Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

 

oplevelsesmuligheder i Hua Hin

 

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK

 

 

cirkler2

 

 Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på . Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Hua Hin og du kan her se hvad du kan opleve i Hua Hin og omegn . Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan derfor sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .

Der vil først komme lidt information om Hua Hin og under disse komme udflugtsmulighederne . 

Der vil enkle steder på siden her være link til nogle filmoptagelser ..... og klikker du på disse , kommer du til en ny side med filmen - for at komme tilbage til oplevelses-siden skal du bare klikke på X`et oppe i højre hjørne af film-siden .

God fornøjelse !!

 

 

alt her på siden Hua Hin

 

 

hvad ved vi om hua hin

 

map hua hinFra Bangkok til Hua Hin er der 180 km og vi kan komme der til på omkring 2½ time i en taxa .

Hua Hin har omkring 80.000 indbyggere.
 
Hua Hin strækker sig over et område på 911 km2 , hvilket er næsten så stort som Lolland .
 
Hua Hin skulle efter sigende være en sydende turistby med en unik atmosfære . Her skulle man finde en mere traditionel thailandsk karakter end de fleste andre badebyer i Thailand . Byen ligger på en tange med en flere kilometer lang sandstrand , der strækker sig sydpå .
Hua Hin er en af Thailands ældste feriebyer og skulle være den mest fornemme med sit kongelige islæt . Siden 1920'erne er Thailands kongefamilie og aristokrati draget hertil og har kastet glans over byen ved deres nærvær . Men Hua Hin skulle også være en hyggelig by med ægte thailandsk charme og med et stort udbud af aktiviteter.
 
 
 
vejret
 
 
 
Annual Weather Chart Gulf of Thailand
 
 
 

Hua Hin får væsentlig mindre regn end mange andre feriesteder i Thailand, og det gør byen til et godt sted at besøge i sommermånederne . Fra december til april er der solrigt vejr , men i maj begynder regnsæsonen så småt . Som nævnt regner det ikke så voldsomt som andre steder , men byger , som af og til er kraftige , forekommer selvfølgelig i den våde periode . Der er ikke så store udsving i hotelpriserne i Hua Hin i forhold til andre steder , hvor man har en decideret regntid.

Højsæson: November/december til marts/april – mest tørt og temperaturer på ca. 29° -32° C, dog varmere i marts og april


Mellemsæson: Maj til oktober – regn må forventes. Ofte som eftermiddagsbyger. Temperaturer omkring 30° C.

 

 

cirkler2
 
 
 
Hua Hin banegaardHua Hins Banegaard 03
 

1Hua Hin´s banegård , er én af de ældste jernbanestationer i  Thailand.

Banegården er, for både Thailændere og udlændinge, et yndet sted at tage billeder, og på den modsatte side af perronen findes et gammel damplokomotiv på et sidespor. Det royale venteværelse eller den lille pavilion bygget Thailandsk arkitekturstil i samme farve som togstationen , blev bygget for at byde kongen og den royale familie velkommen , når de besøgte Hua Hin med toget.cirkler2Abebjergetabebjerget1


2Som altid er det jo dejligt at gå på stranden og det er ikke anderledes i Hua Hin . Hvis du går i retning mod syd kommer du til Khao Takiap eller " abebjerget " som det også kaldes . På toppen af bjerget ligger et tempel , hvis du vil besøge dette , så husk at have " passende påklædning på " , når du besøger dette . Aberne som bor rundt omkring på bjerget venter på at blive fodret med bananer og nødder.

Når du besøger abebjerget , så pas godt på dit kamera og andre løse ting som du ikke gerne vil miste , da aberne er meget pilfingrede . Pas også på ikke at blive bidt af aberne - det kan ske hvis de bliver drillet eller ikke får mad . 
Ved foden af bjerget ligger der nogle små restauranter som serverer diverse seafood . Længst nede , ved den del som hedder Takiab , finder du et lille tempel og en 20 meter høj stående buddha.

cirkler2

Plearn Village

Plearn Wan

3At gå gennem denne landsby beliggende på Petchkasem Road mellem Soi Hua Hin 30 og 40 , er som at træde tilbage i tiden . En nostalgisk tidskapsel , der giver de besøgende et glimt af badebyens gode gamle dage .

En fantastisk tur for hele familien, det hele er som " et levende museum ... ikke bare enestående arkitektur , men et sted med livlige minder . I Plearn Wan  Village tænker vi tilbage til stedet - i tiden tidligere og efterligner denne periode i folks livsstil , i mad , drikke , arkitektur , sprog osv . "

Et to-etagers trækompleks af stiliserede gammeldags shophouses , der minder om dem , der består af de thailandsk-kinesiske kvarterer i Bangkok og Hua Hin , og som omfatter butikker og caféer, der har en række vintagevarer , retro mode og legetøj og hjem- lavet mad og is .

En café sælger kaffe friskbrygget i traditionel thailandsk stil , mens en anden sælger tilbyder mini sprøde pandekager fyldt med ristet kokos , sød majs , taro , kokosmarmelade . Børn samles rundt om en mand , der laver lokalt slik i små dyr . En musikforretning tilbyder LP-optegnelser fra crooners fra 50'erne og 60'erne . Et apotek viser urter, rødder og andre koger, der engang blev givet af bedstemødre til at behandle de syge . Der er endda en guldforhandler og en bondebutik.

Du vil ikke blive sulten her , heller ikke med de mange madboder , der byder på alt fra keaw-pla-tha-chaloam ( thailandsk fisk noodle suppe ) , kuay-jub ( stewed nudler med svin og æg ) og phad-Thai-ror-2 ( tilsyneladende den oprindelige phad-Thai ) til pon-kum-wan eller thailandske desserter lavet af gamle opskrifter.

I weekenden er højdepunktet Nang Klang Plaeng , den udendørs biograf , der viser gamle klassikere . Det er så nemt at miste alle følelser af tid i Plearn Wan Village , når du går ud gennem de forskellige døre , som trækker dig tilbage til virkeligheden .


Åbningstider: 10:00 – 24:00


Adresse: Petchkasem Road, mellem soi 38 & soi 40.cirkler2Kaeng Krachan Park

Kaeng Krachan National Park 04 800x600

4Kaeng Krachan blev udnævnt til den 12. juni 1981 og er den største nationalpark i Thailand . Kaeng Krachan dækker et areal på 2914 km². Parken er beliggende i provinserne Phetchaburi og Prachuap Khiri Khan og støder op mod Tanintharyi Nature Reserve på Myanmars grænse mod vest . Parken består ikke kun af beskytte regnskov , men også almindelig skov der er beskyttet under " Western Forex Complex " , et besskyttelse initiativ der dækker 18.730 km² på tværs af 19 beskyttede områder mellem Myanmar og Thailand.

Kaeng Krachan National Park er berømt for det er mangfoldige dyreliv , men også for den tætte morgendis der dækker parkens bakketoppe om morgenen specielt mellem December til Marts , hvilket skaber en fantastisk udsigt .

De to vigtigste floder i området , Phetchaburi og Pran Buri , udspringer fra Tanaosri Ranges i parken . På den nordlige side af parken , flyder Phetchaburi floden til Kaeng Krachan dæmningen og videre ud til golfen . På sydsiden flyder Pranburi floden , også ud i en dæmning i Pranburi provinsen og endelig videre ud til Gulf of Thailand.

Kaeng Krachan National Park dækker et reservoir og hovedsageligt regnskove med rig flora og fauna . Den højeste elevation er et højdepunkt langs den burmesiske grænse på omkring 1500 meter .  Den anden højeste top er Khao Phanoen Thung på 1.207 meter hvor man tidligere kunne campere Phonoen Thung Camp Site , men camp sitet har været lukket siden 2014 .cirkler2 Pala U National ParkPa La U Waterfall 1

5Ca. 60 km. vest fra Hua Hin ligger vandfaldet Pala U , som egentlig består af total 11 forskellige vandfald . Man kan godt køre i bil til Pala U , men fra vejen må man gå det sidste stykke igennem en træbevokset natur sti for at nå helt frem . Regn med at bruge en hel dag her , hvis du vil nå at se alle vandfald . Glem ikke tage badetøj , håndklæde , solcreme og behagelige vandresko med.


Abningstider: 08:00 – 17:00


Entre: 200 THB / person (hvis du viser dit thai kørerkort er entreen kun 20 THB, samme pris som thaier betaler) .

cirkler2 Sam Roy Yoa ParkSam Roy Yod

6Nationalparken Khao Sam Roi Yod , eller “ tre hundrede bjergtoppe ” er præget af tårnhøje bjerg formationer af kalksten , der danner et klippelandskab med huler , kystnære marskland og strande lige til at udforske . Højdepunkter i parken inkluderer den kongelige pavillon beliggende i Phraya Nakhon Cave , ferskvand marsklandet , parkens smukke strande , mangroveskove og et rigt dyreliv . Parken er kendt for at have mange fuglearter , dog er de fleste trækfugle . Man kan også opleve Langur aber , krabber-ædende Makak aber og Slow Loris (eller plumplori) i parken og undertiden kan man se delfiner ud for kysten .

Vandreture og cykelture er tilgængelige . Nationalparken er ca. 50 minutters kørsel fra Hua Hin og der skal påregnes at man betale entre til Nationalparken.

cirkler2

  Hua Hin Vineryardhua hin hills vineyard directions2

7Ikke mange folk ville forvente at finde en vingård i Thailand , men Thai vine er ved at blive mere og mere meget populære . Du kan besøge vingården og få information omkring vingården samt en rundtur til fods , men som den eneste vingård tilbyder Hua Hin Hills Vinyard også en tur rundt på elefantryg .

Vinegården er åben fra 10.00 til 18.00

Restauranten er åben fra 11.00 til 17.30cirkler2

 Wat Huay Mongkolwat huay mongkol 800x600

8Opførelsen at templet Wat Huay Mongkol blev bestilt af dronning Sirikit . Templet er til ære for  den legendariske munk Luang Phor Thuad , som kom fra det sydlige Thailand . Luang Phor Thuad blev berømt for at være oplyst , vis og for at udføre mirakler . Mange Thaier tror , at de amuletter skabt i hans billede garanterer sikkerhed i nødsituationer . Det parklignende område , tiltrækker et stort antal besøgende , især Thailandske turister over ferier og weekender.cirkler2

 Hua Hin Floating MarkettFloating market1

9Hua Hin Sam Phan Nam Floating Market - er et stort flydende marked , der dækker et område på over 16 hektar . Markedsets arkitektoniske træk er " hentet " fra flere historiske steder i Hua Hin , der enten blev bygget eller renoveret under kong Rama VI's regeringstid ( 1910-1925 ) , herunder Mrigadayavan Palace og Hua Hin Railway Station.

På Sam Phan Nam Floating Market finder man 193 butikker af forskellig art og 40 butikker, der faktisk er på bådene , spm sælger lokal mad , håndlavede produkter og souvenirs.

Du kan slentre gennem hjertet af det flydende marked til fods , sejle med båd eller endda tage en pedalo ( Se billede ) . pedalo1Alternativt har du også mulighed for at tur på det flydende marked på en miniature jernbane.

Sam Phan Hua Hin Floating Market har over 1.000 parkeringspladser, så der er ingen grund til at bekymre sig om parkering !

Det flydende marked er beliggende i Soi Hua Hin 112 ,  en kort afstand fra togstationen i byen .

Åbningstider : Dagligt fra kl. 10:00. - 23:00cirkler2Hua Hin Night bazaarHua Hin Night Bazaar1

10Et af det bedst kendte markeder i Hua Hin er bestemt Hua Hin natmarked . Dette er et sted som man absolut må besøge hvis man er i området . Det ligger i centrum af byen og løber op fra Petchkasem Road til jernbanen og åbner fra omkring klokken 18.00.

De fleste boder begynder at lukke ned på ca. 23.00 , men nogle boder som sælger mad .....fortsætter indtil daggry.

Markedet er meget fascinerende og giver dig indsigt i den måde det thailandske folk kan lide at leve på . Man finder utallige forretninger, der sælger lækker mad , der er frisklavet og serveres til dig inden for få minutter .

Tag også et kig bag boderne på fortovene , fordi her er der også masser af restauranter. Bortset fra mad , vil du kunne opleve et overvældende udvalg af lokale håndværk , souvenirs og tøj .

Nattemarkedet kan blive meget varmt og der er travlt i weekenderne , så tag dig god tid her. Priserne kan også være lidt dyrere end andre markeder i Hua Hin , men der er stadigvæk mulighed for at lave en god handel .cirkler2

overskrift Damnoen floating market

damnoen market

11Damnoen Saduak er nok det mest populære flydende marked i Thailand . Det er fantastisk til fotomuligheder, og det rigtige sted som kan give dig et indblik i , hvad hvad de lokale sælger af mad og grøntsager . Tag endelig dertil tidlig om morgenen for at undgå varmen midt på dagen , men også for at se markedet i fuld aktivitet . De fleste turister der kommer til Thailand , ønsker at besøge et flydende marked , og mange af dem ender her , men lad dig ikke skræmme af dette .... du vil her få den " ægte oplevelse "  af et flydende marked . Selvfølgelig vil man her også finde mange varer , som også sælges på de obligatoriake markeder rundt omkring i Thailand , men går du forbi disse boder kommer du til en masse fødevare sælgere , som ikke bare giver fantastiske muligheder for flotte billeder , men også tilbyder et hav af smagsprøver , lige fra frisklavede kokuspandekager til bådnudler i smagfuld bouilon .

Afsæt god tid til at gå rundt på markedet . Damnoen Saduak Floating Market er det mest populære marked af èn simpel grund : Du er garanteret den ægte flydende markedsoplevelse !! 

Markedet ligger lidt over en god times kørsel udenfor udenfor Hua Hin , og den nemmeste måde at komme dertil er at deltage i en tur sammen med andre .cirkler2

overskrift Kuiburi National Parkkuiburi national park

12Kuiburi Natiomal Park er kendt for at være det bedste elefant- og Gaur-sted i Thailand . Man er det næsten 99% sikker på at komme til at se elefanter på en hvilken som helst dag i året.

Parken blev etablèret i året 1999 . Kui Buri National Park er beliggende i Tenasserim Hills i Prachuap Khiri Khan-provinsen . Skoven består af tørre og fugtige stedsegrønne skove , med træer som Dipterocarpus tuberculatus , Hopea odorata , Terminalia chebula og forskellige arter af palmer .

GaurNationalparken er hjemsted for en af ​​de største samlinger af Gauers i hele Thailand , med en anslået mængde på omkring 100 styk og omkring 320 elefanter ( optalt i 2016 ) . I december år 2013 blev 24 Gaurs fundet døde i Nationalparken .

En efterfølgende klinisk test konkluderede , at dødsårsagen var bakteriel , og  ikke kemiske stoffer . Efter denne hændelse blev nationalparken lukket i 8 måneder og genåbnet igen i august 2014 . Få år senere blev en besætning på omkring 70 Gaurs spottet græssende nær en af ​​rangerstationerne .

Selv om nationalparken ikke har så mange pattedyr som i nærliggende Kaeng Krachan National Park , så er det nok det bedste sted i hele Thailand hvor man kan se nogle få arter takket være de let tilgængelige åbne områder . Bortset fra elefant og gaur er de andre forholdsvis almindelige pattedyr , dyr som :  " golden jackal " , hjorte , langur , burmesisk hare , " malayan porcupine " og vildsvin . Andre interessante , men mere sjældne pattedyr er den hvidhårede gibbon , leopard , malaysisk tapir ,  asiatisk vild-hund.

Nogle af de fugle, der kan findes i Kuiburi Nationla Park  er " cattle egret , red junglefowl , creasted fireback , Indian roller og Asian openbill " .

Kuriburi`s hovedkvarter har en campingplads med et besøgs center og nogle grundlæggende faciliteter , men ingen restauranter . Telte er til leje på besøgscenteret fra 270 Baht for en nat - inklusive tilbehør . Der er en 3 værelses bungalow med 2 toiletter til 1.800 Baht per nat . Eget telt tilladt for 30 Baht per nat .

Det anbefales de besøgende at lave en dagstur til " wildlife området " fra de nærliggende byer som Hua Hin , Pran Buri eller Kui Buri . " Wildlife området " ligger nord for hovedkvarteret , ved et område der hedder " Huai Leuk " , det er ret langt nord fra hovedkvarteret . Der er ingen offentlige transportmuligheder for at komme til " Wildlife området " . De besøgende skal selv arrangere en privat transport for at komme dertil .

Når man kommer til " Huai Leuk Wildlife Watching Area " skal man derfra leje et safari-køretøj med chauffør , og private køretøjer får ikke lov til at passere grusvejen til området . En tur med et safari-køretøj koster 850 Baht pr. gruppe for max 8 personer ( februar 2019 priser ) , og kan kun arrangeres ved ankomsten til området . Prisen for at leje bil fra hovedkvarteret er 950 Baht . Besøgende anbefales derfor at køre til " Wildlife området " i stedet for at køre til hovedkvarteret.

" Wildlife området " er åbent dagligt fra 14:00 til 18:00 . Besøgende anbefales at besøge området sidst på eftermiddagen , da der ikke vil være meget dyrelivs-aktivitet på de tidligere timer . Dyrene bliver gradvist mere aktive fra omkring kl. 15.30 . Besøgende fra Hua Hin anbefales at køre fra byen omkring kl. 13.30 . Besøgende får ikke lov til at komme ind i " Wildlife området " efter kl. 17.00 ,  men er man indenfor , kan turen fortsætte til kl. 18.00.

Regntiden i parken er fra maj til november med kraftigst nedbør i maj og august til november , mindre regn juni-juli . Det er sjældent , at parken helt bliver lukket på grund af regn , men tilbage i 2018 lukkede parken to gange i flere dage på grund af oversvømmelse .

Indgangsgebyret er 200 THB for udlændinge ( børn 100 THB ) , 40 THB for thailandske borgere ( børn 20 THB ) og 30 THB for biler ( februar 2019 priser ) . Entrébilletterne gælder både for hovedkvarteret og området for dyreliv.

Der er ingen campingpladser eller andre boliger til udlejning ved " Wildlife området " .

Det lyder altsammen som en spændende tur - men skal nok planlægges sammen med en " tur-arrangør " i Hua Hin hvis man skal prøve denne tur .

 

cirkler2


 valgt at bringe2

 

 

Siden sidst redigeret september 2019


 
 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen