Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

overskrift udflugtsmuligheder koh kood

 

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

cirkler2Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi så kommet til Koh Kood og du kan her se hvad du kan opleve på Koh Kood og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan udover denne side sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .Vi har nummereret de forskellige muligheder - men de kommer i helt vilkårlig rækkefølge .

Der vil først komme lidt information om Koh Kood og under disse komme udflugtsmulighederne . 

Der kan enkle steder på siden her være link til nogle filmoptagelser .....

God fornøjelse !!

 

alt her på siden Koh Kood

 

hvad ved vi om koh kood

 

map koh koodSå nåede vi til Koh Kood på vores tur rundt med oplevelsesmuligheder og hvad ved vi om dette sted ? . Tja , denne Ø er den sydligste i rækken af Ø`er i Koh Changs Maritime National Park . Det er samtidig Thailand`s fjerdestørste Ø . Der bor kun cirka 5000 mennesker på Ø`en - stedet er oplagt til en god ferie , med ren afslapning på de næsten uberørte hvide strande med høje palmer . Koh Kood er et rigtig papadis som ingen rigtig har " opdaget " endnu .

Tag en tur ned langs vestkysten og se de vidunderlige , hvide strande med pulversand og krystalklart vand . Man får næsten en oplevelse at man er " Robinson Crusoe " når man står her på dette sted . Vandet her kan kun indbyde til snorkling og dykning og nyde et perfekt undervandsliv . Strandene ligger også her på ø`ens vestside - ligesom de også gør på Koh Chang . Langs kysten er der små fiskersamfund , men ikke egentlige byer . Koh Kood er også et perfekt sted til en familieferie med børn .  

Glem ikke de smukke vandfald

Ø`en består hovedsageligt af jungle , men er en smuk Ø . I junglen finder du et par smukke vandfald , og det mest berømte er vandfaldet " Klong Cao " ,  som ligger få kilometer fra Klon Cao Beach . Man kan ikke køre helt op til vandfaldet , men skal gå de sidste 300-400 meter til fods . Det er også nemt i tørke-perioden , men kan være lidt mere udfordrende i regntiden . Du vil så til gengæld blive rigeligt belønnet i regntiden , da vandfaldet er smukkest i denne periode .

Midt på Ø`en finder du kokos- og gummiplantager . Du finder også her en lokal skole samt et par mindre fiskerlandsbyer . Når du er på Ø`en bør du også besøge fiskesamfundet i Ao Salad , som ligger i en bugt på nordøstkysten af Koh Kood . De fleste huse er her bygget på pæle i havet , og de er alle forbundet via en mole . Her arbejder fiskerne om natten og bruger dagen på reparation af garn og både .

Ud for Koh Kood`s nordvestkyst ligger den klille Ø med navnet " Koh Mai Si Lek " , og her er der mulighed for at besøge en perlefarm . Du kan her få et indblik i perleproduktionen . Det tager 2-4 år før en perle er færdig produceret . Denne farm har konstant 10.000 - 20.000 østers i brug til sin produktion .  

 

cirkler2

 

  overskrift klong chao waterallklong Chao Waterfall2

 1Det vigtigste vandfald på Koh Kood er Klong Chao vandfald - Nam Tok Klong Chao , der betyder vand og tok betyder fald . Vandfaldet er beliggende et par kilometer inde i landet i centrum af den nordvestlige kyst .

Kong Rama VI besøgte vandfaldet i 1911 og gav det kongelige navn " Anamkok " til minde om Ong Chiang Lue , en vietnamesisk konge , som søgte tilflugt i kongeriget Siam under kong Rama I's regering i slutningen af ​​det 18. århundrede.

Vandfaldet kan tilgås ved at følge den lille vej , der starter bag Klong Chao Beach - ved flodbredden skal du krydse broen og derefter ind mod midten adf Ø`en , indtil du når det græsklædte område lige før " PD Guesthouse " .

Derfra fører et venstre sving dig forbi Santung Bungalows og dens restaurant , inden du ankommer til parkeringsområdet . En let 10 minutters gang igennem skoven bringer dig ud til vandfaldet . Ved vandfaldet kan du bade og blive afkølet og det er også et dejligt sted at hvile , men tag drikke og mad med , da der ikke er nogen kiosker her . Du kan give en lille donation tl guiden på stedet . Der er smukkest på stedet om eftermiddagen .

cirkler2

overskrift klong Yai Kee waterall

Klong Yai Kee2

2Den andet af ​​Koh Kood-vandfaldene ligger i den nordvestlige del af øen ved Klong Yai Kee .

For at komme dertil , så kør ud ad Klong Chao-stranden , der kører nordpå , og følg ruten forbi politistationen og hospitalet , indtil krydset efter tankstationen . drej til højre her . Efter et par hundrede meter har du en grøntsagsbutik.

Hvis du kører lige videre , ender du ved Klong Mad , hvor du foretager en højredrejning lige før " Suanya Resort " , et skilt her viser til vandfaldet. Følg denne vej , indtil du kommer til en anden vej til venstre ved " Bann Makok " . Vandfaldets parkeringsområde ligger lige her . Du skal så gå resten af vejen.

Ligesom Klong Chao vandfald er indgangen gratis, og der er ingen drikkevarer eller madkiosker ved vandfaldet .

cirkler2

overskrift Ban Ao Yail

baan aoyai salad port

3Koh Kood-fiskerlandsbyerne Ao Salad og Ao Yai ligger i de respektive ender af hovedvejen i den nordøstlige og sydøstlige del af øen . De er den eneste udvikling af nogen art på østkysten.

Begge er meget arbejdende landsbyer med en blanding af thailandske og cambodjanske indbyggere og de fleste , hvis ikke alle familier , der er involveret i fiskeriet i en eller anden form for fiskeri .

Som et vindue mod den lokale ø i denne del af verden , finder du ikke noget bedre eksempel end disse to landsbyer . Heldigvis har ingen af ​​byerne endnu udviklet sig til en dykker- eller snorkelbase til Koh Koods stigende antal turister .

Turisme er dog imidlertid lige begyndt at ændre tingene i Ao Yai , med udseende af flere fiskerestauranter ene ende af den lange træ-mole . Kun tiden vil vise om dette er fiskerlandsbyernes første foreløbige skridt til at blive Koh Koods version af Bang Bao på Koh Chang .

cirkler2

overskrift Bang Bao beachl

Nang Bao Beach koh kood2

Stranden 2

4Bang Bao Beach ligger i en smuk bugt på Øen , med blødt hvidt sand og krystalklart blåt vand .

Adgang til vandet er nu muligt på en gangbro af træ , der går et stykke ud i vandet . Stranden prydes af gummitræer og en " håndfuld fremragende resorts " der ligger langs stranden , hver med deres egen træ-mole , der strækker sig i mod havet.

De fleste bungalows ligger i den sydlige ende , lige ved bambusbroen , der strækker sig over ved en lille flodmunding , mens en dykkerbutik ligger i den fjerneste ende af stranden .

Tilbage ved hovedvejen fuldendes billedet af en restaurant med kaffebar og minimarked , samt et par andre restauranter , begge med mulighed for  indkvartering.

Bang Bao Beach på Koh Kood er et godt valg for at enten at trække sig tilbage og glemme verden for en periode , eller som base for at udforske øen.

cirkler2

valgt at bringe koh kood

 

 

 

 Siden sidst opdateret september 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen