Beach and Snow -468x60
 

 

Danish English French German Italian Russian Spanish Thai

 

 

oversikrift krabi

 001

Du skal ikke være ikke bange for at bruge de små informations-kontorer der ligger overalt på gaden i Thailand - de er OK 

 

 

Igennem de mange år vi har rejst i Thailand , har vi jo selvfølgelig været på et utal af ture og udflugter. Vi har tidligere haft èn side her på hjemmesiden , som har fortalt om alle disse muligheder for udflugter , som de forskellige egne byder på. Denne side er med tiden blevet temmelig stor og kan virke lidt uoverskuelig . Derfor har vi valgt at fordele disse udflugtsmuligheder på sider , hvor de naturligt hører hjemme . Her er vi altså kommet til Ao Nang Krabi og du kan her se hvad du kan opleve i Ao Nang Krabi og omegn. Vi skriver KUN om de ting vi selv har oplevet. Der kan derfor sagtens være mange flere muligheder , så søg endelig også andre steder.

Husk - brug endelig de små informationskontorer der ligger på gaderne dernede. De har styr på tingene og lever op til det de siger. Og du behøver ikke hente tilbud fra dem alle på gaden - for de ringer det samme sted hen og får en pris til dig .  

Vi har sat et billede på hver udflugtsmål her på siden og teksten til dette billede - kommer lige under billedet. Mange af udflugterne kan også besøges ud fra andre destignationer end dem vi skriver . Men som tidligere nævnt - tager vi kun dem vi selv har oplevet .

Der vil enkle steder på siden her være link til nogle filmoptagelser ..... og klikker du på disse , kommer du til en ny side med filmen - for at komme tilbage til oplevelses-siden skal du bare klikke på X`et oppe i højre hjørne af film-siden .

God fornøjelse !!

 

Krabi

 

 

 

 

 

 longtail båd

Mange steder i Thailand findes disse sjove longtailbåde. Opholder du dig bl.a. i Ao Nang i Krabi - kan du gå ned til stranden og sejle med disse både ud til de nærliggende Ø`er. Tag f.eks. ud til Railey Beach og spis frokost der derude , eller sejl over til PODA Island for at bade . Det tager kun 15 minutter med båd derud og så er det jo rigtig sjovt. Bådene sejler fra tidlig morgen til sen aften . Man køber en billet til båden ved stranden og når der er minimum 6 personer til en båd - så sejler den . Når du kommer til det sted hvor du vil hen - aftaler du bare med bådføreren hvornår du vil hjem igen . Han kommer tilbage på det aftalte tidspunkt 7 . Du kan se et lille filmklip med en longtail boat ved at klikke her : tur med longtail boat

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

 

 

086

 

 

Speedbåd

At sejle ud med speedbåd er en oplevelse for sig. Er I 8-10 personer eller flere så lej en " private speedboot " . I kan få en speedbåd med 2 motorer for en fornuftig pris. Aftal med bådføreren hvor I vil sejle hen og han klarer dette. Som regel har de de 2 mand med på båden. Bliv hentet klokken 9 ved strandbredden og sejl hele dagen til klokken 17. Der er fart over feltet. Nogle steder I kan sejle hen er: James Bond Island - Hong Island - Hong Lagoon.

Er I ikke så mange - så tag med på en speedbådstur sammen med andre - det er også fint. Der findes ofte flere forskellige ture at vælge imellem.

For os gik der sport i at finde den speedbåd med flest motorer på - og vi er nu oppe på en båd med 5 x 225 HK motorer - fedt 20 .

Den store båd på billedet kan have 50 personer om bord og størrelsen gør også at den sejler roligt på vandet - selv om det går stærkt !!

Du kan se et filmklip fra en speedbådstur ved at klikke her på speedbådstur og høre den " fede lyd " når alle motorer er igang .

Der kan være stor forskel på at sejle ud i højsæsonen og sejle ud i regntiden....så spørg lokalbefolkningen om bølgernes højde . Du kan se et eksempel på at sejle ud i regntiden ved at klikke på dette link : Speedbådstur i høje bølger

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

 

 


 

Phra Nang Cave

Fra Ao Nang kan man med longtail-båd sejle Phra Nang Cave Beach , det tager ike mere end 15-20 minutter .  Stedet er ikke ret stort , men der fredeligt og der er en fantastisk badestrand der. Der er virkelig flot herovre . Flotte klipper " hænger i luften " og der er rent klart vand her . Sejl over om formiddagen og bèd bådføreren hente dig senere , når du vil hjem igen . Snyd ikke dig selv for denne oplevelse hvis du er i Ao Nang .

På stedet ligger der også et hotel med 5 stjerner. Sikkerhedsvagter bevogter dette hotel døgnet rundt. En overnatning på dette hotel koster D.kr. 6000 pr. nat - ( 2011-priser ) .
Og som det fremgår af billedet , er der også andre sjove ting at se på dette sted 18

Se et lille filmklip fra stedet ved at klikke her : Phra Nang Beach

 

081

 

Crystal pool

For at komme til Crystal pool skal man gå ind igennem en større mangrove skov og får her mulighed for at se mange forskellige og farverige dyr på vejen - bare kig efter i træerne og skovbunden - de èr der. Du kommer til sidst til Crystal pool , som er en krystal klar sø - hvor du kan bade i . En utrolig flot tur.  Vær opmærksom på at der er mega glat på kanten af søen.

 

 

       
 
 
Blue Lagoon

Når du alligevel er ved Crystal pool - så gå endelig videre ca. 1 km ind i skoven og se denne flotte blå lagoon. Du kan ikke bade i søen - da den er total bundløs - men du kan få nogle flotte billeder der. Vandet er bare HELT BLÅT.

 

 

087

 

 

oplevelse ved blue lagoon

Når du er kommet op til Blue Lagoon - så prøv at stå ved broen og klap i dine hænder. Du vil så opleve at det bobler op fra bunden af Blue Lagoon. Vi har prøvet dette og det er rigtigt  15 .

 
 
Hot springs

Hot springs - er de varme kilder. Det er et sted hvor der kommer 45 graders varmt vand ud af bjerget. Du kan bade i dette vand og rigtig føle varmen. Denne tur kan sagtens kombineres med en anden tur på denne rute - elefanttur - Crystal pool o.s.v.

Husk at det er ikke sundt at opholde sig mere end 15 minutter i de varme vand .

 

 

082Hong Lagoon

Du har mulighed for at sejle til Hong Lagoon med speedbåd. Du sejler ind af en lille åbning i bjergene ( se billedet ) og kommer ind i en lagune. Du har kæmpe høje bjerge helle vejen rund omkring dig og der er kun den ene vej ud igen. Få bådføreren til at stoppe motoren og nyd stilheden derinde. Et helt utroligt flot syn og mega flot vand der. Du skal kombinere denne tur med andre steder . De små salgskontorer på gaden i Ao Nang har forslag til dig , når du kommer .

 

 


 
 Aber på stranden

Er du i Ao Nang kan du gå ned på stranden og så gå til venstre hen til enden af denne ved bjergene. Her kan du opleve aber i større stil. Aberne kommer ned fra træerne og vil gerne fodres. En ældre dame sidder der og sælger bananer - som du kan fodre aberne med. Nogle af aberne er temmelig nysgerrige.

Bemærk at aberne er der på nogle bestemte tidspunkter om dagen - spørg de lokale om hvornår.

Men pas også lige på . Et abebid kan ødelægge din ferie ... da det kræver omgående lægebesøg samt besøg ved lægen hver dag efter i 3 dage . Vi mødte et ungt par et år derude som var blevet bidt af aberne og det ødelagde en del af deres ferie .

Du kan se et filmklip med aber ved at klikke her på dette link : Aber på stranden

Du kommer tilbage til denne side igen - efter at have set filmen , ved at klikke på pil til venstre øvert på din side.

 

 

083

 
 

Besøg hos dværgene

Er du i Ao Nang skulle du benytte lejligheden til at spise hos de 2 tvillinge-dværge på en lille restaurant uden for byen. Den ligger helt derude hvor færgen sejler til Phi Phi fra Ao Nang. De 2 dværge serverer i restauranten og farer frem og tilbage mellem gæsterne. De ser vældig underholdene ud . De vil meget gerne fotograferes sammen med dig :o) .Og man spiser faktisk rigtig godt derude. Restauranten er blevet udviddet næsten hver gang vi har været det . De har bassin - så at du selv kan vælge den fisk eller hummer du vil spise.

 

 

088


 
 
Poda island

Fra stranden i Ao Nang kan du tage en long-tail båd over til Poda Island og bade i det smukke vand. Turen derover tager kun 15 minutter i båd . Stranden derovre er perfekt med hvidt blødt sand og så er der en mega smuk natur derovre. Tag et par bananer med på turen til at fodre de flotte fisk i vandet derovre.  Der ligger èn restaurant på Ø`en - så der er mulighed for at spise der også. I højsæsonen er der en Beach-bar , som serverer drinks og kolde øller.  Er du i Ao Nang - SÅ SKAL DU BESØGE DENNE Ø.

 

 


 
 

TUK TUK

Er du i Ao Nang så kan du benytte de små TUK-TUK`er der drøner rundt i byen. Aftal med dem at du vil se lidt af området og de kører dig rundt. Det koster ikke ret mange penge og når du sidder på disse , oplever du meget mere og kan se alt. Og så er det jo også sjovt. Mange af disse Tuk-Tuk førere overgår hinanden med store stereo anlæg og blå lys i deres Tuk-tuk`er .

 

 


 
 
Railey Beach

Er du i Ao Nang og bare vil slappe af - så tag en longtail-båd over til Railey Beach ( 10 min. sejlads i Long Tail Båd ) - . På denne Ø , som ligger inde i en bugt , kan du bade i det dejlige vand eller du kan nyde en frokost på en restaurant helt ned til vandet. Og som det fremgår af billedet kan du også få massage.

Der er også mulighed for at gå en lang tur ind i bjernene på øen - hvor du møder aberne !!

Er du til " mountain Climbing " er dette også en mulighed derovre.

 

Aftal med bådføreren fra Long-Tail Båden hvornår du vil tilbage til Ao Nang igen - så kommer han og henter dig ... Nemt !!  32 .

 

 

 

 

four islands boat trip

Fra Ao Nang kan du tage med bådtur til 4 forskellige øer. Båden sejler til Phra Nang Cave og fortsætter til TUP Island, hvor der er mulighed får at gå over til 2 andre ø`er - når der er lavvande. Efter dette forsættes til Chicken Island, hvor der bliver mulighed for at dykke på det åbne hav og se flotte fisk. Turen sluttes på PODA Island, hvor der serveres frokost og frugt. Efter dette bliver der mulighed for at bade et par timer inden der sejles tilbage til Ao Nang.

 

 

                                                  
 
 

Krabi by

Er du i Ao Nang - ja så tag " Grisebilen " ind til Krabi By og kig lidt på forretningerne. Disse " Grise biler" ( busser ) kommer kørende hele tiden i gaden og du skal bare vinke og de holder ind. Når man kører med disse biler oplever man også lidt mere, idet man jo næsten sidder ude i det fri. En lille oplevelse som absolut også er værd at tage med !!

 

 

 

 

Cafe Europa

Fra Ao Nang kan du tage bussen ( grisebilen ) ind til Krabi Town. Her kan du nyde en dansk peberbøf på Cafe Europa som drives af danskeren  Henrik Enevoldsen. Du kan så samtidig få en hyggelig sludder med Henrik og måske få nogle tip til udflugter. I højsæsonen driver han også " Nyhavn " lige overfor - med Jazz og fad-øl. Altså dansk mad til Thai priser - lækkert. Det er jo ikke så tosset med en sildemad og en snaps . Cafe Europa blev desværre lukket i år 2017 - da ejeren ikke kunne sælge den ..... men vi lader lige billedet stå her på siden - som et minde .

 

         tiger cave temple

Fra Ao Nang kan du tage ud til Tiger Cape Temple  - som ikke ligger så langt væk. Der kan du komme op og kigge ud over området ved lufthavnen. Der er ialt omkring 1275 trappetrin derop. Trin som er meget forskellige. Nogle er smalle og ikke ret høje - andre er brede og høje. Det kan være ret anstrengende at komme derop. Udover dette kan du også se træer der er over 100 år gamle i skoven der ligger ved siden af. Der er mange aber derude.  Et godt råd : tag ikke derud når det er for varmt og hav endelig rigelig med vand med når du går op .

 

 

                
Phi Phi

Tag færgen over til Phi Phi Island. Skal du til Thailand - ja så skal du helt sikkert ud på Phi Phi Island. Det er vel nok den mest kendte Ø i Thailand. Ø`en har oplevelser nok til at du kan tage en overnatning derovre og så sejle hjem dagen efter. Ø`en har mange shopping-gader og rigtig mange restauranter. Vent med at booke overnatning til du kommer i land derovre. Hotel-sælgerne står på kajen når du sejler ind med færgen. Og de har mange gode overnatningsmuligheder og tilbud på disse. Når du køber din færgebillèt derover til - så køb det der der hedder " open Ticket " - så kan du vente til dagen efter med at sejle  hjem, hvis du ombestemmer dig og vil tage en overnatning derovre.  

 

 

023

 

 Elefant trekking Uanset hvor du er i Thailand så er der mulighed for at komme ud og ride på elefanter. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse. De store dyr går stille og roligt ind igennem skoven, mens du sidder på en stol på ryggen af dem. Efter turen får du som regel lov til at fodre dyrene - samtidig med at du kan tage billeder af disse. Så oplèv disse store fantastiske dyr på nært hold.

448 

Efter at vi har set hvordan elefanterne behandles i Thailand - vil vi ikke længere anbefale disse elefantture . Hvordan elefanterne behandles - kan du se ved at klikke på dette link : Elefantens liv i Thailand

Så vil vi hellere anbefale dette sted som du ser herunder :

 

 

overskrift Krabi Elephant Care house

 

Elefant Carw house Krabi

 

Krabi Elephant Care

 

Vi besøgte stedet i marts 2019 og det var en fantastisk oplevelse . Man bliver afhentet på sit hotel og kørt ud i en jungle . Man kører ad snørklede veje med huller og steder hvor der næsten ingen veje er . Så kommer man til et sted midt inde i denne flotte natur , hvor der bare er " totalt stille " - ikke en lyd kan man høre .

Sammmen med en guide går man 4-500 meter ind i junglen og finder elefanterne . Man fodrer dem og man bader dem i et vandløb . Det er en meget speciel oplevelse at komme så tæt på disse store fantastiske dyr . Og det der måske er mest fantastisk her , er at man virkelig kan se at elefanterne har det godt i dette reservat . De bliver passet og plejet . Du kan se et filmklip fra stedet ved at klikke på dette link : Elephant Care

Denne oplevelse må du ikke snyde dig selv for hvis du er i Ao Nang / Krabi .  

 


 

 

James bond island

Sejl ud til James Bond Island. Se Ø`en hvor filmen " the mann with the golden gun " er optaget. Tag en speedbåd derud og kombinèr denne tur med andre Ø`er på vejen. Der kan tages mange flotte billeder på sådan en tur. James Bond Island har en del souvenier butikker derude pg sælgerne er meget aggressive.  Der er et stykke vej at sejle derud - så kombineret med andre ø`er på turen - bliver det en heldags tur. 

 

 

 

Chicken Island

Sejl ud forbi Chicken Island - der med sit kyllinge hoved kigger ud over havet. Tag billeder at dette flotte motiv og kombinèr denne tur med en speedbådstur til andre Ø`er

 

pannyee island

Panyee Island er en hel by der er bygget på pæle ude på havet. Der bor " i byen " ca. 5000 mennesker og der er både skoler - restauranter og butikker derude. Panyee Island ligger ikke langt fra James Bond Island og kan fint kombineres med en tur derud. - Spist evt. frokost på Pannyee Island - de har fine restauranter derude.

 

 

 

snorkling og dykning

Mange steder i Thailand kan du komme ud og snorkle / dykke og se alle de flotte fisk. Når du alligevel booker en speedbåds-tur , så snak med bådføreren om , hvor det er bedst at snorkle. Han sejler så gerne ud til et af disse steder og smider ankeret ud. Han bliver liggende med båden så længe du vil have dette. Hop i vandet og se de flotte fisk. Tag bananer med ud til fiskene :o)

 

 

Maya Bay

Tag med speedbåd til Ø`en Maya Bay. Ø`en hvor filmen " The Beach " er optaget her. Det er en utrolig smuk Ø. Den ligger inde i en bugt. Der er ikke så mange butikker derovre - kun en enkelt kiosk hvor du eventuelt lige  kan købe noget koldt at drikke. Turen til Ø´en kan fint kombineres med en speedbådstur til andre Ø´er.

Ø´en er også med på flere af de turforslag der kan købes på informationskontorer på gaderne i Ao Nang.

 

 

 

 

 

bybussen

Stig på bybussen og bare kør med ud i det blå. Du oplever meget på sådan en tur. Der er jo ingen glas i vinduerne og du kan kigge frit ud. Det koster næsten ingenting ( 30 bath = 5 D.kr. ) og så kan du køre med en times tid. Ser du et eller andet som du gerne vil besøge - ja så trykker du bare på en knap i loften og bussen holder. Du kan jo altid hoppe på igen når han kører den anden vej igen en times tid senere.

 

 

 

 

 slutteks2t

 

 

 

 

 

Siden sidst redigeret marts 2017

 


ihpone  

Smilets land

                                                                                                                                                                                    

   

 

skriv2

Skriv en kommentar til os :

RIS & ROS

 

   

 

 

vigtigt2

Alle forældre med børn bør læse dette !!

Klik her : Beskyt dit barn mod solen

Eller denne : Solbutikken

sol1

 

overskrift milkymeter 

 

Til dig med små børn

KLIK her : varm mælk

 

 

Gå til toppen