Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

 

 udflugtsmuligheder i vest thailand4

 

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 cirkler2

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til den vestlige del af Thailand og du kan her se hvad du kan opleve i denne del . Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet , men også andre muligheder hvis vi støder på dette .

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .

Men aller først kommer der lige lidt oplyninger fra området " Vest Thailand ( Kanchanaburi ) "

Vi har giver oplevelserne numre - men de kommer i vilkårlig rækkefølge.

Der vil enkle steder på siden her vil der være små filmklip ..... 

God fornøjelse !!

 

 

alt her på siden er fra v. thailand

 

hvad ved vi om vest Thailand

 

 


kanchanaburiKanchanaburi er Thailand´s tredje største provinsby beliggende 130 km vest for Bangkok og grænser op til Burma i nord-vest og med et areal på 19.480 km2 . Kanchanaburi har 735.000 indbyggere i alt og 54.000 af disse bor i Kanchanaburitown .

Kanchanaburitown var oprindeligt etableret af Kong Rama I , som den første til at forsvare sig mod Burmaneserne og ville bruge den gamle inovationsrute gennem Three PagodasPass på Thai-Myanmar grænsen ,  som krydser flodenKwai og kendt som Broen over flodenKwai .

Provinsen indeholder smuk natur med adskillige vandfald , bjerge , grotter , national parker og sidst men ikke mindst flodenKwai .

Provinsen er helt sikkert et besøg værd på din tur til Thailand , hvis der er interesse for historie , kultur og natur .

 

 

cirkler2

 

 

 med husboat

098

 1Er du i vest thailand og er du omkring Søen Khao Laem - så overvej om ikke du skulle tage en tur med husbåd - ( du skal dog bestille denne hjemmefra ) . Det er simpelthen et helt hus på vandet og huset bliver flyttet hver dag. Turen varer 4 dage og er helt fantastisk. Der er smuk natur og der er bademuligheder døgnet rundt. Du har selvfølgelig personale med der klarer alt det praktiske for dig og du har en guide med der laver ture for dig hver dag. Båden vi var med , havde 6 dobbeltværelser og havde altså plads til 12 personer. Men det hjælper ikke noget at være en " tøsedreng " hvis du skal på sådan en tur . Du skal dele badeværelse og alt med alle de andre . Dog er der et badeværelse for damer og et for herrer , men der er tilgengæld koldt vand i bruseren og i hanen ved håndvasken . Der er kun det lys på båden som laves af en generator og der er ingen wi-fi forbindelse . Men jeg synes det er en stor oplevelse og jeg kunne sagtens finde på at tage turen igen .

Du kan se et filmklip fra husbåden ved at klikke på pilen i billedet herunder :

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 cirkler2

 

 
jungletur 001240

 2Når du er i området ved søen Khao Laen - så ligger Khao Laem Nationalpark tæt på og der er et gigantisk vandfald med det lange navn " Kratengjengwaterfall " og det er en oplevelse for sig. Man skal gå ca. 4 kilometer i tæt jungle - vand - mudder - væltede træer m.m. for at komme til dette vandfald. Der er dog mange stoppesteder med bænke på vej op ( 13 stk stoppesteder ) og man kan altid beslutte sig for at stoppe turen inden man når toppen og så gå tilbage igen. Det er HELT NØDVENDIGT at have en " stifinder " med på turen - sådan èn har parken som de " udlåner " . Turen bliver " lidt anstrengende " de sidste 2 kilometer - så det er ikke for tøsedrenge. I regntiden skal du forvente at det regner meget af tiden når du går der og i højsæsonen skal du forvente at temperaturen er omkring 38 grader inde i junglen - men der er meget at se på ....Vi var 9 personer på turen , 4 stk nåede toppen..... TØR DU ??

vandfald På billedt ses de 3 seje gutter som nåede helt op til vandfaldet , som nævnt under billedet lige over dette billede . Vandfaldet bærer det fantastiske navn : Kratengjengwaterfall .

 

cirkler2

 

 broen over river kwai

094

 3
Når du er i vest thailand - så besøg broen over River Kwai . Der knytter sig jo en lang historie til denne bro og den er absolut et besøg værd .

cirkler2 hellfire pass

095

 4Tæt på broen over River Kwai ligger også " Hellfire Pass " og det skal du besøge sammen med besøget over broen. Her er et museum der fortæller om bygningen af jernbanen der førte til og over broen. Der fortælles om hvor mange arbejdere der døde under bygningen af broen og en hel del mere. Efter besøg i museet - kan du komme ned og gå på den strækning hvor skinnerne lå og du kan se hvor de har hakket sig igennem klipperne for at kunne komme videre med jernbanen . Et meget spændende besøg men også et besøg der sætter nogle tanker igang .

Se film fra Helfire Pass ved at klikke på pilen i billedet her :

 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

cirkler2

 thailands laengste traebro099

 5En seværdighed mere vi lige vil fortælle om her fra Vest Thailand , er Thailands længste træbro ..... Når du besøger de andre seværdigheder som er nævnt ovenfor - så tag også lige denne bro med. Der er ikke så mange andre ting at se sammen med denne bro - så læg besøget sammen med noget andet.cirkler2

overskrift tur med husbad 4 dageNew road guesthouse

New Road Guest House

 

Og lige en tur mere med husbåd

 

6Turen starter i Bangkok

Hvis du booker turen på husbåd igennem Jysk Rejsebureau - kunne det være en mulighed at tage en dag eller to på deres hotel i Bangkok - New Road Guest House . 

Vi gør opmærksom på at dette sted er for unge mennesker - da vi har boet der før .... men det er en mulighed indtil du skal med på bådturen . 

New Road Guest House ligger ved siden af ​​floden Chao Phraya i Bangkok og har både private ikke ryger-værelser og sovesals-inspirerede værelser. Der er gratis wi-fi overalt på overnatningsstedet.

New Road Guest House ligger i Bangrak-kvarteret, 10 minutters gang fra stormagasinet Robinson Department Store og 5 minutters gang fra den berømte Sky Bar . Flodbredden Asiatique ligger 15 minutters kørsel derfra med taxa eller tuk tuk . Den nærmeste skytrain station er Saphan Taksin BTS Station , som også har forbindelse til Sathorn-molen , hvor du kan tage med en long-tail-båd for at besøge den gamle bydels berømte vartegn langs floden Chao Phraya.

Alle værelser er indrettet i varme farver og har adgang til eget eller fælles badeværelse og har enten aircondition eller ventilator . Gæster der indkvarteres i senge på sovesalen , har adgang til deres eget personlige skab.

Restauranten på stedet serverer både thailandske og vestlige retter samt vegetariske retter og særlige diætmåltider hele dagen . Der serveres morgenbuffet hver dag fra kl. 7.00 til 11.00 . Der er desuden en kaffebar og velassorteret bar der er åben fra kl. 17.00 til midnat med gratis wi-fi på fællesarealerne.

Personalet i den døgnåbne reception er behjælpelig døgnet rundt og hjælper gerne med bagageopbevaring samt information om dagsture og lokale attraktioner . I lobbyen er der computere , som du kan benytte til at planlægge en tur i lokalområdet . Du kan deltage i flere forskellige aktiviteter, herunder ugentlige udendørs grillfester , drikkespil samt visning af live sportsarrangementer og film.

Bang Rak er et fantastisk valg for dem der er interesserede i praktisk offentlig transport , god stemning og gåture i byen .

husbaad2

Lige siden vi sidste gang var med på en husbåd - har jeg haft lyst til at prøve dette igen . Båden denne gang måtte bare gerne være lidt mere luksuriøs - uden dog at det skal være for vildt . Jeg fandt et tilbud på nettet som så tiltalende ud og lad os bare gå ud fra dette . Herunder vi jeg prøve at beskrive hver dag . Vi må så finde et hotel i nærheden hvor vi kan komme tilbage til ..... det må vi kigge på under planlægningen af turen - hvis vi skulle komme dertil .

Turen foregår på den uberørte og meget smukke sø Khao Laem . Søen kaldes også " De 1.000 ø`ers sø " og den er beliggende i det nordvestlige Thailand næsten helt oppe ved den burmesiske grænse . Khao Laem er et billedskønt område med et væld af grønne øer - strøet ud over søens blå overflade . Fantastiske bjergformationer og og en tæt bevokset jungle danner rammen om den insisterende ro. - En stilhed , som man især mærker, når solen går ned og alt bliver kulsort – på nær den funklende stjernehimmel , som netop derfor virker tættere på , end man måske nogensinde har oplevet det før. Hele tiden er man omgivet af storslået natur, som man får rig mulighed for at komme helt tæt på . Undervejs kommer man blandt andet til at vandre i tæt jungle og sejle på bambus-tømmerflåde ned af en flod .

Husbåden er bygget som en moderne udgave af de traditionelle thailandske husbåde , som lokalbefolkningen i dette område bor på . Denne tur er derfor helt i tråd med den lokale tradition og kultur , og der skulle være mulighed for en særlig autentisk oplevelse . Husbåden skyder en sagte fart på 5-7 kilometer i timen , men det er folkene der er med , der bestemmer rytmen om bord . Uanset om man foretrækker at sidde i en solbeskinnet lænestol med en kølig øl/sodavand og nyde det fantastiske natursceneri glide forbi , eller om man er til lidt mere aktivitet , så vil man få sine behov opfyldt på denne Lake House Adventure . Man kan tage en svømmetur, når man har lyst, eller gribe en fiskestang og fange aftensmaden , eller sejle om kap med husbåden i en kajak .

Kun ganske få rejsende besøger dette område af Thailand og kun ganske få rejsebureauer har tilladelse til at sejle rundt med husbåd på Khao Laem .
Husbåden danner en tryg og behagelig base for de eventyrlige oplevelser.

Hvornår er bedst på året at tage på denne tur ?

Turen kan gennemføres året rundt . Den bedste periode er dog fra november til februar , hvor det er mest tørt og temperaturen lavest - dagtemperaturen ligger her omkring 30 grader . Fra marts til maj kan temperaturen være noget højere . I perioden maj til november er vejret noget omskifteligt ,  og der kan forekomme tropiske regnbyger.

Og hvad så ?

Som udgangspunkt må vi antage at vi efter flyveturen fra Danmark vælger et hotel i Bangkok og at bådturen bookes igennem Jysk Rejsebureau Aalborg ..... der vil dog være en forhandling med dem om hele denne tur ..... fly ... hotel o.s.v ....... Vi er jo gode til selv at finde flybilletter - så måske vi kun køber bådturen af dem .... det må vi lige vende tilbage til .

Beskrivelse af turen dag for dag !! 

dag1 Bangkok - Khao Laem søen

Fra hektisk millionby til fredfyldt tropisk idyl !!

Turen starter tidlig morgen fra New Road Guest House i Bangkok , som ejes af Jysk Rejsebureau og derfor må vi lige have en snak med dem om vore muligheder hvis vi selv booker fly og hotel . Man bliver hentet her i minibus og bliver kørt mod Khao Laem søen . Afhentning på hotellet her sker ved 07.30 tiden - afgang er kl 08.00 . Vi forlader  så Bangkok og kører op mod den idylliske Khao Laem sø , hvor man så tjekker ind i de lækre kahytter først på eftermiddagen . Der er indlagt stop undervejs til søen - således at man lige kan spise lidt frokost .
 
 
room
 
Dobbeltværelse på båden
 
Båden stævner ud på søen og man kan nyde den første af mange magiske solnedgange fra dækket , inden der bliver serveret lækker aftensmad .

Overnatning på husbåd ( Morgenmad , Frokost , Aftensmad inkluderet  )
 
 
aften
Nat på båden 
 


dag2 I husbåd på Khao Laem søen

Der er mulighed for at starte dagen med en morgendukkert i søen inden der serveres morgenmad på båden . Programmet for denne formiddag er at vi skal besøge Coconut Island , som er en af de få øer i søen , hvor der dyrkes afgrøder på . Kokosmælken fra øen er af den bedste kvalitet og det er en fin oplevelse at udforske den meget store plantage her . Efter frokosten sejler vi mod klippeøen Bee Island , hvor båden skal kaste anker og blive natten over . Mens solen går ned kan man være heldige at spotte aber på øen.
 
Overnatning på husbåd ( Morgenmad , Frokost , Aftensmad inkluderet  )
 
 


dag3 I husbåd på Khao Laem søen
 

  Man kan efter morgenmaden udforske søen i en af husbådens kajakker eller snuppe en svømmetur inden båden sejler mod det smukke område " Pilog " . Undervejs kan man være med til at forberede frokosten i køkkenet , hvor der fremtrylles en fantastisk papaya salat og grilles kyllingekød . Før vi kan læne os tilbage og nyde maden , skal vi besøge " Bo Ong landsbyen " , hvor vi får et indblik i det daglige landsbyliv langt væk fra alfarvej . Der er også mulighed for se den hellige pagode , som kan besøges via en gangbro - dog er det kun mænd , der har adgang til selve området ved pagoden . Tilbage på båden sejler vi nu mod Pilog , hvor søen bliver smallere og klipperne rejser sig majestætisk omkring bredden . Kigger man mod vest kan man nyde solnedgangen over Burmas bjerge.
 
Overnatning på husbåd ( Morgenmad , Frokost , Aftensmad inkluderet  )
 
 
Bo Ong
Landsbyen " Bo Ong "
 dag4 Tid at sige farvel til husbåden
 

Det er tid til en sidste kajak tur og et forfriskende dyp i søen inden båden sejler sydpå til stedet , hvor vi skal afmønstre . Vi skal nyde en lækker frokost inden turen går tilbage til Bangkok , hvor vi ankommer først på aftenen . Der vil være stop undervejs , hvor man kan handle lidt snacks m.m.
Vi ankommer tilbage i Bangkok i løbet af aftenen.
 
Overnatning alle dage :
De 3 overnatninger på husbåden er i kahyt med toilet og bad . Husbåden rummer 4 pæne værelser med to store dobbeltsenge i hvert rum.
 
cirkler2 overskrift erawan national parkSri Nakarin National Park

7Der er en del National Parker i området her omkring Kanchanaburi og flere af disse kunne være et godt udflugtsmål . Den første vi lige skal kigge på her er " Erawan National Park " .

Denne park er Thailands 12. største National Park , med en størrelse på 550 km2 og indeholder både bjerge og dale . Erawan National Park ligger 65 kilometer nordvest for Kanchanaburi . Det der bl.a. kunne være meget interessant at se her er det 7-etagers store vandfald , som er omgivet af rå jungle og nævnes som et af de smukkeste vandfald i Asien .

Der er også masser af plante- og dyreliv i parken , så med lidt held kan du se elefanter , en gibbonabe - et flyvende egern eller kongekobraer og Pythonslanger 15 .

I parken ligger også PraThatCave med drypsten og tapper hængende ned fra loftet og denne er også et besøg værd . 

Der skal selvfølgelig betales en lille indgangsafgift når man skal ind i parken og den ligger på omkring 200 bath .

Det er bedst at besøge vandfaldet i regntiden .    

cirkler2

overskrift sri nakarin national park

Sri Nakarin National Park

8Den næste park som vi lige kigger nærmere på er " Sri Nakarin National Park " som ligger 110 kilometer nordvest for Kanchanaburi . Denne park indeholder foruden en smuk natur også Vandfald , Varmekilder og Grotter . Bjergene i parken er dækket af løvfældende skov med rigeligt dyreliv , som leoparder , loris ( doven-aber ) , flagermus , civets ( små blodsugende pattedyr ) og rigtig mange slags fugle .

Huay Mae Khamin Waterfall er også beliggende i denne park og der er to varme kilder i parken .

Der skal selvfølgelig betales en lille indgangsafgift når man skal ind i parken og den ligger på omkring 200 bath .

Det er bedst at besøge vandfaldet i regntiden .    cirkler2

overskrift elephants world

elephants world

 

Elephant-world er et sted hvor man passer og plejer elefanter og stedet blev etableret tilbage i år 2008 .

Elephant World tager sig kærligt af gamle elefanter , som ikke længere kan arbejde i turist-industrien og det er meningen at de skal nyde deres " gamle dage " her i parken .

De besøgende har mulighed for at fodre og vaske elefanterne . 

Der skal selvfølgelig betales en lille indgangsafgift når man skal ind i parken og den ligger fra 650 bath til 1350 bath - afhængig af om man tager en halv eller en hèl dag i parken .

Stedet er åbent fra 08:00 til 18:00

Vi har besøgt en del andre stedet som dette og vi bringer her et filmklip fra et af de steder , klik på pilen i billedet for at starte filmen

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

 cirkler2

slutteks Vest Thailandt

 

 

 

Siden sidst redigeret september 2019

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen