Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

overskrift oplevelser i Ma Hong Son

 

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 cirkler2

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Ma Hong Son i og du kan her se hvad du kan opleve i Ma Hong Son og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan derfor sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .

Der vil først komme lidt information om Ma Hong Son og under disse komme udflugtsmulighederne . 

Der vil enkle steder på siden her være link til nogle små filmklip også .

God fornøjelse !!

 

 

alt her på siden Ma Hiong Son

 

hvad ved vi om Ma Hong Son

 

map ma hong sonOmgivet af skovklædte bjerge og med en fjern og smuk omgivelse ved en rolig sø , passer Mae Hong Son til mange rejsendes forudfattede forestillinger om , hvordan en nord-thailandsk by skal se ud . Der er næppe en tuk-tuk eller grisebil at se i området . Dette betyder dog ikke , at Mae Hong Son ikke er et afgrænset territorium - Turister i tur-grupper har kommet her i årevis - men byen er langt mere afslappet end Pai , mens dens potentiale som base for aktiviteter , fra bådture til vandring , sikrer , at dit besøg kan være helt i modsætning til andre steder du har besøgt . 

Mae Hong Song ligger i bjergene i det nordlige Thailand tæt på grænsen til Burma , og man er ikke i tvivl om at man  nu er kommet på afstand af alle de andre turister , for her er der er en meget provinsiel stemning . 

Hvis man tager til Mae Hong Song er det fordi man vil opleve og besøge nogle af Thailands mange etniske folkeslag , for det er lidt mere autentisk på disse kanter.

Byen er prydet med guldbelagte templer , der ligger som små toppe , omfavnet af grøn natur , som er værd at udforske på en trekkingtur . Byen er forholdsvis rolig , men her er dog både markeder og lokalliv , som er værd at gå i ét med for en stund.

Vejret i Mae Hong Son er bedst , når det er vinter i Danmark fra november til april . Regntiden løber fra juli til oktober , men særligt august og september er så regnfulde , at det anbefales ikke at begive sig ud på trekkingture her i den periode .

Ma Hong Son har en størrelse på omkring 12.681 km² og har et befolkningsantal på 279.088 ( 2017 ) .

 

cirkler2

 

 overskrift Wat phra Doi Kong mu

phra that do kong mu temple

1Templet er placeret på toppen af ​​Doi Kong Mu bjerget og er synligt fra de fleste steder i Mae Hong Son byen . Wat Phra That Doi Kong Mu er et burmesisk tempel , der blev grundlagt i 1860 . Templet består af flere strukturer , herunder to chedier og to viharns . Atmosfæren på toppen af ​​bjerget er behagelig og præget af ​​stilhed og sindsro .

To store chedis

De ældste strukturer i templet er to store hvidkalkede chedier ( stupas ) . Den største chedi blev bygget i 1860 . Den nedre del af denne består af adskillige ottekant-formede lag . Rundt om denne er forankret billeder af Buddha . Chedien er toppet med et gyldent spir . Det indeholder asken fra Phra Moggallana , en af ​​Buddhas hoveddisciple.

En mindre chedi indeholder asken fra den første guvernør i Mae Hong Son , der byggede denne i 1872 . Den nedre del består af flere kvadratformede lag - af mindre størrelse . På hvert af sine fire hjørner er en Chinthe , en løve der står vagt , ledsaget af en Naga , den mytologiske slange . Chedien er forsynet med et gyldent spir på toppen .

Forsamlingshal i Burmesisk stil

Fastgjort til den største af de to chedi`s er en lille enkel viharn , en forsamlingshal med et meget udsmykket, flere lags-burmesisk tag , der består af flere sektioner . Fastgjort til tagenderne er sarte , dekorative plader lavet i burmesisk stil .

Væk fra de to chedis står en større burmesisk viharn . I modsætning til Lanna-templerne i det nordlige og Rattanakosin-templerne i det centrale Thailand , er gulvet i denne viharn monteret på en vandret akse , hvilket giver en bred udsigt ud over bygningen . Taget består af flere sektioner . I midten er en Pyatthat, i en meget udsmykket burmesisk stil , der består af flere lag . Stedet indeholder en del Buddha-billeder såvel som flere andre billeder.wat phra that doi kong mu interior l

Andre strukturer

Højere oppe på bjerget med udsigt over Mae Hong Son , er et Buddha-billede i undertrykket Mara-stilling , siddende på en høj piedestal . Billedet er beskyttet af et par hvide Chinthe-løver . Øverst på bjerget er en anden lille tempelbygning med et Pyatthat-tag . Trappen dertil er beskyttet af mytologiske Naga- slanger . Foran det er et stort opret-stående Buddha-billede med en gylden kappe .

Panoramaudsigt over Mae Hong Son og Burma

Toppen af ​​Doi Kong Mu-bjerget giver en 360 graders udsigt over Chong Kham-søen , Mae Hong Son ,  Pai-dalen og lufthavnen til den ene side og de skovklædte bjerge i Burma til den anden side . Bjerget er et populært sted at se solopgange og solnedgange . Ved solopgang dækkes dalen ofte i tidlige morgentåger . Ved solnedgang forsvinder solen bag de burmesiske bjerge . I nærheden af ​​parkeringspladsen er der en lille kaffebar .

Hvordan man kommer til Wat Phra That Doi Kong Mu ?

Templet ligger på toppen af ​​Doi Kong Mu-bjerget , næsten en kilometer vest for Chom Kham Lake og Mae Hong Son-byen . Den nemmeste og mest behagelige måde at komme dertil er ved tuk tuk fra byen . Alternativt kan du gå til toppen . To stier fører op ad det 250 meter høje bjerg . Den ene starter ved Wat Phra Non , den anden ved Wat Muo Taw .

Åbningstider

Templet er åbent i dagtimerne .

Entré

Adgang er gratis.
Donationer er meget velkomne !!

cirkler2

 overskrift wat chong Kham & Klangwat chong kham and wat chong klang

Wat chong Kham og Wat chong Klang er ligesom twilling templer

 

2Wat Jong Kham og Wat Jong Klang er nogle uvurderlige gamle templer i byen Mae Hong Son . De blev bygget af de dygtige " Thai Yai folk " og derefter kunstnerisk dekoreret med Thai Yai kunstværker . Templerne er bygget på den  samme grund . Begge templer ligger ved den sydlige " Chong Klang Lake " , og når solen reflekterer deres billeder på vandet , er effekten fantastisk inspirerende .

Hvis du ikke lige ved hvilket der er " Wat chong Kham "  og hvilket der er " Wat Chong Klang " , kan vi lige hjælpe dig lidt her . Stil dig et stykke bag ved " Wat chong Kham " og kig mod templerne . Temlet til venstre er : Wat Chong Kham og templet til højre den fremtrædende hvide og guld chedi , er Wat Chong Klang .

wat jong kham01

Wat Chong Kham er det ældste tempel i Ma Hong Son . Det blev bygget for næsten 200 år siden af ​​det thailandske Yai ( Shan ) folk , der udgør omkring halvdelen af ​​befolkningen i Ma Hong Son Provinsen . Det fremtrædende arkitektoniske punkt i dette tempel er det 9-lags tag i slotstil .

Wat Jong Kham blev oprindeligt bygget i 1827 af Tai Yai-kunsthåndværkere under styret af Phraya Singharat Racha , den første Guvernør i Mae Hong Son . Desværre blev de originale træ-tempelbygninger beskadiget af en brand i 1970 , og meget af det , der kan ses i dag , er en genopbygning . Der er stadig nogle fine eksempler på udførelse med metal " fretwork " , som Tai Yai er kendt for, og det er stadig et attraktivt tempel at slentre rundt og derfra nyde udsigten ud over søen og bjergene .

wat jong klang01

Hvis du går videre til Wat Jong Klang vil du se at det har en pagodestil der er smukt dekoreret af " mom form of Shan " . Bag chedi`en er der en stor åben wiharn . Inden i wiharn`et findes mange altere og prædikestole , der bliver brugt af munkene i templet, når de prædiker. Til højre for alteret er der tre vægge dække med små malerier på glas , der afbilleder " de tidligere liv fra Lord Buddha før fødslen " , og en biografi om prinsen " Sidhadka ( Jakata )  . Malerierne er mere end 100 år gamle og blev købt fra Mandalay i Burma.

Hvordan man kommer dertil ?

Wat Jong Kham og Wat Jong Klang ligger på Chamnarmsathit Road midt i byen Mae Hong Son.

Adresse : Wat Jong Kham og Wat Jong Klang, T.Chong Kham, Mueang Mae Hong Son District, Mae Hong Son 58000, Thailand

Templet åbner dagligt fra kl. 06.00. - kl. 18.00 .

Det er gratis at komme derind og donationer er selvfølgelig altid meget velkomne. 

cirkler2

 overskrift Wat Hua Wiangwat hua wiang mae hong son01

3Wat Hua Wiang , eller Wat Klang Wiang , blev bygget i år 1863 . Templet blev bygget i det der dengang var centrum i Mae Hong Son .

Årene efter blev en masse huse og bygninger bygget omkring templet . Det gjorde at templet ikke fik den samme opmærksomhed . Det var dog ikke et problem . Placeringen er trods alt ikke det vigtigste . Det er Templets skønhed . Templet ser stadig smukt ud og tiltrækker ganske mange turister.

Atmosfæren i Wat Hua Wiang er god . Det er stille og fredeligt . Ting der omgiver templet , er græs og træer . Der er også en vihara dekoreret i Shan og burmesisk stil og en hvid pagode . Men templets højdepunkt er " Phra Chao Paralakhaeng " , Lord Buddha-statuen af ​​templet , som du skal vise respekt og evt.  donere et par mønter og hvorefter du kan " ønske noget " til din fremtid .

Lang historie kort, templet er ikke særlig stort, men det er afslappende . Derfor er det godt for alle , der har brug for lidt privat tid eller et roligt øjeblik . Gå derhen , når du føler dig trist eller nervøs, og du vil efterfølgende føle at du er blevet trøstet . 

Hvordan man kommer dertil ?

Wat Hua Wiang ligger på Singhanatbamrung Road, Ma Hong Son . Du skal starte din tur fra rådhuset og køre langs Highwat No.1095 . Fortsæt direkte til Bang Ma Pha County , men ikke helt dertil men dreje til højre kort før og et kort øjebliv vil du se Wat Hua Wing i nærheden af Sai Yood Market . 

cirkler2overskrift Wat phra nonWat Phra Non

4Wat Phra Non er et gammelt tempel beliggende i det skovklædte område kendt som Aranyik , i den nordlige zone af " Kamphaeng Phet Historical Park " . Templets navn oversættes til " templet til den tilbagelænede Buddha " .

Templet består af et Buddhavasa-område , hvor alle bygninger er dedikeret til ære for Buddha og et Sanghavasa-område , hvor de munke der var her i området dengang , boede .

Templets grundlæggende bygninger blev grundlagt i det 15. eller 16. århundrede og de vigtigste bygninger er en chedi , en viharn , en ubosot og en mondop . Den rektangulære grund er omgivet af en mur af lateritblokke , hvis bygninger er vendt mod øst.

Foran templet er et vaskerum og en firkantet brønd gravet ud fra lateritten , samt en sala , en åben bygning uden vægge for at skabe ly . En laterit gangbro fra den østlige indgangsport fører over mod templet . Buddhavasa-området er omgivet af en grænsevæg . Sanghavasa-området, der indeholdt boligerne for tempelets munke , var uden for det indhegnede tempelområde .

Ubosot'en

Den forhøjede base og et antal søjler er tilbage fra en stor ubosot eller ordinerings-hal . Lateritsbygningen var dækket med stuk , noget af det er blevet på de ottekantede lateritesøjler , der engang understøttede træ-taget . Bygningen er omgivet af otte sema sten , afgrænsningsstenene der markerer det helligste , er af ubosot.

Viharn af det tilbagelængende Buddha-billede

Wat Phra Non står på en rektangulær grund og er den store tagfri viharn , hvis vægge stort set er intakte . Viharnen forankrede et stort tilbagelænet Buddha-billede , hvoraf næsten intet er tilbage i dag , men piedestallen er der . De enorme søjler, der engang understøttede træ-taget , står der stadig.  De seks meter høje søjler blev lavet af en enkelt blok af laterit . Rektangulære huller i søjler og vægge markerer stedet , hvor de træbjælker var monteret som understøttede taget . Rækker af balustre er monteret i viharnets vægge , hvilket giver dagslys ind i bygningen .

wat phra non l

Stor singalesisk stil chedi

Den dominerende grund er den vigtigste chedi , der står bag viharn`et af den liggende Buddha . Den store klokkeformede chedi i singhalesisk stil er for nylig blevet restaureret . Hvilende på en firkantet base og et antal tilbageværende ottekantede lag , er en relativt lille klokke sat op i toppen . Chedi`en  blev omgivet af mindre Chedis , hvoraf kun få er tilbage.

Mondop

Bag chedi er en temmelig godt bevaret mondop , bagvæggen og en af ​​dens sidevægge står her stadig. På en piedestal bag på sad et var et Buddha-billede, der nu er nedbrudt .

cirkler2overskrift Fish Cave

fish cave

5Cirka 17 kilometer fra byen Mae Hong Son ligger den lille fiskehule i en nationalpark . Navnet er dog lidt vildledende . Der er ingen hule , som du kan gå ind i . Parken omgiver et sted , hvor en lille vandstrøm springer ud fra bjergsiden .

Der er dog mange fisk her . Store karper af den slags , der kun findes meget få steder i Thailand . Fiskene er op til en meter i størrelse og er dyb blå i farven . Fiskene ser ud til at nyde det kølige vand i hulen , og du kan se dem " stå i kø " for at komme derind . Der er endnu en lille åbning et par trin oppe , der giver dig mulighed for at se ned i hulen , som ser ud til at være fyldt med fisk .

Parken er et køligt skyggefuldt sted med en del træer, der følger den kølige strøm , der løber ud af bjerget . Udover vandløbet , nær parkens indgang, er der også en stor åben plads , der er egnet til at slå sit telt op . Der er også en række madboder og restauranter omkring indgangen .

Mens Fish Cave i sig selv ikke er noget særligt syn , så gør det kølige miljø og rigelige faciliteter det til et meget behageligt sted at planlægge en eftermiddag . cirkler2overskrift Namtok surin Parknumtok mae surin national park003

6Namtok Mae Surin National Park er beliggende i en fjern jungle midt i det barske landskab imellem Amphoe Khun Yuam og Muang i Mae Hong Son . Parken omfatter ca. 400 kvadratkilometer . Billeder taget fra luften afslører at området omkring Mae Surin-vandfaldet er rig på skove . Det kegleformede Doi Pui-bjerg har et unikt landskab omkring sig , hvor det er " rimelig " koldt vejr hele året rundt . Dets vandfald, Mae Surin og Pha Bong , er de vigtigste naturlige seværdigheder . Landets 37. nationalpark her blev oprettet i 1981 .

Geografi

Det meste af parkens område er robust med , klippebjerge og høje klipper , især ved Doi Khun Nam Rin og Doi Pui . Forskellige skovtyper, herunder blandet løvskov, tør stedsegrøn skov, løvfældende dipterocarpskov og barskov vokser tæt i hele området . I sådan et " vildnes " er der mange prestigefyldte orkideer såsom Vanda coerulea . Den store vildmark har mange vandløb der bidrager til Pai-floden .

Namtok Mae Surin National Park

Klima
Parken har behageligt klima . Det er ret koldt om vinteren . Kraftige regn i regntiden forværrer altid transporten i denne periode . Så vinter og sommer er den bedste periode at besøge parken .

Flora og fauna
Blandet løvskov og løvfældende dipterocarp-tæpper vokser lavt ved jorden . Parkens vigtigste planter inkluderer Dipterocarpus alatus , Terminalia bellirica .

Der findes adskillige slags vilde dyr såsom bjørne , Sam bar hjorte , muntjak,  vildsvin , civet , macaque , Langur , Mouse Deer , Gibbon og Tiger samt mange forskellige slags fugle.

Seværdigheder i Namtok Mae Surin National Park

numtok mae surin national park003

Mae Surin Waterfall er et af de højeste vandfald i Thailand . Mae Surin-Waterfall falder 180 meter ned . Det ligger 38 kilometer fra Amphoe Khun Yuam , og det er kun tilgængeligt i den tørre sæson.

num tok mae surin national park004

Damkhon-vandfald ( Pha Bong-vandfald ) Damkhon-vandfaldet falder gennem 2 niveauer begge omkring 30 meter høje . Det er 12 kilometer fra Mae Hong Son . Vandfaldet kan besøges året rundt .

Pai-floden : Floden har en strand , som er et dejligt sted at campere . Den spændende oplevelse med hvidt vand findes i denne flod .

Nong Khiao : En stor slette der er dækket af nåletræ . Turister skal regne med at gå 2 timer fra Mae Surin vandfaldet for at komme hertil .

Doi Pui : Det fladtliggende bjerg er berømt for sit kolde vejr og er hjemsted for mange planter med tempereret klima.

Nam Hu Haichai Cave : Det er et underligt naturfænomen . Hvert 25 minut smider grottevæggen vand ud fra hullerne . Det antages at et sådant fænomen skyldes vandtryk dybt fra undergrunden . Grotten er i Tambon Pha Bong Amphoe Mueang fra Mae Hong Son  . Besøgende skal gå i 3-4 timer fra Ban Huai Nam , Mae Sakuet.

numtokmaesurin national park005

Kort over parken . cirkler2overskrift Su tong Pae Bridgesu tong pea bridge001

Su Tong Pae bambusbro er en meget skjult skat med en fantastisk udsigt , især i de tidlige morgener med tåge.

7Su Tong Pae brigde er beliggende i udkanten af ​​Mae Hong Son City og blev bygget af landsbyboere , for at kunne at betjene munkene i Wat Tham Poo Sa Ma og lokalbefolkningen i Ban Gung Mai Sak . En smuk bro - angiveligt den længste bambusbro i Thailand . Den spænder over flere ris-marker, der skal oversvømmes om vinteren og videre over en bred flod nær templet .

Navnet på Su Tong Pae-broen oversættes til " vellykket bøn " på Tai Yai-sproget . Jorden til denne bro blev doneret af landmændene i lokalsamfundet , og landsbyboerne konstruerede broen af ​​bambus . Det tog 2 måneder og 12 dage at bygge broen , og den blev åbnet offentligheden den 5. august 2012 .

I følge lokalbefolkningen så tror de , at ​​hvis du går over broen og kommer med et ønske , så vil dit ønske gå i opfyldelse !

Der er lavet robuste trætrin ned til starten af bambusbroen . Rygter sagde at broen er en smule " mør-agtig " , men vi er kun rygter . Der kan lejes smukke paraplyer i begge ender , og der sælges også koldt vand i begge ender af broen . Oktober måned et et godt tidspunkt for at besøge broen , da rismarkerne her er grønne . I december måned er risen høstet. Men stadig en oplevelse at gå over broen .
Munkene forlader klostrene tidligt om morgenen omkring kl. 06:30 . De bærer skåle på deres vej over broen , som de modtager donationer i . Mad er en af ​​de mest almindelige donationer , selvom folk også donerer blomster og røgelsestokke .
 
Hvordan man kommer til Su Tong Pae Bridge ?
Hvis der kommer fra Mae Hon Son by på hovedvej 1095 skal du ca. 10 kilometer fra byen dreje mod venstre . Der er en meget stor skiltning med veje og viser også afkørsel til Bamboo Bridge 2 km længere fremme .
cirkler2overskrift moo ban rakMoo Ban Rak2

8Moo Ban Rak er en landsby i nærheden af ​​Mae Hong Son . Det blev opført tidligere Kuo Min Tang ( nationalistiske ) krigere fra Yunnan-provinsen , Kina , efter det kommunistiske overtagelse af Kina . Befolkningsantallet er omkring 800 , hovedsageligt kinesiskfødte eller thailandskefødte kinesere . Mange tegn er på kinesisk , og meget af befolkningen taler en stærkt accenteret version af mandarin-kinesisk . Hvis du taler kinesisk , kan du prøve det , især på nogle af de ældre i byen . De vil med glæde tale med dig og kan dele nogle ret interessante historier om deres liv før og efter eksil , samt om den narkotika handel, der skaffede indtægterne til stedet her . cirkler2overskrift long neck woman
long neck woman9Selvom du aldrig har hørt om landsbyen Huai Sua Tao , har du måske hørt om nogle af dens beboere . Beliggende i bjergene i det nordvestlige Thailand er denne landsby hjemsted for et dusin “ kvinder med lang hals ”, kendt for at bære omviklede messing-ringe for at forlænge deres hals . I denne fjerntliggende provins af Thailand , med navnet " Mae Hong Son " , er de nok den eneste største turistattraktion .
 
Kvinderne og deres familier er ikke borgere i Thailand , men flygtninge fra Myanmar der undslipper fattigdom og konflikter i deres hjemland , hvor de er medlemmer af en marginaliseret etnisk minoritetsgruppe: " Kayah " . Halsringene er en tradition derhjemme . I Thailand er de en kulturel attraktion , som turister gerne vil betale for at se .
 
Turister kører fra så langt som Bangkok , cirka 12 timer væk , for at slentre op og ned ad den ene støvede gade i landsbyen efter den anden . Landsbyen der er bygget til at vise Kayahs livsstil . Den såkaldte Long Neck Village blev bygget for 27 år siden på en jordgrund ned et bjerg fra thailandsk landsby , hvor nogle af Kayah-familierne var flyttet til , efter at de havde sparet nok penge op til at bygge et nyt hus.
 
Når besøgende turister siver ind i landsbyen , skifter kvinderne hurtigt fra at se popsange på deres smartphones til at væve traditionelle beklædningsgenstande eller spille på en ujævn træ-gitar . Men for det meste står bare de opmærksomme disken i deres boder , i håb om at nogen vil købe noget af det kunsthåndværk og souvenirs , der vises her .
 
Turisterne , hvoraf de fleste er thailandske , vandrer forbi og tager billeder eller selfies med dem - nogle køber en af ​​de snesevis af produkter, der er til salg i boddrne . Thai besøgende kan komme ind gratis , men udlændinge betaler 250 baht for at komme ind i landsbyen , hvilket tilsyneladende går til at betale kvindernes månedlige løn på 1.500 baht . En besøgende havde på et tidspunktkørt sine fem ældre søstre hele vejen fra Bangkok for at se kvinderne.
long neck woman2En thailandske turist prøver messingringene , som Kayah-kvinder i Huai Sua Tao traditionelt bærer helt fra deres barndom.

Hele skueet har fået kritik fra observatører udenfor , der siger at det er en menneskelig zoologisk have , der udnytter migranter , der har får andre muligheder for at tjene til livets ophold .

” Det er absolut en menneskelig zoologisk have, ” sagde UNHCR's talskvinde Kitty McKinsey til BBC i 2008 , blandt beskyldninger om at de thailandske myndigheder specifikt forhindrede Kayah-kvinder i at genbosætte sig i tredjelande på grund af deres værdi som turistattraktioner . ” En løsning er for turister stopper med at besøge disse steder , tilføjede hun.

" Ma Ja " , en af ​​kvinderne med lang hals , hvis familie kom til Thailand , da hun var 11 år , håber at folk ikke følger med McKinseys opråb . For hende er disse turister ikke kun den eneste indtægtskilde , men et unik lukrativt job , der giver kvinderne mulighed for at tjene - i højsæsonen med turister - op til 10 gange mere end hvad deres mænd gør .

” I begyndelsen forstod jeg ikke , hvorfor de lod turisterne komme ind og besøge os ,” siger Ma Ja . ”Senere forstod jeg grundene , det er fordi vi har en anden kultur , som folk udefra ønsker at vide noget om . På plussiden skaber det job for os ved at invitere turister ind , og vi får indtægter i vores familier ved at sælge souvenirs til dem . At sælge souvenirs er blevet vores indtægtskilde , fordi vi ikke har nogen anden indtægtskilde . Hvis ikke der kommer nogen turister her , ville vi ikke vide , hvad vi så skulle gøre. ”

long neck woman3

Turister fra Malaysia gennemser håndværk ved en af ​​de mange boder , der ligger langs den ene hovedvej gennem Huai Sua Tao.

En mandlig bosiddende i Huai Sua Tao , sagde at livet i Thailand er meget bedre end derhjemme . Han minder om hvordan han og hans familie tilbragte  flere dage med at vandre gennem junglen for at nå Thailand , hvor i det mindste ” soldater ikke jagter os ” siger han.
 
Ma Pang , en 34-årig mor til to , siger : ” Jeg gik ikke i skole… da jeg ankom begyndte jeg at sælge souvenirs . Jeg bar ringene , siden jeg var 9 år gammel , fordi det er en del af vores kultur . Når jeg var her , følte jeg mig glad , selvom jeg ikke fik lov at gå i skole , får jeg hjælp til min mor ved at tjene til livets ophold her . ”
 
Selvom det er mere sikkert , forbliver livet i Thailand hårdt for migranterne i Huai Sua Tao . Landsbyen er dårligt udviklet bl.a med strøm , der bare er kraftig nok til at oplade deres telefoner eller til et gammelt tv i de trange træhuse . Det er en del af oplevelsen , som turister køber når de kommer her .
” Turister ville ikke være interesseret i at komme på besøg , hvis landsbyen udvikles , ” siger Boonrat Santisuk , der arbejder ved indgangen til landsbyen , hvor hun tager imod pengene for indgangsbilletten .
 
Hun siger , at efter at kvinderne har tilbragt nok tid der og sparet penge , har de råd til at bygge et hus i den mere udviklede del af landsbyen lige op ad bjerget , hvor almindelige thailandske landsbyboere bor uden for turistområdet.
long neck woman4En af kvinderne på Huai Sua Tao hviler hjemme , mens der ikke er nogen turister på besøg . De fleste af landsbyens besøgende i vintermånederne, da få turister kommer i regntiden og tørre sæsoner.

Herudover er mulighederne for at bo og arbejde i Thailand stærkt begrænset for migranter som Kayah , og leveomkostningerne kan være markant højere , så det er ikke let at flytte meget længere end op ad bjeerget . Kvinderne og deres familier har for det meste mulighed for at rejse og arbejde inden for Mae Hong Son , men for at rejse til en anden provins , er de nødt til at ansøge om tilladelse og der skal udfærdiges særlige arbejdstilladelser til dem , der søger arbejde udenfor området .

” Der er anslået 3 millioner indvandrende arbejdstagere fra Myanmar i Thailand , hvoraf kun halvdelen har sikret arbejdstilladelse gennem den formelle migrationsproces ,” forklarer Duncan McArthur , direktør for Thai-Burma Border Consortium , en fremtrædende lokal NGO , der yder hjælp til Myanmar flygtninge. ” Registrerede indvandrende arbejdstagere har ret til at arbejde , men bevægelse er begrænset til deres udpegede provins , medmindre det specifikt er tilladt . U-registrerede indvandrende arbejdstagere og flygtninge , der bor uden for lejre , betragtes officielt som ulovlige indvandrere og udsat for udvisning. ”

long neck woman5Kvinder i Huai Sua Tao samles i et fælles bambushus til et møde med provinsens embedsmænd , der kommer for at indsamle information om deres kultur til uddannelsesmæssige formål.

Den seneste regerings lovgivning , der nedbryder virksomheder, der ansætter udokumenterede arbejdere , har gjort det mere og mere vanskeligt for flygtninge , der prøver at bo uden for lejrene . Tusinder er flyttet over grænsen tilbage til Myanmar igen .

For kvinderne i Huai Sua Tao og deres kolleger i andre landsbyer med lang hals , betyder dette endnu færre muligheder - men de er i en unik position, fordi deres kultur er en værdifuld vare for turister .

Landsbyer med lange halsede kvinder er også dukket op omkring Chiang Mai og Pattaya . De tre landsbyer med lang halsede kvinder i Pattaya er nye. Chiang Mai-provinsen , der ikke er så lukrativ som Pattaya , har fordelen ved at være ved siden af ​​Mae Hong Son og ligne mere Kayahs liv tilbage i Myanmar .

” I Pattaya er lønnen den højeste , og den næsthøjeste er i Chiang Mai . Her er den lavest , ” siger Ma Pang , der sagde at hun ventede på en tilladelse til at gå på arbejde i Pattaya i et par måneder . Hun er næppe den første kvinde , der rejser på jagt efter bedre penge , især i regntiden , når turismen er lav i fjerntliggende områder som Mae Hong Son.

Men hendes mand , 4-årige datter og 10-årige søn ville blive hvor de var . Ma Pang siger , at uden et thailandsk nationalt ID-kort , ville hendes børn ikke være i stand til at gå i skole i Pattaya , mens de kan gå på en lokal thailandske skole i Huai Sua Tao .

” Først ville jeg gerne blive længere i Pattaya , men så føler jeg mig dårligt tilpas , når minr børn evt. bliver syge , og deres far ved ikke , hvordan man skal tage sig af dem ” ,  siger hun.

long neck woman6

Ma Pang står ved indgangen til Huai Sua Tao.

" Ma Ja " siger , at i hendes familie , er der bedre mulighed for et langsigtet job i Pattaya og men på grund af fortroligheden med livet i Huai Sua Tao , planlægger hun ikke at rejse nogen steder . Og selvom hun understreger , at flertallet af kvinder , inklusive hende , værdsætter at bo i Huia Sua Tao og ønsker at turister skal besøge dem der , så kan hun godt nogen gange længes efter noget andet . 
cirkler2overskrift Guan Shrineguan yin shrine mae hong son
  Adresse: Chong Kham, Mueang Mae Hong Son District, Mae Hong Son 58000, Thailand
 
 10Vi har ikke kunnet finde noget historie om dette sted - men nu tager vi det lige med alligevel .  Vi opdaterer måske med noget tekst senere !! 
cirkler2overskrift pang tong palace
Pang Tong Palace
Mae Hong Son-området er ukendt for turister, og du vil sandsynligvis ikke engang finde engelske oplysninger om det online - men vi har fundet frem til det her . Dette sted er for det meste kendt for de lokale , for hvem Mae Hong Son er " et stykke af himlen " . Det bugner af dejlig natur - den smukkeste i det nordlige Thailand - og lider ikke under turistmængderne , så måske skal dy skynde dig at besøge dette område ?
 
Pang Tong Palace er et af kongefamiliens projekter , der var designet til at fremme landbrug i Mae Hong Son-området . Konkret var deres hensigt at fremme forskning,  undersøgelse og udvikling af lokalt landbrug for landsbyboerne - og handel med opiumafgrøder til det moderne landbrug som deres nye og forbedrede indkomstskilde.
 
Stedet dækker et stort stykke jord , som kan udforskes i bil . Det har smukke haver , kaffe og frugtplantager af alle slags , får , heste og andre dyr . hornbill
Der er også en lille zoologisk have der med påfugle og andre store fugle såsom den berømte Hornbill .
 
Pang Tong-paladset er præget og pyntet med spektakulære haver , blomster af forskellige slags , herunder for eksempel orkideer . Du kan rejse frit til fods eller køre rundt i bil , nyde de dejlige blomster , fodre de lokale får , nyde udsigterne af det brede udvalg af fugle , påfugle osv.
 
Asian Palm Civet
Et af de mest interessante dyr , som du finder her, er den asiatiske Palm Civet - en speciel katte-race, der er forbundet med produktionen af ​​den dyreste kaffe i verden .
 
Denne katteart plukker og spiser de bedste , modne kaffebønner , og når bønnerne først er delvist fordøjet i kattens mave , udskilles de , indsamles , rengøres og tørres , før de ristes som nye kaffebønner . Den almindelige påstand er, at kaffen , der er blevet valgt og delvis fordøjelse af denne vilde katteart , resulterer i en unik smag af høj kvalitet . Du kan smage det i de lokale landsbyer , men personligt har jeg ikke prøvet det endnu .
 
De lokale cyklister i Mae Hong Son-området har også en forkærlighed til dette sted - . Her kan du møde mange af dem  , og de er altid venlige og glade og vil gerne hilse på dig og tale med dig. cirkler2
 
 
 

valgt at bringe ma hong son


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen