Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

overskrift udflugtsmuligheder phi phi

 

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Phi Phi Island og du kan her se hvad du kan opleve på Phi Phi Island . Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet , men også andre udflugtsmuligheder hvis vi finder nogle . 

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet . Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .

Men først kommer der lige lidt information om Phi Phi Island !!

God fornøjelse !!

 

 

 

 

alt her på siden phi phi island

 

 

hvad ved vi om phi phi island

 

I mange år var Phi Phi Island en overset ø-gruppe og Paradis , men på et tidspunkt kom Hollywood ind i billedet og de havde set sig varm på øens vidunderlige strand , som var omkranset af kalkstensklipper dysset med grønt . Filmen " the Beach - med Leonardo De Caprio " blev indspillet og der blev optaget nogle scener på Phi Phi og herefter blev øen berømt . Siden årtusindeskiftet har rejsende fra alverdens lande strømmet hertil for at opleve dette paradis . Phi Phi-øerne består af seks øer, hvoraf kun Phi Phi Don er fast beboet .

Selv om øerne nu ikke længere ligger uberørte hen , udgør de stadig et af Thailands smukkeste områder . Snorkling , dykning og sejlture er nu dagligdag i disse områder . Det er især livet ved de yndige strande der lokker turisterne hertil . Man kan med longtailbåd sejle rundt til de forskellige øer . Ikke alle øer er lige meget besøgt , men mange af dem ligner faktisk en " Hollywood kulisse skåret ud i kalksten " . Den mest berømte ø er Phi Phi Lei er også mest besøgt , men ellers er det hovedøen " Phi Phi Don " der tiltrækker turisterne . Her er der masser af butikker , restauranter og liv i hovedbyen Ton Sai . Men trods det større udbud af spisesteder og dets lige her, så er det øens øvrige strande , som kun kan nås med longtail-båd der er mest populære .  

Areal : 12,25 km²
Højde over havet overflade : 1 m
Befolkningsantal : 2.500 (2013)
Provins : Krabi
 
 
phi phi island map 0
 
 
 
cirkler2
 
Thai53
Når du sejler over til Phi Phi Island , ligger du til ved molen, enten kommer du med færge eller longtail båd til øen . Tag evt. en overnatning eller to derovre . Vent med at booke overnatning til du kommer i land derovre. Hotel-sælgerne står på kajen når du sejler ind med færgen. Og de har mange gode overnatningsmuligheder og tilbud på disse . Når du køber din færgebillèt derover til - så køb det der der hedder " open Ticket " - så kan du vente til dagen efter med at sejle  hjem, hvis du ombestemmer dig og vil tage en overnatning derovre .
 
Thai59Vi overnattede i en bambushytte ude skoven - det var nu meget hyggeligt - og billigt . 
Thai62
Vi boede helt ude i skoven ...
 

Seværdigheder i området

Når du vælger at besøge Phi Phi Don kan du næsten ikke undgå at opleve Tonsai , der er den største by på øen . Her er der gang i den fra morgenstund og til sent ud på natten , hvor der er flere barer , der holder åbent . Da området er glimrende at dykke i , vil du i byen kunne finde mange dykkercentre , masser af massageklinikker til de brugte kroppe og så er der også flere små og lokale shops at finde , samt flere cafeer , der tilbyder internetforbindelser.

Der er mange unge folk i området og Phi Phi Don er også et af de mere eftertragtede backpacker steder i Thailand, så der er mulighed for at møde mange nationaliteter, søg lidt væk fra centrum, hvis du gerne vil have lidt mere fred og ro, for der plads til alle på den gæstfrie ø.

Vælger at du at tage ud fra Phi Phi Don og besøge en af de mindre øer, vil det være et godt rejsemål at besæge Koh Phi Phi Ley. Her finder du laguner, gemte strande og fantastiske snorkelområder. Øen rejser sig brat op i havet med spektakulære limstensformationer, som også er med til at gemme på et par oplevelser, der er hele turen værd.

028

Maya Bay....

I en bugt, der er godt skjult, hvis man ikke er fra området, ligger Maya Bay, hvor du kan finde en strand, der vidner om at paradis er på jord. Det er en strand, der er så betagende at du vil drømme dig tilbage igen og igen, det totalt krystalklare vand og sandet på stranden, der næsten er mere hvidt end kridt, gør sit til det.

Da der kommer mange longtail både hertil, fordi der er så mange, der ønsker at se øen, er der lavet afmærkede områder til snorkling, hvor du kan få et indblik i det rige dyreliv, der er under vandoverfladen. Nu er det ikke kun under vandoverfladen du finder et dyreliv, sejler du rundt om øen fra Maya Bay, finder du på et tidspunkt stedet hvor de lokale indbyggere bor. Her er der også et område, hvor der samles svalereder ind, der er en yderst delikat ret i Kina, det er et skue for sig selv hvis du får mulighed for at opleve indsamlingen af svalereder.

Der er også en grotte med vægmalerier tilbage fra 1600-tallet, som helt sikkert er et besøg værd og andre bugte hvor vandet fortsat er så krystalklart, at du kan se langt ned og opleve masser af fisk, der ivrigt følger med båden og måske håber på en godbid eller to. Er du på en af de større Phi Phi øer, skal du helt sikkert til en tur til Koh Phi Phi Ley, som er et must see rejsemål i området.

Phi Phi island Viewpoint

Viewpoint på Phi Phi Island ....

Tilbage på Phi Phi Don findes der et udsigtspunkt, der ligger godt 180 meter over havets overflade. I varmen kan det næsten føles ubestigeligt, men gør dig selv den tjeneste at gå de mange skridt op, for udsigten du kommer op til, er hele turen værd. Der er en udsigt over flere af strandene, byen Tonsai og vand samt limstensformationer så langt øjet rækker. Nyd udsigten og sørg for at tage drikkelse med, da varmen kan være hård ved kroppen, hvis ikke du får nok at drikke.

Vil du opleve vilde aber, der efterhånden er vant til turister, så de kan godt finde på at blive nærgående, vil du ikke gå glip af turen til Monkey Beach. Det er igen fra Phi Phi Don turen går ud og her skal du finde Koh Nok, der er et sted, hvor klipperne skyder op i himlen ofte i 90 graders vinkler, så de er meget ufremkommelige. Området er fyldt med mange vilde aber, det er et velbesøgt udflugtsmål og derfor har aberne det meget godt, da de ofte blive fodret af nysgerrige turister.

Dykning i området ved Phi Phi øerne

Det krystalklare vand i området byder helt sikkert ind med fantastiske dykkeroplevelser, hvor det ene dyk efter det andet kan foretages og du vil hele tiden opdage nye fisk, eller koraller, du ikke har set før.

Dykning er noget helt for sig selv i området og der er flere steder, som du skal besøge, når du vælger at bruge tiden på at dykke ved Phi Phi øerne. Maya Bay er et af dem, hvor du kan opleve en verden af farverige fisk og blæksprutter. Så er der også tre områder, hvor du har store chancer for at opleve zebrahajer, blandt andet Hin Musang, hvor der også er mulighed for at se barracudaer og koraller i massevis. Det andet område hedder Hin Bida, hvor du udover hajerne også kan muræner og blæksprutter. Sidst men ikke mindst er der Koh Bida Nok, hvor der også kan ses hvalhajer, som er en fantastisk haj, ikke mindst på grund af sin størrelse. Her er det også muligt at se djævlerokker eller Manta Rays, som de også bliver kaldt.

Du skal dykke – når du vælger at besøge Phi Phi øerne, hvis ikke du gør det, er det som at snyde sig selv for en oplevelse, du ikke bør være foruden.cirkler2valgt at bringe phi phi island

 

 

 

siden sidst opdateret september 2019


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen