong Man til Klong Saeng , men du skal underrette Khao Sok-parken forud for din tur der , da du skal ledsages af en ranger .Cheov lake 2Klong man er også et fantastisk sted , hvis " lokkefiskeri " er din sport ! Få din adrenalin til at pumpe - spørg om snakehead-fiskeri . Der findes mange typer snakeheads i Khaos Sok-farvande , og store områder med " nedsænkede træer " udgør en fremragende labyrint for disse rovfisk med deres slanglignende hoveder og skarpe tænder . Andre fisk , der dominerer i dette område , inkluderer jungle aborre , mahseer og havkat . Fang dine fisk fra en longtail båd , mens lyden af ​​søen brummer omkring dig , en mindeværdig fangst for alle , der elsker at fiske .

Snakehead

eksempel på Snake-head

 

cirkler2Klong Long

Klong Long er den mest populære og travleste klong på grund af den hurtige vandretur og sejltur til Coral cave ( også kendt som Pakarang cave ) der kan prale af koraller fossiler der er over 10 000 år gamle . En 2,5 timers vandring gennem dyb jungle fører dig til den sydlige spids af området , hvor der er et fantastisk viewpoint . cirkler2

Hvad kan man foretage sig på Cheow Lan Lake ?

Stedet har det helt ideelle udvalg af aktiviteter at vælge imellem . Ikke kun kan du udforske søen med båd og tage på et jungleeventyr , men du vil også kunne besøge et lokalt marked . Dette er en del af et lokalsamfund , der giver disse familier mulighed for at drage fordel af turismen i den betagende Khao Sok Nationalpark .

 

cirkler2


Longtailbåds krydstogt
Du vil flyde ubesværet i det rolige vand i din  longtail båd . Grib dit kamera , mens en vandrefalk svæver på den blå himmel og følg dens fangst fra stimen af ​​sølvfarvede fisk , der svømmer i det kølige vand . Fredelige ture på søen gør det nemt for dig at opleve det oprindelige liv , der findes i denne park .  Cheov lake3Hold øje med træers pludselige svingende bevægelser , det kan være en lang halet makak abe eller en fræk langarmet gibbon , der sidder i træerne . Du kan endda se et vildsvin med dets tykke buede horn eller store sambar hjorte . Hvis du er virkelig heldig , får du et glimt af den malaysiske solbjørn - verdens mindste bjørn , der måske soler dig i det varme solskin her .cirkler2Fuglekiggeri
Der er ingen mangel på storslåede fugle at se i Khao Sok Nationalpark , med over 180 fuglearter , der bor i dette område , inklusive tolv arter af " Kingfisher " i forskellige livlige farver , hornbills og endda den generte store Argus. Cheov lake5
 
Overnatning
Hvis du rigtig vi udforske parken skal du nok tage to dage her . Den blomstrende jungle kan prale af en bred vifte af oplevelser - fugle , insekter ,  padder , dyreliv og endda en meget sjælden flora . Khao Sok Nationalpark er hjemsted for verdens største blomst - Rafflesia . De smukke røde blomster fra denne unikke plante når en utrolig diameter på 75 cm .
Cheov lake6 
På en nattur , er du klar til en godbid ! Når solen forsvinder og cicadas kærlighedsopkald kommer ud fra skovene , skal du være på udkig efter natlige væsener som den yndige langsomme loris , og måske endda en plettet leopard ! Svæv under et tæppe af stjerner , mens du hører flagermus flyve over dit hovedet på udkig efter en insekter . cirkler2
Vandring

Hvis du er ivrig efter at støve dine vandrestøvler af og gå afsted til en eventyrs-trekking langs snoede jungelstier på jagt efter viewpoints , svømmesteder , vandfald og grotter, så er Cheow Lan Lake lige stedet for dig . Cheov lake7

Populære højdepunkter i dyrelivet på dette eventyr inkluderer vilde elefanter , sambar hjorte og den akavede tapir.cirkler2Cheov lake9

En af overnatningsmulighederne i parken .

 

 

Planlæg din tur og snak med nogle tur-arrangører om dette fantastikse sted .

Du kan læse om andre National Parker under afsnit 36 her på siden . cirkler2

 

 

 

 

 

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen