Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

images

 

overskrift oplevelser i ayutthaya

 

001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK

cirkler2

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Ayutthaya og du kan her se hvad du kan opleve i Ayutthaya og omegn. Vi skriver ikke KUN om de ting vi selv har oplevet men også om andre muligheder. Der kan derfor sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver .

Der vil først komme lidt information om Ayutthaya og under disse kommer udflugtsmulighederne . 

God fornøjelse !!

 

alt her på siden Ayutthaya

 

 

hvad ved vi om ayutthaya

 

 

 

Ayutthaya map ThailandAyutthaya var Thailands hovedstad fra 1350 til 1767, men faktisk har byen en historie som kan dateres helt tilbage til en tid , hvor den bare fungerede som provinsby for Angkor riget i det nuværende Cambodia . I mere end de fire hundrede år Ayutthaya fungerede som hovedstad , blev Ayutthaya med tiden regnet for en af Asiens største byer med et meget sprudlende handelsliv , som tiltrak købmænd fra nær og fjern – ja, selv fra vores eget land - Danmark -  sendte vi missionærer afsted til Ayutthaya omkring året 1621.

Omkring fire hundrede smukke templer blev opført i byen , og der opstod en helt egen buddhistisk kunst. Kongerne , der dengang regerede i Ayutthaya anså sig selv for at være lige så hellige som Buddha – en tradition , som der også har været gældende andre steder i Sydøstasien.

Alle lykkesaglighederne fik dog en brat ende med burmesernes angreb på byen i 1767, hvor store dele af Ayutthaya blev brændt ned og kongen bortført . Tilbage i dag står de smukke tempelruiner med smukke mediterende buddha statuer ( men desværre har nogle statuer med tiden mistet kropsdele ) , der utvivlsomt sætter den besøgendes tanker i gang om livet i Ayutthayas storhedstid . Ayutthaya er også opført på UNESCOs liste over verdens kulturarv .

Og hvordan skal du så opleve Ayutthaya ?

Området over den gamle Ayutthaya by eller ø – for byen hører faktisk til på en ø – dækker over et areal på 4 km2. De luksuriøse hoteller langs Chao Phraya floden i Bangkok byder på busrejser fra tidlig morgen, lidt sightseeing i Ayutthaya og en hjemkomst til Bangkok af Chao Phraya floden med aftensmad ombord på deres skibe. De fleste af disse ture er dog berygtet for deres korte tid blandt tempelruinerne.

Det bedste resultat , hvis du vil opleve Ayutthaya “rigtigt”, får du efter Thailandguidens bedste overbevisning ved at gøre turen selv . Fra Bangkok går der både busser og tog . Når du ankommer til Ayutthaya , kan du leje en tuk-tuk , cykel eller long-tail båd for en overkommelig pris. Selvom der er noget magi ved templer langs floder, vil vi anbefale at leje en cykel eller tuk-tuk – da nogle af de smukkeste templer ligger inde på selve øen – og du kan alligevel nå frem til flodens templer på cykel eller i tuk-tuk .

Tempelruinerne ligger meget koncentreret , så du vil faktisk have en god chance for at have tid til at opleve de fleste af dem indenfor en dag . De er alle sammen smukke på hver sin måde , men alligevel er der selvfølgelig nogle , der er obligatoriske højdepunkter at opleve , som f.eks. Wat Phra Si Sanphet der både fungerede som kongepalads og tempel . De tre store stupaer , du finder i templet , er i forbløffende god stand og agerer som hvilested for 3 af de 33 konger , der i tidens løb regerede Ayutthaya .

Her kan du også få en god fornemmelse af det gamle palads med de rester , der er tilbage af de gamle mure . Wat Chai Mongkol , har mange velholdte Buddha statuer – blandt andet en stor liggende Buddha og hvis du bestiger chedien i templet vil du få en god udsigt over de fleste af dem . En af mine egne ynglinge er Wat Ratchaburana , der er et af de tidligste Ayutthaya templer og har mange smukke detaljer . Men tag af sted og find dit eget smukke tempel…

cirkler2overskrift Wat yai Chaimongkhon

wat yai chai mongkon 3

Et af de vigtigste templer i Ayutthaya , er Wat Yai Chai Mongkhon der har en lang og strålende historie . Og i modsætning til mange af de andre gamle steder i Ayutthaya , er dette stadig et aktivt tempel , hvor munke bor. Thaiere besøger Wat Yai Chai Mongkhon for ikke kun at respektere Buddha , men også for at hylde en af ​​de mest respekterede konger i den thailandske historie , kong Naresuan den store.


Historien om Wat Yai Chai Mongkhon
Før Ayutthaya blev etableret , mener historikere , at det originale sted i Wat Yai Chai Mongkhon kan have været et vigtigt Khmer-tempelkompleks . Her blev der efterfølgende bygget forskellige templer , der bærer et antal forskellige spændende navne. Da Ayutthaya blev etableret som hovedstad i Siam i 1350 , proklamerede kong U-thong stedet som det kongelige tempel , og det blev kendt som Wat Chao Phraya Thai . Efter at kong Naresuan frastødte en burmesisk invasion i 1593 , blev der udført restaureringsarbejde ved templet , og historikere mener , at det var på dette tidspunkt , at de vigtigste chedi blev udvidet , og på et tidspunkt derefter blev templet kendt som Wat Yai Chai Mongkhon , der oversættes som " Det Store Kloster for lykkelig sejr ".
 
wat yai chai mongkon 4 1

Da Ayutthaya til sidst faldt til burmeserne i 1767, blev templet plyndret og efterfølgende forladt . Det var først i 1950'erne , at et kloster blev genoprettet på stedet . Siden da har der været stort restaureringsarbejde, og de fleste af de sten Buddha-billeder, der kan ses i dag, er relativt moderne.

Højdepunkter i Wat Yai Chai Mongkhon

wat yai chai mongkon 5 1

wat yai chai mongkon 6 1

 

Vigtigste chedi

Den vigtigste klokkeformede chedi ved Wat Yai Chai Mongkhon er et af de karakteristiske vartegn i Ayutthaya . Besøgende kan klatre op ad trapperne , der fører op til en platform med udsigt over templet . Et rektangulært galleri omgiver chedi og er foret med snesevis af Buddha-billeder af sten . Originalerne skulle være dækket af guld , men i dag bruges i stedet safranfarvede raster . Selvom dette ikke er de originale statuer , skal besøgende stadig behandle dem med respekt . To turister blev for nylig fotograferet ved templet , mens de stod på en sten ved et af Buddhabillederne , og de thailandske myndigheder forsøger at spore dem op , så de kan blive retsforfulgt.

wat yai chai mongkon 7 1
 
wat yai chai mongkon 8 1

 

Liggende Buddha

Den oprindelige liggende Buddha-statue blev konstrueret under kong Naresuans regeringstid og var placeret i en bygning kendt som Wihan Phra Phuttha Saiyat . Statuen er stadig i dag imponerende , men der er en kopi , der blev lavet i 1960'erne.

 

wat yai chai mongkon 9 1

 

Ordination hall

I slutningen af ​​1970'erne blev der opført en ny ordineringshall ovenpå originalen . Dele af den gamle struktur er stadig synlige , og hallen er hjemsted for Phra Phuttha Chaiya Mongkhon-statuen , et af de mest hellige Buddha-billeder i Ayutthaya.

Kong Naresuan monument

Området rundt omkring King Naresuan-monumentet er fyldt med tusinder af statuer af haner og kamphaner . Kong Naresuan siges at have ejet kamphaner , der var berømt for deres styrke og mod . Statuerne, der er efterladt til kong Naresuans ære, repræsenterer kongens egen kampånd og tapperhed.

 

wat yai chai mongkon 10 1

 

wat yai chai mongkon 11 1

Praktik

Wat Yai Chai Mongkhon er åben hver dag fra kl 8:00 til 17:00 . Indgangsbillet for ikke-thaier er 20 baht ( gratis for thailandske mennesker ). Ud over at være et vigtigt historisk sted er dette stadig et aktivt tempel , og besøgende bliver bedt om at klæde sig høfligt og behandle det hele respektfuldt.cirkler2overskrift Wat Phananchoeng

Wat panuncheung

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

valgt at bringe Ayutthaya

 

 

 

 

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

  

ris og ros            forside 2 Skriv en kommentar til os :

Klik her

På forhånd tak

 

med venlig hilsen2

 

   mail2

mail@poullarsen.net

 

  

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen


sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

 

Det rigtige udstyr4

KLIK HER

 

trek 66 liter 458x458

meget stort udvalg4

 

 

 

 

Hvad magler vi

Andre indkøb

klik her:

Flere indkøb !!

 

Gå til toppen