Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

overskrift udflugtsmuligheder Koh Tao

 

   001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Koh Tao og du kan her se hvad du kan opleve Koh Tao . Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet , men nævner også andre muligheder i området hvis vi har fundet nogle .

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .

Vi har valgt at nummerere udflugterne - men de kommer i vilkårlig rækkefølge !!

Vi kommer lige først med et par oplysninger om Koh Tao først !!

God fornøjelse !!

 

alt her på siden koh Tao

hvad ved vi om koh Tao

map koh taoThailand bugner jo som bekendt med formidable dykkerforhold og snorkle-oaser , men der er jo nogle steder der bedre end andre og der er èt sted der er særligt eftertragtet , og det er Kog Tao .

Øen " Koh Tao " ligger cirka et par timers sejlads fra Koh Samui , via Koh Phangan . Og som det sidste stop på den sejltur , er der helt naturligt lidt færre mennesker her, end man finder på de andre øer , men derfor er der alligevel rigeligt med liv på øen. 

Dem der tager til Koh Tao , gør det helt sikkert for at vende blikket med havets dybder , og det er også et fortryllende liv der udspiller sig under de lette bølger . For de garvede dykkere er det her muligt at finde hvalhajer og ned til underjordiske grotter , og ikke mindst så er der også her en bred vifte af farverige koraller , og det er egentlig bare et kort stykke vej ude på havet . For de knap så øvede , er Koh Tao et godt sted at begynde sin dykkerkariere , da havdybden her er forholdsvis lav . 

Koh Tao er et paradis hvor man kan slappe af , med der er rigeligt med muligheder for at spise godt og nyde livet , når mørket falder på . Foretrækker man kun strande ,  er der masser af lækre strande og en skøn natur , hvor  man kan vandre en tur . Det er faktisk et godt sted at starte for dem der gerne vil have lidt af det hele på deres ferie . Der er mange muligheder og der er stor forskel på om man bor på den travle vestkyst - der hvor bådene kommer ind og hvor Maehaad- og Sairee-strandende er, eller på den mere stille øst og sydøstlige kyst . Her findes der smukke bugter og fine strande med det fineste sand , og her kan I nemt finde et helt stille sted , uden barer og med kun få restauranter .

Ud for Koh Tao ligger Nang Yuan, 3 små sammenhængende berømte øer, som udgør fantastiske dykker- og snorklespots. Der findes et smukt udsigtspunkt på den højeste af øerne – på en 25 minutters gåtur bliver man belønnet med den mest fantastiske udsigt over området.

Vejret på Koh Tao er bedst fra januar til marts, men i modsætning til mange andre thailandske destinationer er vejret også udmærket fra maj til september. I oktober og november regner det en del, hvorfor det ikke anbefales at rejse i denne periode.

 

cirkler2

 

koh tao map beaches 462x600

 

Vi vil her beskrive de 10 bedste strande på Koh Tao , og derfor bringer vi lige herover et kort over øen , dog er alle strande ikke afbiledet på dette kort. cirkler2

overskrift freedom beach

freedom beach koh tao

1Freedom Beach Koh Tao ligger cirka 10 minutters kørsel fra Sairee Beach ( det vigtigste turistknudepunkt i Ko Tao ) . Freedom Beach har en " anstændig vejadgang " .

Freedom Beach er et tilflugtssted for de fleste turister , der rejser til Koh Tao . Der er den mest populære strand med masser af hængekøjer . Stranden har fint hvidt sand og en del skygge med Pemphis-træer ,  så det er et godt sted at slappe af med din yndlingsbog eller bare solbade . Det er et naturskønt sted , og vandet her er ofte helt krystalklart . så det er et vidunderligt sted at svømme og snorkle . Der er et lavt koralrev ikke så langt ude i vandet .

cirkler2

overskrift sairee beach

Sairee Beach

2Hvis du ikke vil gå i seng tidligt på din ferie , så er Sairee Beach på Koh Tao lige stedet , da det er øens underholdningscenter . Den dejlige , lange hvide  sandstrand er allerede fyldt op om eftermiddagen . Du kan nyde vandsport samt slappe af og lytte til " sej musik " i en af ​​strandbarerne her . Der er mange palmetræer , der giver god skygge , og vandet er meget roligt og ideelt til svømning , men hvis du foretrækker det, kan du blot tilbringe dagen under træerne og se " livet " dig . Om aftenen kan du nyde at feste eller slentre langs den kølige gade med de fine butikker . Sairee er en perfekt strand for unge mennesker, der leder efter noget med liv .
cirkler2
overskrift shark bay
Shark Bay Thian Og Bay. Koh Tao 1024x682
3Med sine palmer , der hænger ud over vandet og dets pulverrige, hvide sand , er Shark Bay i den sydlige del af øen Koh Tao en af ​​de mest populære bugter på øen . Dette billede som " en postkort strand " har en meget speciel attraktion . Hele året rundt kan du se hajer svømme i havet , og de kommer endda helt op til kystlinjen . Det er ingen overraskelse , når man tænker på , hvor tæt stranden er på Shark Island , som er en populær destination for dykkere . Hvis du leder efter billig indkvartering her , vil du blive skuffet , da bungalowstederne tiltrækker hovedsageligt bryllupsrejsende og familier med en mere eksklusiv smag og " en god tegnebog " .cirkler2
overskrift sai nuan beach
Koh Tao Sai Nuan 0330
4Sai Nuan Beach er en lille og beskeden strand og er en afsondret lille perle med gyldent sand , turkisvand og frodige eksotiske træer . Et malerisk træ svinger let i vinden , hængende ud fra baldakinen ovenfor . Tag dit snorkeludstyr med og udforsk stedet fyldt med farverige fisk . Et par små hytter ligger på klipperne i nærheden og byder på billige drinks og en afslappet atmosfære . Pak solcreme og et kamera , og forbered dig på at nyde udsigten og ensomheden . cirkler2overskrift koh nang yuan islands
Koh Nang Yuan sand bar Thailand
5Koh Nang yuan Ilands er en smuk ø ca. 500 meter fra Koh Tao , og ligger i Thailandsbugten i det sydlige Thailand . Øen er en del af hav-reservatet . Den består af tre øer , forbundet med en lang sandstrand . Stedsegrønne tropiske skove , bjerge , hvide sandstrande , krystalklar turkis vand , korallrev - fylder denne ø og dette idylliske landskab vil blive husket af dig i lang tid . Du kan tage billeder på de store kampesten , solbade , svømme med en snorkel eller bare sidde på en restaurant og nyde den lokale skønhed .  Koh Nang yuan Ilands betragtes som et af de bedste og mest interessante steder for dykning og snorkling . Den undersøiske verden er rig på en række indbyggere såsom : sommerfuglfisk , havengler , klovnefisk , stråler , søpindsvin , papegøyfisk og mange andre .
I den sydøstlige del af øen er det et bekvemt udsigtspunkt . Her kan du fra en " pæn højde " ikke kun se på Nang yuan , men også på Koh Tao og andre øer . Og selvfølgelig få nogle smukke panoramabilleder til hukommelse . cirkler2overskrift taa toh bay
Taa Toh Bay Koh Tao A Stunning Hidden Koh Tao Beach 4
6Taa Toh Bay Koh Tao er en meget lille og afsondret strand beliggende mod i den sydlige del af øen . Det er det perfekte sted at slappe af i en hængekøje - eller I kan tage et spil valleyball i sandet på den opstillede bane .
Det er også et fantastisk sted at tage solbad eller nippe til en drink  og da stranden vender mod vest er her også en fantastisk solnedgangsstrand !cirkler2overskrift chalok baan kao baychalok baan kao bay1
7Chalok Baan Kao Bay er hjemsted for nogle af de mes blå og klare farvande i thailand . Så her er alt hvad du behøver . Generelt er bugten et godt sted at bo , hvis du ønsker et sted hvor der er stille men stadig nær lokale bekvemmeligheder.

Det er den næststørste strand på Koh Tao , men det er mere " støjsvag og mindre besøgt " end f.eks sairee Beach , på grund af dens beliggenhed i syd.

Det hvide sand er blødt , og vandet er lavt nok til at gøre det til en god strand for børnefamilier . Der er endda en sandtange , du kan gå ud på, når forholdene er rigtige !

Selvom det er en rolig strand , har den et rimelig antal af restauranter , barer og dykkerbutikker i nærheden , samt et apotak og en 7-eleven .

Da det vender mod vest, er her også en fantastisk solnedgang !cirkler2overskrift ao tanot baytanote bay koh tao

8Ao Tanot Bay ligger på Koh Taos østkyst og omgivet af grønne bakker og er en fjern og malerisk strand , det er en af ​​de mest uberørte på øen . En enorm klippe " springer " ud af midten af ​​bugten , og den er meget værdsat af besøgende for sten-climbing . Den lille bugt , der er beskyttet og fuld af marine liv, er også ideel til snorkling.Enhver bygning i Tanote Bay ligger en afstand fra havet, så der er et stort strandområde, ideelt til solbadning, legetøj til strandspil eller til picnic. Det tilbyder privatliv, men ikke meget skygge.

Tanote Bay er et godt sted at se solopgangen , og det er altid en smuk måde at starte din dag på . Snorkling er fremragende her med en lang række koraller og nogle ret store fisk , der kan ses kun få skridt ud i  i vandet . Kajakker er tilgængelige , og på den måde kan du sejle til den isolerede og uberørte bugt i Laim Thian  , som ikke er tilgængelig i bil .

Stedet er en god ide til en halv dags tur, skønt det er let at tilbringe en hel dag her.

Det bjergrige terræn i Tanote Bay er også interessant at udforske . Du kan vandre til tre fantastiske udsigtspunkter :  vandreservoiret , West Coast Viewpoint og Tanote Peak . Det tager kun en halv time at gå op ad bjerget fra bugten til det første udsigtspunkt . Fra udsigten til vestkysten kan du fortsætte din vandretur i junglen til enten Sairee by eller Laem Thian .cirkler2overskrift sai Daeng Beach sai daeng resort koh tao 43

9Sai Daeng Beach er tæt på bugten til Shark Island , det tager kun 10 minutter at komme dertil i kajak i roligt vejr . Under vandet er her godt at udforske med store chancer for at finde spidshajer eller havskildpadder , der bor i nærheden af ​​Thian Og Bay , Taa Som Bay og Sai Daeng Beach .

Gode ​​snorkling steder er på den vestlige og østlige ende af bugten , hvor der er forskellige slags koraller kombineret med klipper . Du kan svømme østover omkring Cape Gong Sai Daeng til Hin Ngam Bay ( hvilket betyder smukke klipper på Thai ) . Som navnet antyder , er bugten fyldt med smukke store runde formede klipper under vandet og med de mange koraller gør den til et meget godt snorklingsted , men vær forsigtig med strømmen .

Vejene til denne strand er blokeret , så besøgende skal passere gennem en af ​​de to resorts . Besøgende velkomne, og der er gratis adgang . cirkler2overskrift hin wong bayhin wong bay10Der er adskillige oplevelser her under vandet som er dækket af af frugtbare koraller, sø-anemoner og mange slags kulørte fisk . På grund af klippeformationerne er det vanskeligt at gå omkring i Hin Wong Bugt , så det er en god ide at leje en kajak for at komme rundt . Gå over til området foran stranden på den sydlige side af bugten , det er en af ​​de bedste snorkelpladser på Koh Tao . Vandet her er utroligt klart , og du kan være heldig nok til at se fantastiske flokke med sardiner blive jaget af sultne " trevally " i vandet , der er mindre end en meter dyb . Et andet godt sted her til snorkling er et punkt i den nordlige del af bugten . Igen er der masser af velbevarede koraller og rigeligt havliv . Hin Wong Bay er et roligt tilflugtssted , og du kan komme hit her til ad vej eller med båd. Hvis du har lyst til at gå , tager det cirka en time fra krydset ved Sairee .cirkler2overskrift john suwan viewpointJohn Suwan Viewpoint Koh Tao Incredible Island Views 5 1440x960


11Turen til det øverste udsigtspunkt går gennem et område med sten og palmer , og det får dig til at føle at du er med i en film . Turen til toppen tager kun 15-20 minutter , men det er meget mere anstrengende og udmattende end du måske havde forventet. Stien op er steder meget vanskeligt , men det er ikke farligt . Der er reb på turen , som du kan holde fast i når du er i de lidt hårdere sektioner .
Bare vær forsigtig , når du når det øverste udsigtspunkt punkt , fordi det er højt , og der ikke er nogen sikkerhedsrækværk .Der er en frisk brise øverst , og du møder her fantastisk panoramaudsigt over øen Koh Tao .cirkler2valgt at bringe koh tao Siden er sidst opdateret september 2019 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen